Geen ervaring met Shetlanders, hulp nodig!

Moderators: Melissa0304, RianneH, Neonlight, balance, Ymor

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sunnda

Berichten: 6212
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-19 11:04

Je begint bij een shetlander precies als bij elk ander paard. :D

Niet teveel bijzonders van maken, maar gewoon alles doen wat je wilt zondr poeha. Behalve als hij bijt/slaat, dan krijgen ze bij mij een tik.
Hij moet eigenlijk alles nog leren en leren doen ze door herhaling. Gewoon lekker bezig gaan en mijn ervaring met die kleintjes is dat ze enorm leuk en werkwillig zijn als ze regelmatig werken en weten hoe de verhouding ligt.

En zeker geen voerbeloning, beloning is gewoon een enthousiast goed zo of braaf.Sunnda

Berichten: 6212
Geregistreerd: 28-12-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-19 11:22

Gewoon doen alsof je neus bloed. :P

Dus hup halstertje om. Als hij echt bijt een tik, happen (aandacht, aandacht) negeren. Negatieve aandacht is namelijk ook aandacht.
Borsteltje erover heen (ronddansen, happen enz zoveel mogelijk negeren tenzij het fysiek wordt, dan even streng zijn) wat grondwerk/longeren aanleren en hup de wei weer in.
En de volgende dag hetzelfde..
Hij moet eerst even door de 'helpwatwiljevanmij' periode heen waarbij zijn nadruk ligt op gewenning en leren nog niet echt aan de orde is en daarna zul je zien dat het een stuk sneller gaat.
Regelmaat geeft de meeste paarden rust.

Gewoon ontspannen en niet verwachten dat hij morgen ineens geniet van aandacht. Dat komt vanzelf als hij doorheeft dat je best een leuk mens bent bij wie hij veilig is en veiligheid voor een paard betekent ook weet waar de grenzen liggen. :D

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot en 0 bezoekers