Gastric bypass

Moderators: Hanmar, Princesj, Mondy, Mjetterd, Nala, ynskek, Polly, Ladybird

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
novita13

Berichten: 327
Geregistreerd: 15-02-10
Woonplaats: Vleuten

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 13:04

Hier precies een haar geleden eeb gbp gehad. Hiermee 40kg afgevallen.

Heb 5jaar terug maagband gehad voor 1jaar. Door afstoting van lichaam na 6 operaties de keuze gemaakt deze te laten verwijderen. Met maagband toen 50kg afgevallen waarvan er na verwijderen er weer 40kg aangekomen is.

Kreeg bij verwijderen keuze gbp te doen. Wilde ik niet. Ik dacht ik kan het zelf wel. Maar dat lukte toch niet. Dus vorig jaar de stap gezet na gbp. Nu zo blij mee. Ik kan alles eten en drinken.
Doordat ik eerder maagband heb gehad gaat het afvallen niet zo hard als je de band niet heb gehad. Maar ben al zo blij met het resultaat. Ik wil nog 7-8 kg en dan is het goed.

Moet helaas wel woensdag geopereerd worden. Door de omleiding van mijn darmen en het vele gewichts verlies hebben mijn darmen vrij spel in mijn buik en gaan ze soms in de knoop wat bij mij veel pijn veroorzaakt

Wiensdag gaan ze de ruimtes/doorgangen weer kleiner maken of geheel sluiten zodat mijn darmen niet meer door elkaar kunnen. Blijkbaar is dit een van de "complicaties" die je bij gbp kan krijgen.

Ondanks dat zou ik het zo weer doen!

Ik vind dat ik wel veel vel over heb. Dit had ik na maagband met 50kg niet. Maar in die tijd ook 2 zwangerschappen verder en 2 keer veel gewicht kwijt. Dus ik zou het wel willen laten corrigeren. Maar dat doe ik pas als ik echt stabiel ben.

Liefst dan ook mijn bovenbenen en mijn armen. Ook mijn borsten zijn erg "slap". Maar ja droom is het maar of ik het doe. Het kost nogal wat allemaal....

Succes alvast.

@minimelona doordat ik in verleden al heb gehad kon ik verkort traject in gaan en heb ik na 4-6 maanden de gbp gekregen en ookal voldeed ik niet aan alle eisen waaraan je normaal zou moeten voldoen. Dus mocht je het willen is het het proberen waard.

Wico je bent top!novita13

Berichten: 327
Geregistreerd: 15-02-10
Woonplaats: Vleuten

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 13:33

@furrow komt zeker door het gejojo. Maar ja alles beter dan te zwaar vind ik. Alleen nu baal ik soms wel dat ik niet alles pas of mooi zit door vel overschot. Dus buik laat ik zeker doen. En ik heb ps mijn littekens op mijn buik getelt. Zijn er 13 en kimen van de week weer paar bij. Dat maakt me niet zo veel uit moet ik zeggen. Bikini aantrekken doe ik niet meer

Bij gbp worden je darmen omgeleid en dunnendarm anders aangesloten. Om dit te realiseren maken ze nieuwe doorgangen door je vet heen om zo je darm naar boven te kunnen halen. Maar toen ze opereerde had ik en iedereen veel vet om en in je buik. Doordat je veel afvalt gaat dat vet weg en hebben de doorgangen die normaal passend waren voor je darm. Meer ruimte gekregen. Waardoor nu mijn darm af en toe in zn doorgang gaat en dan veel pijn veroorzaakt. Alleen door alle ruimte schiet dit ook weer terug. Alleen door alle ruimte kan het ook weer terug gaan.

en soms doet het een paar minuten zeer tot wel 6u bij mij. Lijkt op galsteen aanval want dat dachten ze eerst. Maar die blijk ik niet te hebben. Dit komt ook veel voor na gbp en veel afvallen.

Hopeijk duidelijker zo?

Soort darmhernia.

Wico je bent top!

novita13

Berichten: 327
Geregistreerd: 15-02-10
Woonplaats: Vleuten

Re: Gastric bypass

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-11-16 19:34

Ik zou ook bot het Slotervaart ziekenhuis kiezen ipv nok. Mijn maagband via nok gekregen in Belgiƫ...

Helaas bij problemen ondanks dat ze zeggen dat ze je helpen in nl, was dat in mijn geval niet zo. Moest telkens naar Belgiƫ.

Nu in Slotervaart geholpen, as woensdag weer. Ze zijn zo gespecialiseerd in voor en natraject dat ik dit "iedereen" zou aanraden.

Trouwens, ik mocht geen sleeve ivm maagband verleden. Bij darm problemen mag je geen gbp. En vaak kiest een arts tijdens operatie wat beste is.

Wico je bent top!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anieke06, anselma, BarbaravdW, Britt_Sisi, dertina, Esbjerg, GrapeshotBot, Just_Me, KimE, Laurora, lina1998, Moirin, Muga, nicolailover, Nozidia, ollielief, petje86, Piekosjj, Sintara, Sizzle, xLauLaUx, YandexBot en 90 bezoekers