Voor/nadelen aan fjorden.

Moderators: RianneH, Melissa0304, Neonlight, balance, Ymor

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Lumi

Berichten: 4242
Geregistreerd: 18-03-13
Woonplaats: Arendelle

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-10-18 13:06

Hier op de manege (voor ruiters met beperking) twee Fjorden staan, en het is zo verschillend hoe ze allebei zijn. Wat wel echt voor allebei geldt is dat ze een enorme drive hebben om te eten, en dat ze dan graag doordrammen naar stal of wei toe.
De ene doet dit eigenlijk bij iedereen, de andere is afhankelijk van wie er bij loopt.
Kleine kindjes is die doodbraaf mee, dan loopt die in hun tempo, als ze erop zitten loopt die uit zichzelf de slalom. Worden ruiters wat handiger qua rijden, dan wordt hij wat eigenwijzer. Af en toe rechts als ze links willen. Maar dan wel zo dat als er gegaloppeerd wordt en de ruiter begint te glijden dan staat die stil. Het is een fantastische dressuurpony, maar om dat eruit te rijden moet je wel van goede huize komen, want hij is liever lui dan moe :Y) Wel ontzettend mensgericht.
De andere is ook heel afhankelijk van wie rijdt. Bij jonge of onervaren ruiters is ze rustig, zet je er een ervaren ruiter op dan gaat de turbo aan :)

Ik ben dus helemaal gek op dit ras, want ze zijn zo braaf als het echt moet, en toch hebben ze bij goede ruiters duidelijke meningen.


Nargles don't believe in you either!

• / • / • / •
There are still good people in this world. And if you can't find one, be one.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers