Misbruikt door vader

Moderators: Mjetterd, Giolli, ynskek, Dani, Sica, Polly, Ladybird, Hanmar

 
 
knorrieporie
Berichten: 61
Geregistreerd: 20-12-19

Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-01-20 15:11

Nu na 10 jaar word het tijd om voor het eerst te praten over mijn grote 'geheim'

Jarenlang heb ik het verzwegen, nooit heb ik het aan iemand kunnen vertellen uit angst.

Ik was eind 11 jaar en mijn vader vroeg mij of ik in het ouderlijke bed wilde slapen. Ik wilde niet, maar was vreselijk bang voor hem en gaf toe. Hij kroop op een niet gezonde manier tegen mij aan, waardoor ik verkrampte van angst. Ik weet nog dat ik zo bang werd dat het me teveel werd....en toen werd het zwart voor mijn ogen. Ik werd de volgende dag wakker in mijn eigen bed en op het toilet constateerde ik dat mijn vagina zeer pijnlijke schaafwonden vertoonde, opgezet was en dat ik minimaal bloedverlies had. Ik weet nog dat ik verdwaasd en huilend op het toilet zat en me af vroeg wat er in hemelsnaam gebeurd was die bewuste nacht. Ik had zo'n pijn, dat ik mij nog kan herinneren dat ik op school niet goed kon zitten en dat deze pijn dagen heeft aangehouden. Ik raakte verstijfd, hij vertelde mij toen dat het normaal was en dat jongens dit bij mij later ook gaan doen. Dit is meerdere keren voorgekomen. Ik schaamde mijzelf ervoor en durfde het tegen niemand te zeggen. Alsof het allemaal nog niet genoeg is heeft mijn vader bij mij een wurgpoging gedaan omdat hij samen met mij uit het leven wilde stappen.
Deze zeer scherpe herinnering ben ik nooit vergeten, maar kan nog steeds het zwarte gat in mijn geheugen niet opvullen. Ik weet niet wat het is, maar mijn vader voelt zo niet meer als mijn vader. Mijn vader is nu 5 jaar depressief en staat onderbehandeling van de GGZ. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 12 was. Ik kon dit gewoon niet eerder vertellen, en misschien had ik het nog steeds voor mij moeten houden.

Door de flashbacks ben ik gaan nadenken over mijn leven. Ik maak mij zorgen, en ik snap het niet. Ik weet niet wat ik ervan moet denken. Waarom krijg ik deze flashbacks nu pas?


I hope I can close this chapter
Laatst bijgewerkt door knorrieporie op 17-01-20 15:15, in het totaal 1 keer bewerkt


Delaja

Berichten: 3409
Geregistreerd: 10-04-08
Woonplaats: Wehl

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 15:14

Jeetje wat vreselijk heftig, dit is iets wat geen enkel kind zou mogen overkomen.
Allereerst super goed dat je dit durft op te schrijven, misschien wel een heel grote opluchting dat je het eindelijk (anoniem) kan vertellen?
Verder is het denk ik heel belangrijk dat je hier hulp voor zoekt, of heb je die misschien al?

Binck8
Berichten: 229
Geregistreerd: 21-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 15:15

Heb je hulp? Psychisch, EMDR therapie lijkt mij een heel goede stap in de trauma's proberen te verwerken.

Ilse_123

Berichten: 3062
Geregistreerd: 17-05-08
Woonplaats: Haaren

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 15:20

Jemig. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Ontzettend heftig.
Wat ontzettend sterk dat je het hier plaatst, hopelijk helpt het om het van je af te schrijven.

Natuurlijk voelt je vader niet als je vader, een vader doet deze dingen niet. Deze man is al langer dan die 5 jaar ziek en of het nou depressies of iets anders is, wat hij heeft gedaan is absoluut niet goed te praten.

Ik weet niet waarom je je flashbacks nu krijgt, misschien een grote verandering in je leven? Het is niet raar dat je deze dingen verdringt, zeker niet als je zo jong bent. Op een bepaald moment komt het weer naar boven en dan moet je ermee dealen. Misschien niet waar je op zit te wachten, maar misschien kan je een afspraak maken bij een psycholoog als je er klaar voor bent. Iemand die je niet kent, waarmee je geen banden hebt maar die jou waarschijnlijk wel kan helpen met het verwerkingsprocess.

In elk geval heel erg veel sterkte, mijn pb box staat open :(:)

Ricie

Berichten: 3480
Geregistreerd: 04-06-14
Woonplaats: Veenendaal

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 15:24

Jeetje, dit klinkt echt heel heftig. Dit wil je niet meemaken....die flashbacks klinkt bij mij als PTSS, alhoewel ik geen psycholoog of iets ben, dus ik zou er natuurlijk zomaar naast kunnen zitten.

Ik denk dat je er slim aan doet om professionele hulp te zoeken....denk hierbij aan een GGZ of een psycholoog of iets. Die kunnen je denk ik het beste helpen....

Heel veel sterkte in iedergeval! Dapper dat je het hebt durven vertellen, dat is al een hele grote stap en overwinning.

Soms stream ik games, soms niet....en soms....vliegt daar dan zomaar wat strooigoed rond. Twitch: https://twitch.tv/ricietjuh

Duran123
Berichten: 512
Geregistreerd: 02-05-19

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 15:38

Wat dapper van je om dit te vertellen. Wat afschuwelijk om als kind mee te maken, sowieso om zoiets mee te moeten maken. En dan ook nog je ‘vader’.
Heb je hier al met andere (professionele) mensen over gepraat? Weet dat je altijd bij je huisarts terecht kunt he, hij/zij heeft een geheimhoudingsplicht dus alles wat je vertelt blijft tussen vier muren, tenzij jijzelf aangeeft dit anders te willen.

Digitale knuffel van mij

BertBaley

Berichten: 6815
Geregistreerd: 21-07-06
Woonplaats: 's-Gravenzande , Zuid-Holland.

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 15:40

Bah kippenvel krijg ik ervan, bizar toch, je bloed eigen kind :? :x :r

heel veel sterke..

BERT bedankt voor alles... :+:
ROBBIE | mijn toppertje. :+:

Suzanne F.

Berichten: 37334
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 15:54

Wat verschrikkelijk. Wat dapper dat je het hier durft te vertellen en ik denk dat dit een eerste stap richting verwerking is. Maar ik denk dat je hier echt hulp bij moet zoeken hoor. Iemand die je kan helpen met trauma verwerking. Dit is echt niet niks. Dit is niet alleen het misbruik maar ook het feit dat je in de steek gelaten bent door degene die je het meest hoort te vertrouwen en die jou geborgenheid hoort te geven.
Waar is je moeder in dit verhaal? Zij heeft dit nooit geweten en weet het nu nog steeds niet?
Wat ongelooflijk erg zeg, je had wel zwanger kunnen raken. Is dit gestopt na de scheiding? Hoefde je toen niet meer naar hem toe?

"Through dangers untold and hardships unnumbered, I have fought my way here to the castle beyond the Goblin City to take back the child that you have stolen. For my will is as strong as yours, and my kingdom is as great - You have no power over me"

MandJarig

Berichten: 2941
Geregistreerd: 27-04-14
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 16:06

Ik weet niet hoe oud je nu bent, (edit: ik kan niet rekenen, maar je bent 21 dus) maar het gebeurd vaker dat flashbacks uit de eerste jaren van je leven later terug komen. Deze kunnen zowel positief als negatief zijn.

Wat je voor nu het beste kan doen is hulp zoeken bij een psycholoog. Deze kunnen je helpen met traumaverwerking. Mocht je aangifte willen doen tegen je vader, ook al is het zoveel jaar later, kan je dit ook met hun bespreken.

Sterkte!

Korter.

Amado7

Berichten: 9407
Geregistreerd: 04-06-11
Woonplaats: In het leukste dorp.

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 16:10

Wauw, wat ben jij dapper. Ongelooflijk. Wat ontzettend knap dat je dit durft te delen op bokt.

Hele dikke knuffel. Ik hoop dat je iemand mag vinden die je volledig vertrouwt en dat je dit verhaal ooit durft te delen met iemand om je eigen leven op orde te kunnen krijgen. 1 stap heb je al gezet en dat is de grootste stap: je verhaal durven delen. Onwijs veel sterkte!

~Be kind to yourself

Enjoy the moment Fotografie @enjoythemomentfotografie

Hevonen

Berichten: 4614
Geregistreerd: 21-01-04
Woonplaats: up north

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 16:20

Vreselijk. Onbegrijpelijk dat een ouder - op wie een kind volledig vertrouwt/zou moeten kunnen vertrouwen - zoiets doet. Daarvoor geldt gewoon geen enkel excuus.

Ik ken een vrouw (nu 34) die vanaf haar vierde tot haar twaalfde is misbruikt, ook door haar vader. Geen enkele steun van wie dan ook. Zij heeft zo'n 5 jaar geleden haar vader aangeklaagd wegens mishandeling en verkrachting. Hij is veroordeeld. Ik vind dat zo ontzettend knap en moedig van haar.

Ik weet gelukkig niet hoe het is om zoiets mee te maken, maar kan me voorstellen dat dergelijk misbruik je hele leven beïnvloedt. Misschien helpt het om actie te ondernemen; misschien ook niet. Kan je alleen maar heel veel sterkte wensen!

Voor bijzondere (niet paardgerelateerde) replica's en living history spullen.
ARRE remaining history
Zij werken ook op bestelling! (smeedwerk, hout-, hoorn- en beenbewerking, leer, huiden, en nog veel meer)

santie

Berichten: 1251
Geregistreerd: 27-03-05
Woonplaats: Hippolytushoef

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 16:43

Nu ben ik geen officiële hulpverlener, maar heb hier wel veel ervaring mee, ook persoonlijk. Mijn eerste indruk is toch echt dat je (misschien onbewust) wel hulp nodig hebt. Jou brein heeft het lang genoeg verdrongen en nu is het tijd om dit aan te pakken. Dan zal je het ook beter kunnen afsluiten, zonder hulp is dit gewoon heel erg moeilijk.

Heel veel sterkte en als je er behoefte aan hebt, kan je mij altijd een berichtje sturen. ook al is het alleen maar om het van je af te praten.

luuntje

Berichten: 10876
Geregistreerd: 18-08-04
Woonplaats: Nieuw-Vennep

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 16:46

Wat erg dat dit jou is aangedaan.
Goede hulp zoeken is denk ik wel verstandig om te doen.
Heel veel sterkte.

[o]

Jackie82

Berichten: 638
Geregistreerd: 05-10-15
Woonplaats: Thuis

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 16:53

Jeetje heftig verhaal, ik heb zelf kids en moet er niet aan denken dat hun zoiets of wat dan ook zou overkomen. Je zou verwachten dat je je ouders kan vertrouwen, en niet dat ze je vertrouwen schaden voor het leven :(

Wil je wel sterkte wensen, en zou ook echt hulp zoeken.

Spoiler:
Kiekeboe haha ;)

kimwilliam

Berichten: 851
Geregistreerd: 04-04-19
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 17:01

helaas herkenbaar. ik zelf heb het niet meegemaakt maar mijn vriend is ook misbruikt door zijn vader. het helpt om er veel met iemand over te praten die jou aanhoort en respecteert. mijn vriend is heel bang om ook zo'n GEK te worden, zoals hij het noemt en vind het ook een beetje eng om kleine kinderen om hem heen te hebben. mijn vriend sluit het nu stukje voor stukje af met equicoaching. (mijn instructeur is daar gediplomeerd voor). misschien is dat ook iets voor je. je kan me altijd een pb sturen voor info of als je vragen hebt.

-Kimmy Shots-
Je leven is ruiger met een tuiger <3
william Motafko B+14 l1+5..

CharleyT
Berichten: 2627
Geregistreerd: 12-03-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 17:05

Binck8 schreef:
Heb je hulp? Psychisch, EMDR therapie lijkt mij een heel goede stap in de trauma's proberen te verwerken.


Denk niet dat het wijs is om gelijk met EMDR aan te komen. Ga er vanuit dat EMDR therapie pas na verwijzing door een gespecialiseerde professional aangeboden wordt.

knorrieporie
Berichten: 61
Geregistreerd: 20-12-19

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-01-20 17:29

Ricie schreef:
Jeetje, dit klinkt echt heel heftig. Dit wil je niet meemaken....die flashbacks klinkt bij mij als PTSS, alhoewel ik geen psycholoog of iets ben, dus ik zou er natuurlijk zomaar naast kunnen zitten.

Ik denk dat je er slim aan doet om professionele hulp te zoeken....denk hierbij aan een GGZ of een psycholoog of iets. Die kunnen je denk ik het beste helpen....

Heel veel sterkte in iedergeval! Dapper dat je het hebt durven vertellen, dat is al een hele grote stap en overwinning.
Ik heb PTSS, dat heeft de psycholoog schriftelijk bevestigd op consult, 2 jaar geleden toen ik daar in behandeling was voor traumaverwerking poging tot doodslag.
Maar eigenlijk gaat het slechter met mij dan ooit. Ik kan aan niks anders meer denken. Hij is het eerste waar ik aan denk als ik 's ochtends opsta, en het laatste voordat ik in slaap val. Ondertussen droom ik er ook nog over en word ik 's nachts zwetend wakker. Zo erg heb ik het nog nooit gehad.


Suzanne F. schreef:
Wat verschrikkelijk. Wat dapper dat je het hier durft te vertellen en ik denk dat dit een eerste stap richting verwerking is. Maar ik denk dat je hier echt hulp bij moet zoeken hoor. Iemand die je kan helpen met trauma verwerking. Dit is echt niet niks. Dit is niet alleen het misbruik maar ook het feit dat je in de steek gelaten bent door degene die je het meest hoort te vertrouwen en die jou geborgenheid hoort te geven.
Waar is je moeder in dit verhaal? Zij heeft dit nooit geweten en weet het nu nog steeds niet?
Wat ongelooflijk erg zeg, je had wel zwanger kunnen raken. Is dit gestopt na de scheiding? Hoefde je toen niet meer naar hem toe?


Ik heb er nooit over gesproken met mijn moeder over hoe ver dit misbruik ging in mijn jeugd. Na de scheiding ging ik samen met mijn broers, om het weekend naar mijn vader. Op mijn 14e heb ik het contact verbroken met hem.


Sheehan schreef:
Ik weet niet hoe oud je nu bent, (edit: ik kan niet rekenen, maar je bent 21 dus) maar het gebeurd vaker dat flashbacks uit de eerste jaren van je leven later terug komen. Deze kunnen zowel positief als negatief zijn.

Wat je voor nu het beste kan doen is hulp zoeken bij een psycholoog. Deze kunnen je helpen met traumaverwerking. Mocht je aangifte willen doen tegen je vader, ook al is het zoveel jaar later, kan je dit ook met hun bespreken.

Sterkte!


Daar zou het mee te maken kunnen hebben. Ik zit nu in rustiger vaarwater dan enkele jaren geleden.
kimwilliam schreef:
helaas herkenbaar. ik zelf heb het niet meegemaakt maar mijn vriend is ook misbruikt door zijn vader. het helpt om er veel met iemand over te praten die jou aanhoort en respecteert. mijn vriend is heel bang om ook zo'n GEK te worden, zoals hij het noemt en vind het ook een beetje eng om kleine kinderen om hem heen te hebben. mijn vriend sluit het nu stukje voor stukje af met equicoaching. (mijn instructeur is daar gediplomeerd voor). misschien is dat ook iets voor je. je kan me altijd een pb sturen voor info of als je vragen hebt.


Ik vraag mij heel vaak af of ik het niet zelf uitgelokt heb en ben vaak bang om door te draaien en gek te worden. Als ik een onbekende man op straat voorbij zie lopen, komt de gedachten vaak in mij op of dat een viezerik zou zijn etc. Bedankt iedereen voor de lieve berichtjes.

Pocca_Locca

Berichten: 1918
Geregistreerd: 12-10-14
Woonplaats: Noord-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 17:30

Wouw dapper meid dat je dit deelt!
Een vraag: je was altijd al bang voor je vader, neem ik aan..Waar was je moeder? Dus hij vroeg of je bij hem in bed wilde slapen, maar eigenlijk was het geen vraag.. wat vreselijk hoe mensen hun macht kunnen misbruiken op kwetsbare kinderen..
het lijkt me, zoals jij het verteld, dat je vader je, terwijl je buiten bewustzijn was, misbruikt/ verkracht heeft. En die wurgpoging lijkt me al helemaal ernstig strafbaar! Ik zou om te beginnen dit met iemand die je vertrouwd, goed en rustig op een rijtje zetten, en beslist overwegen om aangifte te doen.
Sterkte hoor!

Edit, pardon, ik zie dat er al op sommige vragen is geantwoord.

When you tear out a man’s tongue, you are not proving him a liar, you’re telling the world that you fear what he might say

https://youtu.be/1JLBXfKDbbI

Echwel

Berichten: 9805
Geregistreerd: 28-06-05
Woonplaats: Raalte

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 17:33

Jeetje lieverd dit zou niemand ooit horen mee te maken
Ik schrik hier echt van, ouders horen je te beschermen.

Enige dat ik kan zeggen zoek professionele hulp, dat is het enige dat je erdoor kan slepen.

Ondertussen geef ik je een virtuele hele dikke knuffel.

'Those we loved don't go away... They walk beside us...every day
Unseen, unheard , but always near... still Loved , still missed and still so dear

kimwilliam

Berichten: 851
Geregistreerd: 04-04-19
Woonplaats: 's-Gravendeel

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 17:41

mijn vriend heeft ook aangifte gedaan en zijn vader heeft er 3 jaar voor gezeten maar daar maak je voor jezelf denk ik niks beter mee

-Kimmy Shots-
Je leven is ruiger met een tuiger <3
william Motafko B+14 l1+5..

xPabloBokt
Berichten: 5339
Geregistreerd: 15-06-12
Woonplaats: Ergens in het zuiden

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 17:44

knorrieporrie schreef:
Ik vraag mij heel vaak af of ik het niet zelf uitgelokt heb en ben vaak bang om door te draaien en gek te worden. Als ik een onbekende man op straat voorbij zie lopen, komt de gedachten vaak in mij op of dat een viezerik zou zijn etc. Bedankt iedereen voor de lieve berichtjes.


Dit is sowieso niet waar meiske :(:) niemand zit hier fout behalve hij. Hij is 200% de schuldige, hoe dan ook. Je was een kind. Hij zat fout.

With shortness of breath
I'll try to explain the infinite
And how rare and beautiful it truly is that we exist

Hevonen

Berichten: 4614
Geregistreerd: 21-01-04
Woonplaats: up north

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 20:42

Natuurlijk heb je het niet zelf uitgelokt. Kom op zeg, je was een kind en wat je ook doet volwassenen en zeker ouders mogen zoiets niet doen. Vergeet alsjeblieft dat je hier zelf schuld aan hebt, dat heb je echt niet.
Ander voorbeeld: je denkt toch ook niet dat een dier het uitlokt om mishandeld te worden? Natuurlijk niet. Jij vertrouwde gewoon op dat waarop iedereen hoort te kunnen vertrouwen: je ouders.

Sterkte!

Voor bijzondere (niet paardgerelateerde) replica's en living history spullen.
ARRE remaining history
Zij werken ook op bestelling! (smeedwerk, hout-, hoorn- en beenbewerking, leer, huiden, en nog veel meer)

Zertab

Berichten: 8904
Geregistreerd: 05-02-11
Woonplaats: Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 20:55

Wat sterk dat je dit durft te delen! En nee, het is zeker niet jouw schuld! Denk dat alsjeblieft nooit. :(:)

Ik weet niet of je nu nog hulp hebt, is het anders een idee om weer hulp te zoeken?

Tanya
Berichten: 9534
Geregistreerd: 28-12-01

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 21:52

Lieverd, wat vreselijk dat je dit hebt meegemaakt. Je hebt de diagnose PTSS, maar EMDR behandeling kan daar ontzettend goed voor helpen. Heb je nog een hulpverlener nu met wie je praat?

marleen_88

Berichten: 10849
Geregistreerd: 21-05-04
Woonplaats: Onder het kanaal.

Re: Misbruikt door vader

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-20 22:00

Wat heftig zeg, ik hoop dat je hier met een psycholoog over kunt praten, verwerken en een doorstart kunt maken in je leven.
Veel sterkte

Doe wel en zie niet om


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _KimmeL, Anouk94, BS91, Dewii, GoogleAdsense, Jorex, Pluisje1998, Schemerdier, Shetje14, TheWelsh en 75 bezoekers