Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Ymor, Melissa0304

 
 
janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-18 12:05

Lieve Meneer Anton,

Dat is heel slecht nieuws: je bent maandag afgekeurd als men- en rijpaard en je bent pas 9 jaar oud.
Na 3 jaar medische onderzoeken, therapieën, trainingen, oefeningen, rust en weer optrainen, frustratie, hoop en dan weer wanhoop, weten wij eindelijk wat er is.


Afbeelding

We hebben lang naar je gezocht. Je moest de opvolger worden van onze Janouk in de mensport. Je hebt alles wat wij zoeken in een paard: je bent stoer, vrolijk, gezellig, goed gebouwd, goede gangen en betrouwbaar. Onze "once in a life time horse". Wij vonden je meteen gaaf en dat is niet veranderd: dat vinden we nog steeds.

Je bent 6 jaar als we je kopen. Je komt fluitend door de klinische keuring. Je voelt je meteen thuis: King of our Castle. We genieten van je gehinnik als je ons ziet. Telkens weer. Je staat altijd klaar om mee op pad te gaan: ready for action.

We weten weinig van je geschiedenis, dus we beginnen rustig met vertrouwen en rust opbouwen, veel aan de hand stappen om je pezen, banden en botten te sterken om straks het werk als menpaard aan te kunnen.
We laten je wennen aan het tuig, aan onze manier van werken en dan ga je voor de koets. Je bent driftig en druk, maar je vertrouwt ons en je nieuwe Chickie, de ervaren Janouk: samen maken wij kilometers met de koets door de bossen. Je doet het super en je geniet. Maar het valt ons op dat rechtuit het prima gaat, maar dat je de bochten wel heel moeilijk vindt. Je houdt je rug hard en strak. Maar buiging komt later wel< eerst lekker vooruit. En als je ongeduldig bent, knarssetandt je, de tandarts vindt niets afwijkends.

Dan beleren wij je onder het zadel, maar daar ben je wel braaf, maar kunnen wij het gaspedaal niet vinden. Vanaf het begin kom je terug in iedere bocht. In het bos rechtuit ben je een top buitenrij paard: goed wakker en betrouwbaar. Maar in de bak is het frustrerend. De eerste 10 minuten loop je de sterren van de hemel. En in eens gaat de parachute uit. Rijtechnisch van alles geprobeerd, diverse instructeurs, clinics, maar niet op te lossen. Diverse goede ervaren ruiters erop, om te kijken of het probleem aan ons ligt. Je bent niet kreupel, niet onregelmatig, alleen je gaspedaal verdwijnt ineens.

Eerst medisch oplossen: dus we laten je opnieuw klinisch keuren. Niets aan de hand. Stoer, goed ontwikkeld paard, heel bewegelijk en lenig, fluitend door de buigproeven. Niets afwijkends te vinden. Je loopt op de kliniek te paraderen en te showen. Bloedafname: alles goed.

We laten het rijden onder het zadel in de bak even voor wat het is en trainen verder voor de koets en buiten. Tot en met de L dressuur mennen en M vaardigheid mennen gaat het okay. Je wordt zelfs vorig jaar 3e van Nederland op de Hippiade M vaardigheid.
Alleen blijf je heel recht en strak. Hoe meer we je proberen rond te rijden, op het achterbeen proberen te rijden, hoe meer we je uitnodigen wat meer buiging te nemen, hoe meer het gaspedaal verdwijnt. Je wil niet volgens het boekje lopen.

Nog meer veeartsen volgen, fysiotherapie, diverse therapieën, sportmassages, hartslagtrainingen: we proberen van alles. Maar hoe meer we je los krijgen in je lijf, hoe sneller jij je weer vast zet. Je wilt geen los lijf. DNA onderzoek volgt in Amerika: geen PSSM 1 of 2. Niets geen afwijkingen.

Soms hoop ik dat je kreupel bent, heel stom, maar dan weten we tenminste waar we moeten zoeken. Veel mensen adviseren ons om jou te verkopen en een ander paard te kopen. Maar wat dan met jou........dan kom je in de handel terecht, en nieuwe eigenaren gaan tegen hetzelfde aanlopen. We zijn misschien arrogant, maar we denken dat je hier bij ons het beste af bent. Je voelt je hier thuis en wij hebben geduld. We wachten op jou.

Nieuw zadel, ander tuig, lichtere koets, andere manieren van training. We proberen van alles. We laten zelfs een reading uitvoeren. We lezen op Bokt reviews, waarin mensen uitgebreide antwoorden krijgen van zielige jeugd en mishandeling, etc. We zijn benieuwd, hopelijk komt er iets uit, waar we verder mee kunnen: je weet maar nooit. We krijgen de brief van de reader: "Meneer Anton wil niet met mij praten" HAHA typisch jij, niets voor jou al dat gemiep.

Je bent stoer, een bikkel, maar wij voelen dat er iets is.
De vraag blijft: Waarom kan zo'n mooi en goed gespierd en getraind paard niet tot dragen komen? Waarom geef je zoveel en ineens is het gaspedaal weg? Jouw karakter is prima, jij wilt altijd met ons mee. Je bent open en gezellig, vol vertrouwen. We geloven in je. Je bent niet lui of dwars. Er is iets.

Het laatste half jaar heb ik je alleen nog maar aan de hand getraind en gelest. Onbelast focussen op balans en rechtsgerichtheid. Je vindt het leuk en bent speels. Je vindt alles leuk. Weken gaat het goed en als we aan de laterale buiging beginnen, is ineens je gaspedaal weer weg en begin je weer te knarssetanden.

Maandag zijn we naar een specialistisch orthopedisch kliniek geweest. Nog maar weer eens een medisch onderzoek. Kassa. De buigproeven zijn goed. De röntgenfoto's zijn goed. Geen kissing spines. Maar de veearts ziet iets afwijkends, niet duidelijk, maar toch iets. Ze vraagt om een echo te mogen maken.

Een echo volgt en daarna een inwendige echo. De uitslag is helder en (*)&%*^&$. Daar is het probleem.
Je hebt een aangeboren afwijking: wervels L4 en L5 zijn aan elkaar gegroeid: daarom kan jij niet tot dragen komen.
Jouw Facetgewrichten Thoracale wervels T13, T14, T15 T16 en T17 hebben een vorm van artrose, precies onder zadel dus,daarom kan jij geen ruiter dragen en niet lateraal buigen in de bochten.
En jouw linker si gewricht is zwaar aangetast, daarom kan je niet voorwaarts. Duidelijk oud trauma.
Je ben een vechtersbaas, opgegroeid op de hengstenweide. Je lijf zit onder de littekens. Blijkbaar toen toch 1 gevecht teveel gehouden en blijvend schade opgelopen. Bikkel.

Weg zijn onze dromen om met jou in de voetsporen van Janouk te treden. Zo balen want als je los loopt in de wei, zie je niets afwijkends. Je rent, je bokt, je stuitert. Alleen als we je gaan belasten en je lijf losmaken, kom je in de problemen. Je bent zo' n gaaf paard. Nu weten we waarom het niet lukt om jou voorwaarts te houden.

Voor de mensport ben je niet geschikt. De veearts zegt dat er een mogelijkheid is om je gewrichten in te spuiten en dat je je dan comfortabeler gaat voelen. Ze geven geen garantie. Je moet dan wel weer aan de training. We zijn aan het afwegen of dat wel in jouw belang is. We weten het nog niet. Veearts denkt dat je dan wel in tweespan nog wat licht werk kan doen in het bos, als Janouk het echte werk doet en jij uit de trek meeloopt. Dat vindt je geweldig. Onder het zadel is geen optie meer. Geen gewicht meer op je rug.

Hoe nu verder. Je blijft bij ons zolang je comfortabel bent. Onze dure grappige lieve grasmaaimachine <3 , want onbelast en op je eigen manier lopend ben je vrolijk en blij. We weten nu wat er is en je blijft lekker bij je chickie Janouk de hele dag samen op de wei. Jullie vermaken je wel.
Wij beloven je dat dit je laatste huis is, want als ooit de dag komt dat je je ook vrij niet meer comfortabel voelt, dan nemen wij onze verantwoordelijkheid. We zijn samen het avontuur aangegaan en wij maken het samen af. Ooit.

Wij houden van je, Meneer Anton.

(Waarom plaats ik deze brief hier? Omdat ik mensen tot nadenken wil zetten. Als een paard iets aangeeft, luister naar hem. Ook als de symptomen niet duidelijk zijn. Zoek verder. Vraag, onderzoek, voel en luister. Ze zijn het waard )


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding


Afbeelding.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur


janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-18 13:03

Dyonne schreef:
Goed omschreven. En fijn als hij pijnvrij kan blijven lopen. Is dit een vorm van spondylose?
Ik herken het net niet willen wel van mijn ruin die probleem had.
Mijn merrie die gaf paniekreacties terwijl lange tijd niemand wat kon vinden. Tot vijf wervels met elkaar vergroeid bleken..


Ik ben geen arts, dus precies weten doe ik het niet. Ik heb gevraagd of het een vorm van spondylose was. Maar ze zei dat dat het niet was. Ze gaf wel een uitleg waarom dat het niet was, maar eerlijk gezegd ben ik dat weer vergeten :o Ik had zoveel informatie te verwerken en alle puzzelstukjes ( die ik al had) in elkaar te passen.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-18 13:11

Jullie zijn lief <3 we zijn verdrietig en toch ook wel opgelucht, dat we nu alle puzzelstukjes in elkaar kunnen leggen. We gaan kijken hoe nu verder. In ieder geval gaan we hem niet meer lastig vallen met longeren, buigoefeningen, losmaak oefeningen, en het zadel etc.
Laatst bijgewerkt door janouk op 15-12-18 13:16, in het totaal 2 keer bewerkt

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Re: Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-18 13:15

Inderdaad Oscar. Het gevoel is zo dubbel. Dit is zo'n moment dat ik liever geen gelijk had gekregen. We hoopten op iets wat te verhelpen was. Helaas dat mocht niet zo zijn.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-18 14:29

Bedankt. :o
Voor jullie mij heilig verkaren :D we hebben van frustratie echt wel eens achter zijn broek aangezeten. Als je hem ziet rennen, bokken en donderjagen door de wei en hem daarna opzadelt en hij wil niet voorwaarts. Maar we kwamen snel tot de conclusie dat wij zo niet willen rijden. Als het niet gaat, dan niet.

Ik besef ook goed dat wij in de gelukkige omstandigheid zijn dat wij de paarden aan huis hebben en het management van de paarden in eigen hand hebben. Daar werken we hard voor. Maar ik begrijp ook dat als je op een pensionstal staat, dat je dan misschien andere afwegingen maakt.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-18 14:47

anjali schreef:
Voor mij is een paard een vriend en het is logisch dat die gewoon bij je mag blijven als hij ziek is. Maar natuurlijk is rijden,mennen,etc., leuk en als je een paard gaat kopen wil je er een waar dat ook mee zou kunnen.Jullie hebben hem indertijd laten keuren en toen is hij goedgekeurd. Dat is dus wel apart. Zo'n keuring is dan ook niet veel waard.


Hij liep afgelopen maandag in de kliniek ook goed op de harde en zachte volte en was goed op de buigproeven. Ik denk dat een klinische keuring heel veel laat zien en uitsluit, helaas bij hem komt zijn probleem dan niet naar voren.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-18 23:23

karuna schreef:
Jemig, dit was niet de afspraak. -O- janouk zou met pensioen gaan en hij zou overnemen. En nu mag hij wat aan rommeken als Janouk het werk doet. Maar zo goed dat jullie doorgezocht hebben

Hoe nu verder voor jullie en de mensport? Over nagedacht of dat even laten voor wat het is, heb alleen eerste paar reacties gelezen. Weet dus niet of die vraag al beantwoord id.


Ons hart ligt bij de mensport. Eerst alles laten bezinken en dan in het voorjaar een nieuw plan en nieuwe dromen maken en dan rustig kijken of we een nieuw paard kunnen vinden die past bij die dromen.
Janouk wordt ook al weer 21 jaar.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Re: Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-12-18 09:16

<3 dank voor alle lieve woorden. Ook namens Meneer Anton.

Nu hij sportpaard af is, moet hij er aanngeloven....penny alert

Afbeelding

Afbeelding

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Re: Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-12-18 12:39

:o

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Re: Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-12-18 19:23

Dank jullie wel voor alle lieve woorden <3

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-18 06:21

Afbeelding

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Re: Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-18 18:14

Oogtumoren komen al lang voor bij Halingers. Dat heeft naar mijn idee weinig te maken met moderner fokken.

Het karakter van Haflingers is naar mijn idee nog steeds cool en wakker.
Uitzonderingen daar gelaten. Mijn Janouk is nu 20 jaar, maar veel explosiever dan Meneer Anton.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-18 18:59

:(:)

Liever heb je geen gelijk. Maar helaas wel

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-12-18 20:38

sunny43 schreef:
Mooie brief alleen... ik vraag me dan wel af :" wervels L4 en L5 zijn aan elkaar gegroeid" dat moet een osteopaat toch voelen dat daar iets niet klopt, of ben ik nu gek?

Ze voelen wel dat hij daar weinig mobiel is, maar niemand heeft ooit de link gelegd dat het daar aan elkaar is gegroeid. Schijnt weinig voor te konen.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Re: Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-12-18 10:28

:(:) @kwita

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-12-18 20:04

Veel vragen, germie. Ik wil ze best beantwoorden.

Een paard is een prooidier en laat het liefst geen zwakheid zien. Daarbij is Meneer Anton een echt mannetje. Stoer en een bikkel.
Dat je iets niet ziet als mens, wil niet zeggen dat hij geen pijn heeft. Hij loopt door zijn dadendrang door veel heen.

Onbelast betekent voor mij ook dat hij helemaal zijn eigen beweging kiest, zijn eigen tempo.
Als hij begint te werken, kan hij op spierkracht zichzelf goed bewegen. Maar na 10 minuten beginnen de spieren kracht t verliezen en moeten zijn botten de houding overnemen en kan hij zijn wervels niet meer onbewegelijk houden.
En als je dan ook nog een mens en zadel erop legt, maak je het nog veel moeilijker voor hem. Vooral omdat de mens toch hem uit balans brengt en hem "dwingt" anders te lopen al is het maar om de rug te bollen, terwijl hij juist liever holle rug houdt. De facetgewrichten van de wervels kan je het beste op zoeken op google, dit zijn niet de doornuitsteeksels waar jij waarschijnlijk aan denkt. Deze gewrichten wil hij stabiel houden. Een ruiter zit hem in de weg. Vooral bij buigen.

De schoft heeft hier hiets mee te maken, dat zit veel verder naar voren. Deze facetgewrichten zitten onder het zadel. Rijden is geen optie meer. En ik vind dat wij dat ook niet meer moet willen. Dus ook geen bos lummelen. Helemaal geeñ ruiter er meer op. Daarom geven wij hem ook niet weg, omdat er altijd weer mensen zullen zijn dat ze het beter weten en zullen denken dat het wel zou gaan om hem te berijden.

Aan de longe kan hij ook niet buigen, na 10 minuten stopt hij met lopen en gaat hij knarssetanden. Dus longeren is ook geen optie.

Het tuig voor de koets ziit verder naar voren, en drukt veel minder dan een zadel. Het tuig gaat goed. Maar voor de koets heeft hij kracht nodig vanuit het achterbeen en daar komt hij in de problemen met het si gewricht. In het tweespan trekt het andere paard als hij het even niet kan. Langs de boom hoeft hij ook niet in zijn lijf te buigen. De veearts denkt dat het misschien mogelijk is om hem op te trainen in tweespan, uit de trek, dus zonder dat het hem veel kracht kost. We zijn aan het afwegen wat mogelijk is en wat eerlijk is. We moeten hem tegen zich zelf beschermen. Hij wil wel, maar het moet ook kunnen. Dus jouw idee lummelen voor de wagen is lastig als je paard geen lummelpaard is maar een paard dat actie wil.

In de bak mennen kan niet meer omdat je 4 keer een bocht tegen waar hij moet buigen. Hij stopt met voorwaarts lopen als hij last krijgt.
Maar hij is niet kreupel of onregelmatig. Hij gaat niet rennen in paniek. Hij staakt met lopen als het hem niet meer lukt om stabiel te blijven.

Waarom het niet eerder is gevonden? Omdat hij een bikkel is en niet liet zien waar hij last van had. Wat uitverdoven als hij niet kreupel is? wat fotograferen als je niet weet waar het zit? Hij staakt en knarssetandt als hij last heeft.


Longeren is geen optie, onder het zadel geen optie, zijgangen zijn geen optie, buigen in middenlijf zijn geen optie.
.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Re: Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-12-18 18:26

@beline1 wat een ellende. Twee zulke mooie paarden. Wat een verdriet.
:(:)

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur


janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Re: Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-12-18 12:18

<3 lief. Dank je

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-19 12:28

Gelukkig nieuwjaar.

2018 was niet ons beste paardenjaar. We gaan op naar een nieuw jaar. Nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Meneer Anton en Janouk willen jullie ook bedanken voor alle lieve berichten.

Filmpje van het zootje ongeregeld, mijn gouden duo

https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 6896689923

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-08-19 08:31

Ik krijg geregeld vragen hoe het nu met Meneer Anton is.
Hij loopt 6 uur per dag op de wei met zijn chickie en verder loopt hij op de paddock voor de slanke lijn

Hij werkt niet meer. Echt een pensionado. Hij voelt zich goed, hij is happy, zijn lijf is zacht, hij knarssetandt niet, is goed rad Kortom hij geniet, al vindt hij het wel lastig als de rest aam het werk gaat en hij niet mee mag.


Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Re: Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-08-19 10:11

Afbeelding

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-08-19 12:58

smileydees schreef:
Fijn dat het nog goed met hem gaat! Hebben jullie het een beetje een plekje kunnen geven?


Ja, dank je wel. <3 We weten nu wat er van binnen mis is. Het blijft zo jammer, want hij had veel potentie voor de mensport. En we missen onze ritten over de hei met het tweespan voor de koets. Maar het is zoals het is. Hij geniet van alle aandacht en zijn leven.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Re: Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-19 09:50

Bedankt jesito <3

We hebben besloten hem niet in te laten spuiten. Het is stuk van binnen. Het voelt niet goed om hem dan te belasten met werk. Vooral omdat hij een bikkel is. Zeker in tweespan, dan wil hij niet onder doen voor zijn spanmaatje. Je ziet pas de volgende dag hoeveel hij gegeven heeft. Al is het wel verleidelijk haha het is en blijft een gaaf paard.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-19 09:53

@zunzuncito bedoel je deze?Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

janouk

Berichten: 15769
Geregistreerd: 18-04-06

Re: Open brief aan mijn paard: Meneer Anton. En hoe nu verder?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-08-19 17:41


Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _N_, Everest, Igniss, Jooltje, Pien63, Shinedown en 10 bezoekers