Moderators: EvelijnS, Polly, Ladybird, Hanmar, Shanna, Princesj, Dani
Katharinaa schreef:Veel beterschap!!
Over de te hoge trombocyten hoef je je niet te veel zorgen te maken. Dat is blijkbaar normaal als je een serieuze infectie hebt gehad, ik had dit ook na mijn longontsteking.
mariekeoo schreef:Katharinaa schreef:Veel beterschap!!
Over de te hoge trombocyten hoef je je niet te veel zorgen te maken. Dat is blijkbaar normaal als je een serieuze infectie hebt gehad, ik had dit ook na mijn longontsteking.
maar tijdens de infectie had ik helemaal geen afwijkende waarden daaraan?
gomir schreef:Is er al een echo van de nieren gemaakt?
Hoe hoog zijn de trombocyten? Na een infectie komt reactieve trombocytose (te hoge trombocyten) heel veel voor, op de IC zie ik bij mensen die in de herstelfase zijn heel regelmatig waardes tussen 600 en 800 x 10E9.
Sterkte trouwens en hopelijk ben je weer snel van de ellende af!
Evelijn schreef:Wat prut Marieke... heel veel sterkte.. niks aan dat het maar niet over gaat. Slopend ook... hoop dat oorzaak gevonden wordt en dat snel opknapr.
smit_ilse schreef:mariekeoo schreef:[quote=
Is er al een echo van de nieren gemaakt?
Hoe hoog zijn de trombocyten? Na een infectie komt reactieve trombocytose (te hoge trombocyten) heel veel voor, op de IC zie ik bij mensen die in de herstelfase zijn heel regelmatig waardes tussen 600 en 800 x 10E9.
Sterkte trouwens en hopelijk ben je weer snel van de ellende af!
ja echo is bij opname gemaakt. gelukkig geen hydrofrenose oid. Gelukkig maar. Trombocyten waren idd 618. Dacht inderdaad aan reactieve trombocyten. Maar ook omdat de urinekweek wederom weer vies was met een e.coli. Maar in de voorgeschiedenis heb ik ook homozygote factor v leiden en proteïne c difficientie. Allemaal niet heel positief voor de bloedstolling. Dus dan maak je je al snel zorgen bij een verhoogd aantal trombocyten. Zeker omdat ik door het ziek zijn niet heel actief ben op het moment. Trombose erboven op heb ik niet zo zin in. En omdat ik nog steeds flinke pijn in de li flank heb (lees ik slik pcm, naproxen en oxycodon voor de pijn) dacht de huisarts misschien ook nog aan een nierinfarctje. Was niet verkeerd als ze me eens door de CT scan gooiden.
Evelijn schreef:Ik hoop ook dat TS bij deze pijnstilling (Naproxen) maagbeschermers heeft gekregen. Want ik heb van mezelf sterke maag...maar 2 dagen maagbeschermers vergeten bij Naproxen slikken was wel wat jammer
Maar pijn is dus echt heel lokaal... echt aan te wijzen.
genja schreef:Naproxen en oxycodon mag gewoon Samen dat is ook opbouwschema bij pijn.
Paracetamol bij niet voldoende effect nsaid erbij nog niet voldoende effect opiaat achtige pijnstiller erbij.
Maagbeschermer is in principe ivm leeftijd bij Ts niet nodig of ze moet maagproblemen in het verleden hebben.
Bokt is er nog steeds van overtuigd zodra je nsaid hoort dat er meteen een maagbeschermer nodig is. Dit is lang niet altijd nodig en zijn hele duidelijken richtlijnen voor waar en arts en apotheek op controleert. En daarbij nog instructie wat te doen bij maagproblemen.
Dit omdat een maagbeschermer ook niet zaligmakend is en bijwerkingen kan geven
Ts heb je de vorige keren na afloop van de kuur nog keer urine laten controleren of het echt schoon was?
gomir schreef:Ik sluit me bij gerja aan wat maagbeschermer en combinatie van pijnstillers betreft.
Wel vreemd dat je zoveel pijn houdt. Ik dacht idd aan uitsluiten hydronefrose en evt abces of geïnfecteerde cyste gezien recidiverende klachten.
Snap je zorg mbt trombose bij deze combi. Toevallig heb ik het laatst opgezocht en tot 1000 is de toegevoegde waarde van trombocytose op trombose relatief laag. Daarboven wordt aangeraden een individuele risico inschatting te maken afhankelijk van andere risicofactoren (zoals bij jou de factor v mutatie en proteïne c deficientie).
Heb je nog een policontrole staan bij internist (of uroloog) nav de opname? Anders misschien verwijzing via huisarts voor verdere analyse (of ct, maar denk niet of huisarts dat rechtstreeks kan aanvragen)?
gomir schreef:Ik kijk het nog eventjes aan. Want ik zit nog niet op de 48 uurs grens van de antibiotica (dat ze zeggen dat het werkt). Maar die toename in pijn en dat zweten en het algeheel niet lekker voelen baart me toch wel weer zorgen.Jammer dat je niet nog een afspraak hebt staan, maar ook wel begrijpelijk als ze er vanuit gingen dat het een uitbehandelde infectie was. Ze konden natuurlijk ook niet weten dat je bijna meteen weer ziek zou worden
Zowel naproxen als paracetamol werken temperatuur verlagend. Het enorme zweten na het innemen doet me vermoeden dat je zonder die medicatie wel koorts zou hebben.
Ga je wel op tijd terug naar de dokter als de pijn toeneemt of als je zieker wordt?!
moonfish13 schreef:Wij hebben hier ook een persoon in huis met strubbels met urineweginfecties na een niersteen o.a. ook 2x opgenomen geweest voor antibiotica per infuus.
Wat ik niet zo goed snap is waarom je niet al beter onderzocht bent.
Mijn vader lag in no time in de ct scan met contrastvloeistof, en omdat hij bloed had geplast ook een scopie van de urineweg tot in de nier zelf.
Wij hebben juist de ervaring dat er heel adequaat gehandeld is en daardoor hebben ze vroegtijdig een niertumor ontdekt.
Dat is ook super opgepakt, dingetje was anderhalve cm met minimaal raakvlak aan de nier maar ook hiervoor intensieve controle komende jaren.
Als het niet goed voelt vraag een second opinion aan hoor, en met koorts, jij weet wat voor jou normaal is en daar houdt het ziekenhuis van mijn vader rekening mee.
Die zeuren echt nooit over overbezorgd zijn o.i.d. als wij bellen met een bepaalde temperatuur en de pijn in de flank die hij dan ook heeft.
moonfish13 schreef:wacht nog heel even af. En anders hang ik vanavond weer aan de telefoonIk zou zeggen toch bellen.
Wij hadden elke keer hetzelfde, dus wel pijn maar nog geen verhoging.
Nou elke keer weer, en hij heeft tig kuren gehad kregen we gelijk en was het binnen 24 uur gewoon weer raak, tot rustig weer opname aan toe.
Je word er echt stapelgek van, en ik zou gewoon zeggen dat je er inmiddels redelijk radeloos van wordt en graag wil dat ze het goed gaan onderzoeken.
Mijn vader heeft in 3 maanden 2 of 3 ct scans gehad, en ik geloof 3 keer een echo.
Wij dachten echt dat we gek werden op een gegeven moment, ziekenhuis in ziekenhuis uit en het duurt en duurt maar, telkens weer een kuur..
Mijn moeder had vroeger trouwens elke keer blaasontsteking, en bij haar bleek de oorzaak een te korte urinebuis.
Deze is opgerekt en het was opgelost, maarja zulke dingen ontdek je neem ik aan enkel als je een scan maakt..
gomir schreef:Op zich is een urosepsis bij een vrouw ook niet direct reden voor uitgebreid aanvullend onderzoek bij een normale echo nieren. Ik zou het tijdens je opname zelf niet anders hebben gedaan. We nemen aan de lopende band mensen op met deze problemen en de meeste zien we niet opnieuw terug met dezelfde klachten.
Jij hebt nu opnieuw klachten en dat verandert de zaak natuurlijk, want ik ga er vanuit dat je de vorige keer adequaat antibiotisch bent uitbehandeld. Dan is het wel belangrijk om te gaan kijken of er een onderliggende oorzaak is.
Als je niet zieker wordt kan het idd geen kwaad om de ciproxin even 48 uur de kans te geven, maar als je zieker wordt of koude rillingen krijgt (zag net dat je verpleegkundige bent dus dat begrip hoef ik vast niet toe te lichten) zou ik wel aan de bel trekken.
En anders maandag huisarts vragen voor verwijzing naar poli voor verdere analyse? Soms kun je dat na opname ook nog rechtstreeks met het polisecretariaat regelen, omdat je dan nog onder behandeling bent voor dezelfde klacht.
En nog een aanvulling nav de post van moonfish hierboven:
De plasbuis (uretra) ga je niet zien op een CT-scan, daar zal de uroloog onderzoek voor moeten doen. Er zijn vele oorzaken mogelijk en daar zit ook nog man/vrouw verschil en een component leeftijd in. Een internist of uroloog zal het lijstje mogelijkheden wsl gewoon gestructureerd gaan bekijken, beginnend bij wat het meest waarschijnlijk is.
moonfish13 schreef:Weer wat geleerd!
Is de urinebuis daar te dun voor ofzo?![]()
Overigens hier een uroloog waar ik alle vertrouwen in heb, dus ik zeg absoluut niet joh het is een korte urinebuis maak effe stampij.
Maar zoiets stoms kan het dus kennelijk wel zijn bleek bij mijn moeder.
Zelf ben ik er ook gevoelig voor, blaasontsteking, maar ik kan het goed controleren en ik ga voor het gemak maar uit van dezelfde bouwfout als moeders heeft.
Zolang het goed gaat lekker zo laten denk ik altijd maar.
Ts, je kunt het wel duidelijk vertellen, dat scheelt al!
gomir schreef:Wat een gehussel met al die antibiotica zeg![]()
De trimethoprim en amoxi/clav hebben dus eigenlijk de tijd niet gekregen om hun werk te doen. Zowel pip/tazo als cefuroxim zouden in deze regio in principe hun werk wel moeten doen op een E. coli, persoonlijk vind ik de behandelduur met 5 dagen wel wat kort. Ik ben gewend om bij een urineweginfectie met weefselinvasie (of een pyelonefritis) voor een vrouw 10-14 dagen totale antibioticaduur te geven. Voor een ongecompliceerde UWI zonder koorts gelden uiteraard andere termijnen, maar dat is hier niet aan de orde. De 10-14 dagen is overigens ook conform de protocollen van zowel Izore (friese ziekenhuizen) en Certe (martini).
Een schone urinekweek onder behandeling met antibiotica vind ik helemaal niet raar hoor. Vaak kweken we al niets meer uit de urine na 1 of 2 giften antibiotica. Komt ook regelmatig voor dat urine van de SEH nog positief wordt en die van ons op de IC 2 uur later (en na de eerste gift antibiotica) al niet meer.
gomir schreef:Ik ben enorm voor zo kort mogelijk antibiotica geven, maar 5 dagen voor deze indicatie (waarbij ik nog steeds uitga van urinewegen als focus) vind ik echt kort als ik naar de lokale en landelijke richtlijnen kijk. Nou is de landelijke richtlijn uit 2006 dus misschien heeft jouw dokter al toegang tot een nieuwe versie die ik nog niet kan zien?
Onderstaande quote komt uit de SWAB-richtlijn (landelijke antibiotica-adviezen), omdat het klinisch verschil tussen een urineweginfectie met weefselinvasie en een pyelonefritis niet altijd eenvoudig is gelden de adviezen voor beide categorieën.(pip/tazo en cefuroxim vallen beide onder de b-lactam antibiotica)Citaat:Duur therapie
Goede vergelijkende studies met betrekking tot de optimale behandelingsduur
ontbreken. Een retrospectief onderzoek betreffende de behandelingsduur van pyelonefritis laat zien
dat, onafhankelijk van het voorgeschreven middel, een behandeling korter dan 10 dagen de kans op
falen vergroot. Volgens de richtlijnen van de Infectious Diseases Society of America (IDSA) zou
een totale behandelingsduur van een acute pyelonefritis van 10-14 dagen adequaat zijn. Voor vrouwen
met deze aandoening zou 7-14 dagen zelfs voldoende zijn. Wanneer ciprofloxacine wordt
voorgeschreven is een behandelingsduur van 7 dagen voor vrouwen met een pyelonefritis voldoende,
maar wanneer β-lactam antibiotica worden voorgeschreven zou een behandelingsduur van 7 dagen
te kort zijn.
Na het bekend worden van de uitslag van de urinekweek moet de therapie worden aangepast en zo
mogelijk worden versmald. Indien de toestand van de patiënt dit toelaat en wanneer deze niet braakt
kan orale therapie worden voorgeschreven
@moonfish: voor mannen is de behandelduur sowieso totaal 14 dagen.
En langer als de prostaat ook ontstoken is.
Erpel schreef:Ik neem aan dat je nierfunctie wel goed is? Ook gezien naproxen gebruik?
Nabster schreef:Je hoeft zeker geen sediment te hebben voor een ontsteking.
genja schreef:Zou toch even of huisartsen post bellen of het ziekenhuis om te overleggen.
Je hebt nu toch 48 uur er op zitten? Nog geen koorts ?
Gebruikers op dit forum: Annenas, CoSa, Dominique_96, genja, goesju, GoogleAdsense, Googlebot, hedjuhhh, janderegelaa, jugito, Lizz, maxie, Nayan, Noor, SharonIndezz en 82 bezoekers