Ervaringen met Cranio Sacraal therapie

Moderators: Pistasche, Apple, Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne

 
 
pien_2010

Berichten: 22478
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-01-19 20:39

BigBen schreef:
Ik bedoel maar, een dierenarts die koliek niet herkent ?


BigBen de koliek had ik zelf ook herkent. Zo duidelijk als wat en dus de dierenarts gelijk om die reden gebeld. Koliek → dierenarts bellen!
Alleen de behandeling was fout daar deze koliek te maken had met pijn vanwege komende uit de NIEREN. Dat had ze niet herkent en dus een verkeerde behandeling gestart hetgeen van een ziek paard een onmiddellijk en zeer snel dood ziek paard maakte.
De 2de dierenarts (Engelse) had dit wel onmiddellijk herkent, bloed genomen en zij gaf andere medicijnen die wel aansloegen. Later bleek haar diagnose de juiste, net als die (wederom) van de natuurgeneeskundige.

BigBen schreef:
En dan, een natuurgeneeskundige die met een Lechner antenne van op afstand de juiste diagnose stelt.


Juist, dat is wat er gebeurde. Ik had haar gevraagd nadat ik de dierenarts had gebeld, of ze paard wilde door meten met spoed daar we met een koliek paard zaten. Dierenarts was onderweg. Wij doen het liefst beiden.

BigBen schreef:
Pien, ik vind het echt fantastisch hoe jij telkens weer verhalen weet op te vissen tot lering en vermaak van alle Bokkers.


BigBen al 20 jaar doen wij alternatief en regulier meestal tegelijkertijd. Ik heb nog veel meer verhalen want al 40 jaar doe ik dit als het gaat om mijn kinderen en mijzelf. Fijn dat je het in ieder geval als vermaak ervaart. Dit dan in tegenstelling tot jouw posten die te vaak als niet vermaak ervaren worden door bokkers, maar als betweterig, gericht op het aantonen van kwakzalverij verhaal met als enige doel om mensen onderuit te halen en als onbetrouwbaar neer te zetten.

Ik vind dat iemand als jij, die alternatief zo afwijst, er geen ervaring mee heeft, een veel "te grote broek" aantrekt en iedere keer weer mensen als onbetrouwbaar probeert onderuit te halen.
Ik sta voor mijn verhalen. Er is geen één woord van gelogen of verzonnen! En ik heb er nog veel meer. En zowel privé als uit de antroposofische artsen praktijk waar ik jaren gewerkt heb.


pien_2010

Berichten: 22478
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-19 12:42

BigBen schreef:
Pien, je kunt bij een paard geen diagnose stellen op afstand.
Normaliter stelt R. geen diagnose. Zowel op locatie als via foto meet ze met de lechner antenne en komt ze met waardes terug. In dit specifieke geval waren de waardes van alles wat met nieren te maken had enorm laag.

Wij werken al 20 jaar met deze natuurgeneeskundige. Eerst via de paarden direct, later via een foto. Ik begrijp je post volledig dat je het onzin vind en het niet kan. Want ik begrijp ook niet hoe het kan.

De foto ligt bij R. Ik mail altijd met dezelfde zin: "wil je doormeten, want ik weet niet zeker of het wel goed gaat?
Of in het geval van Hercule, ik heb een koliek paard hier wil je doormeting doen, de dierenarts komt eraan".

Ik krijg dan een hele feitelijke mail terug met allerlei waardes en dan zien we waar het probleem ligt.

Was ik de 1ste tien jaar enorm sceptisch (want ik vind dat je gewoon gelijk heb BB met je opmerking dat het niet kan), ben ik dat nu niet meer (blijf wel kritisch maar dat ben ik ook bij de dierenarts!) want R. heeft tot nu toe vrijwel altijd gelijk gehad.

Een keer bij Polie die zelfs zo dood ziek was, waar de waarden zo enorm slecht waren kwam de diagnose van de dierenarts "rode bloed worm infectie" waarbij R. aangaf, dat zie ik ook, maar er is meer. Vraag eens om een lym test want ik denk dat ze heel hoog gaat scoren.
Wij gingen behandelen fyto therapie.
Dierenarts deed op mijn verzoek lyme test. Na aantal weken kregen we terug dat de lyme waardes torenhoog waren waarbij ik aangaf dat de R. waardes na al die weken weer normaal waren volgens de lechner antenne en het goed ging met paardje.
Dierenarts wilde gelijk weer lyme test doen (gedaan, auw erg duur, maar ja weten is meten) en ja hoor wederom na aantal weken was de waarde van de lyme enorm gedaald. In overleg met de dierenarts (die in conclaaf was met een Duitse dierenarts gespecialiseerd in lyme) hebben we gekozen om geen reguliere behandeling meer op Lyme te geven.

BigBen ik vind het prima eigenlijk dat je het nonsens vind, want ik snap die hele lechner antenne en de foto ook niet (vandaar dat ik al 20 jaar altijd alles ook laat na testen door de dierenarts). Maar ik kan er niet om heen want de score is bijna 1 op 1 van gelijk hebben. Dat is heel hoog! Vandaar dat R. in het team blijft rond mijn paardjes.

Enne ik kan je nog veel meer verhalen vertellen..... :j (Tja ik heb ook allang paarden, vandaar en we doen dit ook al heel lang).

Maar terug on topic naar Cranio Sacraal, waar ik maar een beetje ervaring mee heb (toegepast reguliere dierenarts) en wel positief.

pien_2010

Berichten: 22478
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-19 13:36

Anoniem schreef:
dierenarts/ chiropractor die tevens cranio doet.
Verstandig. Doen wij hier ook in Frankrijk en als deze man (dierenarts gespecialiseerd in → osteopaat cranio+ accupnctuur) aan het werken is gebeurt het maar al te vaak dat boeren stoppen om de goede man te vertellen hoe de koe, het schaap zo enorm is opgeknapt na zijn behandeling. →
Anoniem schreef:
Als het echt kwakzalverij is zoals sommigen in dit topic vinden ( Nouja vooral 1)... dan zou een dierenarts hier toch ook niet snel een opleiding voor volgen.
Dat denk ik dus ook darkchrystal.
In Nederland wordt er sowieso heel achterlijk gedaan over vele zaken die alternatief zijn. Hier in Frankrijk zijn ze veel praktischer en is dit veel meer geaccepteerd in het normale leven en ook bijvoorbeeld apothekers moeten op de hoogte zijn van homeopathische en foto-therapeutische medicijnen. Ze verkopen het allemaal, het is werkelijk spot goedkoop vergeleken bij Nederland en ik vind dat ze ons tot nu toe heel goed hebben geadviseerd.

pien_2010

Berichten: 22478
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: Ervaringen met Cranio Sacraal therapie

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-19 19:18

Fijn k_m, goed nieuws.


pien_2010

Berichten: 22478
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: Ervaringen met Cranio Sacraal therapie

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-03-19 19:41

Leuk myrth97. Fijn!

pien_2010

Berichten: 22478
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-19 17:24

bigone schreef:
Dit lijkt me meer een stuk africhten dan ergens last van hebben.


Niet altijd. Er zijn paarden, zoals die van mij die zo claustrofobisch was dat alleen paniekhalster haar hielp en haar gewoon los laten staan.
Zij heeft geleerd dat als ze paniekeert ze gelijk vrij is. Nu kan ze overal rustig vaststaan, zelda in de trailer (wel zweten want is echt zwaar voor haar).
Zodra ze vrij staat was er niets meer ad hand.

Daarnaast lees ik bij liesje, dat als ze weg loopt het erger wordt. Dus paard kan (nog) niet alleen staan en heeft haar steun (nog) nodig .

Trouwens ik vind het wel interessant als iemand die daar mee werkt uitleg geeft.

pien_2010

Berichten: 22478
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Re: Ervaringen met Cranio Sacraal therapie

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-09-19 19:59

Klopt. Paard serieus nemen in angst en proberen angst weg te halen. Paardje was zo braaf los, dat ik al snel de oplossing had gevonden.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Hinneke, cariena1973, LiannePuthzy, pretparkpony, Rex_Rolfo en 21 bezoekers