Sit this one out!

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
MissHIS

Berichten: 4220
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 12:35

Sit this one Out xx brengt ook goede springpaarden, zoals Mondial III (Markus Fuchs) en Nevada (oa. Albert Voorn / Eric Willems Geeromsz).

Ik heb zelf een Sit this one Out xx merrie gehad, die kwam uit een Tolbert-moeder en ik heb haar vorig jaar naar België verkocht. In mijn profiel staat nog wel een foto van haar. Sit geeft doorgaans niet de meest makkelijke karakters.

Voor een foto van de hengst zelf zie http://www.zwartjens.nl/sit/sit.html


MissHIS

Berichten: 4220
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 21:24

Sit this one out xx BB 83.0026
Engels Volbloed
Geboren: 1983
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1.65

Vlakkebaan 23 starts
Winnaar: 2 keer
Geplaatst: 4 keer
Winsom: 19.376 Eng. Ponden
Time Form: 110

Fokker: P. Goulandris, Hesmonds Stud, Groot-Brittanië

Dance in Time xx x (Pass the Rulla xx van Buckpasser xx) x (Bold Dame xx van Bold Ruler xx) x (Spring Run xx van Menow xx) x (Boola Brook xx van Brookdale xx)

Gedragsonderzoek Ermelo, februari 1988 (21 dagen)
Intelligent, vriendelijk, gehoorzaam en eerlijk. Heeft een rencarrière achter zich. Tijdens de lichte werkzaamheden wil hij zich goed laten bewerken. Veel bereidheid om te werken, werkt met plezier. Bij aankomst goede voedingstoestand die het zelfde bleef. Op stal gedraagt hij zich rustig. Eet normaal.
Karakter: 9. Stalgedrag: 9.

Afstammelingen 1989 (veulens)
Van deze Volbloedhengst kon een uniforme collectie goed ontwikkelde veulens worden beoordeeld. De uitgezochte veulens bleken zeer goed te zijn ontwikkeld. Er is sprake van langgelijnde, ruim voldoende rijtypische veulens; bij de uitgezochte veulens varieerde het type van goed tot zeer goed. Het hoofd is goed gevormd, bij de geprikte veulens soms nog even gewoon, soms ook expressief; bij de uitgezochte veulens was sprake van een uitgesproken uitdrukkingsvolle hoofden. De hals, die in beweging steeds goed wordt gedragen, bleek bij de geprikte veulens nog wel eens wisselend te zijn; soms goed van vorm en aanzet, soms enigszins aangestoken en recht aandoend. Bij de uitgezochte veulens kreeg de hals geen bemerking mee. De schoft is steeds goed ontwikkeld, maar de lengte wisselt nog wel eens. De schouder is steeds lang, maar zou er bij de geprikte veulens wel eens schuiner in kunnen liggen; bij de uitgezochte veulens was de ligging goed. Rug- en lendenpartij zijn goed. De croupe is lang, breed, goed gevormd en rijtypisch van model. Het voorbeen is goed gesteld, langgekoot en soms iets week. Het achterbeen is over het geheel genomen goed gesteld. Het beenwerk is, zeker gelet op het feit dat we met een Volbloedhengst van doen hebben, fors ontwikkeld en bovendien hard. De stap is goed, met ruimte, tact en goed achterbeengebruik. De manier van draven is steeds goed, met goed gebruik van het achterbeen en goede souplesse. De geprikte veulens waren voor een belangrijk gedeelte niet te beoordelen, vanwege "springerig" gedrag. De uitgezochte veulens draafden met balans, tact en elasticiteit. Enkele veulens uit deze groep draafden excellent. De hengst kreeg goede merries toegevoerd.

Kort samengevat: uniforme collectie, langgelijnde, rijtypische veulens met een best fundament. De bewegingen zijn goed.
Getoond: 33 veulens uit 168 dekkingen.

Uit: Het Complete Hengstenboek (RBI)

Sit is inmiddels definitief goedgekeurd.


MissHIS

Berichten: 4220
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Weert

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-02-04 22:59

annegti schreef:
Weet nog wel een mooie jaarling te koop. (x werestostones of hoe het beest ook heten mag, kan de naam nooit goed onthouden) 't begint al vroeg bij me, kweet niet eens de voornaam van alzheimer meer....


Weratosthenes Haha! Je zat er dichtbij!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: janneke584, lambiek_lief, Muronia, xEva en 1 bezoeker