WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

 
 
janouk

Berichten: 15766
Geregistreerd: 18-04-06

WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-19 08:36

De website zei: “Een geweldige tocht, dwars door Andalusië, trekken van kasteel naar kasteel te paard, zoals dat eeuwen geleden werd gedaan”. Mijn vriendin en ik waren meteen enthousiast *\o/* : dit lijkt ons te gek. Zullen wij dit doen samen? Ja, echt wel. Dus snel samen een datum geprikt: het zou in de Herfstvakantie moeten worden, omdat mijn vriendin in het onderwijs werkt. En we kiezen voor een tocht van 5 dagen, 4 nachten: dat leek ons wel vol te houden. Toch? O:)

18 oktober 2019
We vliegen vroeg vanaf Schiphol naar Malaga. Toch wel een beetje spannend, als echte Penny’s (van 55 jaar) met onze cap in de handbagage. Op Malaga wacht Cristina ons op en ze brengt ons per auto naar de stal in het uiterste zuiden van Spanje, vlak bij Gibraltar. Ze spreekt goed Engels en vertelt tijdens de autorit volop over het programma dat ze voor ons hebben samengesteld. Het klinkt meer dan goed.
Zij en haar man Ferdy specialiseren zich in endurance, polo en ruitervakanties. Ferdy is een Nederlander: dat maakt communicatie lekker handig en ook zijn manier van zorgen voor de paarden past bij ons. Ferdy zal onze gids zijn deze tocht.

Afbeelding
Ik en Gea, "mijn paard" deze trektocht

De stal ligt in Nationaal Park, de Finca Alcaidesa, vlakbij de kust. Het park is 1500 hectare groot en vol wilde olijfbomen, dennen en kurkeiken. Cristina zet ons af bij de Finca Alcaidesa Cortijo, een prachtig gerestaureerde Andalusische boerderij uit 1865. Wauw, zo mooi, hele dikke witte muren en met een prachtige binnenplaats, waar we kennis maken met reuze ezel Matilda. Ooit aankomen lopen en plundert nu onze koffers als we niet oppassen, op zoek naar eten.

Afbeelding
Matilda


Na een zalige lunch op de binnenplaats :Y) , lopen we naar de stallen om kennis te maken met Ferdy en de paarden. De paarden zien er best uit. Het zijn Spaanse paarden, Arabo- of polokruisingen, volbloed Arabieren, een Akal-Teke en Palomino Lusitano.
Ferdy kiest het passende paard bij ons uit: ik krijg Gea toegewezen en mijn vriendin krijgt de palomino Caramello. In afwachting van onze reisgenoten: 4 dames uit Nederland, gaan we alvast te paard een kennismakingsrondje maken door het mega park. Als we na een uur terugkomen, zijn onze reisgenoten er ook. Als zij ook opgestegen zijn, rijden we een prachtige rit van 3 uur door de omgeving. Het is 28 graden, de zon schijnt, de omgeving is geweldig mooi en vanaf sommige bergen zie je de Middellandse zee en Gibraltar liggen. De paarden zijn goed voorwaarts, betrouwbaar en heel behendig op de rotsen. Dit is zo gaaf. :):)
Na de rit verzorgen we de paarden en lopen moe maar voldaan naar onze finca. Even tijd om te douchen en daarna een geweldig diner op de binnenplaats.

Afbeelding


Afbeelding

19 oktober 2019
We vertrekken vroeg te paard richting het eerste kasteel, Castellar de la Frontera. Ca. 30 km dwars door natuurgebieden, berg op, berg af, door droge rivieren, katoenvelden, bamboe bossen, ruige vlaktes. Boven op de berg zie je aan de overkant Marokko liggen. Het ene uitzicht is nog mooier dan het andere uitzicht. Er wordt rustig gereden. De paarden zijn gewend aan de rotsige ondergrond. Voor ons is het wennen. Na 3 uur is er pauze bij een drenkplaats waar de paarden eerst verzorgd worden; ze krijgen eten en water en rust. In de zadeltassen zitten flessen drinken en een zalige lunch. Lekker even de benen strekken. Het is vandaag zonnig en 24 graden. 8-)

Afbeelding

Afbeelding

Na een uur vertrekken we weer: de paarden zijn er klaar voor. Richting het kasteel, dat ver boven op de berg ligt. Gieren cirkelen rond het kasteel. Een mooie tocht omhoog volgt van nog eens 3 uur. Bij het kasteel lijkt het of je terug gaat in de tijd. Het stamt uit de 14e eeuw en geeft een mooi uitzicht over de bergen, Gibraltar en de kust van Marokko. Binnen is het kasteel luxe verbouwd tot hotel. En tegen het kasteel aan is een wit dorpje gebouwd, waar je alleen lopend of te paard/ezel door heen kan. Als de paarden verzorgd zijn, eten en drinken hebben gehad, gaan ze naar een wei onder aan het kasteel. En wij mogen het kasteel bewonderen. Dani heeft gezorgd dat onze koffers al in de hotelkamer staat. We slapen in de kasteeltoren met een hele fijne regendouche. WAUW. S Avonds heeft Cristina een tapas diner georganiseerd in de huiskamer van een gezin in een van de witte huisjes naast het kasteel. Het eten is zalig.

Afbeelding

Afbeelding


20 oktober 2019
We zijn vroeg op en gaan na het ontbijt naar boven op het dakterras van het kasteel onze thee opdrinken. Het uitzicht is geweldig. Als het 9 u is, halen we de paarden uit de wei. Ferdy en de paardenverzorger Dani hebben de paarden al gevoerd. Dus we kunnen opzadelen en vertrekken. Eerst bergafwaarts over een 2000 jaar oude Romeinse weg richting Jimena de La Frontera. Het volgende kasteel. We rijden langs prachtige kuddes koeien, dwars door weilanden, katoen- en bonenvelden, bossen en ruige vlaktes. Bij een restaurant onderweg mogen de paarden rusten en krijgen we een zalige paella lunch geserveerd. Goed eten dat Spaanse eten. Het is vandaag zonnig en 24 graden.

Afbeelding

Na 1,5 uur zadelen we de paarden weer op en verder gaan we, de volgende berg op naar Jimena. Het kasteel ligt majestueus boven op de berg, met weer een prachtig wit dorp er omheen. Het dorp is veel groter dan Castellar, maar net zo schilderachtig en heeft veel steilere paden. Na 3 uur rijden bereiken we Jimena. We verzorgen de paarden en Dani heeft gezorgd voor eten en drinken voor de paarden. Ze krijgen ruim hooi, flinke hoeveelheid krachtvoer (grappig Pavo sportfit, geimporteerd) en natuurlijk veel water. Ze lopen allemaal samen vannacht op een grote ‘weide’ (niet zo groen als bij ons).

Afbeelding


Wij worden naar ons hotel gebracht vlakbij het kasteel: Casa Henrietta, een authentiek hotel (uit de 18de eeuw) met Moorse tegelvloeren en patio. En ook hier weer een zalige regendouche. Het Moorse kasteel komt uit de 8e eeuw en is een ruïne. De tijd heeft hier stil gestaan. Cristina heeft ’s avonds een tapas diner geregeld in een echt Spaans restaurant. Met handen en voeten legt de Spaanse ober ons uit wat we te eten krijgen hahaha Mijn Spaans is niet voldoende om alles te begrijpen en hij spreekt geen Engels. Het eten smaakt prima.
:Y)

21 oktober 2019
Na het ontbijt snel naar de paarden. Ze hebben de nacht goed doorstaan en nadat zij hun eten op hebben, zadelen we op en vertrekken terug naar Finca Alcaidesa. Eerst rijden we nog een heel stuk over de oude Romeinse weg. Wat een raar idee, dat de Romeinen hier 2000 jaar terug ook met hun paarden overheen reden. Wij rijden ca. 3 uur door bossen en langs velden tot we bij een groene vallei zijn. Hier mogen de paarden los, rusten en groen gras eten. Ja echt, gewoon los. Haha moet kunnen, ze zijn veel te blij met het groene gras. Dani heeft een geweldige lunch tafel gedekt midden in het bos met een heerlijke lunch gemaakt door Cristina. Haha ik kan hier wel aan wennen.
Als iedereen uitgerust is, vangen we de paarden en zadelen weer op. Nu nog 2 uur door het nationaal park naar de stal. De paarden hebben er zin in. Ze ruiken stal. De tocht is prachtig, berg op, berg af en rond 16.30 u zijn we op stal.

Afbeelding

Afbeelding


Als de paarden verzorgd zijn en gevoerd, brengt Ferdy ons naar de kust. Cristina heeft een mooi hotel op het strand geregeld. Kamer met balkon aan zee. Snel mijn badpak aan en duik in de Middellandse zee. Wel een beetje koud, maar he, je bent hier niet elke dag. Toch zo’n 110 km in het zadel gezeten de laatste dagen en niks geen spierpijn. Toch goed voor zo’n oude Penny, die normaal een half uurtje per dag rijdt.
Als de zon onder gaat, is aan de overkant in een fijn restaurant een lekker diner geserveerd. Ons afscheidsdiner. De andere 4 dames vertrekken morgenochtend al vroeg naar de luchthaven.

Afbeelding

22 oktober 2019
Wij hebben er nog een dagje shoppen aan vastgeplakt in Malaga. Cristina brengt ons naar de luchthaven van Malaga. Als we onze koffers en handbagage in de kluis hebben gedaan, rijden we met de snelle trein in een kwartiertje naar het centrum van Malaga. Lekker shoppen en lunchen (natuurlijk) en de kathedraal van Malaga bezoeken. Rond 17u vertrekken met de trein terug naar de luchthaven en vliegen ‘s avonds terug naar Schiphol.

Afbeelding

Wat een zalige vakantie en wat een avontuur. Ferdy, Cristina, Dani en de paarden hebben er een top vakantie van gemaakt. Niets was een probleem. Alles kon. We zeggen: een aanrader en we komen zeker een keer terug. Onze mannen kunnen hier naar hartenlust golfen of zo. Of eigenlijk zo zonder onze mannen en met de paarden………………dat is ook wel bevallen. O:) Voor herhaling vatbaar.

Afbeelding


Als je na het lezen ook enthousiast bent.......meer informatie over onze reis.
https://www.horseholiday.com/spanje-and ... -te-paard/

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur


Esther_r20

Berichten: 2122
Geregistreerd: 18-06-05
Woonplaats: Beverwijk

Re: WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 08:42

Wat een prachtige ervaring zeg!

strooigoed

miss_lizje

Berichten: 6010
Geregistreerd: 27-05-07
Woonplaats: Barendrecht

Re: WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 08:47

Wat een pracht verslag!

Ben deze informatie vorige week ook tegen het lijf gelopen en was ook gelijk enthousiast.
Hebben jullie alleen maar gestapt?

[/list][/size]

tinkert_tje

Berichten: 6368
Geregistreerd: 14-03-04
Woonplaats: texel

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 08:47

wat een super gave vakantie *\o/*

janouk

Berichten: 15766
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-19 08:49

miss_lizje schreef:
Wat een pracht verslag!

Ben deze informatie vorige week ook tegen het lijf gelopen en was ook gelijk enthousiast.
Hebben jullie alleen maar gestapt?


Nee, als de bodem het toe liet, ook gedraafd en gegaloppeerd. Alles in overleg. Vooral met het oog op de paarden en de lange rit.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

Duran123
Berichten: 434
Geregistreerd: 02-05-19

Re: WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 09:05

Ik kan maar een woord bedenken; WOW!!!!

Castellon

Berichten: 1544
Geregistreerd: 12-11-09
Woonplaats: Spanje

Re: WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 09:13

Wat een gave ervaring! Geweldig zeg, wat tof dat het zo goed is bevallen!

janouk

Berichten: 15766
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-19 09:20

Afbeelding
Afbeelding

Ik zie dat ik geen foto's samen met mijn vriendin heb geplaatst. Hier de Penny's op Gea en Caramello
Laatst bijgewerkt door janouk op 27-11-19 09:22, in het totaal 1 keer bewerkt

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

boyca
Berichten: 762
Geregistreerd: 14-12-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 09:20

dit ziet er echt vet uit. echt super gaaf

DewiRox
Berichten: 4389
Geregistreerd: 29-12-08
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 09:24

Wauw hè, dat ziet er geweldig uit! Tof dat jullie het zo leuk gehad hebben!
Weet jij de naam van de stal en of het mogelijk is om daar bijvoorbeeld ook een dagdeel te rijden of überhaupt langs te gaan voor een bezoek? Ik ben eind december in Tarifa en zou het ook leuk vinden om gewoon eens de sfeer te proeven van een Spaanse stal.

~ leef vandaag, want niemand heeft je een morgen beloofd ~

fleurtjeuh
Berichten: 6771
Geregistreerd: 24-05-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 09:25

Wauw wauw wauw wauw wauw <3

[HAR] Marktonderzoek voor "Stel je eigen dekje samen"

My current situation is not my final destination.

eva1969

Berichten: 3487
Geregistreerd: 01-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 09:26

Het ziet er uit als de ultieme penny droomvakantie, helemaal in jouw straatje dus. Fijn dat het ook zo fantastisch uitpakte.

Insta: ArtbyEvaRoeters

janouk

Berichten: 15766
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-19 09:31

DewiRox schreef:
Wauw hè, dat ziet er geweldig uit! Tof dat jullie het zo leuk gehad hebben!
Weet jij de naam van de stal en of het mogelijk is om daar bijvoorbeeld ook een dagdeel te rijden of überhaupt langs te gaan voor een bezoek? Ik ben eind december in Tarifa en zou het ook leuk vinden om gewoon eens de sfeer te proeven van een Spaanse stal.


Ferdy heeft verteld dat ze ook halve dagritten of hele dagritten maken. Helemaal afgestemd op wat de klant wil. Dus dat is zeker een aanrader. De stal ligt midden in nationaal park niet ver van Gibraltar en je kan daar top rijden En onderweg vertelt Ferdy je alles over de omgeving, de cultuur, polo etc.

Ik stuur je het telefoonnummer van Ferdy in PB. En geef Matilda de ezel en 'mijn' paard Gea een knuffel <3 Al heeft Matilda liever een appel.

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

Sicayes

Berichten: 3121
Geregistreerd: 08-07-13
Woonplaats: Naaldwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 09:43

Klinkt echt geweldig zeg! Zo jammer dat mijn vriend niet kan paardrijden anders had ik dt graag met hem gedaan. Misschien dat ik nog eens een vriendin ervoor kan stirkken :+

Showfotograaf bij de NQHA
Volg mij op instagram: Yessica de Reus Fotografie

Alpha89

Berichten: 968
Geregistreerd: 24-08-13
Woonplaats: Ergens in Nederland, Spanje en Portugal

Re: WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 09:56

Gaaf zeg!

Eivissa (v. Rubiquil) <3 samen sinds 25-06-2013
Dressuur B + 11 | L1 + 11 | L2 + 11 | M1 + 2

LadyUrsy

Berichten: 558
Geregistreerd: 20-10-13

Re: WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 10:23

Ik denk dat jullie gastheer en -vrouw dit stukje zo op hun website kunnen plaatsen. Zo leuk en enthousiast met mooie foto's!!! Ik word er gewoon al blij van als ik het lees, moet een hele leuke vakantie zijn geweest. En heerlijk, nog zo'n laatste dagje shoppen eraan vast geplakt <3

happyhorse

Berichten: 4347
Geregistreerd: 27-12-02
Woonplaats: Gastel

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 10:24

Wauw dat klinkt als een droom vakantie.
Genoten van je reisverslag.

http://mderooij-fotografie.nl/
https://www.facebook.com/mderooijfotografie

Kinke
Berichten: 17499
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 10:28

Schitterend! Andalusie is zo verschrikkelijk mooi, aardige mensen, heerlijk eten en prachtige paarden

Duc_je
Berichten: 419
Geregistreerd: 26-07-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 10:35

Wauw dat lijkt mij geweldig! Ik heb ook genoten van jouw verslag

nimbletje
Berichten: 603
Geregistreerd: 25-01-08

Re: WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 10:44

Prachtig! Ga dit ook op mijn to-do lijstje plaatsen

Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt

janouk

Berichten: 15766
Geregistreerd: 18-04-06

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-11-19 10:46

nimbletje schreef:
Prachtig! Ga dit ook op mijn to-do lijstje plaatsenZeker doen. In de winter is het hier 20 graden en zonnig. Prina rij weer 8-) .

Janouk ZZ dressuur mennen ZZ vaardigheid mennen, L dressuur, Working Equitation
Meneer Anton, M dressuur mennen en M vaardigheid mennen
Aladdin, L dressuur mennen, M vaardigheid mennen, L2 dressuur

mysa

Berichten: 6696
Geregistreerd: 14-07-07
Woonplaats: Veluwe

Re: WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 11:11

Wat een geweldige belevenis!

Anoniem

Re: WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 11:31

Wat een leuk geschreven stuk!
Het klinkt als een droomvakantie!

sporten

Berichten: 1137
Geregistreerd: 04-09-09
Woonplaats: Friesland

Re: WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 11:42

Wat een droom vakantie.
Prachtige foto,s ziet er heel goed uit.
Is van mij ook wel een stille wens om ooit zo iets te gaan doen.

Geniet van elke dag

JoT

Berichten: 3701
Geregistreerd: 22-04-02
Woonplaats: Den Haag

Re: WAUW genoten Kastelentrektocht te paard in Andalusia Spanje

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-11-19 11:45

Wat een leuk verslag en wat een schitterende foto's! Klinkt als een geweldige vakantie :)

7 augustus 2012: Rust zacht lieve Macho. Je hebt me zoveel gegeven, ik zal je nooit vergeten.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SemrushBot en 0 bezoekers