Zorgkinderen op Paardencentrum Carolina

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Viv1992
Berichten: 90
Geregistreerd: 26-10-11

Zorgkinderen op Paardencentrum Carolina

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-11 10:40

Welkom!
Paardencentrum Carolina is een (zorg)manege in Gelderland die naast workshops en lessen ook mogelijkheid bied voor lessen, coaching en workshops voor kinderen met een zorgvraag.

Zorgkinderen is een breed begrip, meestal wordt hier onder verstaan vanuit jeugdzorg, met een PGB, of een stoornis.
Maar ook kinderen die thuis vast lopen, of een plek nodig hebben waar ze tot ontspanning en zelfontplooiing kunnen komen.

Afbeelding

Visie

Paardencentrum Carolina is geboren uit liefde voor het paard. Paarden leven bij ons in een natuurlijke omgeving. We gaan met ze om op basis van respect, vertrouwen en geduld. Paarden die het goed hebben, werken met plezier voor je en hebben veel voor je over. En dat is weer goed voor je eigen welzijn.

We willen onze gasten ervarend laten leren van paarden. Dat zorgt voor innerlijke rust, ontwikkeling en groei. Paarden spiegelen je eigen binnenwereld; laten je zien hoe die binnenwereld in elkaar zit. Als jij onrustig bent in de omgang met een paard, wordt het paard onrustig. Maar omgekeerd maakt ook jouw rust het paard rustig.

Paarden staan voor vrijheid, levenskracht en authenticiteit. Juist van die drie aspecten lijken wij mensen in deze tijd vaak ver verwijderd. Dat maakt de inzet van paarden zo bijzonder: zij verbinden ons met ons ware zelf. Een paard liegt nooit. Behandel een paard zoals je zelf behandeld wilt worden en je krijgt er veel voor terug.

Missie

We willen een plaats zijn waar paarden en mensen zich op hun best voelen. Een natuurlijke, kleinschalige, duurzame plek waar mens en natuur met elkaar in balans zijn en waar onze gasten leren van paarden en met plezier met ze rijden. Natuurlijk plezier met paarden!

Afbeelding

Het begeleiden van zorgkinderen

‘Zorgkinderen’ ervaren vaak veel onrust en zij worden vaak overvraagd en/of overprikkeld.
In veel gevallen moeten de kinderen zich continu aanpassen aan wat de omgeving van ze vraagt. Dit is voor kinderen met een dergelijke stoornis een hele opgave.
Dit heeft als gevolg dat zij zowel lichamelijk als emotioneel in de war raken, waardoor zij nog meer onrust ervaren. Om de situatie te kunnen overzien, zoeken zij vaak een uitvlucht in hun eigen (veilige) wereldje waardoor het voor de buitenwereld moeilijk is om nog contact te maken. Door deze vlucht raken veel kinderen het contact met hun lichaam kwijt, hierdoor raken zij letterlijk gezien ‘uit balans’.
Doormiddel van praktische oefeningen met of zonder pony’s werken we aan lichaamsbewustzijn en omgevingsbewustzijn. Want dit bewustzijn vormt de basis van hoe het kind in de maatschappij staat en hoe het zijn relaties en samenwerking(en) aan gaat.

In de oefeningen werken we voornamelijk aan:
- Lichaamsbewustzijn,
- Omgevingsbewustzijn,
- Zelfvertrouwen,
- Vertrouwen in anderen
- Rust vinden in jezelf.


Uiteraard is er nog veel meer te vertellen over ons centrum, workshops en methodes.
Meer weten? Bezoek onze site en/of neem contact met ons op:

http://www.paardencentrumcarolina.nl
- natuurlijk plezier met paarden -


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 bezoekers