Gastric bypass

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Mondy, Sica, Mjetterd, ynskek, Giolli, Dani

 
 
Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-18 19:44

Miralooks wat heftig, ik hoop dat je snel opgeknapt ben en kunt gaan genieten van je nieuwe ik


Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-02-18 20:44

@daffodil
Controle was heel goed bloedwaarden waren heel goed, cholestorol die zelfs met medicatie niet onder controle te krijgen was, zit nu binnen de normale waarden. Omdat ik voor mijn werk minstens een week per maand in het buitenland op hotel zit en dan dus ook altijd buitenhuis moet eten, heeft de specialist me gevraagd of ik op een symposium wil komen praten over hoe ik dit aanpak en me aanpas. Spannend ...
Voor wat betreft mijn gewicht mag ik in het totaal nog max 5 kg afvallen. Maar ik weet niet wat je normaal nog afvalt na 6 maand operatie, sinds ik op controle geweest ben is er nog een kilo af en is de 7 dus ook gesneuveld, maar wordt ik ook wel wat ongerust. De familie slaat ondertussen mijn eetmomenten met argus ogen gade ...
Wat zijn jullie ervaringen ?

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-02-18 12:26

In het begin was ik ook vaak misselijk voor het eten en na het eten ging het ook altijd weer goed. Meestal was dit bij het avond eten. Ik haalde het gewone etens uur gewoon niet. We Hebben het avond eten dan een uurtje naar voor geschoven en ik had nergens meer last van.
Maar je kunt dit ook hebben van te weinig te drinken. Zeker als je in het begin houdt aan een half uur voor en na de maaltijd/tussendoortje niet te drinken en het drinken gaat dan al wat moeizamer, kom je niet aan wat je zou moeten drinken.
Ff uitproberen wat voor jou het beste past.

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-18 11:25

Lauratje_88 schreef:
Wat is kwark eigenlijk? Smaakt het zoals yoghurt? Ik ben absoluut geen fan van yoghurt...
Zijn hier nog mensen die geen yoghurt lusten en wat eten jullie in de plaats? Iets dat ook eiwitrijk is?

Voor de Belgen onder ons (waar ik ook deel van uit maak) Kwark is wat wij plattekaas noemen.
Als je niet graag melkproducten hebt en toch aan je eiwitten wil komen, beleg je boteham dan dubbel met vlees.

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-03-18 12:04

Je moet gewoon zelf proberen wat je het beste valt, wat voor de een niet lukt, lukt bij de andere dan weer heel goed. Ik ben bijna 7 maand geopereerd, dump zo goed als niet. Wel heb ik me de zes eerste weken strikt aan de regels die het ziekenhuis had gegeven, gehouden. Maar deze zijn van ziekenhuis to ziekenhuis ook weer zo verschillend.
Op dag twee had ik al beschuit en een warme maaltijd met vis groentjes en aardappels, welliswaar gepureerd/gemalen. Maar bv gekookte worteltjes met gemalen biefstuk (wordt een soort van hamburger) en een geprakt aardappeltje kon in die eerste weken perfect en op advies van de prof zelfs met vat vleesjus(wel uit een pakje) Voor mij viel een warme maaltijd minder zwaar dan de beschuiten.
Na 7 maand bedraagt een broodmaltijd ongeveer 90g en een warme maaltijd rond de 200g. Meer is teveel.

Ik ben nu zo ongeveer 34 kg kwijt en heb er nog 3 te gaan om mijn streefgewicht te behalen. Kom van BMI 35
4 weken na de operatie ben ik weer fulltime beginnen werken. Ik reis heel veel, ben minstens een week per maand in het buitenland voor mijn werk. Het reizen heb pas een 10 tal weken na de operatie hervat en dan nog met een koffer vol crackers en peperkoek light.
Qua beweging: ik heb 5 paarden waarvan ik er met drie competitief dressuur rij (L2, Z1 en Z2), stalwerk hoef ik gelukkig niet de doen, anderes kwam ik met deze bende niet aan rijden toe. Verder zorg ik steeds dat ik een hotel met fitness of zwembad heb, om daar dan een uurtje per dag in te ploeteren.

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 18:33

ista schreef:
Vervelend Romeo.... hopelijk wordt dat nog een beetje rustiger voor je!

Ik heb bij dat stuk eigenlijk nog nooit stil gestaan. Is de ontlasting bij iedereen veranderd? Moeilijker te controleren misschien? Daar ben ik wel benieuwd naar.


Bij mij is het net omgekeerd, ik ga veel minder naar het toilet, zelfs niet dagelijks.

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-18 18:59

Kim_89 schreef:
Het valt me op dat mensen hier maar weinig op elkaar reageren. Ik had gehoopt op het uitwisselen van ervaringen en contact met lotgenoten maar er worden meer egoposts geplaatst dan wat anders. Jammer..


Hey Kim, ik denk dat dit vooral is omdat het voor een groot deel een individueel traject is dat je aflegt, waarbij je dan vanuit je eigen standpunt gaat spreken en je eigen gevoel ventileert. Het is ook zo verschillend van persoon tot persoon.
Er zijn mensen met buikkrampen, anderen hebben vele maanden na de operatie nog steeds moeite met eten, sommigen hebben dan weer veel last van dumpings en anderen hebben dan weer nergens last van.
Dat maakt het soms wat moeilijk om te antwoorden op vragen.
Toen ikzelf aan alles begon, heb ik ook zowat iedereen die ik kende, die een GBP had laten doen, de oren van het hoofd gezaagd over hun ervaringen. Iedereen vond het het beste dat ze ooit hadden gedaan en ze hadden allemaal spijt dat ze het niet eerder hadden gedaan.
Een paar weken na mijn operatie kwamen de echte verhalen pas, over hoe moeilijk ze het soms hadden, dat ze vaak dumpten enz. Eerlijk waar, als ik die verhalen voor de operatie had gehoord, was ik er misschien nooit aan durven beginnen. En laat mij nu net de persoon zijn die nergens last van heeft, amper dumpings, geen darmklachten en iecht alles eten, zelfs pikant.
Als je echt antwoord op je vragen wil, stuur je best een pbtje naar die persoon, ik ben er zeker van dat die dan met plezier antwoord geeft op al je vragen.
Alvast veel succes met je traject!

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-18 14:17

Kim,
Veel succes morgen!

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-18 19:02

Hallo Kim
Heb je al eens geprobeerd om je warm eten met vleessaus uit een pakje te eten? Mij is dit pro operatief door de dietiste aangeraden voor de “schuif”
Ik heb maandem maggi kalfsfond op mijn vlees en aardappels gedaan. Ik kon de gepureerde aardappels met magere melk ook niet binnen houden, maar een gewone gekookte aardappel met maggisaus ging super. Snij je vlees ook in baby hapjes, dip het even in de saus, op deze manier kun je redelijk normaal kauwen en blijft je eten wat smaak hebben ipv een afgekauwde maaltijd. Met de gevogelte fond kun je een lekkere “kipperagout” maken.
Ik vermoed dat je op je slaatjes ook wat dressing doet, waardoor die waarschijnlijk wel goed gaan.
Ik ben nu een jaar geopereerd en het potje maggi wordt nog steeds gebruikt.
Niet opgeven, het komt wel goed en soms moet je gewoon ff een stapje terug doen, naar je lichaam luisteren en enkel eten wat wel lukt. Je eigen lichaam is de beste raadgever. Een GBP is een heel individueel traject. We ondergingen of ondergaan allemaal dezelfde operatie, maar hoe het lichaam hierop reageert is voor iedereen anders.
Veel succes !

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-18 21:03

Een jaar geleden en nu 40 kg lichter *\o/*


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-18 09:28

Hi Romeo,
Ik denk dat je vooral naar je lichaam moet luisteren. Ikzelf rij 12 tot 14 uur per week, daarbuiten doe ik niets van sport, dat is gewoon teveel voor me. Stalwerk doet mijn schatje, want hierboven op 5 paarden verzorgen lukt niet.
In de winter als het weer wat minder is en het rijden op een lager pitje staat, dan duik ik wel een keer of twee per week in het zwembad. Een goede workout maar ook niet te belastend voor je lichaam. Alhoewel het vet ons in de weg zat, was dit ook een soort corset dat ons lichaam steun gaf, nu moeten spieren dit overnemen en daar is wat tijd voor nodig (dixit mijn fysio ...)

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-09-18 23:56

ista schreef:
Hier bij een GBP 5 dagen vloeibaar, gerekend vanaf dag na de operatie. Voor de sleeve is het advies twee weken vloeibaar.

Ik ga het ook heel rustig opbouwen, het dik vloeibare valt nu ook niet altijd even lekker. Dus bijvoorbeeld eens een banaan ipv appelmoes etc. qua avondeten sla ik vlees ook nog even over, en brood ook :)


Bedankt voor het compliment. Ik ben ook erg blij met het resultaat, al heeft het me een fortuin aan nieuwe kleren gekost :D
Bij ons in het ziekenhuis is geen vloeibare periode, wel een tweetal weken zacht voedsel zoals geprakte aardappel of puree met magere melk, zonder boter, zachte groenten zoals worteltjes en gemalen vlees of zachte vis en dit liep heel makkelijk moet ik zeggen. Maar het belangrijkste is dat je naar je eigen lichaam luistert, nu nog weet ik na een hap of ik op iets ga dumpen of niet en dan eet ik het gewoonweg niet op. Soms is dat iets dat ik al vaak zonder probleem heb gegeten, maar de ervaring heeft me geleerd om mijn gevoel te volgen ...
Voor wat betreft de tussendoortjes en het drinken, dat vond ik ook moeilijk, daarom nam ik soep of koude soep (gaspaccio) als tussendoortje dat waren dan meteen twee vliegen in een klap.

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-19 17:30

Afbeelding
Hi Debra,
Welkom op het forum.
Zelf ben ik anderhalf jaar geleden geopereerd, ook in Belgie want daar woon ik .
Ik ben 40 kg afgevallen, foto hierboven is vlak voor de winter genomen op de eerste wedstrijd van mijn jong geweld.
Ook ik heb nergens last van en kan zo goed als alles eten. Enkel met vettig moet ok wat opletten, maar ik kan gerust eens naar de quick ofzo zonder ziek te zijn.
Het is een heel individueel traject, hoe je je voelt en waar je al dan niet last van hebt is heel persoonlijk. Maar het belanrijkste is dat je je echt aan het advies van de dokter houdt voor de eerste weken na de operatie.
Het enige nadeel dat ik kan opnoemen is de koude, my god wat heb ik het al koud gehad ...
Je mag me altijd een pb sturen als je meer info wilt of eens wil praten.

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-19 21:12

Even een tussendoortje: welke vitamines gebruiken jullie?
De mijne doen hun werk goed, mijn bloedwaarden zijn super maar ik ben er vaak misselijk van.
Ik neem WLS forte, hebben jullie misschien alternatieven ?

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-02-19 19:33

Heb ondertussen andere vitaminen gekregen van de specialist. Kauwtabletten van barinutrics en ik heb geen last meer van misselijkheid.
De fit for me zat nogal hoog in vitamine D en die staat bij mij normaal al heel hoog. Vitamine D is een vitamine die een negatieve impact op je lichaam heeft bij overdosering en kan dan misselijkheid veroorzaken. Maar nu gelukkig weer opgelost.
Of er voor een sleeve of bypass gegaan wordt, wordt idd normaal met je besproken, maar je gezondheidstoestand wordt wel mee in overweging genomen. Een sleeve geeft een grotere druk op de maag, waardoor maagpatienten beter af zijn met een GBP en vaak hierna ook geen maagproblemen meer hebben.


Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 16:45

Lau schreef:
Ik heb echt 0,0 behoefte aan snoepen. Van het weekend op de verjaardag van de vriendin van mijn vader zaten ze aan de chips en snoep. Ik had echt 0,0 behoefte ik verkoos een stukje komkommer boven chips. Wat ik eerder echt heel moeilijk vond. Het enige waar ik van baal is dat ik zo naar word van tomaat.


Bij tomaat kun je wat naar worden van de schil, net als bij wortels. Heb je al eens geprobeerd om tomaat zonder schil te eten?

Winferno
Berichten: 109
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 17:03

Vraagje, ik ben inmiddels 2 jaar geopereerd en ongeveer een jaar stabiel op gewicht.
In totaal ben ik ruim 40kg afgevallen en van maat 48-50 naar maar 34-36 (lengte 174cm) gegaan.
Mijn kuitomtrek is van 42cm naar 35cm gegaan (daar gingen al mijn rijlaarzen ...)
Maar als je me vraagt hoe ik er uit zie? Ik heb geen idee. Mijn verstand zegt 34-36 is klein, wanneer ik in de winkel een broek in die maat vast heb, denk ik steeds wat klein, hier kan ik nooit in. Om dan tot de vaststelling te komen dat de broek vlotjes past.
Maar toch zie ik mezelf zo niet in de spiegel. Als ik dan op een kledingsite zie staan dit model is 1,77 en draagt maat 34 dan denk ik, amai dat is een smalle, terwijl ik dezelfde maat heb. Ik heb nog steeds geen zelfbeeld van mezelf aan dit gewicht.
Hebben jullie hier ook last van?
Let wel, ik voel me niet slecht op depri hoor, nooit geweest ook niet toen ik nog te zwaar was, ik kan enkel me geen beeld vormen van hoe ik er nu uit zie.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Chichika, ComscoreBot, Googlebot, PetalBot en 36 bezoekers