Welke liverpool voor shet met vreemde plek op tong.

Moderators: Pistasche, Apple, Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

dingogirl
Berichten: 1170
Geregistreerd: 10-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-19 17:51

waarom is bitloos voor 2 span geen optie? rijdt al jaren bitloos in tweespan omdat ze nu veel fijner en ontspannen te rijden zijn.


Afbeelding


dingogirl
Berichten: 1170
Geregistreerd: 10-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-19 15:41

dat kan. ik heb nu een pony in het span die met bit zo druk kon doen en echt gevaarlijk kon doen, zodanig dat je het idee had dat ze er elk moment tussenuit kon gaan. ze kan niet tegen de lichtste druk van het bit en gaat meteen "in verzet". omdat ik al jaren enkelspan bitloos reed dit geprobeerd en nu is ze op 2 vingers te rijden. ook een vorige tweespanpony ( voormalig wedstrijdpony) was vaak niet fijn te rijden tot gevaarlijk niet luisteren. door hem ben ik bitloos gaan rijden en vanaf de 1e dag een totaal ontspannen pony die perfect te rijden is met licht contact.
we rijden veel menritten en ook door druk verkeer met vrachtwagens, tractoren, motors enz. over viaducten en uiteraard veel bos. maar ik voel me nu veiliger als met zo'n druktemaker die constant bezig is met z'n bit.
heb verschillende paarden op de kletter zien gaan en ook die zijn echt niet snel terug te nemen met bit.
en ik heb zelf met een groot paard ervaren dat als ze echt op hol willen ook een bit niet helpt. door de druk en de pijn in de mond die je op zo'n moment veroorzaakt gaan ze alleen maar harder rennen. gelukkig redelijk goed afgelopen.
maar ik ben niet van mening dat ieder paard bitloos moet, maar merk zelf dat bitloos juist de (veilige) oplossing is voor paarden die echt problemen hebben met een bit. zijn echt veel meer ontspannen.
succes met de juiste oplossing zoeken voor dit probleem.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers