Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

 
 
joykel

Berichten: 319
Geregistreerd: 14-01-10
Woonplaats: Limburg

Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-21 08:27

Nadat we in februari afscheid moesten nemen van onze laatste cavalier begon het toch weer te kriebelen voor een nieuwe hond. Gezocht; een lieve huishond om lekker mee te wandelen, die kan genieten van spelen en in huis enigszins rustig is. Na op het gemak kijken kwam hij ineens langs op mp; een reu van ruim 7 maanden, kruising labrador x Berner sennen/rottweiler. Moest weg vanwege allergie.

Hoop contact gehad, omschreven als enthousiaste hond, erg druk, heel lief voor mens en kind.
Dus toen kwam hij, iedereen dolblij.
Dat hij lief is klopt,dat hij druk is ook. Maar hij blijkt ook niks te kunnen… je kunt geen halsband of riem aandoen, hij springt overal tegenop ( zowel mens als spullen). Hij kent geen enkel commando. En het belangrijkste, hij accepteert geen nee… hij doet waar hij zin in heeft, wil je hem corrigeren of weg pakken hapt hij. ( speels) Wordt je dan strenger gaat de lip omhoog.
Hij eet alles wat los en vast zit, zowel binnen als buiten. Sokken, vaatdoeken, alles slikt hij in. Afpakken laat hij absoluut niet toe. Dus bezoekje dierenarts hebben we ook al gehad om alles weer eruit te krijgen..

Tuurlijk, hij is nog jong, heeft tomeloze energie en wil voornamelijk spelen. Maar met een partner die amper ervaring heeft met een hond en tieners ( tussen 15-20 jaar In huis begin ik me af te vragen of dit een goede combinatie is..
Het is, nee het wordt een super hond voor iemand die daar alle tijd en energie voor heeft.
Maar wij werken ook allebei, en ik merk dat ik angst heb hoe het dan moet als hij alleen is met de kinderen. Ze zijn oud genoeg om met hem te wandelen, voor hem te zorgen. Maar hem opvoeden, dat kan ik niet van hun verwachten..

Sorry voor het lange verhaal..
iedereen om ons heen zegt; geef het de tijd. Hij moet wennen. Het komt wel goed..


Desi_2409

Berichten: 452
Geregistreerd: 27-11-10
Woonplaats: Drenthe

Re: Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 08:37

Jeetje, een hond die zijn lip optrekt, zou ik niet alleen met kinderen laten.. Ik denk dat het voor alle partijen beter is om de hond naar een ervaren persoon te doen. Of een kundige gedragsadviseur vragen om te helpen met de (her) opvoeding.. succes

Als een ongeluk in een klein hoekje zit, zit geluk dus overal!

LoveGlove

Berichten: 6533
Geregistreerd: 28-01-14
Woonplaats: Op een planeet genaamd aarde

Re: Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 08:39

Persoonlijk denk ik dat, als je de hond goed wilt trainen, je daar echt inderdaad veel tijd in moet steken. In dat geval, als je die niet hebt, weet ik niet zeker of je hem zou willen houden. Het klinkt iig alsof je goed voor de hond wil zorgen en hard je best doet. Heb je ook eens geprobeerd om voornamelijk positieve feedback te geven. En dan niet alleen in beloningen, maar ook echt gewoon een feestje vieren als hij iets goed doet? Heel enthousiast zijn. Sommige honden hebben dat namelijk heel erg nodig en reageren slecht op negatieve feedback. Ik heb zelf ook zo’n mormel die dat probleem heeft :')

Ik ben een beetje anders gebouwd dan anderen ;)

eveline_B

Berichten: 2792
Geregistreerd: 05-09-02
Woonplaats: Salland

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 08:43

Qua type hond is het wel een hele overgang kan ik me alles bij voorstellen. En dan ook nog eentje die volop aan het puberen is. Het opeten van sokken en dergelijke dat hoor ik vaker. Ik ben een aantal klanten van me met (kruising) Berners aan het begeleiden met dit gedrag. Hoe lang hebben jullie de hond in huis?
Als je er behoefte aan hebt wil ik best een keer een afspraak met je maken om mee te denken over de dingen waar jullie verder tegenaan lopen. Ik vind het geen recht doen aan je hulpvraag om daar op een forum op in te gaan

femke_harley

Berichten: 3092
Geregistreerd: 13-06-05
Woonplaats: Zwijndrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 09:29

Wij hebben nu ruim 1,5 jaar een Franse bulldog in huis. Toen ze bij ons kwam was ze net 2 jaar, maar kon ook werkelijk niets, was niet volledig zindelijk, doodsbang, niet echt gesocialiseerd.. maar heeft nooit een lip opgetrokken naar ons of onze andere bull (naar niemand eigenlijk). Ze kroop eerder weg onder de tafels als we haar rustig corrigeerde. Bij elke aanraking lag ze verstijft op de grond.

Hoe we het hebben opgelost, gestart met de puppycursus, veel oefenenen en heel veel geduld. Voor ons, onze andere bull en bekenden een wereldhond, ook kan ze prima met bekende honden voor haar. Maar nogsteeds kan ze in paniek raken (heel erg blaffen, rondjes rennen etc.) bij te veel prikkels, zoals grote groepen honden en onbekende mensen, vooral mannen. Ik ga nu ook weer opzoek naar iemand die ons daarbij weer kan helpen.

Het kost heel veel tijd, en oefening baart zeker kunst.. maar als je aangeeft dat dat wellicht teveel tijd kost, moet je je inderdaad afvragen of de hond op zijn plek is.. zeker als hij ook zijn lip optrekt naar de kinderen.

Hoelang is de hond bij jullie? En zijn jullie eventueel al naar een puppycursus geweest? Veel dingen hebben ook tijd nodig.

Y;( FEMKE ~ 25-03-2020

DuoPenotti

Berichten: 10022
Geregistreerd: 14-01-21
Woonplaats: Tussen de Limburgse velden met uitzicht op de Brabantse.

Re: Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 09:38

Gaan jullie er wel mee naar de hondenschool?
Dat kan natuurlijk al een groot verschil maken.
Het lijkt er nu op dat hij zijn eigen feestje kan maken en niemand hem op de goede manier op de plek kan zetten.

En wat doen jullie om die energie kwijt te raken? Blokje om is echt niet genoeg.
Juist door met hem commando's te leren en hij daar over na moet denken heeft hij ook geestelijke wat te doen.

Waar woon je in Limburg.
Weet wel een fijne hondenschool, zo zacht als het kan, maar bij 1 die denkt dat hij het zelf wel kan bepalen durven ze ook wel in te grijpen.

[CV] Wie doet er mee! Applaus voor de zorg en andere hulpverlener

"life is what happens to you while you're busy making other plans"

joykel

Berichten: 319
Geregistreerd: 14-01-10
Woonplaats: Limburg

Re: Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-21 09:41

Alvast bedankt voor alle reacties! We hebben hem nog niet zo heel lang, dus wennen zal ook zeker een factor zijn. Puppycursus zou hij doorlopen hebben bij de vorige eigenaren ( zo is het ons verteld). We proberen op dit moment vooral te werken met geduld, slecht gedrag negeren en goed gedrag belonen. Heel enthousiast reageren als hij iets goed doet lijdt ertoe dat hij helemaal gek wordt, enorm begint te springen ( en hij is niet klein) en begint te happen om te spelen.
Natuurlijk zijn we aan het denken aan een gedragsdeskundige, cursus enz.
Zoals ik aangaf, mijn angst zit meer erin dat als wij er niet zijn de kinderen wel met hem moeten kunnen omgaan. Voor wie wil kan ik wel filmpjes of foto’s sturen maar dan liever in pb

DuoPenotti

Berichten: 10022
Geregistreerd: 14-01-21
Woonplaats: Tussen de Limburgse velden met uitzicht op de Brabantse.

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 09:46

Die cursus bij de vorige eigenaar is leuk, maar hij moet het voor jullie willen doen.
Hier gaat mijn vriend op cursus met onze grote hond. Hij is minder consequent dan dat ik ben, dus hij doet de club.
Ik kijk wel mee en heb ook wel eens een les ingevallen als hij te laat was van werk.
Dus je kinderen mee laten doen met de les is heel goed. Dat kunnen ze best.

Jullie hebben zelf geen idee hoe en wanneer in te grijpen, ga bij een hond die dan al dominante trekken laat zien niet zelf aan modderen.
Morgen al een afspraak maken ergens, en die persoon kan ook bepalen of het voor jullie een haalbare kaart is of niet.
Maar het gaat niet zomaar Poef over, want dan was dit topic er niet geweest :D
Dus je moet wel actie gaan ondernemen.

[CV] Wie doet er mee! Applaus voor de zorg en andere hulpverlener

"life is what happens to you while you're busy making other plans"

speurneusc

Berichten: 4288
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 09:59

Negeren is 99% toelaten (daar help je hem dus totaal niet mee) dus dat gedrag zal ie niet gaan laten, op de verkeerde manier reageren op dat lip optrekken... het makkelijk lipoptrekken is bijna een ras eigenschap van een rottweiler, veel rottweiler eigenaren kunnen je vertellen dat een rottweiler zich zo uit, ze doen het ook vaak uit blijdschap als een soort van lachen, door de mens vertaald, maar ook bij onzekerheid, of juist weer als waarschuwing. Welke op jouw hond van toepassing is zou ik zeggen onzekerheid. Ook weer iets waar je op de juiste manier mee om moet gaan om dat positief om te zetten, door dit te negeren, negeer je zijn onzekerheid, je bevestigd niet wat ie deed dat het goed of fout was dus.

Dat bijterige is iets uit pup tijd, jonge pupjes bijten vooral in je handen, voor hun is dat hun manier van spelen met elkaar en de mens raakt pupjes graag aan, pups zien handen dan als ons bekkie om mee te spelen net als het bekkie van broertjes en zusjes. Je moet als eigenaar van een pup de pup dus leren dat onze handen geen bekkie zijn en dat er een andere manier is om te spelen met mensen dan met mede pups, dus is bij jou hond dus niet gebeurt, nu is ie groter en veel sterker dus nu is dat gedrag helemaal niet leuk meer. Ga dus terug naar wat je zou doen als ie geen 7 mnd zou zijn maar 9 wk.

Zo moet je pups ook leren, dat er een tijd is van slapen, spelen, wandelen... een pup moet je leren zijn rust te nemen, niet alleen wanneer de pup wil (kids willen ook nooit naar bed als het gezellig en leuk is) maar ook wanneer jij wil. Dat gespring en gek doen moet dus in banen geleid gaan worden en is zeker niet alleen een uiting van energie te veel, maar ook een uiting van onzekerheid en nooit geleerd zich op een andere manier te uiten.

Heb je hier allemaal geen weet van en weet je niet veel van ombuigen van dit allemaal, kan ik je 2 dingen aanraden: de makkelijke manier... herplaats hem, niet bij iemand waar ie in dezelfde situatie gaat komen als nu bij jullie maar bij iemand die zeker al met honden veel gedaan heeft op bv sport gebied. Of optie 2 ga naar een goed hondenschool of hondensport school/kynologenclub.

zelf een hoefijzer maken met epoxy...https://carolsshop.nl/epoxy/startsets/s ... 0-gr-epoxy

Tinkermuts

Berichten: 8796
Geregistreerd: 08-03-03
Woonplaats: Erichem

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 10:29

Ik kan het beamen dat de lip optrekken idd wel ook iets vd rottweiler is, bij de mijne zijn het wel echt duidelijke waarschuwingen dat je niet verder door moet zetten.
Ik denk eigenlijk wel dat deze hond niet echt op z'n plaats is bij jullie.
Cavaliers vind ik zo'n beetje het meest vriendelijke en makkelijke ras wat er is, en de kruising wat jullie nu hebben zitten echt lastige rassen door.
Eigenlijk hadden jullie dit vooraf al wel kunnen zien, maar daar heb je nu niets meer aan.
Hij is er net en heeft veel tijd nodig om te wennen, dat dingen eten is denk ik ook flink stress gedrag.
Ik denk dat jullie hele goede begeleiding nodig hebben, de kinderen niet alleen met hem laten en al helemaal niet ermee laten wandelen.
Hier gaat heel veel tijd inzitten, wil je dit allemaal niet dan herplaatsen want anders is het wachten dat er iets behoorlijk mis gaat, en dan zijn er alleen maar verliezers.
Laatst bijgewerkt door Tinkermuts op 03-10-21 10:51, in het totaal 1 keer bewerkt

Flux

Berichten: 1944
Geregistreerd: 10-06-05

Re: Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 10:40

Oef, ik geloof direct dat dit een domper is na jullie vertrouwde en rustige cavaliertje. Ik vind de post van DuoPenottie het beste. Bel morgen een fijne hondentrainer of -gedragstherapeut welke met een positieve training werkt en laat die deskundigheid bepalen of de hond een toekomst heeft bij jullie.

Daarnaast, een puppycursus doe je niet om alleen de hond wat bij te brengen, maar juist ook om te leren samenwerken. Als deze hond de cursus heeft doorlopen kent hij dus zeker wel basiscommandos, jullie samenwerking is er echter nog niet om dit te doen uiten. Werk aan de winkel dus! :)

*-:) Dierfotograaf! Volg mij op instagram: @createdbykorlieke *-:)

Dorus
Berichten: 12261
Geregistreerd: 06-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 11:02

Een puppycursus is net zo goed (of misschien zelfs wel meer) voor de eigenaar als voor de hond. Dat hij bij de vorige mensen puppycursus heeft gedaan is leuk, maar jullie moeten echt zelf met hem aan de slag. Deze hond zit in de puberteit en heeft duidelijke leiding nodig.

Ik ben nu met een rottweiler reu van 8 maanden bezig. De eerste maanden waren allemaal leuk en kon ik alles met positieve beloning doen, maar nu merk ik dat ik echt steeds strenger moet worden om te voorkomen dat hij over mij heen gaat lopen. Ik loop tegen andere dingen aan dan tijdens de puppycursus en ben dan ook erg blij dat ik bij ons op de hondenclub genoeg mensen om mij heen heb die mij daarmee helpen. Die cursus en die begeleiding is echt noodzakelijk. Als je dat niet kan of wil doen dan denk ik dat dit niet de juiste hond is voor jullie gezin.

joykel

Berichten: 319
Geregistreerd: 14-01-10
Woonplaats: Limburg

Re: Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-21 11:20

Bedankt voor alle reacties en het is fijn dat jullie niet veroordelend zijn. Tuurlijk zijn we niet over 1 nacht ijs gegaan voordat we deze beslissing namen. We hebben ook veel contact gehad met de oude eigenaren voordat we deze beslissing namen.
Maar ik denk dat we ons verkeken hebben en/of dat onze verwachtingen verkeerd waren. Wij hadden meer een huishond verwacht die al enigszins opgevoed was.
Inmiddels zijn we erachter wat hem wel blij maakt; buiten zijn. In de tuin vermaakt hij zich prima. Regen of slecht weer, het boeit hem niet. Hij meld zich ook niet dat hij naar binnen wilt.
Bij de oude eigenaren blijkt dat sinds hij er was hij de keus had tussen binnen en buiten, de deur stond altijd open.

Pluttersput

Berichten: 14752
Geregistreerd: 11-09-05

Re: Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 11:24

Ik zou zeker niet verder sukkelen en een goede (!!) gedragstherapeut inschakelen en cursus gaan doen. Een hond die nu al zich de kaas van het brood niet laat halen ontspoort als je er niet goed mee om gaat..
Het is niet de makkelijkste kruising die je gekocht hebt. En dat mensen zeggen lip optrekken hoort bij een rottweiler.. dat kan heus zijn. Maar dit klinkt als een hond die zich weert, niet als een hond die uit blijdschap lacht.

Je hebt veel hond TS... ik zou er écht nu al mee aan de slag gaan. Slecht gedrag negeren en goed gedrag belonen klinkt leuk. Maar negeer je ook dat hij aan de bank gaat knagen? Negeer je voedernijd? Er zijn zó veel dingen die je niet móet negeren maar op de juiste manier aan moet pakken.. speels happen klinkt ook leuk, maar is gewoon een manier van de hond om onder het gevraagde uit te komen. En dat wil je ook juist niet want jíj bent de baas. Niet de hond.

bigone
Berichten: 33067
Geregistreerd: 03-08-09

Re: Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 11:26

Dus je hebt gewoon een totaal niet opgevoede dominante hond in huis gehaald. Meestal ben ik ook zo van ga naar cursus maar in dit geval, weg ermee naar iemand met echt ervaring. Of jullie gaan met zn vieren op cursus en zorgen er de rest van zn leven voor dat hij jullie niet gaat domineren wat hij dus nu al doet. Of je zoekt een goede baas of brengt hem met een duidelijk verhaal naar het asiel.
En puppycursus en allergie bij vorige eigenaar, zou het met een korrel zout nemen.

Mensen eisen vrijheid van meningsuiting als compensatie voor de vrijheid van denken waar ze zelden gebruik van maken. Kierkegaard.

Ayasha
Blogger

Berichten: 53121
Geregistreerd: 24-02-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 11:32

Tinkermuts schreef:
Ik kan het beamen dat de lip optrekken idd wel ook iets vd rottweiler is, bij de mijne zijn het wel echt duidelijke waarschuwingen dat je niet verder door moet zetten.
Ik denk eigenlijk wel dat deze hond niet echt op z'n plaats is bij jullie.
Cavaliers vind ik zo'n beetje het meest vriendelijke en makkelijke ras wat er is, en de kruising wat jullie nu hebben zitten echt lastige rassen door.
Eigenlijk hadden jullie dit vooraf al wel kunnen zien, maar daar heb je nu niets meer aan.
Hij is er net en heeft veel tijd nodig om te wennen, dat dingen eten is denk ik ook flink stress gedrag.
Ik denk dat jullie hele goede begeleiding nodig hebben, de kinderen niet alleen met hem laten en al helemaal niet ermee laten wandelen.
Hier gaat heel veel tijd inzitten, wil je dit allemaal niet dan herplaatsen want anders is het wachten dat er iets behoorlijk mis gaat, en dan zijn er alleen maar verliezers.

Eh nee. Dat is gewoon een hond die weet dat hij er mee weg komt.

Ts, asjeblieft, haal er iemand bij die jullie kan helpen want dit loopt verkeerd af. :\ Dat is echt de enige tip die ik je kan en wil geven want zelf aan klungelen gaat voor ongelukken zorgen waar alleen maar slachtoffers bij gaan zijn.

lnvdh
Berichten: 643
Geregistreerd: 01-07-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 11:38

ik zou zsm op cursus gaan en dagelijks met hem trainen. 7 mond is begin van d pubertijd en als je nu niet goed handel krijg je een zware tijd voor de boeg. het gaat tijd kosten maar ik zou er nu zeker in investeren... dit zijn dingen die prima op te loseen zijn.

Storm, voor altijd in ons hart 09-10-2020

_San87_
BKB 2021 winnaar 2D

Berichten: 30636
Geregistreerd: 18-05-09
Woonplaats: Het bos

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 11:38

Ayasha schreef:
Eh nee. Dat is gewoon een hond die weet dat hij er mee weg komt.

Ts, asjeblieft, haal er iemand bij die jullie kan helpen want dit loopt verkeerd af. : Dat is echt de enige tip die ik je kan en wil geven want zelf aan klungelen gaat voor ongelukken zorgen waar alleen maar slachtoffers bij gaan zijn.

Dit.

Schakel meteen een professional in. Afwachten is het domste wat je kunt doen in dit geval.

anjali
Berichten: 11255
Geregistreerd: 25-07-15

Re: Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 11:38

Inderdaad een heel groot verschil met jullie vorige hond!Ik volg graag om ervan te leren hoe dit opgelost zou kunnen worden.Ik zou het niet kunnen omdat ik bang word als een hond (of ander dier) gaat dreigen.Dat bijtgedrag in handen of armen herken ik ook,dat kan spelen zijn van de hond maar voor een mens onaangenaam.En hoe leer je hem dat dan af?!

Mi_Amore

Berichten: 14490
Geregistreerd: 16-04-03
Woonplaats: België

Re: Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 11:40

Lip optrekken is gewoon bij élk ras van toepassing dat er iets gaande is.

Mijn eigen Schotse Collie, flufbal, knuffelaar, floddervent eerste klas, is de liéfste hond van de hele wereld!
Maar ook hij heeft mij eens gebeten omdat ik hem knuffelde terwijl ik niet zag dat hij gespannen was van één van onze andere honden. Ik had zijn lip niet gezien ;)

Puppyklas is één ding. Maar ga aub opnieuw naar de puppyklas zodat hij jullie ziet als baasje.
Mijn jongste telg van nu 7 maanden gaat met mij naar de puppyklas (ja hij met mij want hij traint mij evengoed als ik hem ;) ), maar heeft maar een half oor naar mijn echtgenoot.

Ikzelf train al mijn honden sowieso tot en met de A-klas gehoorzaamheid.
Pas dan vind ik dat hun basisopleiding wel rond is.

Mijn ?? kwamen eerlijk gezegd bij jouw zoektocht naar een hond 'rustig in huis' en daarna dat de vorige eigenaars hem omschreven als 'erg druk'.

Maar, niets dat niet opgelost kan worden, zolang je snel in actie schiet :)

https://www.equinection.be/webshop

Dé webshop voor hoefverzorgingsproducten.

www.clickeracademie.be

De énige, echte, onvergelijkbaar paardvriendelijke opleiding!

joykel

Berichten: 319
Geregistreerd: 14-01-10
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-10-21 13:08

Mi_Amore schreef:
Mijn ?? kwamen eerlijk gezegd bij jouw zoektocht naar een hond 'rustig in huis' en daarna dat de vorige eigenaars hem omschreven als 'erg druk'.

Maar, niets dat niet opgelost kan worden, zolang je snel in actie schiet :)


Snap ik helemaal . In uitgebreid contact met de vorige eigenaren werd gezegd dat hij druk was als in; hij heeft veel energie. Logisch, hij is jong.
Maar in huis zou hij wel rustig zijn.
Geen probleem voor ons dus, we maken lange wandelingen, spelen met hem, hij kan in een grote tuin. Dus die energie kan hij wel kwijt.

Ik heb wel meer ervaring met honden als alleen cavalier. Ook met deze rassen. Maar dat stamt nog uit de tijd van slipketting en de eigenaar is de baas, punt. De hardere aanpak om het zo maar te zeggen. Niet de aanpak voor deze hond.

Ik heb al contact gezocht met diverse mensen in de buurt, van cursus tot privé consult. Even kijken wat het beste bij hem en ons past.

En ondertussen moet ik eerlijk zeggen dat het ook in mijn hoofd blijft malen; moet ik hem niet aan iemand met meer ervaring doen? Gaan wij dit met z’n allen aankunnen om hem helemaal op te voeden waarbij iedereen consequent kan zijn? Wat als hij veel liever buiten is, als bijv boerderijhond?

Ik wil het alleen maar goed doen. Mijn verwachtingen waren verkeerd over hoe hij was en die moet ik bijstellen. Maar daar zit ook deel teleurstelling bij als ik eerlijk ben.

Nogmaals, hij is de liefste, mooiste hond die je kunt wensen. Had hij alleen maar wat meer opvoeding gehad…

anjali
Berichten: 11255
Geregistreerd: 25-07-15

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 14:55

joykel schreef:
Mi_Amore schreef:
Mijn ?? kwamen eerlijk gezegd bij jouw zoektocht naar een hond 'rustig in huis' en daarna dat de vorige eigenaars hem omschreven als 'erg druk'.

Maar, niets dat niet opgelost kan worden, zolang je snel in actie schiet :)


Snap ik helemaal . In uitgebreid contact met de vorige eigenaren werd gezegd dat hij druk was als in; hij heeft veel energie. Logisch, hij is jong.
Maar in huis zou hij wel rustig zijn.
Geen probleem voor ons dus, we maken lange wandelingen, spelen met hem, hij kan in een grote tuin. Dus die energie kan hij wel kwijt.

Ik heb wel meer ervaring met honden als alleen cavalier. Ook met deze rassen. Maar dat stamt nog uit de tijd van slipketting en de eigenaar is de baas, punt. De hardere aanpak om het zo maar te zeggen. Niet de aanpak voor deze hond.

Ik heb al contact gezocht met diverse mensen in de buurt, van cursus tot privé consult. Even kijken wat het beste bij hem en ons past.

En ondertussen moet ik eerlijk zeggen dat het ook in mijn hoofd blijft malen; moet ik hem niet aan iemand met meer ervaring doen? Gaan wij dit met z’n allen aankunnen om hem helemaal op te voeden waarbij iedereen consequent kan zijn? Wat als hij veel liever buiten is, als bijv boerderijhond?

Ik wil het alleen maar goed doen. Mijn verwachtingen waren verkeerd over hoe hij was en die moet ik bijstellen. Maar daar zit ook deel teleurstelling bij als ik eerlijk ben.

Nogmaals, hij is de liefste, mooiste hond die je kunt wensen. Had hij alleen maar wat meer opvoeding gehad…

Misschien heeft een grote sterke hond als deze die onopgevoed is wel een stevige hand nodig? Je moet voorkomen dat hij de baas gaat spelen en bijv. iemand zou bijten.Ik zou zeggen,hondenschool! Als het niet jullie type is ,is herplaatsing toch ook een mogelijkheid.

DuoPenotti

Berichten: 10022
Geregistreerd: 14-01-21
Woonplaats: Tussen de Limburgse velden met uitzicht op de Brabantse.

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 15:26

Eigenaar is de baas is hier niet direct een verkeerd uitgangspunt hoor.
Dat getrut geeft vaak meer problemen.
Weet hij dan waar de grens is kan het vaak heel anders. Dan kan en mag er weer meer.

Onze hond is aan de ene kant ook onzeker. Met nieuwe dingen leren heeft hij erg veel bevestiging nodig.
Maar hij kan ook heel brutaal zijn en dat mag niet als wij dat niet willen, punt!

[CV] Wie doet er mee! Applaus voor de zorg en andere hulpverlener

"life is what happens to you while you're busy making other plans"

Rizette
Berichten: 2936
Geregistreerd: 11-06-09

Re: Help waar zijn we aan begonnen (hond)

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 15:49

Tja, jullie moeten van jezelf inschatten of je in deze hond wilt investeren. Je hebt niet de makkelijkste rassen gemixed gezocht als je een rustige huishond wilt. Ik zou eigenlijk sowieso geen ras kennen wat met 7 maanden een rustige huishond is. Alle honden moeten opgevoed worden en dat kan niet door te negeren , net zo min als dat met kinderen kan. Je moet er bovenop zitten direcht ingrijpen maar wel rustig duidelijk en consequent zijn. Ik zou in ieder geval naar de puppycurus gaan en een eerlijke inschatting van de insructeur vragen of het wat met jullie kan worden. Vanaf papier is dat moeilijk zo niet onmogelijk.

Mindim

Berichten: 18764
Geregistreerd: 02-04-06
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-10-21 16:09

DuoPenotti schreef:
Eigenaar is de baas is hier niet direct een verkeerd uitgangspunt hoor.
Dat getrut geeft vaak meer problemen.
Weet hij dan waar de grens is kan het vaak heel anders. Dan kan en mag er weer meer.

Onze hond is aan de ene kant ook onzeker. Met nieuwe dingen leren heeft hij erg veel bevestiging nodig.
Maar hij kan ook heel brutaal zijn en dat mag niet als wij dat niet willen, punt!


Helemaal mee eens, een strenge maar rechtvaardige hand is wel een must in deze. Het dier heeft een duidelijke leider nodig en dat bereik je niet zo goed met getrut idd.

Als de hond te veel uit zijn plaat gaat bij je beloningen, dan zijn die veel te groot. Niet enthousiast doen, maar met vriendelijke stem 'braaf' zeggen is dan vaak al voldoende.

Hoeveel komt hij er uit per dag?


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot en 1 bezoeker