Rijden met scoliose , iemand problemen?

Moderators: Coby, Nicole288, Pistasche, Dyonne, Apple, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

xanthos111
Berichten: 471
Geregistreerd: 30-01-13
Woonplaats: Erpe-Mere ( België)

Rijden met scoliose , iemand problemen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-13 22:29

Hoi bokkers !

Nu sinds begin dit jaar is er bij mezelf scoliose vast gesteld. Ik heb hier vrij veel last in omdat mijn rugspieren al enkele jaren niet meer zijn meegegroeid , met mijn rug en ik hierdoor regelmatig pijn heb ( bij het slapen , lang rechtstaan , .... ).
Hier wordt natuurlijk aan gewerkt maar dat is mijn probleem niet.
Bij het rijden heb ik altijd al het geluk gehad om paardjes te rijden met zachte gangen dus mijn rug werd niet of amper belast tijdens het doorzitten.
Maar nu heb ik een bijrijdpaardje die erg hard draaft , dus erg moeilijk is om op door te zitten. Nu vroeger heb ik natuurlijk ook wel af en toe op zulke paarden gereden maar toen had ik geen last van mijn rug.
Nu vandaag ondervond ik toch erg veel pijn in mijn onderrug wanneer ik de schokken moest opvangen.
Zijn er mensen met hetzelfde probleem en eventueel tips hebben ?
Dan hoor ik het graag :)


xanthos111
Berichten: 471
Geregistreerd: 30-01-13
Woonplaats: Erpe-Mere ( België)

Re: Rijden met scoliose , iemand problemen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-13 23:21

Hey ! Sorry voor het late antwoord , zat een tijdje niet meer op bokt.
Heb nu afspraken gemaakt met een kinesist voor rugspieroefeningen op te bouwen. Hierbij moet ik ook veel gaan zwemmen maar het paardrijden ( of toch het doorzitten ) raadt ze op dit moment nog af omdat mijn spieren ( en mijn conditie hihi ) eerst meer getraint moeten worden.
Heb dus het bijrijdpaard jammergenoeg afgezegd omdat ik na 2 andere lessen amper meer kon lopen van de pijn ( kreeg de pijn ook tijdens galop ). Mijn "zit" is volgens mijn lesgever wel correct maar doordat ik meer bezig was met de pijn en het goed rechtzitten verloor ik de controle over al mijn andere aandachtspunten ( multitasken is echt niet mijn ding :') ) daarom heb ik ook het paardje afgezegd. Wil mij eerst concentreren op mijn rug en ben nu vooral opzoek naar een bijrijdpaard met zachte gangen. Maar jammergenoeg komen deze niet zomaar uit de lucht vallen meestal .... :n

xanthos111
Berichten: 471
Geregistreerd: 30-01-13
Woonplaats: Erpe-Mere ( België)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-07-13 23:40

Percy schreef:
Ik heb de wijsheid niet in pacht maar ik heb ook last van scoliose en ongetraind verga ik van de pijn op een paard. Ik moet daar echt doorheen en ook zorgen dat ik voor het paard recht blijf om geen blessures uit te lokken. Als ik doortrain en let op mijn zit t.o.v. het paard komt de verbetering vanzelf. Ik kan me voorstellen dat de kinesist je het paardrijden even af zal raden maar het kan je ook verbetering brengen. Ik denk dat je naar je kinesist en arts moet luisteren en je eigen gevoel daarnaast moet laten spreken.

Daarom dat ik nu ook opzoek ga naar een paard met zachtere gangen om mijn rug te sparen. Alles ging redelijk goed ( op het einde van de rit deed mijn rug wel pijn maar zeker niet na 5min draven) tot dat ik op het nieuwe paard reed dus ergens moet ik luisteren naar mijn lichaam en dan toch het paard afzeggen. Heb er wel spijt in , heb nooit echt verder kunnen gaan in het springen dan springlessen van een manegeinstructeur. Nu kon ik lessen gaan volgen bij een 20jarige internationale springruiter met zijn eigen piste en het paard had al veel wedstrijdervaring van parcours van 135cm. Zo een kans had ik nog nooit gekregen en wist zeker dat ik met zijn instructie veel ging bijleren maar moet ook aan mijn lichaam denken. Als je na een half uurtje rijden al met de tranen in de ogen zit van de pijn is het ook niet meer leuk... :')


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker