Welke verantwoordelijkheid heeft een forum?

Moderators: EvelijnS, Polly, Ladybird, Hanmar, Shanna, Princesj, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
khirshanta

Berichten: 7536
Geregistreerd: 28-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-18 01:15

Daar zit hem een moeilijkheids graad- vanachter een scherm weet je meestal de situatie van die persoon niet, en de achtergrond van hetgeen je ziet. Je gaat uit van hetgeen je verwacht, en dat is niet altijd juist.

Bokkers zouden daarin ook een terugfluitende en verantwoordelijke rol in moeten hebben.

Wanneer iemand bij wijze van spreken een uitgemergeld paard met hoeven als griekse sloffen ziet, waar een veel te grote ruiter triomfantelijk op zit, zal dat bijna iedereen heel na aan het hart gaan.

Er is dan echter nogsteeds een heel groot verschil tussen vragen waarom, tips geven, of een duidelijke mening te geven, of iemand finaal verrot te schelden of systematisch wegpesten.

De verantwoordelijkheid van het forum vind ik dan dat mensen die onredelijk reageren, worden aangesproken en posts gewijzigd of verwijderd. Ik denk dat dit al op veel gebieden gebeurt.

In een schrijnend geval zou het wellicht kunnen dat vanuit bokt de gebruiker aangesproken wordt, die persoon uitleg kan geven en aan kan geven hulp te aanvaarden- zo niet, topic verwijderen en gebruiker bannen onder het motto 'de situatie van dit paard is zó schrijnend dat we je deelname aan dit forum niet kunnen aanvaarden'?

Helaas los je de situatie voor het dier zo niet op, maar het kan wel een teken zijn voor een koppig-onwetende dat er toch echt iets heel erg mis is?

Utopisch idee wellicht, maar misschien zijn er daadwerkelijke experts op Bokt die zich als een hulp team in willen zetten? Dus de situatie daar ter plaatse op een professionele wijze kunnen inschatten? Dan zou die persoon waar nodig andere instanties in kunnen lichten.

Dat zou echter niet een verantwoordelijkheid van het forum zijn, maar een geboden mogelijkheid tot hulp.

Nogmaals: utopisch wellicht.khirshanta

Berichten: 7536
Geregistreerd: 28-08-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-09-18 08:23

poes schreef:
Dat idee van die experts is al geprobeerd en snel een stille dood gestorven. Weinig experts die hier hun handen aan willen branden. Bovendien heb je hier op bokt genoeg kans om mensen met ervaring te vinden en veel mensen vragen hier ook om aanbevelingen qua dierenartsen, lesgevers etc. Maar je kunt zoiets nooit opdringen vanuit een forum vind ik.

Ah, jammer. Bedankt voor je toelichting

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 1 bezoeker