Boeken zoals...

Moderators: Muiz, Ods, MirandaT, Essie73, Duhelo

 
 

Yv_
Berichten: 17093
Geregistreerd: 14-12-03
Woonplaats: Westland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-19 15:32

@Fink
Misschien is Nightingale Point van auteur Luan Goldie iets voor je? Is een debuutroman wat gebaseerd is op de Bijlmerramp hier in Nederland.

One ordinary day. One extraordinary event. Their lives changed forever.

On an ordinary Saturday morning in 1996, the residents of Nightingale Point wake up to their normal lives and worries.

Mary has a secret life that no one knows about, not even Malachi and Tristan, the brothers she vowed to look after.
Malachi had to grow up too quickly. Between looking after Tristan and nursing a broken heart, he feels older than his twenty-one years.
Tristan wishes Malachi would stop pining for Pamela. No wonder he's falling in with the wrong crowd, without Malachi to keep him straight.
Elvis is trying hard to remember to the instructions his care worker gave him, but sometimes he gets confused and forgets things.
Pamela wants to run back to Malachi but her overprotective father has locked her in and there's no way out.

It's a day like any other, until something extraordinary happens. When the sun sets, Nightingale Point is irrevocably changed and somehow, through the darkness, the residents must find a way back to lightness, and back to each other.


Of De Jongens van Nickel van Colson Whitehead.
De zestienjarige Elwood Curtis werkt hard, haalt goede cijfers op school en is verzekerd van een plek op het plaatselijke college voor kleurlingen in zijn thuisstad Tallahassee, de hoofdstad van Florida. Het zijn de beginjaren van de burgerrechtenbeweging, en Elwood gaat zijn toekomst vol vertrouwen tegemoet. Totdat hij vanwege een onschuldige vergissing op de Nickel Academy belandt, en zijn dromen wreed verstoord worden. Nickel is een tuchtschool, en Nickel is de hel op aarde. Met name de zwarte jongens worden aan het sadisme van hun witte bewakers uitgeleverd. Misbruik, marteling en corruptie zijn aan de orde van de dag; voor het minste vergrijp worden de jongens ‘naar achteren’ gebracht – vanwaar ze nooit meer terugkomen. In deze gruwelkamer is er voor Elwood één houvast: zijn vriend Turner, die door het leven gehard is en geen enkele ambitie koestert, behalve ontsnappen uit Nickel.

♥ Rewrite the Stars ♥


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers