Berberpaard

Moderators: RianneH, Melissa0304, Neonlight, balance, Ymor

 
 
Braxe
Berichten: 10
Geregistreerd: 08-11-08

Berberpaard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-10 15:52

Hallo allemaal. Ik ben al een tijdje ingeschreven op dit forum, maar ik volgende enkel een antal topics zonder te posten. Ik ben activer op een Belgisch forum. Maar aangezien ik toch al een aantal posts gevonden had over Berberpaarden, wil ik me toch eens kenbaar maken.

Ik ben Sophie en ben al heel mijn leven zot van dieren in het algemeen en Berberpaarden in het bijzonder.

Daarom hebben wij ook drie jaar geleden onze eerste merries gekocht in Nederland, bij een goede fokker.
Berberpaarden vind je niet zo gemakkelijk, zeker geen puur Berbers. Meestal vind je Berber-Arabieren, en dan vooral in Frankrijk.
Toch hebben we dus het geluk gehad om twee prachtige, toen nog 6 maand en 1,5 jaar oude merries te kopen, Fadilla en Ghaliya genaamd.

Ondertussen zijn we dus al een paar jaar verder, en we zijn nog heel blij met onze raskeuze. Voor ons waren het onze eerste eigen paardjes en we wilden het onszelf toch niet té moeilijk maken. Beide merries zijn super aanhakelijk, heel leergierig, rustig als het moet, en vol vuur als we het vragen. We werken met beide dames aan de lange teugel en Fadilla, die ondertussen vier is en haar eerste veulentje heeft gehad, maken we stilaan zadelmak.

En ook dat is tot nu toe een succesverhaal voor 'beginners' als ons. Hiervoor hadden we enkel rijles genomen in de manege. Nu doen we alles zelf, thuis en één keer per maand komt Saskia Dobbelare ons bijsturen. Voorlopig hebben we nog geen goed zadel. We rijden dus met singel en zadeldekje plus bitloos. Fadilla heeft dat vanaf de eerste keer als de normaalste zaak van de wereld aangenomen en haar werk met ruiter blijven voortdoen zoals ze het deed aan de lange teugel. We zijn super fier op haar!

Verder is het Berberpaard door zijn compacte, barokke bouw heel comfortabel om te bereiden. Ze zijn sofa's. Er zijn ook verschillende types Berberpaarden volgens hun bouw. Wij hebben Fadilla, die de typische Barokke bouw heeft. Hierbij een paar fotokes van haar en Kristof vorige maand. Zelfs ons dochtertje Jill vindt het al zalig om op haar rug te zitten. Als het maar vooruit gaat ;-)

Afbeelding

Afbeelding

http://i293.photobucket.com/albums/mm66 ... C_0082.jpg

Ghaliya is eerder een slanger gebouwd woestijntype, waarmee graag endurance gereden wordt.

http://i293.photobucket.com/albums/mm66 ... C_0060.jpg

Dit jaar hebben we ook twee veulentjes gehad. Asia A Sayad is dochter van Fadilla van Bonnerhoeve en Hadji, die sommigen onder jullie wel kennen van de hengstenhouderij Al Mansour. Ook zij is eerder Barok van bouw.

http://i293.photobucket.com/albums/mm66 ... C_0045.jpg

Amina A Sayad is ons tweede veulentje van dit jaar. Zij is een dochter van Gazel de Montbrun en Qualb h'lib. Gazel werd ons uitgeleend door hengstenhouderij Al Mansour en Qualb h'lib hebben sommigen onder jullie ook reeds kunnen bewonderen bij Al Mansour, waar hij tijdens het dekseizoen staat. Zij is eerder type Jebel Amour. Dit is een type Berberpaarden dat hoog op benen staat en vooral gebruikt werd voor de struisvogeljacht.

http://i293.photobucket.com/albums/mm66 ... C_0002.jpg

Verder kan ik jullie ook steeds uitnodigen om een kijkje te nemen op onze website: http://www.berberpaarden.be

Groetjes,

Sophie en co
Laatst bijgewerkt door Nickeltje op 21-10-10 10:57, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Max. 2 foto's ter illustratie. Overigen in link geplaatst.


Zitouna

Berichten: 1368
Geregistreerd: 17-06-09
Woonplaats: Djerba, Tunesie

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-10 21:01

Hoi Sophie,
Wat leuk dat je dit topic opent, ik heb er zelf al vaak over zitten nadenken een topic te openen over berbers maar het is er nooit van gekomen... Leuke paarden heb je zeg! Ik woon in een van de oorsprong landen, Tunesie. Wij hebben nu 4 berbers, waarvan we de laatste vandaag pas hebben gekocht :D allen hengsten, het is hier nu eenmaal de gewoonte enkel hengsten te rijden en de merries voor de fok te houden (en hier op het eiland zijn bijna geen merries te vinden, waardoor de hengsten weer extra relaxt zijn ;) )
Wij hebben wel ondervonden dat het lastig is om volwassen paarden zonder trauma's te vinden, vandaar dat we vooral voor de jonge paardjes zijn gegaan. Nu hebben we 1 paard van 6 jaar oud, 2 van 2 jaar en een jaarling.
Hier wat beeldmateriaal:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-R67WO7HZ.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-Z8GVVJDR.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-RJBZVZAN.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-KHGWRVTS.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-QTQRI8FV.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-DH7NNEW7.jpg

Zal ook je website eens bekijken!
Laatst bijgewerkt door Nickeltje op 21-10-10 10:57, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Dit is geen verzameltopic. Foto's zijn in link geplaatst.

Voor veeeeel meer foto's, kijk op https://www.facebook.com/djerbazitouna.stables
En op http://www.djerbazitouna.com voor meer informatie over ruitervakanties bij ons met Berber- en Arabische hengsten in Tunesië :)

Braxe
Berichten: 10
Geregistreerd: 08-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-10-10 08:52

Waw, je hebt prachtige hengsten! En zo mooi daar aan het water. Moet zalig zijn om daar te wonen.
Geniet van je Berbers en laat nog maar eens wat fotokes zien. Zalig!

Zitouna

Berichten: 1368
Geregistreerd: 17-06-09
Woonplaats: Djerba, Tunesie

Re: Berberpaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-10-10 14:45

Vind jouw dames ook erg mooi :D en heb wel een beetje dezelfde ervaringen als jij, ze zijn erg comfortabel, zacht karakter maar toch vol vuur en vol vertrouwen. Gewoon erg lieve paarden, de hengsten zijn ook vrijwel altijd makkelijk in de omgang hoewel soms wel wat eenkennig. Onze volwassen berber hebben we het nog wel wat moeilijk mee gehad in het begin, hij was erg angstig en kon soms agressief uit de hoek komen. Met de tijd is hij helemaal veranderd en nu is hij een van de liefste en makkelijkste paarden op stal <3 je moet hem wel echt met respect behandelen, anders kan hij behoorlijk beledigd zijn en dan mogen mensen ook echt niet bij hem in de buurt komen, een erg gevoelig paardje! Ze zijn allemaal ook erg nieuwsgierig en aanhankelijk en komen altijd gelijk aanlopen als ze ons zien, echte droompaardjes :)
Jullie paarden staan aan huis he? Wij hebben er sinds een paar dagen twee staan, de andere twee komen volgende week. Denk dat de band alleen nog maar zal versterken :)

Voor veeeeel meer foto's, kijk op https://www.facebook.com/djerbazitouna.stables
En op http://www.djerbazitouna.com voor meer informatie over ruitervakanties bij ons met Berber- en Arabische hengsten in Tunesië :)

Braxe
Berichten: 10
Geregistreerd: 08-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-10-10 11:33

Ja ze staan idd bij ons aan huis en het is zalig welke band je met hen kan hebben. Meestal lopen ze vrij met ons mee naar de stal of naar de wei of naar de piste. Ze zeggen dat ook van de Berber é, dat hun bijnaam de 'grote hond' is en ze hebben er groot gelijk mee. Zo aanhankelijk!

Ons Fadilla is ook wel zo fijngevoelig als dat je omschrijft van je oudste hengst. Wanneer we met haar aan de lange teugel werken, reageert ze op het minste signaal en als je het dan ook maar een beetje overdoet, krijg je een verontwaardigde 'iii' en als je het dan nog niet begrepen hebt, durft ze wel eens met haar kontje zwaaien. Ze is een dame met veel waardigheid. Hihi...

Allé, geniet lekker van je Berbers aan huis! En dan nog wel in het thuisland ook! Dat deed ons toch wel ff wegdromen, die mooie foto's!

Zitouna

Berichten: 1368
Geregistreerd: 17-06-09
Woonplaats: Djerba, Tunesie

Re: Berberpaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-10 16:25

Haha het is inderdaad ongelofelijk, ze zijn soms echt net hondjes :)
Wel mooi dat dat toch ook wat berbers eigen is, ze kunnen erg trots zijn he. Hoe is bij jullie eigenlijk de liefde voor berbers ontstaan?

Voor veeeeel meer foto's, kijk op https://www.facebook.com/djerbazitouna.stables
En op http://www.djerbazitouna.com voor meer informatie over ruitervakanties bij ons met Berber- en Arabische hengsten in Tunesië :)

Braxe
Berichten: 10
Geregistreerd: 08-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-10 14:36

Toen ik 18 was zijn we naar Marokko op reis geweest en kon je me bijna constant in en rond de paardestallen vinden. We gingen zwemmen met de paarden, we deden vanalles met de paarden, wat ik op de Belgische zomerkampen nog nooit gedaan had. Dat romantische beeld van de 'trouwe Berber' waarmee je alles kon doen, is blijven hangen tot ik een 'zotteke' vond die samen met me twee Berbertjes in huis wilde halen. We hebben onze dames ondertussen al drie jaar en hebben nog geen moment spijt gehad van de raskeuze!

Ze zijn (4 ondertussen) allemaal van Algerijnse afkomst, behalve eentje die half van Tunesische afkomst is.

Jouw verhaal heb ik ook ondertussen hier en daar in flarden teruggevonden, maar helemaal weet ik het niet. Feit is in elk geval dat je lekker in hun land van oorsprong leeft en hen daar waarschijnlijk nog heel anders meemaakt dan hier in onze vaak natte, drassige, groene weides. Hihi... Maar als je het eens in geuren en kleuren kwijt wil, ik hang aan je lippen ;-)

Zitouna

Berichten: 1368
Geregistreerd: 17-06-09
Woonplaats: Djerba, Tunesie

Re: Berberpaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-10 21:28

Mm mooi verhaal :D haha ja dat romantische idee krijg je hier ook wel een beetje.. En als je eenmaal verliefd bent op het ras blijf je het. Ik moet toegeven dat ik berbers enkel van in Tunesie ken, nou ja en op internet natuurlijk ;) houden jullie dames het wel goed vol in het natte Belgie? Merk je nu echt verschillen met andere paarden?
Ik stuur je wel een keer een pb met het hele verhaal als je wilt, toch wat handiger.
Jullie veullies zijn toch zo lief trouwens!

Voor veeeeel meer foto's, kijk op https://www.facebook.com/djerbazitouna.stables
En op http://www.djerbazitouna.com voor meer informatie over ruitervakanties bij ons met Berber- en Arabische hengsten in Tunesië :)

Ragdollcat
Berichten: 14300
Geregistreerd: 03-08-08
Woonplaats: Daar waar ik woon

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-10 21:41

Leuk dit topic over Berbers, ik ben ook zeer geinteresseerd in Berbers, het is ook een heel oud paardenras net als Volbloed Arabieren.

Ik heb nog nooit een echte Berber in levenden lijve gezien, het zijn er zoooo weinig in NL.

Ik had ergens gelezen dan Berbers ook heeft geholpen aan het ontstaan van het ras Andalusier, vandaar ook dat barokke bouw bij de Andalusiers door het ras Berber.

M_ichje

Berichten: 253
Geregistreerd: 28-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-10-10 17:45

Wat leuk om eens iets over Berbers te lezen hier!

Hebben jullie ze bij de Bonnerhoeve gekocht? Dat is zover ik weet de enige fokker hier in Nederland.
Zelf ben ik ook opzoek naar een Berber, het lijken me prachtige paarden, van buiten en van binnen!

Omdat er hier zo weinig zijn had ik me gericht op de Duitse markt, maar ze zijn wel ontzettend duur! Nou ja dat zal er wel bijhoren, als je iets wil wat hier niet zoveel is :p
Binnen 2 jaar (hopelijk 1) hoop ik er in ieder geval een te bezitten :o

Echt heel leuk om je berichten te lezen. Er zijn hier niet alleen weinig fokkers, maar ook sowieso weinig berbereigenaren...

@Ragdollcat: ze hebben inderdaad bijgedragen aan het ontstaan van het Andalusische paard, en ook de Engelse Volbloed, Fredriksbourger, Criollo en andere Amerikaanse paardenrassen

Braxe
Berichten: 10
Geregistreerd: 08-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-10-10 14:49

@ Lakshmi: Ja ja doen! Tuurlijk mag je me jouw verhaal PB'en.

Onze dames doen het echt goed hoor hier. Denk dat ze er de regen wel bijnemen in ruil voor al dat mooie, groene gras ;-)

We hebben een beetje met vanalles gereden voor we onze Berbertjes hadden en we vinden ze toch véél comfortabelder om te rijden, en dat zonder dat ze echt getraind zijn. Laat staan wat het zal geven als ze eenmaal dressuurmatig wat verder staan. Stoef, stoef...
Bovendien hebben ze een zwaar knuffelgehalte en zo'n goed karakter. De BWP'er, draver en KWPN'er die hier stonden reden mooi en comfortabel, maar die galoppassen duurden soms een eeuwigheid vooraleer je de grond weer raakt. En buiten de piste waren het zo'n heethoofden!

Nu, ik ben ervan overtuigd dat er nog vele andere paarderassen zijn met even goede eigenschappen, maar ten eerste, eigen kind schoon kind, en ten tweede, van de Berber zijn we overtuigd en iets anders willen we niet meer.

@ Raddollcat: Berbers zijn inderdaad een heel oud paardenras en je kan ze in de oorsprong van vele rassen terugvinden. Oa PRE, Lusitano, etc. Als ik me niet vergis gaat de stamboom van de onzen terug tot ergens in 18..!

@ M-ichje: Ik had idd gelezen over jouw verslagje van je bezoek aan Al Mansour. Daarop had ik graag gereageerd, maar de topic was te oud. Vandaar dat ik deze opende in de hoop dat je me zou lezen ;-)

Wij hebben onze twee eerste merries idd bij Suzan en Renzo van de Bonnerhoeve gekocht. Het zijn echt supertoffe mensen die ook volledig achter het ras staan en met verstand fokken. We hebben ondertussen al veel van hen geleerd en houden contact.

Verder hebben we ook heel veel contact met Céline, Christopher en David van Al Mansour (in het drielandenpunt in België). De hengsten die we voor de dekking gebruikten staan allen bij hen. We hebben ook één van hun merries meegenomen naar huis om twee kaar bij ons te houden voor haar veulen (Amina A Sayad). Céline staat ook steeds klaar met raad en daad en ze gaan voor 100% voor de Berber en BA.

Wij zitten in de bestuurskern van het ABCB (Berbervereniging België) en ook hier zijn weinig fokkers. Dit jaar zijn in België 4 veulens geboren, waarvan twee bij ons en twee bij een ander bestuurslid. Een klein handje vol dus. En ik denk dat je de Berbereigenaren ook wel op twee handen kan tellen in België. We zijn ook lid van de BzrP (één van de Duitse Berberverenigingen) en daar zijn aanzienlijk wat meer veulentjes geboren. De onzen staan trouwens ook bij hen ingeschreven en niet in België, omdat we Duitse hengsten gebruikten.

Met jouw bezoekje bij Al Mansour ben je maximaal ondergedompeld geweest in de Berbersfeer en dichter bij de bron kon je volgens mij niet geraken. Maar als je zin hebt om onze paardjes eens te komen bekijken of die van Suzan, zeker doen!

En ja, de Berbers zijn niet zo goedkoop, maar al bij al zijn het een beetje dezelfde prijzen die gangbaar zijn be de PRE en zo, niet? Alles hangt ook af van de papieren, herkomst, afstamming, ...

Veel droomgenot nog en hopelijk wordt die binnenkort werkelijkheid!

Zitouna

Berichten: 1368
Geregistreerd: 17-06-09
Woonplaats: Djerba, Tunesie

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-10 16:10

Ragdollcat klopt, het is een van de oudste rassen ter wereld. Sinds duizenden jaren is het ras al bekend, hoewel er wel veel vermenging met arabieren is geweest later. Als je eens beter met het ras kennismaken wilt en nog een vakantieadres zoekt kan ik je aanraden eens hier in de buurt te komen :) jij hebt een arabier toch? Hoe gaat het met haar?

M_ichje leuk nog iemand geinteresseerd in het ras. Jammer he dat het nog weinig bekend is in Nederland, in Frankrijk en Duitsland heeft het ras al veel meer bekendheid. Maar ja, zeldzaam betekent vaak duur he.. Zelfs hier liggen de prijzen voor mooie, stevige berbers/berber arabieren al best hoog. Ah jij had het topic van de berber stoeterij geopend! Had daar ook nog gereageerd geloof ik..

Braxe ik ga je pb-en ;) ook ik heb nooit eerder zulke comfortabele paarden gereden, hier noemen we ze vaan chaise longue ;) ben ook dus helemaal overtuigd van het ras en zou niets anders meer willen! Wil niet zeggen dat er verder geen leuke rassen zijn natuurlijk maar zoals je zegt, als je eenmaal ergens verliefd op bent geworden, ga je er gewoon voor :D nu is het hier natuurlijk ook nog eens handig ;) leuk dat je zo actief bezig bent voor het ras!

Hier nog een fotootje van onze nieuweling Mouza, 1,5 jaar:

Afbeelding

Voor veeeeel meer foto's, kijk op https://www.facebook.com/djerbazitouna.stables
En op http://www.djerbazitouna.com voor meer informatie over ruitervakanties bij ons met Berber- en Arabische hengsten in Tunesië :)

Braxe
Berichten: 10
Geregistreerd: 08-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-10-10 16:28

Haha... Chaise longue. Ne goeien!

Ziet er ook een schoontje uit. Een kleur dat je niet zo vaak ziet é? Zeg, jullie hebben ondertussen ook al een redelijke collectie zeker?! Van plan ruitervakanties te organiseren of zo?

M_ichje

Berichten: 253
Geregistreerd: 28-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-10 17:34

Er is inderdaad heel weinig in Nederland en België... Je hebt helemaal gelijk Lakshmi, in Duitsland en Frankrijk zijn ze wel ontdekt.
Omdat ik niet echt (zeg maar geen) Frans kan en wel Duits, heb ik me vooral gericht op de Duitse markt. Maar nu heb ik van iemand gehoord dat de Franse markt ook groot is en iets minder duur :o dus ik ben me daar nu toch ook op aan het oriënteren.
Maar het zijn inderdaad prijzen zoals die van de PRE, en ik heb het er ook zeker wel voor over!

Ze hadden bij Al Mansour echt veel meer paarden dan ik had verwacht! En de paarden waren wel precies zoals ik had gehoopt. Dus na dat bezoek wist ik het nog zekerder. Alleen ga ik me niet vastzetten op een bepaalde stal, maar gewoon goed rondkijken bij verschillende fokkers.
Maar voor dat ik dat ga doen ga ik me hier nog een beetje oriënteren. Dus op bezoek gaan bij de Bonnerhoeve en het lijkt me ook heel leuk om eens bij jullie langs te komen Braxe.
Ook het Berbertreffen in Duitsland zou ik wel eens mee willen maken (hopelijk volgend jaar), ben jij daar al eens geweest?

In Duitsland zijn echt een paar hele mooie veulens geboren. Een aantal waren volgens mij echt al binnen een aantal maanden gereserveerd, dus ze verkopen ook goed!
Verkopen jullie je veulens dan voornamelijk ook aan Duitse klanten, of zijn er wel Vlaamse of Nederlandse klanten?

Ik ben echt heel slecht in het bijhouden van topics... ik zal zo eens je reactie lezen Lakshmi!
Jij hebt trouwens ook ontzettend mooie paarden, inderdaad in bijzondere kleuren ook!

Hammeke

Berichten: 1158
Geregistreerd: 21-02-05
Woonplaats: Grobbendonk

Re: Berberpaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-10 17:42

Oké, mijn interesse is gewekt :D
Wat een superleuke paarden hebben jullie seg!
En jullie zijn nog van België ook, toeval :D

Lakshmi : Hoe zijn jullie dan in Tunesië terechtgekomen?
En hoe verdienen jullie de kost daar?
Jullie zweetvos is trouwens ook prachtig!

Shakira :+:
Xander & Flor :+: Flor in de kliniek : [MD] Sinus operatie
28/06/2013 => Profiel geupdate :wow:

Braxe
Berichten: 10
Geregistreerd: 08-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-10-10 10:24

@ M_ichje: In Frankrijk kan je idd goedkopere exemplaren vinden. Ze hebben er wel ook veel meer BA dan Berbers. Het dekgeld is in Frankrijk ook een stuk lager. Toch werken wij momenteel vooral met Duitsland samen. We worden heel goed door het BzrP opgevangen en begeleid. Vandaar waarschijnlijk.

Ja, het Berbertreffen in Duitsland is naar het schijnt echt wel de moeite. Zelf zijn we al één keer naar een iets kleiner treffen daar geweest en alles was picobello in orde.
Moest Gent (België) dichter zijn voor jou, dan moet je zeker overwegen om in februari naar Flanders Horse Expo te komen. We zijn in onderhandeling om samen met het BzrP een Berberstand open te houden en eventueel wat demo's te geven!

Zoals gezegd, zeker ook bij ons welkom om onze Berbertjes eens te komen bezien. 't Is wel bijlange niet zo groot als bij Céline é. Wij zijn hobbyfokkers, en vooral grote Berberfans! ;-)

Klopt dat er veel veulens kort na de geboorte reeds gereserveerd waren in Duitsland. Wij verkopen enkel ons Asia, en dan nog, we zijn niet gehaast. Na nieuwjaar komt een Duitse naar haar kijken. Het is niet dat wij ons specifiek tot die of die mensen richten met onze veulentjes. We willen gewoon een goede thuis en een correcte prijs. Jammergenoeg moeten de 'Belgen' het Berberpaard echt wel nog ontdekken. ;-)

Ragdollcat
Berichten: 14300
Geregistreerd: 03-08-08
Woonplaats: Daar waar ik woon

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-10 23:02

[quote="lakshmi"]Ragdollcat klopt, het is een van de oudste rassen ter wereld. Sinds duizenden jaren is het ras al bekend, hoewel er wel veel vermenging met arabieren is geweest later. Als je eens beter met het ras kennismaken wilt en nog een vakantieadres zoekt kan ik je aanraden eens hier in de buurt te komen :) jij hebt een arabier toch? Hoe gaat het met haar?


Ja ik heb een russische arabier, een tersk arabier om precies te zijn. Het gaat heel erg goed met hem en het is een schatje en heel relaxed, ik heb hem groot zien worden en lang gehad en toen verkocht en nu heb ik hem weer terug in mijn bezit en hij gaat nooit meer weg, hij is mijn maatje voor het leven.

Berber paarden vind ik prachtig vooral die barokke types wauwwwwwww.

Zitouna

Berichten: 1368
Geregistreerd: 17-06-09
Woonplaats: Djerba, Tunesie

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-10 11:44

Braxe, we hebben er nu 4! Waarvan 3 jonkies. De kleuren waren een beetje toeval, hoewel mijn man voor de palomino is gegaan :+ Oh en je hebt weer pb ;)

M_ichje tsja het kost wat meer, maar dan heb je ook wel wat. Ze zijn natuurlijk ook een stuk minder fragiel dan veel europese paarden, ik heb hier maar zelden paarden ziek gezien. Bij azzayani in DL heb ik op de website ook leuke veulens gezien :) leuk dat je je zo aan het orienteren bent, geloof me het zijn echt hele fijne paarden! Gisteren nog een flinke buitenrit gemaakt met een Franse endurance amazone, zij was ook erg onder de indruk van de paarden hier, daarbij vond zij het erg speciaal dat we gewoon met twee hengsten vlak naast elkaar konden rijden en groepen passerende hengsten ook geen probleem waren.

Hammeke ik ben hier komen wonen omdat mijn moeder hier al jaren woonde, later ook de liefde hier gevonden dus gebleven :) wij hebben een restaurantje en een huisje wat we verhuren :) de zweetvos is echt mijn baby, het was een paard met erg weinig vertrouwen in mensen en soms agressief uit de hoek kon komen. Inmiddels is hij zowat het ideale paard geworden :D

Ragdollcat fijn dat het goed gaat met je paardje, haha meende me te herinneren dat het een merrie was, sorry! Fijn dat hij weer bij je terug is en blijft :)

Voor veeeeel meer foto's, kijk op https://www.facebook.com/djerbazitouna.stables
En op http://www.djerbazitouna.com voor meer informatie over ruitervakanties bij ons met Berber- en Arabische hengsten in Tunesië :)

M_ichje

Berichten: 253
Geregistreerd: 28-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-10 17:39

Dat zou echt leuk zijn Braxe! Als jullie op de Flanders Horse Expo zouden staan
Maakt mij echt niet uit dat jullie niet zoveel paarden hebben als bij Al Mansour. Ik vind elke ervaring leuk en het maakt me ook almaar van de keuze voor een Berber.
Hebben jullie trouwens de Berbers ook gekocht met het idee om ermee te gaan fokken?
Bij Al Mansour hadden ze namelijk nauwelijks merrieveulens te koop, omdat ze daar zelf mee verder gingen fokken. Hij vertelde dat het sowieso moeilijk was om een merrie te vinden, om dezelfde rede.

@Lakshmi, wat jij zegt is inderdaad ook waarom ik de Berber zo bijzonder vind. De gezondheid en dat 'hondstrouwe' en mensgerichte waar jullie het al eerder over hebben gehad.
Ondanks dat het zo'n oud ras is, is het een van de weinige rassen waar niet zo mee geknoeid is wat fokken betreft. (Ten minste zover ik weet) Dat ze altijd op karakter zijn geselecteerd is ook echt een plus, want inderdaad, met een KWPN hengst zou je rit waarschijnlijk wel anders geweest zijn...

Ja bij Azzayani hebben ze inderdaad hele mooie veulens, ook veel met van die bijzondere kleuren. Volgens mij is dat ook een grote fokkerij, net als Al Mansour. Ik ben heel benieuwd waar ik uiteindelijk naartoe zal gaan (DL of FR).

In ieder geval erg leuk om jullie ervaringen te lezen! Ze komen namelijk wel erg overeen met de (weinige) ervaring die ik met Berbers heb, en met wat ik over ze gelezen heb.

Tjinta

Berichten: 3793
Geregistreerd: 16-04-05
Woonplaats: Bauernhof im Emsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-10 17:51

Tijdens een voorstelling van de Hof Reitschule Bückeburg deze maand, heb ik voor het eerst een Berber hengst mogen aanschouwen.
Echt super, super gaaf.
Een al wat oudere schimmelhengst die de klassieke hogeschool oefeningen prachtig beheerste.

Een gaaf barok ras, waar aandacht aan besteed mag worden.

Frederiksborger fokkerij Hof Honesta. www.hofhonesta.com

Ragdollcat
Berichten: 14300
Geregistreerd: 03-08-08
Woonplaats: Daar waar ik woon

Re: Berberpaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-10 19:35

Ja er mag meer bekendheid komen over deze ras, het is hoe dan ook een gaaf paardenras.

GaelleS

Berichten: 1931
Geregistreerd: 06-08-10

Re: Berberpaard

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-10 19:49

Ahh! Prachtige dieren!
Zij zijn volgens mij ook nog heel sterk en gezond, minder vatbaar voor allerlei ziektes (is dat ook zo? :D)
Later zou ik er ook een Berber bij willen, moeilijk te vinden en ook duur denkik :P

bedouin

Berichten: 1087
Geregistreerd: 07-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-10 22:44

Hallo allen!
Wat fijn een berber topic, ik las al wat mee, vluchtig,...
Hier onze verse aanwinst, die ik jullie niet onthouden wil, ook in Tunesie maar dan in het zuiden, hoewel afkomstig van Djerba:

Afbeelding

N berber vliegenschimmel.
Morgen zullen we zien hoe hij zich houdt in een grote groep op trektocht door de Sahara.

Ashkerlon

Berichten: 2503
Geregistreerd: 27-04-06
Woonplaats: Roeselare (West-Vlaanderen)

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-10-10 23:35

Leuk! een topic over Berbers!
Ik ben al jaren grote fan van dit ras, hoewel ik ze nog nooit in levende lijve heb ontmoet.
Toen ik van plan was een paard te kopen, heb ik ook even gezocht naar Berbers, helaas was de gemiddelde prijs ver boven budget...

Het lijken me fantastische paarden :j Het verbaasd me dan ook dat er zo weinig rond lopen, want ze zijn best veelzijdig.

Ik hoop dat ze dit jaar inderdaad te zien zijn op horse expo. Dan kom ik zeker even langs bij de stand.

A horse is not a trend or a fashion statement,
it is a commitment, a companion, a responsibility.

Braxe
Berichten: 10
Geregistreerd: 08-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-10-10 10:46

@ M_ichje: Neen, wij hebben onze meiden niet gekocht met de hoofdbedoeling er mee te gaan fokken. We hebben ze vooral gekocht om leuke buitenritten te maken en af en toe het plezier te hebben van een veulentje te krijgen, dat wel.
Het is een feit dat er weinig merries te koop staan. Wij verkopen eventueel één merrieveulen omdat we verschillende bloedlijnen willen houden. De dochter van ons Fadilla gaat dus eventueel naar een goede thuis. Ook reeds opgeleerde Berbers staan niet vaak te koop. Meestal moet je er snel bij zijn en ze als veulen in huis halen, wat wij dus ook drie jaar geleden gedaan hebben. ;-)

@ Bedouin: De foto is wat donker, maar het ziet er wel een leuke hengst uit. Je zit ook bij de bron dan? Fijn!

Indien de stand op Flanders Horse Expo effectief doorgaat, hou ik jullie zeker op de hoogte!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amber812 en 12 bezoekers