Menwagen afmetingen

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
dingogirl
Berichten: 1034
Geregistreerd: 10-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-19 12:22

voor een trekpaard moet je een behoorlijke wagen hebben. zwaar genoeg maar hij moet er niet aan hoeven sleuren natuurlijk. let er in elk geval op dat de bomen ver genoeg uit elkaar staan zodat hij er goed tussen past zonder dat het tegen hem aan knelt of schuurt.
de wagen moet hoog genoeg zijn zodat je over je paard heen kunt kijken en niet tegen z'n kont aan kijkt.
spoorbreedte zou ik min. 135 maar liefst 145 hebben voor zo'n groot paard.

was hij al beleerd toen je hem kocht? heb je ooit bij de vorige eigenaar met hem gemend en welke wagen had die? ken je iemand die met trekpaarden ment? vraag daar informatie welke wagens zij hebben.
zorg in ieder geval ook voor veilig en goed passend tuig.dingogirl
Berichten: 1034
Geregistreerd: 10-10-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-05-19 23:22

Ik zou niet zeggen dat er een standaard regel is. De keuze van een menwagen is vooral persoonlijk. Wil je een marathon-recreatiewagen of meer een traditionele wagen. Kijk in ieder geval of hij lekker loopt en er goed werkende remmen op zitten. Verder is het fijn dat hij goed veert en je dus lekker zit. En de dingen die ik al eerder schreef. Neem als het kan iemand mee die kan beoordelen of de wagen in goede ( technische) staat is. En wat wil je uitgeven. Tweedehands poolse wagens zijn goedkoper dan een bijv. nederlands gebouwde wagen. Kwestie van marktplaats in de gaten houden of bij wagenbouwers langsgaan.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 bezoekers