3:Afvallen zonder doel is ook ontzettend koel! - Lees de OP!

Moderators: Hanmar, Princesj, Mondy, Mjetterd, Nala, ynskek, Polly, Ladybird

 
 


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 17:23

IMANDRA schreef:
Als je niks goeds te zeggen hebt, zeg dan niks.


SdaphneS schreef:

Dit is toch nog minder voeding dan het lijstje van Resistance waar zo'n ophef over was.
Waarom is dit wel toegestaan?


Pasta is over het algemeen best aan de kcal, net als hazelnootpasta. Dus tja, dit is niet direct een schokkend lijstje. Daarbij staan er geen hoeveelheden bij en eet Marlinde dus idd niet systematisch te weinig. En kan ze gewoon normaal reageren.
Sorry hoor, maar nu zijn het toch echt jullie die maar na blijven trappen. Ik heb uitgelegd waarom ik eet op de manier waarop ik eet maar die willen jullie niet horen/mijn diëtist is niet heilig. Ik heb nu eenmaal niet veel energie nodig om me gewoon goed te voelen; ik heb vandaag berekend dat wanneer ik "normaal" eet, dit zo'n 1600 kcal per dag zijn. Daar viel ik niet van af en zo at ik al jaren. En toch wordt daar volledig overheen gevallen, terwijl ik er uitleg over geef, en blijft iedereen spotten en steken onder water geven. Dus ja, daar komt dan een reactie op en dan is het ook weer niet goed. Heel makkelijk zo, met z'n allen tegen één.

Anoniem

Re: 3:Afvallen zonder doel is ook ontzettend koel! - Lees de OP!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 17:58

Ik heb één kinderachtige reactie geschreven als reactie op een andere kinderachtige reactie.

Ik heb niet "een keer" gepraat met een diëtist; het is een goede kennis van ons die hier regelmatig is en ik heb een keer uren met haar gepraat. DAARBIJ, wat ik eerder niet verteld heb omdat ik niet mijn hele medische geschiedenis op internet wil gooien, staat mijn hele familie (behalve mijn vader) onder toeziend oog van een arts; er heerst in mijn familie via mijn moeders kant enorm erfelijke diabetes. Mijn oma is daar onder andere aan overleden, mijn moeder heeft het maar weet met het juiste dieet van zeer weinig koolhydraten de diabetes de kop in te drukken. Wij eten verder allemaal sowieso weinig koolhydraten omdat dat dieet ons aan is geraden door een arts; hiermee verklein je de kans van het ontwikkelen van diabetes aanzienlijk.

Ik eet al jaren niet veel en ben opgevoed met het idee: Alles met mate. Mijn hele familie is zo, en we zijn allemaal gezond, behalve het diabetes gedeelte dan. En dat probeer ik te voorkomen, want ook ik heb er aanleg voor en dan heb ik liever dat ik wat "minder" moet eten, dan dat het zich ontwikkelt. We prikken regelmatig allemaal bloed om deze reden en komen nooit iets te kort.

Anoniem

Re: 3:Afvallen zonder doel is ook ontzettend koel! - Lees de OP!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 18:04

Maar waarom zou het niet in dit topic passen wanneer het voor mij klopt en werkt, en erbij wordt gezet dat dit een aangepast dieet is? Wat voor schade doet dat? Iedereen is toch anders?

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 18:12

IMANDRA schreef:
Ik tel er twee. En voor zover ik weet heeft diabetes niks te maken met hoeveel je moet eten (alleen met wat). En mijn punt blijft, je staat niet bij haar onder controle. En het kan ook een van de slechte diëtisten zijn. Geeft zij een reden dan, waarom jij als grote minderheid tov de rest zonder enige medische indicatie zo weinig kan eten?

En overigens, als je al jaren niet veel eet, hoe komt het dan dat je wilt afvallen of überhaupt bent aangekomen? Beetje krom, vindt je niet?

Je past niet in het topic vanwege je houding én je lijstjes. En het is niet dat je nu super gezellig aan het meepraten bent.Mogen slanke mensen niet afvallen? Die mogen niet onzeker zijn over hun lichaam en gelukkiger zijn met nét één of twee kilo minder?

Ik sta onder controle van een arts, zoals ik al zei, en die zal heus geen onzin uitkramen. :) Nogmaals, ik waardeer de zorgen.

Ik vind het gek dat door dit ene incident meteen gezegd wordt dat ik niet gezellig ben. Voorheen heb ik al weken gezellig meegepraat en had niemand iets van de lijstjes, nu opeens wel. En ik ben geen kleuter die op haar vingers moet worden getikt, uitspraken als "vanwege je houding" vind ik een beetje vreemd. Ik ben niet degene die ruzie zoekt of wat dan ook; ik wilde simpelweg ook gezellig meepraten. Maar kennelijk mag dat niet wanneer je niet binnen het normale straatje past. Jammer.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 18:17

IMANDRA schreef:
Dat je niet gezellig bent komt door je type reacties, niet door je lijstje. En als je denkt dat je reacties normaal zijn moet je ze nog maar eens teruglezen. En een dokter weet niet zo veel van voeding, daar heb je echt een specialist voor nodig.

Waarom blijf je stug reageren?Heb je er een voorbeeld van? Waarom heeft niemand dat dan eerder gezegd?

Ik blijf zo "stug" reageren omdat ik hoop dat we dit op kunnen lossen aangezien het naar mijn idee hiervoor altijd gezellig was.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 20:08

Yonker schreef:
Je bent geen kleuter die op haar vingers getikt wil worden maar wel maak je kinderachtige opmerkingen.... beetje tegenstrijdig. Niemand zegt dat je moet vertrekken maar stop dan met lijstjes delen, hoe moeilijk kan t zijn om dat te begrijpen?Ik heb al verteld waarom ik die kinderachtige opmerking maakte. Om daar over door te blijven gaan is onnodig.

Anoniem

Re: 3:Afvallen zonder doel is ook ontzettend koel! - Lees de OP!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 20:20

Maar waar zie je mij nu een lijstje plaatsen? Ik zeg al de hele tijd dat ik gewoon gezellig mee wil praten.

Anoniem

Re: 3:Afvallen zonder doel is ook ontzettend koel! - Lees de OP!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 20:32

Maar het is toch volkomen onnodig om dan nu zo door te gaan? Het was toch al opgelost?

Anoniem

Re: 3:Afvallen zonder doel is ook ontzettend koel! - Lees de OP!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 20:39

Ik wil niet het laatste woord hebben; ik wilde graag op vriendelijke wijze dat het uitgesproken is en dat is nu gebeurd. Vanaf nu zal ik dan ook gezellig meepraten, maar het is natuurlijk een beetje gek om midden in een discussie op een lijstje van twee pagina's terug te reageren. :+


Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-19 20:43

Dat is te merken. Wellicht stoppen met stoken?

Anoniem

Re: 3:Afvallen zonder doel is ook ontzettend koel! - Lees de OP!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-09-19 17:47

Ja precies wat jij zegt Dilan :') Ik probeer wel echt regelmatig tussendoortjes te doen ook. En dan wel echt gezond, al schiet er soms wat chocola enzo tussendoor. :+

Anoniem

Re: 3:Afvallen zonder doel is ook ontzettend koel! - Lees de OP!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-01-20 22:38

Mag ik hier wellicht wat vragen in verband met gezond afvallen, aangezien ik voorheen wellicht iets te fel was in het kcal verminderen?

Volgens het linkje in de OP is mijn BMR ongeveer 1300 en staat er dat ik ongeveer 1600 kcal zou moeten eten om op gewicht te blijven. Hoeveel zouden jullie daarvan maken om af te vallen?

Anoniem

Re: 3:Afvallen zonder doel is ook ontzettend koel! - Lees de OP!

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-20 14:04

Jaaa die pannenkoekjes! Die zijn zo lekker en zo makkelijk!

Ik doe altijd:

(Afhankelijk van grootte)

1 kleine banaan/halve grote banaan
2 kleine eitjes/ 1 groot ei
Scheutje vanille extract
Kaneel


Banaan prakken, ei en de rest erdoorheen mengen en als gewone pannenkoekjes bakken in de pan. Zo ontzettend lekker!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-20 14:18

IMANDRA schreef:
Heeft iemand een receptje? Misschien eens proberen van het weekend!Post boven je! :)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Blacky94, bokker88, doekenbas, geertje3, hooi, Janneke2, karin30, Letsdunit, MariskadeJ, mino1, Muurp, PetalBot, Poekkie, Saskia9, sietske83, sterregoud, Tara_13, Unoo en 82 bezoekers