Koekeroekus & Lovelyfiefy @ Horse Event

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Ymor, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Koekeroekus & Lovelyfiefy @ Horse Event

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 08:52

Een hele goede morgen!

Vandaag zijn wij jullie reporters op Horse Event. We gaan er een mooie dag van maken!

We zijn nu bezig met de voorbereidingen en laatste dingetjes en gaan dan beginnen.
Van 10.15-10.45 zijn wij te vinden bij de recreatie piste voor de demo From principles to purpose.
Hiervan zal ook onze eerste update zijn in dit topic.

Dus volg ons allemaal mee!!!!! *\o/*

Iemand een Kerstmuts gevonden?


Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 11:01

Form priciples to purpose.


Een demo gegeven door Parelli Nederland. Zij zijn met maar liefst vijf instructeur vertegenwoordigd op Horse Event. De demo word aangekondigd en Humprey Dirks komt de piste binnen lopen. Vergezelt met twee dames met hun paarden. Een mooie vos en een knap bruin paard. Zij komen allebei helemaal uit Italië om hier mee te doen aan de demo.

Humprey begint met een korte uitleg van de Seven games of Parelli. Je hebt een lead rope om het paard te leiden en een carrot stick ter verlenging van je arm. De Friendly Game wordt gebruikt om het paard vertrouwen te geven in jou en de stick. Bij de Porcupine Game wortd het paard geleerd om te wijken voor druk op aanraking. Dat is vergelijkbaar met de Driving Game. Hierbij moet je paard reageren op suggestie in plaats van op aanraking. Verder heb je dan nog de Yoyo Game, om je paard achterwaarts of voorwaarts te vragen, de Sideways Game voor je zijgangen en de Squeeze Game. Deze gebruik als het paard over, in of tussendoor moet.

De Circling Game werd iets uitgebreider uitgelegd. Je vraagt een bepaalde gang aan het paard en dan is het de bedoeling dat het paard zelf uitzoekt waar het loopt. Je grijpt dus alleen in wanneer het paard niet meer doet wat er gevraagd is.

Tijdens de uitleg van Humprey laten de twee dames zien wat de oefening precies inhoud. De spanning is te lezen bij de paarden maar ze letten erg goed op. Het is bijzonder om te zien dat de paarden reageren op een zeer kleine aanwijzing. Tempowisselingen of overgangen worden soepel gemaakt. Het donkerbruine paard is erg fotogeniek. Je ziet duidelijk dat hij er lol in heeft.

Nadat de paarden een beetje gewend zijn stijgen de dames op. De verschillende games worden ook getoond onder het zadel. Ik sta langs de rand van de piste en opeens ben ik toch wel heel eng. Nadat het bruine paard even aan mij geroken had was ik toch niet zo eng meer.

Natuurlijk kan dit ook prima zonder hoofdstel dus al snel worden die bij Humprey ingeleverd en gaan de dames verder zonder. Sturen doen ze met hun zit en eventueel met de carrot stick wanneer nodig. Ze maken een aantal rondjes en laten oefeningen zien als schouder binnenwaarts, wijken en pirouettes.

Aan het eind van de demo was er ruimte voor vragen. We hebben nog even een interessant gesprek gehad met Humprey. Hier later meer over! Wil je nu alvast meer informatie over Parelli? Ga dan even naar http://www.parelli.nl.

Wij gaan snel door naar de volgende demo! Laters!

Iemand een Kerstmuts gevonden?

Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 11:29

Iris82 schreef:
Wauw, wat een goede eerste blog al! Meestal stellen de Bokt reporters me best wel teleur (sorry) maar je bent een natuurtalent!


Omg, dank je! Heb dit nooit eerder gedaan dus vind best spannend.
Laatst bijgewerkt door Koekeroekus op 14-09-18 11:34, in het totaal 1 keer bewerkt

Iemand een Kerstmuts gevonden?

Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 12:14

Begrijp je paard, begin bij jezelf!


Deze demo wordt gegeven door Q4 Horse Profile. Wanneer de demo begint worden de twee dames voorgesteld. Twee mooie bruine KWPN’ers komen de ring binnen, uitgerust in een keurige dressuur outfit.

Hoe goed ken jij jezelf eigenlijk? En wat zijn de voorkeuren van je paard?


Soms heb je momenten dat je vast loopt in je trainingen. Je raakt gefrustreerd, wordt boos en je snapt niet waarom je paard niet goed reageert op jou. Of wil je juist nog meer uit je training of wedstrijd halen? Q4 horse profile helpt je om inzicht te krijgen in jouw voorkeursgedrag en dat van je paard.

Citaat:
Jouw persoonlijke Q4HorseProfile wordt gemaakt op basis van twee vragenlijsten die je online invult. Het resultaat is een rapport van bijna 40 pagina’s. Hierin staan onder andere jouw persoonlijke beschrijving, je communicatiestijl, jouw ruitertype en een uitgebreide beschrijving van jouw paard. Daarnaast wordt de combinatie van jou en je paard beschreven. Jullie sterkten en valkuilen, en tips hoe je goed op je paard kunt afstemmen.


Eén van de dames is helaas slecht te verstaan dus daar kon ik geen naam van horen. Zij houd zelf erg van structuur en wil graag alles altijd hetzelfde doen. Als ze ’s avonds naar bed gaat moet dat precies zo gaan als anders. Zo ging ze dus ook met haar paard om. Toen ze nog B/L reed had ze veel moeite met rijden omdat haar paard alles leuk vond behalve wat zij vroeg. Via, via kwam zij in contact met Q4 Horse Profile. Uit het profiel dat ze terug kreeg bleek dat haar paard in zekere zin ook behoefte had aan structuur. Maar ook afwisseling was erg van belang en hij moest aan het werk gehouden worden. Door het profile begrijpt ze nu beter waarom haar paard bepaalde dingen doet en nu gaat het rijden ook weer stukken beter.

Dame twee is Mikella met Amore. Amore is een vrij dominant paard en dat leverde problemen op tijdens het rijden. Hij kan zomaar ontploffen zoals hij ook een aantal keer laat zien in de piste. Mikella heeft op het punt gestaan om Amore te verkopen omdat ze niet meer wist wat ze met hem aan moest. Ook Mikella is via via in contact gekomen met Q4 Horse Profile. Uit de resultaten bleek dat zij veel consequenter moest zijn tegen Amore. Tegenwoordig rijden ze soepel en harmonieus rond en zijn de ontploffingen van Amore goed onder controle. Alleen als hij heel erg gespannen is wil hij nog wel eens steigeren.

De twee dames worden omgewisselt voor Annemiek met haar men paard. Ook zij heeft dankzij het profiel meer inzicht gekregen in de behoeftes van haar paard. Zo moet hij heel veel afwisseling hebben, denk aan buitenritten, springen of gewoon iets spannends doen. Wat ook erg interessant was is dat Annemiek met kinderen met een beperking werkt. Aan de hand van Q4 Horse Profile kan zij bepalen welk paard het beste bij het kind past op dat moment.

Q4 Horse Profile staat ook met een stand op Horse Event dus ben jij nou geïnteresseerd? Loop dat even langs de stand. Wil je nu al meer weten? Kijk dan even op http://www.q4horseprofile.nl/

Wij gaan zo verder met de bokt kennismakingsclinic Working Equitation. Om 13.45 in de recreatie piste.

Iemand een Kerstmuts gevonden?

Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 14:27

Working Equitation


De kennismakingclinic van Bokt! Gegeven door Christel Provaas. Zeer gewaarde bokkers Anneke met Fenja, Mira met Feliz en Jennifer met Apollo doen met deze clinic mee. Voor de clinic kon ik even door de ingang glippen om de dames moed in te spreken. En waren nog wel wat zenuwen bij zowel ruiter als paard. Geen van de dames had ervaring met Working Equitation, alleen Jennifer rijd Trec dus die kent al wat onderdelen.

Feliz en Mira mogen bij de pionnen beginnen, het is duidelijk te zien dat het enorm veel indrukken zijn voor Feliz. Gelukkig laat hij zich braaf rond sturen door de piste. Ondertussen gaan Anneke en Jennifer naar het L figuur met de bel. Voorwaarts erin, bel luiden en dan achterwaarts weer terug. Beide doen het erg goed, al is de bocht om achterwaarts toch wel erg lastig, oh daar gaat al een balkje bij Anneke. Apollo is al wat meer gewend en doet de oefening eigenlijk vrij simpel.

Halthouden is belangrijk voor een WE paard.


Feliz heeft wat meer moeite met de L. Hij vind het maar spannend en kan moeilijk stil staan. Christel legt uit dat halthouden erg belangrijk is. De paarden moeten geduld hebben en wachten op de ruiter.
Anneke en Jennifer gaan door naar de slalom. Ze pakken een bekertje en gaan door de slalom om vervolgens aan het einde het bekertje weer terug te zetten. Dit kan zowel voorwaarts als achterwaarts. Dit levert verder weinig problemen op bij de dames.

We gaan door met het ringsteken. Er staat een ton met twee stokken in de hoek van de piste. In het midden staat een zwarte stier en een ring boven zijn hoofd. Anneke en Jennifer pakken allebei een stok en stappen een rondje om te paarden even te laten wennen. Wanneer ze er aan toe zijn proberen ze allebei de stok door de ring te steken. In stap is het een eitje! Dat doen we nog eens! Maar dan in draf.

Draf is toch wel een stukje lastiger, door het stuiteren missen Anneke en Jennifer regelmatig de ring. Christel beloofd een abonnement bij de Pearl te regelen voor ze. Het publiek moet lachen om die opmerking. Uiteindelijk lukt het de dames toch om de stok door de ring te krijgen.
Ondertussen went Feliz ook langzaam aan de stok en nemen ze voor de afwisseling af en toe het sprongetje mee. Christel legt uit dat je in de WE1 de hindernis vanuit galop aan moet rijden. Dat laten Anneke en Jennifer zich geen twee keer zeggen.

Christel stelt voor om het ringsteken ook eens in galop te proberen. Jennifer begint, het ziet er gecontroleerd uit en ze pakt soepel de stok uit de ton. Op naar de stier, ze rijd erop af, maar helaas, ze mist. Bij poging drie lukt het haar de ring om de stok te krijgen en kan ze de stok terug in de ton doen.

Anneke gaat ook een poging wagen. Ze galoppeerd aan, lijkt mij best lekker zitten op Fenja. Ze rijd op de ton af maar Fenja neemt de binnenbocht iets teveel. Daar gaat de ton! Bij poging twee raakt ze nogmaals de ton maar gelukkig blijft deze staan. Poging drie is gelukt en ze kan op naar de stier. Ook Anneke mist de ring en rijd nog een rondje van de zaak. Gelukkig lukt het ook Anneke om de ring te pakken en kan ook zij de stok terug doen.

Jennifer doet nog even het ringsteken voor zoals het hoort, in één keer alles goed. Hiermee is het half uur alweer voorbij en mogen de dames de piste weer verlaten. Ze hebben erg veel lol gehad en vonden het een leuke clinic.

Wil je meer weten? Neem dan even een kijkje in de stand of op http://www.workingequitationholland.nl/

Wij gaan snel terug naar de Bokt lounge voor een interview met Tieneke. De uitwerking komt later!

Iemand een Kerstmuts gevonden?

Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 15:56

Had net volgende update klaar is alles weg ;(

Work in progress!

Iemand een Kerstmuts gevonden?

Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 16:35

Grand Prix: een bijzondere ontdekkingstocht.


De zusjes meulendijk kennen we van youtube, ook hebben ze deel uitgemaakt van het talententeam. Lotte heeft het woord en Anne zit op Avanti, haar toppaard. Anne is Avanti aan het losrijden in de piste.

“Het is belangrijk dat avanti even de baan kan zien zodat hij zich kan ontspannen”

Avanti is 7 jaar van Anne, ze zijn begonnen in het Z en zijn inmiddels op Grand Prix niveau. Avanti is erg belangrijk voor Anne vanwege zijn karakter. Hij wilde heel graag werken maar niet iedereen kan zijn talent eruit rijden. Avanti vertrouwd Anne voor 100%. Alles wat hij doet in de ring doet hij voor mij.

“Dat vind ik wel echt belangrijk, wederzijds vertrouwen en wij zijn echt maatjes.”

Thuis hebben ze veel afwisseling in de trainingen. Ook buitenritten of springen worden meegenomen. De paarden worden hier erg makkelijk van en hierdoor hou je ook het koppie fris. Je kunt ook echt zien aan Avanti dat hij het werk leuk vind. Hij heeft regelmatig zijn oren erop en laat zijn kan erg goed showen.

Ondertussen rijd Anne verschillende oefeningen van de Grand Prix. Galopwisselingen om de twee of één passen. Je ziet dat Avanti wat foutjes maakt, Anne verteld dat Avanti daar niks aan kan doen. Als alles niet 100% is dan sluipen foutjes er snel in.

De galopwissels zijn erg moeilijk voor Avanti. Vaak lukt één of twee wissels achter elkaar nog wel. Maar zes achter elkaar is echt heel moeilijk. Als je eenmaal bij de zes ben dan wordt het steeds makkelijker om ook bij de tien uit te komen. Maar het kan soms lang duren omdat natuurlijk elk paard anders is.

De basis is erg belangrijk bij het trainen van een paard.


Het paard moet op kleine hulpen te kunnen rijden, voor het beeld, de harmonie. Zorg dat je thuis alles voor elkaar hebt voordat je de ring in gaat.

Anne rijd inmiddels een foutloze piaffe en passage. Ze doet een aantal tempowisselingen vlak achter elkaar om te laten zien dat controle erg belangrijk is. Avanti schakelt snel van een uitgestrekte draf naar een verzamelde draf.

Terwijl Avanti even een rondje mag uit stappen wordt er tijd gemaakt om vragen te stellen.

Één van de vragen was: Tijdens een training doe je veel met stemhulpen, hoe doe je dat dan in de ring?
Ja, het mag niet zegt Anne, maar veel Grand Prix ruiters doen het en als ik in de ring rijd doe ik het binnensmonds. In de hoop dat Avanti het wel hoort en de jury niet. Veel Grand Prix ruiters doen het wel, ik heb eigenlijk nooit commentaar gehad.

Anne mag nog een ereronde rijden onder een luid applaus. Avanti showt zich nog even flink en ze verlaten de piste.

Iemand een Kerstmuts gevonden?

Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Re: Koekeroekus & Lovelyfiefy @ Horse Event

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 16:36

Afbeelding

Afbeelding

Iemand een Kerstmuts gevonden?

Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 17:12

Dressuurshow met 6 paarden


Wij zijn bij de demo van Fransman Pierre Fleury en zijn 6 paarden.

Een vrolijk typisch frans deuntje klinkt door de boxen in de Penny Piste. Pierre loopt met zijn paarden door de piste om ze onderweg verschillende kunsten te laten doen. Steigeren, buiging, liggen, alles zit in het pakket. De paarden doen feilloos wat hun opgedragen wordt. Het enige wat Pierre doet een aanwijzing geven met zijn zweep.

Al snel springt hij op de rug van één van de paarden. Zij aan zij lopen de zes paarden met hem mee. Voltes en pirouettes gaan moeiteloos en Pierre kan ze in alle mogelijke posities brengen. Onderweg stapt hij geregeld over van paard naar paard. Dit doet hij natuurlijk allemaal staand. Één van de paarden trekt even al bokkend een sprintje door de piste. Pierre schud lachend zijn hoofd en het publiek moet smakelijk lachen om de streken.

Ondertussen wordt er een hindernis de piste in gedragen. Pierre springt van zijn paard af en legt twee van zijn paarden naast de hindernis. Opvallend witte paarden liggen heerlijk ontspannen te wachten op hun volgende opdracht. Pierre klimt weer op één van zijn paarden en zet ze weer netjes naast elkaar. Pierre rijd op de hindernis af en ze springen er soepel over heen.

Bij de afsluiting komen er nog twee paarden de piste in galopperen. Pierre zet ze twee aan twee in een cirkel. De paarden geven elkaar een dikke knuffel om dan een diepe buiging te maken voor het publiek. Er is ruimte voor een handtekening van Pierre en wanneer hij bij de tafel staat, staan de paarden vrolijk en nieuwsgierig om zich heen te kijken.

Een echte aanrader om op te nemen in je planning! Het is moeilijk om in tekst te omschrijven wat ik gezien heb. Ik vond het super gaaf!

Iemand een Kerstmuts gevonden?

Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 17:16

Foto's zijn trouwens allemaal gemaakt met de mobiel van Sabrina. De originele foto's komen later nog!

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Iemand een Kerstmuts gevonden?

Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 17:20

Het springen van technische lijntjes en moeilijke combinaties.


De demonstratie wordt gedaan door het Bavaria 0.0 team. Larissa heeft een mooie zwarte KWPN meegenomen met een naam die ik niet kan uitspreken. Er staan drie crosshindernissen in de piste en een enkele gewone hindernis.

Voordat ze moeilijke combinaties gaan springen is het belangrijk dat de hindernissen eerst normaal gesprongen kunnen worden. Ze rijden de hindernissen dus eerst recht aan in een beheerst tempo. Larissa galoppeerd aan en laat even goed zien hoe een goede verlichte zit eruit ziet. Ook in deze sport is het belangrijk dat je controle hebt over je tempo. Larissa laat het paard even flink door galopperen om hem vervolgens weer netjes terug te nemen aan het eind van de piste.

Larissa gaat even inspringen over de gewone hindernissen. De eerste keer komt het paard wat groot, nadat ze opnieuw aanrijd op de hindernis springt het paard keurig over de hindernis.

Larissa neemt nog één keer de normale hindernis om vervolgens één van de cross hindernissen te nemen. Ze galoppeerd in hoog tempo door de piste en voordat ze afwend naar de hindernis neemt ze de controle terug en ze springen zonder twijfel over de hindernis.

Vind het altijd imposante hindernissen. Er staat nu een bankje, een hindernis met tonnen en een vrij hoge rondvormige massief houten hindernis. Het zijn geen balken die op de grond vallen als het paard een foutje maakt of een been net niet hoog genoeg optilt. Helemaal op deze hoogte.

Larissa begint met het schuin springen van de hindernissen. Eerst even oefenen op de gewone om dan naar de massief houten hindernis door te rijden. Dan zijn de tonnen aan de beurt, die staat op de lijn E-B alleen dan enorm schuin. Larissa wend bijna in een recht lijn af vanaf E. Om dan over de tonnen te springen en bij de B weer op de hoefslag te komen. Knap hoor!

Het is belangrijk bij het schuin aanrijden dat je het binnenbeen er goed bij houdt. Dan houd je het paard tussen de vlaggen en kan hij er niet langs schieten. De tonnen hindernis wordt nog schuiner gezet om het even moeilijker te maken. Daarmee wordt de clinic ook afgesloten.

Volgende en alweer de laatste clinic van vandaag is de stoere stunts te paard in de Penny Piste. Het interview met Tieneke hoop ik snel uitgewerkt te hebben voor jullie!

Iemand een Kerstmuts gevonden?


Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Re: Koekeroekus & Lovelyfiefy @ Horse Event

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 17:20

Afbeelding
Afbeelding

Iemand een Kerstmuts gevonden?

Koekeroekus

Berichten: 3220
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-18 18:23

Stoer stunts te paard


Door Josh Clemens stuntteam. Stunts ter paard op een snelheid waar je u tegen zegt.

Wanneer de clinic begint lopen er twee mensen met een lint naar binnen. Dit moet denk ik de scheidingslijn voorstellen. Gevold door vier paarden met twee knappe kerels en twee knappe dames. Gekleed in een fel rode blouse.

In volle galop gaan ze door de baan. De ruiters doen stunts op en naast het paard. Ze springen eraf, hangen ernaast of doen de meest uitdagende combinaties daarvan. Ruiters wisselen onderling van paarden. Om vervolgens weer een rondje vol stunts te doen.

De vrouw in het midden die het lint vast houd moet meermaals aan de kant springen als de paarden in hoog tempo de binnenbocht nemen. Je houd je hart vast.

Na een ereronde scheuren ze in vol tempo de piste uit en hiermee eindigt deze Horse Event dag.

Een zeer korte maar boeiende demo, mijn aandacht werd getrokken en heb met onzettend veel respect gekeken. Ook zeker een aanrader voor bezoekers van de komende twee dagen.

Voor ons was dit alweer onze laatste clinic. We hebben een ontzettende gave dag gehad! Enorm veel gezien, mensen gesproken en onwijs genoten. We hopen dat jullie een goed beeld hebben gekregen van onze dag op Horse Event. De foto's van Sabrina zullen hier nog geplaatst worden en ook de uitwerking van het interview komt nog.

We willen de reporters van zaterdag en zondag enorm veel succes wensen.

Iemand een Kerstmuts gevonden?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker