50-plussers te paard ...

Moderators: Polly, Ladybird, ynskek, Hanmar, Mondy, Shanna, Princesj, Dani, EvelijnS

 
 
BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-18 22:30

Leuk topic, lees al even mee en meld me nu ook maar even. Zo herkenbaar wat hier allemaal gedeeld wordt!
54 jaar, 5 paarden: fokmerrie, 1 merrie om te rijden, springpaard van mijn man, 2 jarige hengst (om te verkopen) en merrieveulen van dit jaar (om te houden :D).Man 56 rijdt iedere week een springles mee en we proberen ieder weekend samen naar het bos te gaan. Rest van de week rijdt onze dochter en een kennisje zijn paard.
Heb al jaren een stuk land met stallen gehuurd, 500m van ons huis en doe alles zelf. Voeren, binnen/buiten zetten, uitmesten, weide-onderhoud,
hooi/stro/brok halen.
Vroeger héél veel paarden gereden, maar heb deze zomer besloten dat 1 voor mij genoeg is nu. Heb hiernaast nog een drukke baan, geef ook nog wat les en doe vrijwilligerswerk.
Zit in het bestuur van onze rijvereniging en rij de dressuurlessen en springlessen mee.
Ook ik ben veel voorzichtiger geworden met rijden. Jaar of 5 geleden mijn heup gebroken na een val en toen 2 jaar niet meer kunnen rijden, dan besef je ineens wat voor gevolgen het allemaal kan hebben.
Nu met een hele sensibele merrie bezig en daar staat veiligheid voor mijzelf toch echt voorop nu.
Één dochter die deelt in het paardenvirus, de zonen hebben er niks (meer) mee.
Zadelmak maken laat ik voortaan aan de jeugd over. Als het niet goed voelt stap ik niet meer op.
Wil dit jaar de wedstrijden weer oppakken, hopen dat ik nog weet hoe dat moet haha!
Vroeger nooit een paard/pony mogen hebben dus heb de wedstrijden en parades alleen langs de kant meegemaakt. Ik vond het machtig mooi in die tijd. Denk dat je de pony's en paarden van tegenwoordig niet meer met 20 tegelijk in een vrachtwagen kunt zetten.
De overgang plaagt mij door niet te komen. Van mij mag het allemaal wel over zijn, ben al die vrouwenkwaaltjes meer dan beu. Nog even volhouden vrees ik.
Ik slik magnesiumcitraat, ijzer en vit D. Voel me daar echt beter bij.

Pluk de dag!


BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-18 10:49

Ja schijnt nog steeds bijzonder te zijn wanneer je als vrouw trailer kunt rijden. Wij hebben voor het huis een flinke verkeersdrempel met paaltjes ernaast. En ook ik krijg regelmatig dikke duimen en complimenten van mannen wanneer ik de trailer vanaf die bult in een 90 gradenbocht achteruit onze pad opsteek. Blijft leuk.
Had ook de pech om in januari 94 mijn rijbewijs te halen. Altijd veel met aanhanger gereden ivm verbouwing huis,maar jaren later toen er meer gecontroleerd werd toch maar E-rijbewijs gehaald met een dagopleiding, daar toen zelfs nog een keer voor gezakt omdat de instructeur zei dat ik meer door moest rijden omdat ik moest laten zien dat ik niet "bang" was om met een aanhanger te rijden. Toen gezakt omdat ik te vlot reed :? . Tweede examen op mijn eigen manier gereden en glansrijk geslaagd met als commentaar dat je kon zien dat ik al erg veel ervaring had.

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-09-18 18:06

Toch wel een hoop "stoere" vrouwen hier als ik dat zo lees. Leuk!

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-18 11:18

Die laadt wel héél makkelijk Punz!
Hier stappen ze er gelukkig ook zo op en kan ik in mijn eentje laden, maar op deze manier heb ik het nog niet geprobeerd. Prachtig zo!

Afbeelding
Afbeelding
Mijn merrie vandaag. Morgen 90 dagen drachtig. Zou er nog wat inzitten?
Lijk echt al een buik te zien die wat naar links uitzakt, maar ze is van zichzelf ook erg rond geribd.
Ze wordt vlug dik in de dracht, maar hoop niet dat ik het me nu alleen maar verbeeld.
Ik vind het echt spannend, maandagochtend scannen.

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-09-18 15:59

Sorry tweede deel was voor een ander topic bedoeld := Voor mij ook een 50+ kwaaltje...ik vergeet steeds meer, moet alles opschrijven. En dit soort "foutjes" gebeuren ook regelmatig wanneer ik niet heel bewust alles nog een keer check

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-09-18 16:32

Gaaf! Dezelfde trailer heb ik al (alleen zonder de koetsplank voor), wil ook nog zo'n auto :P

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-18 07:30

Wat zal hij een spierpijn krijgen Mirim :+

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-18 07:29

Cissy, je paard loopt nog steeds niet goed begrijp ik?(omdat je een slechte uitslag verwacht).Blijft zo ontzettend moeilijk met oudjes. Ik snap je overwegingen wel. Maar is Soest ook niet erg duur? Puur interesse hoor. Ik vind een paard ook te duur om ze "zomaar" te laten staan. Maar weet niet wat ik zou doen als ik dik in de slappe was zou zitten. Echter niet pijnvrij leven zou bij mij een duidelijke no-go geven.
Sterkte met je te nemen beslissing. Wat duurt wachten dan lang....

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-09-18 10:27

Hopen dat het tij vlug keert Connie, geen fijne start van je vakantie zo. En hoop dat je er tóch nog iets leuks van kunt maken ondanks je beperkingen nu. (Weet uit ervaring dat een kroegentocht vanuit een ongeplande rolstoelvakantie toch nog heel gezellig kan worden :D ).

Oh dat moet ik eigenlijk ook weer gaan doen, even lekker fietsen. Ding is dit jaar pas 2 keer uit de schuur geweest. Moet zoveel werken dat het 's avonds steeds al donker is en in het weekend maak ik er geen prioriteit van omdat ik geen "puf" meer heb daarvoor. Dom, want het geeft altijd weer extra energie als je geweest bent. Geniet ervan VHU !

Ik hoop dat je je paard rustig genoeg kunt houden Cissy, altijd zo moeilijk wanneer ze in start van de revalidatie rustig aan moeten doen terwijl ze gewoon eigenlijk liever keihard uit hun dak willen gaan.

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-18 14:15

Prachtige kerel Punz! Om verliefd op te worden!ik vind hem al erg "af" voor zijn leeftijd. Stoere uitstraling en mooi sterk achterbeen, daar mag je trots op zijn!

Bij hoefbevangenheid in ieder geval per direct stoppen met krachtvoer en inderdaad oppassen met weidegang nu.
Wanneer de ontstekingsreactie weg is zou je weer heel langzaam! op kunnen bouwen met arm ruwvoer en een vitaminebrok. Maar als ik het zo lees ga je met je nieuwe voerplan helemaal de goede kant op.

Ik vind het ook moeilijk met voeren zolang ze 24/7 buiten staan. Ik wil ze ook graag als 1 groep bij elkaar zetten en als er dan 1 makkelijk dik wordt is dat moeilijk te regelen. Ik heb ze sinds deze week 's nachts op stal staan, dan is het weer makkelijker.

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-09-18 14:57

Sinds het is gaan regenen heb ik de wei nog laten bemesten en er staat nu toch nog wel zo'n 20-30cm gras.
Voer wel hooi bij (ook al sinds de droge periode). En nu dus ook omdat het gras teveel fructaan bevat en ze een kleinere strook krijgen per dag. Maar andere jaren staat het rond deze tijd nog kniehoog, dus er staat echt wel minder.

Heb van de zomer bijna een halve wintervoorraad extra voordroog gekocht om bij te voeren en vandaag geslaagd met de aankoop van een partij voor de gehele winter. Maakte me daar wel even zorgen over, boer die normaal levert belde dat het gras niet genoeg gegroeid was om nog hooi te krijgen wat geschikt was voor paarden. Gelukkig wist hij een ander adres voor me.
Ik vind het altijd lekker als de hele wintervoorraad geregeld is.
En heb geen zin om af te wachten of de prijzen deze winter echt veel duurder zullen worden.

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-09-18 22:40

Wilde vandaag ook gaan rijden, hoor ik ineens hard gegil en gepiep. Is er een auto met wegrijden over mijn hond gereden. Hij had hem niet gezien omdat hij zo dicht langs de auto liep en toen is hij in zijn schrikreactie achteruit gereden en wéér over hem heen.
Het is een wonder dat hij het overleefd heeft. Bekken op 3 plaatsen gebroken, huid op zijn buik losgescheurd en een gigantische kneuzing in zijn lies. Het is een kruising teckel/Jack Russell en hij hield zich zó stoer. We mochten hem net ophalen op de kliniek, hij blijft stabiel nu. Hopen dat hij nog zelf kan plassen en poepen, dan denk ik dat het wel goed kan gaan komen. Nog een spannend nachtje voor nu.

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-18 10:57

Vanochtend op controle geweest en naar omstandigheden doet hij het goed. Ik denk dat hij zijn plas vannacht heeft laten lopen, hij had iig geen volle blaas vanochtend en zijn handdoek was nat. Dus dat het eruit kan is een goed begin.

Hier hebben we ook Murphy op bezoek, hoop dat hij vlug weg gaat. Gisteravond met paarden binnenzetten deed het veulen wat dwars, sprong achteruit en botste toen tegen een zadelsteun aan, daarop sprong ze van schrik braaf de stal in. Heb toen stom genoeg niet gekeken en vanochtend bleek dus dat ze er een wond van heeft gekregen, lijkt best diep ook. Ze had beetje koorts en dik been, dus vanmiddag komt de DA langs voor antibiotica,pijnstilling en tetanus inenting. Ben hier best moe van nu -O-. Hopelijk houdt het hiermee op.

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-10-18 14:18

Bedankt voor al jullie virtuele steun!
Ja dat was inderdaad het probleem mirim, de chauffeur had hem helemaal niet gezien.
DA is net geweest voor het veulen, wond "viel wel mee", nu vooral in de gaten houden dat ze geen tetanus krijgt, omdat ze daar nog niet eerder voor ingeënt was vanwege haar leeftijd. (Prik heeft ze nu wel gehad)

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 17:29

Lekker Conny, even je hoofd leeg!

Veulen was vanochtend al een stuk frisser, hond is stabiel maar wel een heel zielig hoopje ellende.

Ik heb (nog steeds) de wens om de paarden ooit aan huis te hebben. 25 Jaar geleden wel aan huis begonnen, maar toen ging ik teveel verzamelen en ben ik wat anders gaan zoeken. Heb een tijdje op een pensionstal gestaan en daar in ruil voor stalling heel veel meegeholpen en had daarin ook best een stem in de verzorging. Dus veel kunnen regelen met overgang van stal naar weidegang en vice versa. Nu alweer jarenlang de paarden 500 meter van mijn huis af, op 1,5 ha wei met stallen erbij gehuurd en dat bevalt prima. Veel werk inderdaad maar ik doe het met plezier (meestal :+ ).
Als dat plezier overgaat ga ik weer terug naar 2 rijpaarden en wordt het weer pensionstal. Nu kan ik lekker doen waar ik zelf zin in heb, veulentje fokken etc.
De vrijheid bevalt me enorm goed.
Maar het lijkt me zo'n summum om wakker te worden, je gordijnen open te schuiven en dan je paarden te zien staan...

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-10-18 23:21

Ik ben jaloers op jullie....

Is het bekend waarom ze steeds die koliek krijgt bij de overgang naar stal Cissy?

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-10-18 22:26

Zo bizar dat je dan door zo'n gewone bezigheid van het leven beroofd wordt. We hebben allemaal wel eens zo'n ongelukkig moment, meestal loopt dat goed af. Wat een enorm gemis moet dit geven bij zijn nabestaanden. In gedachten bij hen.

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-18 14:07

Dat proberen wij ook te doen Mirim, helaas is het de laatste tijd zo enorm druk met ons werk dat het er na de vakantie niet meer van is gekomen om tijd voor ons samen vrij te maken. Voorheen gingen we iedere zondag samen rijden in het bos, maar heb door de drukte (en de patiënten natuurlijk) de laatste 2 weken maar 1 keer op mijn paard gezeten en die moet ik toch wel een paar keer achter elkaar gereden hebben wil ik er weer mee naar buiten kunnen.

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-10-18 00:02

Leuk om te lezen! Hier 4 kinderen, 3 jongens en 1 meid. Ze hebben allemaal gereden. 1 van de jongens had echt wel talent maar is op de middelbare school gestopt want paardrijden was voor meisjes. Hij is op rugby gegaan toen. Oudste zoon ging regelmatig mee op buitenrit, maar woont nu in het buitenland.
Jongste zoon had een eigen pony, maar daar ging hij alleen op om te laten zien dat hij ook echt wel kon rijden. Verder deed hij er niks mee.
Dochter heeft vanaf 6 maanden op het paard gezeten, is in de puberteit even gestopt en heeft na wat omzwermingen toch maar Deurne gedaan. Denk dat zij wel echt het virus heeft. We gaan ook samen op wedstrijd, geven elkaar les en gaan samen paarden kijken. Heerlijk!

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-18 18:11

Heerlijke plaatjes!
Fijn dat je paard weer goed voelt Cissy, weer een goed begin!
Hier door de ziekenboeg heel de week niks gedaan met de paarden, dus geen bos vandaag (dan staat de boel op ontploffen hier). Hond gaat iedere dag een beetje meer de goede kant op, bij het veulen loopt de pus er met kommetjes uit, maar ze is verder fris, eet goed en geen verhoging, dus daar begin ik ook wat vertrouwen in te krijgen.
Heb met alle paarden grondwerk gedaan en daar werden ze wel heel erg vrolijk van. Heb in ieder geval ook lekker genoten van de zon.
Ben nog nooit in Kootwijkerzand geweest, maar lijkt net zo mooi als de Loonse en Drunense duinen hier.

Vandaag mijn verjaardagskadootje gekocht (ben pas in februari jarig).
De enige vrouwelijke nakomeling van mijn fokmerrie werd mij te koop aangeboden (hierna heeft ze alleen maar hengsten gegeven). Wil héél graag een merrie uit deze lijn om mijn fokkerij mee door te zetten (oude merrie wordt nu 21), dus ben vandaag gaan kijken. Ze voelde meteen vertrouwd dus ben de koop maar aangegaan. Kan ik voorlopig weer even verder. Oude merrie is wel weer drachtig nu, maar nu is de druk voor een merrieveulen niet zo groot. Zul je zien dat ze nu een merrie geeft haha.

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-18 12:17

Leuk dier VanHuisUit, lieve uitstraling heeft ze! Inderdaad, je hoeft niet persé te rijden op een paard en je kunt haar natuurlijk altijd nog door een ander laten beleren wanneer je het wél belangrijk gaat vinden dat ze dat kent.
Heel herkenbaar, dat voorzichtiger worden. Hier ook ontstaan door een simpele val waarvan ik dacht dat ik er niks aan overgehouden had maar wat later toch een gebroken heup bleek mat lange revalidatie daarna.
Inmiddels ruim 5 jaar geleden. Ik ben 2 jaar daarna weer gaan rijden (daarvoor ging het echt niet meer) en merk dat ik afwachtender en minder doortastend ben geworden. Als ik een paard eenmaal goed ken gaat dat wel weer beter daarna en heb nu toch weer een "projectje" om te rijden (terwijl ik mezelf bezworen had om dat nóóit meer te doen en aan de jeugd over te laten), bloed kruipt waar het niet gaan kan zeggen ze dan?
Op deze merrie begin ik me nu heel veel zekerder te voelen en dat komt het rijden toch echt ten goede.
Als ik wat aarzel, dan weet zij het al helemaal niet meer en dat is/was geen goede combi.
Heel veel grondwerk met haar gedaan en ben alleen op stoere dagen opgestapt en heb nu geregeld momenten dat we zalig kunnen rijden samen. Ze heeft nog wel eens haar nukken, maar ik word er nu niet voorzichtig meer van en dat scheelt een hoop.
Ik hoop dat ze écht braaf gaat worden, vind het verder een fantastisch dier. Wil er ook graag nog mee het bos in, maar dat is ook nog best een dingetje :=

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-10-18 19:09

Dit is dan wel echt heel anders dan een warmbloed inderdaad. Maar het blijft toch gewoon een paard. Je gaat vast heel erg van Jenn genieten!

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-18 07:00

Marian_lara schreef:
Vandaag toen ik over een draadje stapte m,n voet net niet hoog genoeg op getild en op mijn kont gevallen MET de autosleutels in mijn kontzak. 1 keer raden welke afdruk er op mijn bil staat .hopeloos als je even niet oplet.

Oh, (is dit ook leeftijdsgebonden?) dit heb ik zó vaak met het onderste schrikdraadje op de wei. Meestal maak in een extra struikelpasje dan, maar lig ook af en toe languit (meestal op mijn buik dan) en laatst midden in een plas....
Ik heb juist wel mijn telefoon altijd op zak (meestal jaszak, dat wel) als ik aan het rijden ben. Heeft me al 1 keer hulp bezorgd toen ik niet meer op kon staan na een val van een paard. Ik rij bijna altijd alleen en dan vind ik dat toch wel een fijn idee. Dan maar mijn telefoon kapot, vind ik beter dan dat ik pas uren later gevonden wordt in zo'n geval.

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Re: 50-plussers te paard ...

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-18 10:48

Mooi span Yarrah! Ik vind zelf mennen best eng, maar het ziet er machtig mooi uit!

Pluk de dag!

BusyMissy

Berichten: 796
Geregistreerd: 15-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-18 07:20

Hier ook een stalkat en die eet de spitsmuizen ook niet op. Hij vangt af en toe een rat, dagelijks muizen en regelmatig een jong konijntje.
Hij bijt ze overigens in 1 hap dood, speelt er niet mee. Dan loopt ie met een pluk gras in zijn bek en dan blijkt daar een muis tussen te zitten, heel grappig gezicht. Heerlijk dier, heb hem gekocht met een zusje maar die werd al snel doodgereden en een nieuw maatje overkwam hetzelfde lot. Nu zit hij al jaren alleen, ooit in een klem zijn achterpoot verbrijzeld, maar kan nu met een wat krommer pootje alles wat hij daarvoor ook deed. Hij is altijd in de buurt, of ik nou de stallen mest, longeer of rijd. Heel gezellig.
Tijdje geen kat op stal gehad en toen had ik vergelijkbare dekjes en dekens die dan ook nog volledig volgepist waren en onder de keutels zaten. En stinken! :r

De laatste Rotterdamse uitdrukking op het plaatje kan ik niet "vertalen", wat betekent dat?

Pluk de dag!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: anjali, GoogleAdsense, Janneke2, Jessica_R, karelien, kouwene, Lisan89, Marcato, Mirre1415, Neon, njiloj, Retjethorse, SamElisa, Schemerdier en 76 bezoekers