[AG] "Klick and Ride", klikken in plaats van schroeven

Moderators: EvelijnS, benangelique, Hanmar, Polly, Shanna, khirshanta, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Dinopino

Berichten: 9400
Geregistreerd: 25-01-02

[AG] "Klick and Ride", klikken in plaats van schroeven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-04-16 08:32 Tip de Nieuwsredactie

http://www.hoefnet.nl/bokt.nl

.

Klikken in plaats van schroefgaten uitborstelen en de kalkoenen veel rondjes aandraaien. De Amerikaanse vierspanrijder Chester Weber is overtuigd: met dit nieuwe product scheelt het aanbrengen van kalkoenen hem veel tijd. De dertienvoudig nationaal recordhouder wordt sinds kort gesponsord door "Klick and Ride" het handige kliksysteem voor onder de hoefijzers.

Klick and Ride heeft dit jaar de "BETA (British Equestrian Trade Association) 2016 International Innovation Award" gewonnen. Het kliksysteem is een zeer handig, en snel aan te brengen alternatief voor de vele kalkoenen die een menteam elke wedstrijd onder de hoefijzers moest schroeven; voor een vierspanmenner 32 stuks om precies te zijn. En dat aantal kan zich verdubbelen wanneer de menner tijdens de warming-up merkt dat hij voor de verkeerde kalkoenen gekozen heeft!

Wanneer je als ruiter of menner over zou willen stappen naar het kliksysteem, zijn er wel wat voorbereidende aanpassingen nodig voor gebruik. De voorbereidingen beginnen al aan de hoefzijde van het hoefijzer. Voordat het paard beslagen wordt, worden de ijzers al aangepast op het kliksysteem. Vervolgens wordt het paard beslagen en zijn de nieuwe kalkoenen gemakkelijk met de hand of met een "butler" in en uit het hoefijzer te klikken.
Klick and Ride kalkoenen zijn, net als de gebruikelijke schroef-kalkoenen in diverse uitvoeringen verkrijgbaar, zodat de menner genoeg te kiezen heeft. Het product is ook in Nederland verkrijgbaar.

Chester Weber komt vlak voor de landenwedstrijd in Windsor naar Europa om zich voor te bereiden op het WK in Breda. Windsor, dat van 11 tot en met 15 mei plaats vindt, wordt zijn eerste wedstrijd in Europa.

Hieronder een filmpje waarin het kliksysteem uitgelegd wordt


De hemel is voor een paard een ruiter met beide benen op aard


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker