Voor/nadelen aan fjorden.

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Gini
Berichten: 11019
Geregistreerd: 18-10-06
Woonplaats: Belgje

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-12-18 14:48

Niksie schreef:
Qua gebruik in de sport ben ik het niet eens met bovenstaande opmerkingen dat fjorden geen talent zouden hebben. Mijn vorige fjord beheerste de Grand Prix dressuuroefeningen en mijn huidige fjord leert met gemak de oefeningen uit het M. Het zijn geen doorgefokte sportpaarden, dus fysiek zul je ze langer moeten trainen en hun gangen zijn natuurlijk heel anders. Maar dressuur en springen is voor elk paard goed om te doen. Door de brave, slimme karakters rij ik fijner en veiliger op een fjord dan op een rillerige, elastische KWPNer.


Ik denk dat het woord 'talent' verkeerd geïnterpreteerd wordt. Een talent is een aangeboren aanleg voor iets hebben, een begaafdheid waardoor een bepaalde vaardigheid je heel gemakkelijk afgaat.
Juist het feit dat er dus met Fjorden langer voor getraind moet worden en hun bouw en gangen anders zijn, "bewijst" eigenlijk dat ze geen talent hebben voor de dressuur. Dat is geen verwijt, want met veel trainen en oefenen kan je uiteraard wel ergens komen. Het is niet omdat je geen talent als violist hebt, dat je nooit een goede vioolspeler kan worden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker