Wormen bij mens

Moderators: Mjetterd, Sica, Dani, ynskek, Polly, Ladybird, Giolli, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
anjali
Berichten: 10990
Geregistreerd: 25-07-15

Wormen bij mens

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-19 17:55

Is het mogelijk dat iemand wormen kan overkrijgen van zijn hond, al wordt die geregeld ontwormd?En wat zouden de symptomen dan zijn voor die mens?


anjali
Berichten: 10990
Geregistreerd: 25-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-19 18:14

D_Desteny schreef:
Dat kan zeker. Vandaar het advies van dierenartspraktijken om regelmatig huisdieren te ontwormen. Zo hou je de besmettingsdruk laag. Volwassen dieren krijgen er niet zo heel snel last van als ze wat wormen hebben. Mensen hebben er sneller last van.
Klachten zijn voornamelijk maag en darm klachten.

Ik vraag dit voor mijn vriendin die geen internet heeft,maar wel een leuke buitenlandse opvanghond.Zij heeft dus inderdaad maag-en darmklachten en is heel erg afgevallen. Allerlei doktersonderzoeken al gehad en nog bezig, tot nu toe niets gevonden. Maar ik denk dat niet standaard op wormbesmetting zal worden onderzocht omdat dat niet zo veel voorkomt?Dat een arts niet gelijk aan die mogelijkheid zal denken?Ze heeft een heel goede eetlust,eet 5 keer per dag en tussendoortjes ook nog, is toch in korte tijd 18 kilo afgevallen!


anjali
Berichten: 10990
Geregistreerd: 25-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-19 18:37

tamary schreef:
Wormenbesmetting wordt inderdaad niet meer zomaar als westerse ziekte gezien, kuurtje doen is zeker te overwegen, maar ik zou met zo'n beeld even met huisarts afspreken ivm reactie op de medicijnen, want als dat het is dan gaat dat een flinke reactie geven waar mogelijk meer medisch toezicht verstandig is.

Ze is inmiddels al van huisarts naar internist in het ziekenhuis doorgestuurd, dia allerlei onderzoeken heeft gedaan. De uitslag heeft ze nog niet en die man gaat eerst nog op vakantie,waardoor haar volgende afspraak pas 30 september is. Nu weet ze dus niets en is wel ongerust dat het iets ernstigs zou kunnen zijn. Ik was dus degene die vind dat het lijkt op klachten die paarden bij een zware wormbesmetting krijgen. Een paard heeft ze niet maar dus wel dat hondje, die trouwens ook vaak buikklachten heeft!! Die wordt elke 3 maanden ontwormd.Echter in ben geen dokter of DA en op internet kom je de vreemdste kwalen tegen.En ze zal zeker niet zelf medicijnen gaan slikken zonder toezicht van haar arts,want ze gebruikt al allerlei medicijnen die niet zomaar met andere kunnen.

anjali
Berichten: 10990
Geregistreerd: 25-07-15

Re: Wormen bij mens

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-19 19:15

Ik weet niet of de hond op Giardiasis is onderzocht. Hij komt uit Roemenie. Ze gaat er wel geregeld mee naar de DA, ook voor kleine dingen. En ze heeft er zelfs een ziektekostenverzekering voor.Het probleem met de hond is dat, omdat ze een straathond geweest is, gewend is alles van de straat naarbinnen te schrokken,ook dingen die ongezond voor haar zijn.Volgens mijn vriendin komen de buikklachten die ze geregeld heeft daarvan.Maar ik zal mijn vriendin bellen om naar die giardiasis te vragen.Ik hoop dat het zoiets is en niet kanker of zo,wat haar angst natuurlijk is!

anjali
Berichten: 10990
Geregistreerd: 25-07-15

Re: Wormen bij mens

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-19 10:02

Mijn vriendin zegt dat die Giardia voorkomt bij honden uit Griekenland en dus niet bij de hare uit Roemenie.Op de hondencursus was daarom een Griekse hond weggestuurd omdat hij geen gezondheidsverklaring overlegde.Zij zegt dat haar DA waar ze geregeld komt het anders wel gezegd zou hebben als haar hond dat zou hebben.Maar ze gaat alles onthouden en als ze de afspraak heeft met de internist, waar ze nu eerst op wil wachten,zal gaan opperen om op al deze mogelijke parasieten te gaan onderzoeken,als uit de onderzoeken die ze nu heeft gehad niets te vinden zal zijn.Ze zegt trouwens dat als de huisarts je eenmaal heeft doorgestuurd, dat je dan verder bij die specialist moet zijn. Wel vervelend dan die lange wachttijden als je je ongerust maakt!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BarbaravdW, Blijgeestig, Cookie2222, MariskadeJ, MissAnnemijn, tusje, Wilkje, Zebrastreep en 71 bezoekers