Ervaringen met Cranio Sacraal therapie

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

 
 
pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 16:37

Big Ben heeft punt gemaakt waarvan akte. Dus kunnen jullie verder met uit wisselen. Ik ben nieuwsgierig.

Mijn nichtje, Engelse, werkt al heel lang in een reguliere grotedierenarts praktijk in de UK. Naar aanleiding van dit topic haar gevraagd vorige week of ze bekend is met deze therapie en wat ze er van vindt. Ze reageerde heel positief en gaf aan dat in hun praktijk de dierenartsen samen werken met deze mensen c.q het zelf toepassen.

Ik vraag me af namelijk of deze therapie een goede opvolger kan zijn na ostheopathie behandelingen hetgeen ik onze ostheopaat die tevens dierenarts is eens ga vragen en zo ja wat hij weet van deze behandeling. Ons paard is enorm opgeknapt na 2 osteopaat behandelingen (hij blijkt beste van Frankrijk te zijn ), dus ik ben wel benieuwd naar zijn mening want een paard van ons heeft heel vaak iets en de andere nooit. Vandaar mijn interesse, wie weet.


pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 17:52

Yvankaxx schreef:
Jammer dat er zo'n discussie is ontstaan. Daarom ga ik helaas het topic ontstippen.


Jammer dat je dat doet, want is niet nodig. Je kunt mensen die je als onprettig ervaart gewoon negeren. Doe ik ook. En als iedereen dat doet, dan is er gewoon een fijn topic met af en toe een post waar je jezelf niet bij thuis voelt. Geeft niets toch? Dus gewoon negeren is mijn advies en mijn ervaring is hoe minder aandacht je geeft aan mensen waar je niets mee hebt of nog erger, hoe fijner Bokt voor je wordt/ is. Je kunt zelf ook teveel macht aan anderen geven die vaak daar ook op uit zijn. Dus gewoon niet doen. :j !

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 19:20

Wij hebben hier 2x dierenarts tevens osteopaat gehad bij een paard dat kats en kats kreupel was. Mijn dierenarts heeft zelf gebeld want de osteo tevens dierenarts zou de beste zijn. Zijn conclusie was dat paard een enorme shut (val) gemaakt moet hebben en daardoor totaal ernstig uit het lood stond als het ging om bekken rug etc. Heeft half uur intensief behandeld en paardje vond het best. Paardje zou goed komen en wel lichte nog een keer moeten. Gelijk was het verschil enorm en we zijn voorzichtig aan het opbouwen aan de hand want dit vraagt tijd, maar paardje is recht en pijn vrij. Zo fijn. Had volgens de dierenarts niets met rijden te maken, paardje kon amper lopen en verekte van de pijn van de een op de andere dag. Gelijk na behandeling zag je het verschil. Zo dankbaar.
Hoeft niet bewezen te worden, ik weet wat ik zag en mijn paardje draaft en galoppeert weer in de wei!

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: Ervaringen met Cranio Sacraal therapie

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-03-18 19:29

Dat had ik begrepen darkcrystal.

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 09:19

Idje, ik ben het helemaal met je eens. Wij doen bijna alles alternatief, zowel voor onszelf als voor onze paarden. Maar wel met afgestudeerde reguliere (dieren) artsen die zich gespecialiseerd hebben in.... Onze natuurgeneeskundige is geen dierenarts, maar werkt wel al jaren nauw met hen samen en wij doen bij haar ook vaak daarnaast onze dierenarts raadplegen. Veelal doen we dan ook regulier bloedonderzoek, vervolgens alternatief behandelen om daarna weer via regulier bloed onderzoek te kijken of de problemen opgelost zijn. Tot nu toe een score van 100% tot verbazing van onze reguliere dierenarts want dat wat gevonden werd was echt niet altijd heel simpel of zou vanzelf over gaan of zou sprake kunnen zijn van placebo effect.
Wij vonden en vinden die bul van afgestudeerde (dieren) arts heel erg belangrijk en ik doe dit zo al 40 jaar met grote tevredenheid en resultaat. En mocht onze dierenarts zeggen, ga maar daar of daar naartoe voor C.S therapie, dan zal dat ook onder zijn leiding gebeuren en dan vertrouw ik het ook, ook al is die man of vrouw geen reguliere dierenarts. Maar je moet wel goed weten wie wel of wie niet. Ooit hebben wij een osteopaat op een marktje bezig gezien :oo , waar manlief en ik schuddebollend langs liepen. Te erg voor woorden wat een charlatan in onze ogen.
Ook ooit iemand op de manege met een koffer vol alternatieve medicatie binnen zien komen en weer zien vertrekken. Het consult kostte verschrikkelijk veel geld en het voelde als charlatan gebeuren. Bleek te kloppen want paard werd ook niet beter. Bij ons werkt de alternativiteit tot nu toe altijd direct en dat zonder enige twijfel en zonder al te veel medicatie c.q. kosten. Meestal is het goedkoper als de dierenarts kosten en werkt het sneller. Zo zijn wij het gewend en zo hoort het ook. Bij twijfel is er in mijn ogen niets gebeurd.

Een paard van mij had b.v. al jaar structureel mok. Zo'n pijn had dat arme dier, verschrikkelijk, hij was zelfs kreupel daardoor. Zoveel regulier mee gedaan en de dierenarts wist het niet meer. Toen voor het eerst alternatief gegaan en na een week was het paard bijna beter en reden we weer, na twee weken was het over. Zelfs toen na jaren er grootschalig mok uitbrak op stal (paddocks waren veel te nat) bleef die van ons daarvan gevrijwaard. Inmiddels heeft ons paard al 18 jaar geen mok meer gehad nadat hij hij het 1 jaar toen hij bij ons was in zeer ernstige mate had.


Kan iemand uitleggen wat er nu precies gebeurd met S.C therapie, of heb ik daaroverheen gelezen c.q. vergeten?

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 12:43

BigBen schreef:
pien_2010 schreef:

Jammer dat je dat doet, want is niet nodig. Je kunt mensen die je als onprettig ervaart gewoon negeren. Doe ik ook. En als iedereen dat doet, dan is er gewoon een fijn topic met af en toe een post waar je jezelf niet bij thuis voelt. Geeft niets toch? Dus gewoon negeren is mijn advies en mijn ervaring is hoe minder aandacht je geeft aan mensen waar je niets mee hebt of nog erger, hoe fijner Bokt voor je wordt/ is. Je kunt zelf ook teveel macht aan anderen geven die vaak daar ook op uit zijn. Dus gewoon niet doen. :j !


Misschien kun je ook eens oprecht proberen te begrijpen wat mensen die je als onprettig ervaart te vertellen hebben. Werkt misschien beter dan metéén je kop in het zand te steken.


Dat is de pot verwijt de ketel BigBen. Ik kom je zo vaak tegen in dit soort topics en ik lees altijd keurig wat je schrijft, maar na al die jaren weet ik ook wel hoe je er over denkt en dat is je goed recht en vind ik je minder en minder interessant want voor mij val je in herhaling en hoor je tot de hardcore die alles wat niet regulier is afwijst. Ongetwijfeld val ik ook voor jou in herhaling en dan laat je elkaar gewoon met rust in plaats van aan elkaar te gaan ergeren. Prima toch!

Graag discussieer ik om bij te leren, en ik weet eigenlijk niets van deze therapie af vandaar dat ik hierin mee lees, maar ik discussieer niet om gelijk te krijgen (want dat vind ik helemaal niet interessant) of om mensen zoals jij van mening te doen veranderen want ook dat vind ik niet interessant los van het feit dat dit ook verloren energie is.


Taffje schreef:
BigBen schreef:
Zie boven


Weet je, we kunnen hier wel een discussie blijven voeren en quotes blijven plaatsen over wie wel of geen gelijk heeft want ik kan ook zat quotes vinden van mensen (ook dierenartsen) die wel overtuigd zijn van de Craniosacraal therapie. Er zijn namelijk ook genoeg afgestudeerde dierenartsen te vinden die ook de Cranio opleiding hebben gedaan en toepassen. Net zoal er ook zat dierenartsen zijn die homeopathie zijn gaan doen. (Vind ik ook prima al ben ik er van overtuigd dat je lang niet alles homeopatisch kunt behandelen).
Ik ben van mening dat je door met verschillende disciplines samen te werken tot de beste resultaten kunt komen, en afhankelijk van het probleem schakel je degene in die op dat moment nodig is.
Maar hier gaan we toch niet uitkomen (en dat hoeft ook niet, ieder zijn ding).

Wat ik nog wel wil benadrukken, we zijn geen dierenartsen en moeten ook niet op die stoel willen gaan zitten. Cranio is een ondersteunende therapie die goed werkt bij bepaalde aandoeningen en in geval van revalidatie maar het is geen vervanging voor een dierenarts, net zoals een fysio, osteo of wat dan ook geen vervanging is maar in veel gevallen wel zinvol toegepast kan worden.


Sluit ik me volledig bij aan. Goed verwoord!

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 14:36

Festeropre schreef:
Laatst lag mijn dochtertje (1,5) op mij, ik voelde op haar ruggengraat en voelde een stroming van een vloeistof en het had een ritme, het kwam als ‘eb en vloed’.
Het was een totaal ander ritme dan haar hartslag.


Deze opmerking vond en vind ik zo fascinerend dat ik me afvroeg wat kun je dan gevoeld hebben er vanuit gaande dat je niet de ademhaling ritme gevoeld heb zoals je zelf schrijft? Eigenlijk n.a.v. deze voor mij interessante opmerking ben ik eens gaan zoeken en kwam uit bij de grondlegger van de Cranio Sacraal therapie:

Al eerder in dit topic is hierover wat geschreven, maar ik haal de grondlegger/ ontdekker er eventjes bij en lees

Citaat:
Zo’n 25 jaar geleden ontdekte de Amerikaanse arts dr. John Upledger tijdens een hersenoperatie dat we over nog een ritme beschikken. Hij noemde dat ritme het Cranio-Sacraal Ritme. Dit betreft namelijk het ritme dat ontstaat door het uitzetten en inkrimpen van het cranium(de Latijnse naam voor schedel) en het stuitje of heiligbeen. In het Latijn sacrum genoemd. Vandaar de naam Cranio-Sacraal Therapie.

Dit uitzetten en inkrimpen van de schedelbotten en het heiligbeen wordt veroorzaakt door de aanmaak en opname van de hersen- en ruggenmergvloeistof (in de hersenen), en het doorstromen van die vloeistof via ons ruggenmerg naar ons stuitje of heiligbeen.


Verder zoeken naar John Upledger leert me dat het hier een chirurg betreft want ik vind:
Citaat:
John Upledger
CranioSacraal Therapie is ontwikkeld door John E. Upledger DO, OMM, osteopatisch arts en chirurg. Dr. Upledger is de auteur van o.a.: CranioSacral Therapy, CranioSacral Therapy II: Beyond the Dura, SomatoEmotional Release and Beyond, A Brain is Born: Exploring the Birth and Development of the Central Nervous System en Cell Talk.

Ook schreef hij een boek over CranioSacraal Therapie voor mensen zonder medische achtergrond: Het Ritme van de Schedel.


Toen vroeg ik me af of ik iets zou kunnen vinden wat eventueel de ervaring van Festerope met haar dochtertje verklaart:

Citaat:
Het craniosacraal ritme

Binnen het craniosacraal systeem en het bindweefsel vindt een beweging plaats die we het craniosacraal ritme noemen. Dit ritme is onafhankelijk van ademhaling en hartslag en is overal op het lichaam te voelen. Dr. John Upledger heeft met een team van andere wetenschappers o.a. de relatie aangetoond tussen dit ritme en het craniosacraal systeem. Nog steeds wordt er veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar dit ritme. Binnen de Cranio leer je dit ritme te gebruiken voor diagnostiek en voor behandeling.


Dit roept bij mij de vraag op Festerope, dat jij wellicht per ongeluk dit ritme hebt gevoeld waarbij ik er van uit ga, dat deze (regulier afgestudeerde) chirurg die per ongeluk dit heeft ontdekt tijdens operaties iets interessants heeft ontdekt wat verdere onderzoek behoeft en waar de wetenschap ook in geïnteresseerd is om verder onderzoek in te doen. Boeiend en bedankt voor het delen van je ervaring!

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-18 15:05

BigBen schreef:
Ach Pien.
Hoe is 't in Godsnaam mogelijk.
Die Upledger was de uitvinder (niet ontdekker, uitvinder) van de craniosacraal therapie. En hij was dan in de jaren stillekens wel regulier opgeleid, maar hij heeft zich ontpopt tot één van de grootste kwakzalvers aller tijden. Het craniosacraal ritme bestaat niet. De cerebrospinale vloeistof beweegt wel, maar niet met een eigen ritme, maar onder invloed van de ademhaling en het hart. En wat Festerope aangaat, die heeft gewoon veel te veel fantasie.


Ach BigBen, vertel me eens, want je maakt me erg nieuwsgierig met je stelligheid waarmee je jezelf voorstelt hier op Bokt als hebbende kennis van zaken. Ben je regulier arts? Specialist? Chirurg? Anderszins?


Lisa_WB schreef:
Nav van dit topic een behandeling gepland voor as vrijdag.Ben erg benieuwd wat dit voor ons kan betekenen!
Hopelijk wil je dit met ons delen.

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: Ervaringen met Cranio Sacraal therapie

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-18 13:56

Nimber drink je veel na de behandelingen? Zo nee, probeer eens of dat je klachten na de behandeling verminderd. En dan ook echt veel drinken hé, gelijk beginnen als je de behandelingskamer uitloopt.

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-18 17:07

Sclimpre schreef:
Nee, geen geld hebben om je paard te laten behandelen is geen garantie voor goed rijden, dat zou pas een eenvoudige oplossing zijn. :)
Behandeling na een trauma kan uiteraard nuttig zijn en is weer iets heel anders dan een paard laten behandelen omdat al de anderen op stal het ook doen.
Dat is de reden dat ik in cranio Sacraal geïnteresseerd ben. Mijn paard heeft een enorme val gemaakt op de wei en toen ik een jaar geleden de dierenarts belde dacht ik dat ik haar in moest laten slapen |( . We hebben na twee osteopaat behandelingen, (dierenarts en osteopaat) geregeld door mijn eigen dierenarts ter plaatse toen want die schrok zich kapot, weer goede hoop want vandaag al 40 minuten aan de hand gestapt en gedraafd met paardje die echt helemaal recht is (afkloppen). Daar had ik toen niet van durven dromen. De 2de keer osteopathie was duidelijk dat paardje al veel verder was als de 1ste keer. Dus ik kan me voorstellen dat de osteopaat uitbehandeld is na de 3de keer (zit iedere keer minstens 3 maanden tussen). Vandaar dat ik nu al besloten heb dat ik de osteopaat die tevens dierenarts is ga vragen of hij denkt dat nog een behandeling nodig is en of hij denkt dat deze CS therapie nog iets voor mijn paardje kan betekenen. Daar komt bij dat mijn paardje altijd maar dan ook altijd wat heeft.......zucht....is zo verdrietig. Die andere heeft zelden wat (gelukkig).

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-04-18 17:17

Wat fijn en je rijdt je paard netjes!

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-01-19 16:57

ninne1 hier geldt het zelfde. Ik heb een paardje dat super slecht was (zware blessure) en ik werd gewezen op een dierenarts die osteopaat is en acupunctuur doet (staat althans op zijn rekening) en zich daar voor de 100% op richt en een zeer goede naam heeft hierin de omgeving. Mijn paard was iedere keer weer goed na zijn behandeling en deed vervolgens iets ontzettend stom waardoor ze opnieuw geblesseerd raakte. Dat was eigenlijk al te lang aan de gang. Ze lette totaal niet op en ik werd er moedeloos van.

Komt de dierenarts hier weer (ze was zo hard geklapt weer met een andere poot) dat ik heel verdrietig tegen hem zeg: "zet u er gelijk een ander hoofd op, want dit is dweilen met de kraan open. Ze knapt iedere keer weer op als u bent geweest en dan doet ze weer iets stoms. Ze let gewoon nergens op".

Ze werd weer helemaal osteopatisch uitgebreid behandeld zoals normaal hetgeen ik een vrij fysiek gebeuren vind, waarbij hij aangaf dat er nog steeds veel aan de hand was.

Pakt hij op het einde opeens haar hoofd en gaat doen wat jullie hier beschrijven. Ik vond het zo bizar. Hij gaf aan dat ze niet goed aan voelde in haar hoofd := , dus hij doet er van alles mee zonder dat hij eigenlijk echt iets doet zo delicaat. Eerlijk gezegd vond ik het vrij hilarisch. Staat hier zo'n ouderwetse dierenarts, stevige robuuste vent van over de 50 jaar, no nonsens man, hij heeft als het ware röntgen handen en pikt precies eruit waar paardje last van heeft en geeft nogal fysieke behandelingen en gaat hij dan zo delicaat dat hoofdje van Polleke behandelen _O- Heel bizar en ontzettend grappig. De ogen van Polie draaide een beetje rond en ze viel bijna in slaap zo lekker tegen hem aangeleund :=

En jullie mogen me allemaal afschieten, maar sindsdien heb ik een totaal ander paard (nu een half jaar geleden).
Ze doet normaal. Ze let goed op als ze bokt, draaft of galoppeert. Als ik onder het rijden zeg, opletten zie ik dat ze voorzichtig langs de kuilen loopt etc. Heel bizar. Ze doet nu eigenlijk hetgeen dat Hercule mijn andere paard, altijd al heeft gedaan. Fijn uit je plaat gaan, maar wel voorzichtig met eigen lijf en obstakels die in de weg kunnen staan.

Dus onlangs kwam hij weer (elk half jaar follow up) dus ik heb hem dat natuurlijk verteld. Polie werd weer helemaal behandeld en op het einde pakte hij weer haar hoofd. Hij was er zo mee klaar, want vond haar wakker en OK.

Ik vroeg hem even naar mijn andere paard te kijken. Daar waar hij met Polie altijd zeer lang bezig is, was hij met Hercule zo klaar. Top paard en zeer gezond was zijn mening die geen enkele behandeling van hem nodig had.

Aanvulling: ik weet dat er ook mensen zijn die niets met osteopathie hebben, maar toen mijn paard zo enorm geblesseerd in de wei stond heeft mijn dierenarts gelijk deze osteopaat dierenarts gebeld met de vraag om zsm te komen. Hij gaf pijnstillers en zei, dat met deze man die zich volledig hierin gespecialiseerd had, mijn paard een kans had, want dat hij gouden handen heeft. Ik weet 100% zeker dat wij nooit meer gereden zouden hebben zonder deze man. Hij heeft 2 foto's/ echo aangevraagd bij mijn andere dierenarts (doet hij allemaal niet meer) omdat hij twijfelde en bij beiden had hij gelijk. Eentje peesblessure en andere viel mee alleen een klein deukje in het bot viel te zien. Geen probleem mocht dat zijn. Onze Polie gaat heel goed en zolang wij voorzichtig met haar blijven doen en haar niet overnemen en deze man 2x per jaar komt (wellicht later 1 x) dan breekt het lijntje niet.

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-19 11:26

Citaat:
pien_2010
mooi is dat he, als je ziet dat je paard echt kan veranderen door zo'n behandeling.
En dat niet alleen. Het voelt zo dankbaar. Ik heb echt gedacht dat euthaniseren dicht bij kwam. En dan komt deze man het erf op als een soort "tovenaar" en verdikkeme dan werkt het nog ook. Zonder diepgaande dure onderzoeken in een kliniek, behandelingen zoals ik zo vaak voorbij zie komen op Bokt. Heel bijzonder en tof en betaalbaar (nog geld zat hoor ).

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-01-19 13:19

Janneke ik vind dat je het goed weet te verwoorden.

Ik ben een alpha mens. En ik ben "fan" van Robbert Dijkgraaf https://g.co/kgs/SjRvaR . Hij is een wetenschapper die mij, echte Alpha, hele ingewikkelde zaken goed weet uit te leggen en ik ben hem daar dankbaar voor. Hij neemt mij als kijker, als luisteraar altijd serieus en vind alpha mensen met hun kwaliteiten enorm belangrijk zeker in deze tijd waar de techniek en wetenschap daarvan zo'n enorm grote rol speelt in het leven.

Een aantal zaken vond ik heel erg boeiend in de interviews die hij gaf. Ooit in de wereld draait door, kwam het gesprek op een punt dat er geen uitleg meer gegeven kon worden. Het ging over het ontstaan van de aarde. Toen begon Robbert Dijkgraaf te vertellen dat je dan op het punt komt van bijvoorbeeld "God" daar de wetenschappers wisten het is er maar kan niet verklaard worden.

Zo had hij op een gegeven ogenblik ook een uitleg over het een en ander (ik kan dat allemaal niet zo mooi reproduceren) waarbij hij vertelde, dat het duidelijk was dat het er was maar dat de wetenschap nu moest stoppen met verklaren naar hoe nu precies zat, maar dat de wetenschappers wel op zoek bleven naar verklaringen overtuigd dat ze waren dat ze deze zouden kunnen vinden in de (nabije) toekomst. Dus zo zei hij, dat hij het antwoord op die vraag schuldig moest blijven.

Zelf denk ik dat in de (nabije) toekomst een aantal vragen beantwoord gaan worden van zaken in en rond de alternatieve geneeswijze die we niet kunnen verklaren. Dat neem niet weg dat het altijd goed is en blijft om met beide benen op de grond te blijven staan en kritisch te blijven naar wie je in huis haalt.

Wat mij in deze wetenschapper heel erg aanspreekt is het karakter van de man waarin verwondering, puur waarnemen, zoeken naar verklaringen, open staan voor, serieus nemen van...etc etc als een soort fundament verankerd is in hem. Heel mooi om te mogen ervaren vind ik dat en heel fijn dat een zo belangrijke wetenschapper zo'n mooi mens is en dat dit dus heel goed samen kan gaan in een mens.

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-01-19 18:21

Mijn hele leven doen wij regulier en alternatief in één of samen werkend naast elkaar. Heb je al dat gezeur niet en is kind, volwassene of paard in goede handen. Voor mij is allang duidelijk dat alternatief in kundige handen beter werkt als alleen regulier. Teveel van gezien. Zo ook weer met Polie met de dierenarts die osteopathie toepast en cranio sacraal therapie en het is ook nog goed voor je portemonnee. Deze man heeft een zeer groot werkgebied en doet alleen maar osteopathie, accupunctuur, cranio sacraal. Het gewone dierenarts werk doet hij niet meer en verwijst hij door naar zijn collega's en zijn collega's verwijzen naar hem. Iedereen blij.

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-01-19 21:51

Dat (website bekeken) heb ik net gedaan en deze vrouw zou ik dus helemaal niet aandurven. Deze vrouw heeft geen enkele medische achtergrond (regulier), maar heeft cursus gedaan en werkt met mensen. Dus al helemaal geen reguliere dierenopleiding. Ze komt uit het onderwijs en dat is toch echt een ander vak.

Ik geloof wel degelijk in de werking van alternatief, maar in principe wel door mensen die ook regulier opleiding hebben en ervaring cq samenwerken met reguliere (dieren)arts. Daarnaast vind ik haar prijzig voor een niet arts.

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-19 10:39

Het blijkt lastig te zijn om dit topic te splitsen in twee topics kreeg ik terug van het moderator team, daar er dan reacties tussen wal en schip vallen.
Vandaar aan diegene die graag willen discussiëren en in feite daarmee voorbij gaan aan de vraag van TS, willen jullie een nieuw topic starten en daar deze discussie gaan voeren?
Dan kan dit topic verder gaan met ervaringen met Cranio Sacraal therapie waarvoor TS dit topic opende.


pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-19 18:54

[MD] Cranio Sacraal therapie discussie topic is het topic waarin ik stinkend mijn best heb gedaan om aan alle quotes recht te doen hetgeen niet gemakkelijk was daar er niet meer dan 2 quotes in een topic neer gezet mogen worden. Dit topic kan nu verder voor de ervaringen blijven. Ik heb de moderators gevraagd om toe tez ien dat dit topic over ervaringen mag gaan en niet iedere keer doorbroken met de discussie, die verder interessant genoeg is om een eigen topic te verdienen.

Iedereen veel plezier in het discussie topic.
Laatst bijgewerkt door pien_2010 op 27-01-19 18:56, in het totaal 1 keer bewerkt

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-19 18:57

Waar het om gaat is dat de ervaringsdiscussie en de discussie iedere keer door elkaar loopt en dat dit vervelend wordt gevonden door TS en diegene die hier posten. Vandaar dat ik mijn best heb gedaan om een discussie topic te maken, zodat iedereen gezellig kan vinden wat gezocht wordt en dit topic een ervaringstopic wordt waarvoor TS het gestart heeft.
Laatst bijgewerkt door pien_2010 op 27-01-19 19:04, in het totaal 1 keer bewerkt

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-01-19 21:35

Lindor92 schreef:
Aangezien ik geen centraal topic kan vinden over cranio sacraal therapie, dacht ik laat ik er maar 1 openen.

Aankomende zaterdag komt er een therapeut bij mijn stalgenoot en ik dacht, misschien is dat ook wat voor mijn paard.

Waarom en wanneer heb jij je paard laten behandelen door een cranio sacraal therapeut? En door wie?

Graag hoor ik ervaringen
:)


Dit is de start van het topic en de vraag van de topic starter (TS)

BigBen jij start een discussie over dit onderwerp(iedere keer weer opnieuw geef jij deze discussie nieuwe voeding zo ontdekte ik bij het openen van het nieuwe topic en het maken van de beginpost).

Regelmatig wordt hier op gereageerd dat mensen het graag ontopic willen houden en de discussie niet prettig vinden
Yvankaxx schreef:
Jammer dat er zo'n discussie is ontstaan. Daarom ga ik helaas het topic ontstippen.

Banyu schreef:
Bigben,waarom verlaat je dit topic niet gewoon? Je hebt je punt gemaakt. Genoeg is genoeg lijkt me. :)
meerdere van deze posts zijn geplaatst maar ik wil niet in herhaling vallen dus laat die achterwege, er zijn ook mensen die de posts wel als prettig ervaren. Maar is allemaal off topic want het gaat niet om ervaringen.

Dan gebeurt er iets interessant. Het topic stopt in mei 2018 en wordt opneiuw opgestart door iemand die graag ervaringen wil. Dan hebben we paar dagen een ervaringstopic en ja jullie raden het al dan komt BigBen met een uitgebreide quote van een eerder verhaal met de eindconclusie
Citaat:
Kort samengevat, craniosacraal therapie is nonsens, en heeft geen enkele therapeutische waarde.
Dus het topic wordt wederom gekaapt en is weg bij de ervaringen. :j


Er worden pogingen ondernomen om het topic weer terug bij de ervaringen te krijgen door meerdere posters. Er ontstaat wederom discussie en ruzieachtige posts en mensen die aangeven

bumper schreef:
Tot pagina 2 leek het on topic te gaan.
Nu worstel ik me door discussies heen.
Iemand nog reactie op de vraag van ts zoals die volgens mij bedoeld was?
Ervaringen en namen van therapeuten die goed bevallen zijn?

bumper schreef:
Tot pagina 2 leek het on topic te gaan.
Nu worstel ik me door discussies heen.
Iemand nog reactie op de vraag van ts zoals die volgens mij bedoeld was?
Ervaringen en namen van therapeuten die goed bevallen zijn?

Citaat:
Ik probeer nog te blijven volgen, maar met bovenstaande discussie welke mijn inziens niet hier thuis hoort, is het lastig

k_m schreef:
Kan er aub een discussie topic worden geopend want dit is zo interessant maar ik wil echte ervaringen lezen en geen meningen..

pien_2010 schreef:
Het blijkt lastig te zijn om dit topic te splitsen in twee topics kreeg ik terug van het moderator team, daar er dan reacties tussen wal en schip vallen.
Vandaar aan diegene die graag willen discussiëren en in feite daarmee voorbij gaan aan de vraag van TS, willen jullie een nieuw topic starten en daar deze discussie gaan voeren?
Dan kan dit topic verder gaan met ervaringen met Cranio Sacraal therapie waarvoor TS dit topic opende.

Peetstap schreef:
k_m schreef:
Kan er aub een discussie topic worden geopend want dit is zo interessant maar ik wil echte ervaringen lezen en geen meningen..


Heb in topic getemd, wellicht kunnen voor en tegenstanders lekker een eigen topic gaan openen ?
Hier gaat het om topic onderwerp ts.

Citaat:
Open toch gewoon een discussie topic en leef je daar uit. Maar laat mensen zoals mij gerust, je beseft niet hoeveel impact zo een domme reactie kan hebben op iemand die hier gewoon van afhangt of je paard kan blijven leven of niet.


Omdat niemand een nieuw topic heb geopend heb ik dit gedaan. Want het is een interessante discussie en er lopen nu twee topics door elkaar waarvan de moderator heeft aangegeven deze niet te kunnen splitsen en dit terug heeft verwezen naar de posters van dit topic.
Vandaag is er dus een nieuw topic gemaakt door mij in de hoop dat er gestopt wordt met het kapen van dit topic en in de hoop dat de interessante discussie in een ander topic gevoerd gaat worden. Dat is een win-win situatie.

Of het moet zo zijn BigBen dat jij alleen maar in dit soort topics aanwezig bent vanuit een soort zendingsdrang om alle topics gaande over onderwerpen die (nog) niet wetenschappelijk bewezen zijn monddood te maken. Dat idee krijg ik namelijk meer en meer.
Als het je echt om de discussie zou gaan, dan zou je elders deze discussie (plek is er gemaakt en vrijwel al jouw posts zijn gequote) met plezier verder voeren en hier TS en andere bokkers in hun waarde laten door hun ervaringen te laten delen. De bokkers hier kunnen zelf de discussie volgen in het andere topic en eventueel zelf daar ook posten.

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: Ervaringen met Cranio Sacraal therapie

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-19 11:44

Dank je wel Apple. Duidelijk.

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-19 18:55

k_m schreef:
Ik heb tijdens de eerste behandeling ook foto's gemaakt trouwens. Misschien leuk om er een paar te laten zien als impressie. Het blijft een vreemd gegeven want er gebeurd veel maar ondertussen heb je ook het idee dat er bijna niks gebeurd :+ Echter stonden haar neusgaten ongelijk voorheen en na de behandeling veel minder. Ik vind het bij Fabienne ook wel heel fijn dat ze zelf ook alles documenteert, ze maakt ook vooraf en achteraf foto's. Dan kan je er ook wel vanuit gaan dat het niet zomaar iemand is die het komt doen. Dat vond ik wel erg belangrijk want ik heb wel het idee dat er wel therapeuten tussen zitten die zich nogal snel expert oid durven noemen.

[ [url=m/P1zKFY.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/j9SaVv.jpg]Afbeelding[/url] ]
[ [url=m/3KyYKw.jpg]Afbeelding[/url] ]


Leuk dat er foto's van zijn. Wat doet ze op de onderste foto k_m. Het lijkt alsof ze met haar hand in de mond zit. Klopt dat en zoja wat doet ze dan. Mijn dierenarts heb ik hetzelfde zien doen als de 1ste twee foto's maar nooit wat ik denk te zien op de onderste foto.

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-01-19 19:01

Ik ben ook benieuwd naar de volgende 2 behandelingen.
Bij Polie was het cranio sacraal zo'n klein onderdeel vd hele behandeling dat ik het lastig vind om positief of negatief erover te zijn. In ieder geval zijn wij heel enthousiast over de osteopathische uitgebreide behandeling die de dierenarts gaf en heb ik het idee dat Polie sinds haar hoofd is behandeld veel beter op let. Ze is ook nooit meer gevallen daarna of heeft iets anders stoms gedaan. Ze let veel beter op sindsdien zo lijkt het.

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-19 19:51

Nannen is ze nog steeds een lucht zuiger?

pien_2010

Berichten: 22903
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-19 18:33

Janouk wat een duidelijk en mooi verhaal. Heel fijn dat het bij het ene paard wel heeft gewerkt en helaas niet bij het andere. Kan ook niet als de diagnose zo lees van het SI gewricht. Cranio Sacraal is natuurlijk ook geen wondermiddel.


janouk schreef:
Niets bracht verlichting, terwijl het bij sommige andere paarden wel de oplossing was, was dat het voor mijn paard niet.
Toch hoorde ik nergens iemand zeggen, wat een kwakzalvers.
Maar mijn paard voelde zich nog steeds beroerd en stond overdag binnen, ze kon niet bereden worden, mijn portemonnee duizenden euro's lichter en was ik nog net zo wanhopig.

Zo herkenbaar dit. Mijn oude dierenarts heeft ooit bij koliek de foute diagnose gesteld. De behandeling hier thuis liep hier zo uit de klauwen, ik bespaar jullie de details, dat het een godswonder is dat het paard nog leeft. Niemand zou haar een kwakzalver hebben genoemd. Gelukkig kwam mijn natuurgeneeskundige met de juiste diagnose gesteld met de lechner antenne op afstand (hoe bizar kun je het krijgen). Paard kreeg de juiste fyto medicatie en is gered. Met deze dierenarts gestopt uiteraard, pfff wat een drama. Na twee jaar bij de zelfde klachten, kwam een nieuwe dierenarts hier, een Engelse. Wederom spoed consult. Onmiddellijk zei ze dat het de kidneys (nieren) betrof en trok bloed. Onze natuurgeneeskundige zou ook doormeten. 's Middags kwamen beiden met exact dezelfde diagnose. Eerst mijn natuurgeneeskundige en paar uur later de dierenarts. Op mijn vraag of het OK was dat ik het fytotherapeutisch zou behandelen net als de vorige keer, was ze 100% akkoord. Daarna heeft paard nooit meer deze klachten gehad. Dus beiden waren +:)+ want beiden hebben paar weken later weer gemeten (de een via het bloed, was OK nu, en de ander via de lechner antenne, was ook OK)

janouk schreef:
En toch hoor ik mensen zeggen, dat het placebo is, Kwakzalverij, dat het onzin is, etc. H
Zo herkenbaar dit!

Janouk ik ben het ook helemaal met je eens, dat het een niet beter is als het ander. Helpt de dierenarts → top. Helpt een (alternatieve) therapie → top. en soms heb je beiden nodig → top. Wij zeggen hier dan: "vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan".

Anoniem schreef:
Maar hoe verklaar je dan dat het paard wel losser is geworden zoals ze aangeeft?
Wat ik hoop dat in de (nabije) toekomst wel alle luchtzuig klachten weg zijn. Dat geeft een veel objectiever beeld, want dat luchtzuigen was het eigenlijke probleem. Dus blijf alert en kritisch en gooi je geld niet over de balk als het niet over zal gaan. Als jij het gevoel hebt en de waarneming dat het toch beter gaat met je paard, kun je nog even doorgaan, maar blijf wel heel kritisch want niets is zo zonde als je geld betalen voor niets. :(:)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot en 1 bezoeker