Ras van de maand: Pura Raza Espanola (PRE)

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Ymor, Melissa0304

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

Lynn_Nikita

Berichten: 22835
Geregistreerd: 29-03-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-01-19 22:19

Behalve het feit dat ik ze waanzinnig mooi vind, stoer, lange manen en volle staart, barok, compact blijkt hun karakter voor mij een mach te zijn. het zijn ware spiegels.
Temperamentvol maar ook zeer gevoelig en niet zo heet als een gemiddelde kwpn. Mijne is ook niet bomproof, schrikt, maar laat het ook weer los.
Waar hij echter niet tegenkan is een harde hand en onrecht, dwingen is verliezen, hij eist respect en als je hem dat geeft krijg zal die alles voor je doen


Mijn verhaal gaat als volgt:

Nadat ik afscheid genomen heb van Paloma, op kerstavond 2015 was voor mij braaf zijn het belangrijkste wat ik zocht in een nieuw paard. Ik was inmiddels mama van 2 kinderen en onbedoeld een bange onzekere ruiter geworden.
Mijn zoektermen waren, niet te groot, zo rond de 155, niet te ver weg aangezien ik echt wel een aantal keren wilde gaan kijken en niet te jong. Ook was mijn budget helaas niet mega hoog waardoor het bijna hopeloos leek te zijn.
Op facebook stond al een tijdje een advertentie van een prachtige pre, palomino kleur voor een belachelijk lage prijs. Ik reageerde op iemand ( toevallig een bokker, Nikki van Olst) die ook al om een filmpje gevraagd had en vraagtekens zette bij de gezondheid van dit paard. Wij kwamen aan de praat en gingen verder chatten via Messenger over en er kwam ter sprake dat ik een ander paard bij voorkeur een pre zocht
De dag erna kreeg ik een link van haar dat dit paard door een kennis op fb werd aangeboden ze wilde hem toch laten zien ondanks dat die niet hemaal aan mijn eisen voldeed.
Nadat ik de foto`s filmpjes en tekst gelezen had sprak dit paard mij ontzettend aan, maar stond deze in Gent ( bijna 2 uur rijden bij mij vandaan) was bijna 4 en 1.65 hoog. Toch liet dit paard mij niet los en heb ik even met de verkoper gechat.
De hele nacht gepiekerd en alles in mij schreeuwde NIET DOEN, maar toch werd ik in de ochtend wakker en zei tegen mijn man dat ik die dag naar Gent ging.
Eenmaal aangekomen heeft de verkoper het paard voorgereden en toen het mijn beurt was durfde ik er eigenlijk niet eens op. De verkoper liet mij opstappen, heeft 2 rondjes naast mij gelopen en toen durfde ik zelf te rijden en ook te draven. Galop durfde ik niet.

Terug naar huis gereden om alles laten bezinken en tijdens die lange autorit heb ik met 2 vriendinnen gebeld. Beide zeiden dat ik zo enthousiast klonken vroegen zich af wat de nadelen zouden zijn behalve de leeftijd? Een ouder paard gaf geen garantie op een braaf paard

Ik hing op, keek voor mij en er verscheen een regenboog voor mij
Hier heb ik nog een wazige foto van gemaakt omdat dat voor mij HET teken was om het te doen en manlief mij anders nooit zou geloven.


De eigenaar gebeld en de week erna het paard laten keuren, met vlag en wimpel geslaagd en 2 weken later vm de sneeuw en ijs op de wegen pas het paard op gaan halen.

De eerste keren durfde ik er niet zelf op, een vriendin van mij heeft hem enkele keren gereden en hij was ontzettend braaf. Ik ben er weer als een beginner aan een touwtje opgegaan de eerste paar keren voordat ik los durfde te rijden. Nadat ik van instructrice gewisseld ben kan ik zeggen dat het erg goed gaat en mijn vertrouwen in het rijden inmiddels alweer behoorlijk teruggekomen is. Eind januari heb ik hem 3 jaar en ik ben zo blij dat ik deze keuze gemaakt heb <3


Afbeelding


Afbeeldingmijn eerste keer erop thuis 12 febAfbeelding


Lynn_Nikita

Berichten: 22835
Geregistreerd: 29-03-06
Woonplaats: Limburg

Re: Ras van de maand: Pura Raza Espanola (PRE)

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-01-19 19:03

Ja wendbaar (hypermobiel zegt mijn instructrice) en super mensgerichte inderdaad

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers