Bokt.nl • Overcheck voor mini, waar kopen?
Pagina 1 van de 1

Overcheck voor mini, waar kopen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-20 17:49
door Kcinarual
Hoi allemaal,

Op aanraden van de dierenarts wil ik mijn minishetlander optomen met een overcheck. Nu kan ik deze zelf niet heel makkelijk online vinden, zonder een compleet tuig erbij. Ik ben erg benieuwd of de kenners op dit forum dé goude tip voor mij hebben.

Groetjes!

Re: Overcheck voor mini, waar kopen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-20 18:46
door balance
Da’s toch een opzetteugel? Ik denk dat je daar eens in het Nederlands naar kunt zoeken. Waarom raad de dierenarts hem aan?

Re: Overcheck voor mini, waar kopen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-20 19:00
door Lukasje
Alhoewel het niet je vraag is vraag ik me ook af waarom jouw DA dat aanraadt? Het is toch echt wel een teugel die hoort in handen van een ervaren iemand.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-20 19:06
door Shenavallie
Bestaat dat nog? Dat was mijn eerste gedachte. Na het opzoeken op Internet zie ik het inderdaad voorbij komen. Ik hoop niet dat jouw VA dit echt heeft aangeraden. Het zijn niet bepaald vriendelijke 'hulpmiddelen'.

Re: Overcheck voor mini, waar kopen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-20 19:46
door Kcinarual
Terechte vraag hoor! Hij heeft sabelschede trachea en een vervorming in zijn zachte gehemelte, waardoor hij een heel apart bijgeluid maakt. Dit is beide vastgesteld met een scopie. In overleg met de dierenarts willen we met een overcheck proberen of het bijgeluid uitblijft. Afhankelijk van of dit werkt, gaan we verder onderzoeken. (Lactaatmeting of dynamische scopie)

@balance, dankjewel, daar ga ik eens op zoeken.

Re: Overcheck voor mini, waar kopen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-20 19:48
door Sappos
Kan je de pony niet rijden met het hoofd hoger? Hetzelfde wat de overcheck dus doet. Zoek het vooral in de webwinkels voor minipaarden die ook showtuigen verkopen. Die hebben dit sowieso los te koop. Toch heb ik er niet veel vertrouwen in dat dit genoeg zal werken. Je zal m dan strak moeten doen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-20 19:49
door WendyBZ

Re: Overcheck voor mini, waar kopen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-20 19:57
door Dennis
Ik heb er ook eentje die een sabelschede trachea heeft. Die kan ook heel luid klinken (alsof ze serieus buiten adem is soms), ik train regelmatig met hartslagmeter en haar hartslagen zijn super dus ze is echt niet zielig. Als ze te diep gaat hoor je haar wel meer en knikt ze soms wat, hoe sterker ze word hoe minder snel ze te diep komt.
Ze heeft dit weekeind een mendurance van 28km met een super hartslag uit gelopen, loopt ook dressuur, vaardigheid en (mini) marathons.

Re: Overcheck voor mini, waar kopen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-09-20 21:24
door balance
Om het uit te proberen kun je ook zelf een dergelijke constructie maken lijkt me?
Het grote voordeel daarvan is dat je die snel weer in de prullenbak kunt gooien als het probleem er niet mee wordt opgelost.