Rijden met pols uit de kom

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

superpony
Berichten: 14039
Geregistreerd: 25-02-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-05-18 16:52

Een kennis van mij heeft maar 1 arm en rijdt ook op goed niveau. Wel western dan en daar werk je ook naar eenhandig toe meestal, maar alles opstappen enzo kan ze prima. Western is overigens behoorlijk dressuurmatig, anders kom je niet tot bepaalde manouvres. Naast western is horsemanship gericht trainen nog fijner, want dan rij je vooral op zit en rij je met weinig druk op de voorkant. Kom je ook tot alle oefeningen en het belangrijkste voor jou is nu eerst weer rijden en maar zien hoever je komt.

Ik zou ook eens kijken naar een brace in overleg met een orthopeed, want het kan je wel helpen en zekerheid geven.
Zelf heb ik met diverse blessures en na verschillende operaties wel vrij snel gereden. Als je rustig aan doet, een betrouwbaar paardje hebt, kan dat vaak prima. Maar je bent je wel bewust dat vallen of onverwachte bewegingen, zeker in het begin, geen optie zijn.


superpony
Berichten: 14039
Geregistreerd: 25-02-05

Re: Rijden met pols uit de kom

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-18 00:23

Een brace wordt ook op mat gemaakt, dus moet haast wel mogelijk zijn.

Ik snap best dat je wensen hebt en bepaalde beelden bij western, maar ik denk echt dat je een vooroordeel hebt. Western is een verzamelnaam van diverse takken van sport, net als engels een verzamelnaam is van springen, dressuur etc.
Het grote voordeel is dat als je ergens les gaat nemen, de meeste paarden al goed aan de hulpen staan om op 1 hand gereden te worden. Ze reageren op zit/gewicht en teugels tegen de hals.
Bij engels gereden paarden is dit vaak minder en zeker als je met te korte teugels rijdt, kan dat een verkeerde reactie geven.

Een andere optie is eerst in het bos rijden aan lang teugeltje en alleen recht toe, recht aan.

Maar je hebt denk ik ook wat angst voor de eventuele pijn, vandaar dat ik zeg, el iets van inpakken of afschermen. Dat kan mentaal een beter gevoel geven.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker