Kissing spines maar geen last van?

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Charmaine
Berichten: 732
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-19 13:23

Lastige situatie ts. Theoretisch heb je gelijk. Maar recht hebben en recht krijgen zijn ook nog eens 2 heel verschillende zaken...
Hou er rekening mee dat als de verkopende partij niet mee wil werken en je een rechtszaak aan zou willen spannen, er de nodige tijd plus kosten overheen gaan, zonder garantie op een voor jou positieve uitkomst. En mocht het positief uitpakken, dan moet je daarna nog maar weer zorgen dat het vonnis nageleefd gaat worden. En al die tijd kun je het paard dan niet verkopen. Dus weegt dat op tegen zelf verkopen met verlies nu? Soms is het dan financieel en psychisch ook beter nu je verlies te nemen.

Buiten dat, je hebt ks en ks. In welke gradatie is het vastgesteld? Paarden zat met ks die er nooit last van gaan krijgen, maar ook zat paarden met ks klasse 1 die klinisch al last tonen...Niemand die garantie kan geven dat jouw paard met juiste training niet/wel gewoon kan functioneren op termijn...

Ik heb een hele leuke en gave merrie laten staan op de foto waarop minimale ks op 5 wervels te zien was. Merrie liet niets zien. Was klinisch top. Toch laten staan vanwege slechte ervaringen met mijn paard met ks klasse 1 die ik vanwege (meerdere) rugproblemen heb laten inslapen...

Als je tot overeenstemming met verkoper kán komen, zou ik het zeker doen. Je verlies pakken kan altijd nog.


Charmaine
Berichten: 732
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-19 13:38

Ik voel met je mee ts en snap ook heel goed hoe je je voelt door mijn eerdere ervaringen.

Ik 'ruik toch wel onraad' hoor. Ik begrijp dat je paard pas 7 is, uit België komt en niet zo lang bij de stoeterij heeft gestaan. Gezien het bedrag en geen RX-keuring, in deze tijd waarin paarden echt wel een stukje duurder zijn..Hmmmm...Ik zeg niet dat de verkoper hier van heeft geweten, deze prijsklasse zit qua rx-keuring wel op het randje van wel/niet doen, maar toch...Let op, laat je niet onder de tafel praten bij het overleg.
Wat de stoeterij wél kan doen is 'herstel van de overeenkomst' eisen, dus dat ze je aanbieden het paard in te ruilen tegen een andere. Dat is ook te overwegen natuurlijk, mits dat paard dan aantoonbaar klinisch en RX wél goed is. Die zal op zijn minst dan beter verkoopbaar zijn dan deze, als je vanwege je privéomstandigheden geen nieuw paard zelf zou willen houden.

@Maria1990 je bent op de hoogte van het feit dat ts van een prof heeft gekocht en dat in dat geval de bewijslast bij de verkoper ligt?


Charmaine
Berichten: 732
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-05-19 19:43

maria1990 schreef:
@Charmaine; ik heb al uitgelegd hoe het juridisch zit anders moet jezelf eerst even inlezen? Of het paard van TS nu bij pietje Puk vandaan komt of bij klaas dat maakt helemaal niets uit want het betreft een handelsstal.


Exact maria1990, daarom wees ik je daar ook op omdat je in je reacties steeds van particuliere verkoop uitging. Daarnaast betekent onderzoeksplicht niet altijd automatisch dat er gekeurd moet worden, alhoewel dat wel gebruikelijk is, maar dat terzijde. Ik moet me nl nog even inlezen blijkbaar....

Juridisch advies moet je altijd inwinnen bij je eigen juridisch adviseur en nooit online op een forum waar iedereen maar wat neer kan zetten. Gelukkig was mijn post gelijk aan wat in ieder geval 1 juridisch expert in dit topic gepost heeft, dus zo diep hoef ik me blijkbaar niet in te lezen...
En ja ik ben jurist, en nee niet op deze specialisatie en alle wijsheid heb ik zeker niet in pacht. Wèl een goede juridische basis en (helaas) ervaring met aankoop van paarden met verborgen gebreken.

Ts hoop dat je er uit bent gekomen of uit gaat komen met de verkoper en dat het een nette verkoper is. Zal wel een heftige periode worden even dus sterkte!

Charmaine
Berichten: 732
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-19 19:01

maria1990 schreef:
Het valt volgens de wet wel onder verborgen gebreken mits er aangetoond kan worden dat het paard bij jouw geen KS heeft opgelopen. Ik ben benieuwd of TS het juridische loket al heeft gebeld?

Edit: @Himyar; bedankt voor je PB :D


Dit antwoord klopt niet. Even teruglezen wat Floortjem hierover zegt. Als de ks wordt geconstateerd en het paard daardoor niet gebruikt kan worden voor het doel waarvoor het gekocht is, hoeft ts helemaal niet te bewijzen dat de ks niet bij haar ontstaan is. Het is juist aan de verkoper om aan te tonen dat het gebrek er op het moment van verkoop niet was...Rekening houdend met de termijn van 6 maanden.

Aan de beginpost van ts te zien, denk ik dat zij zich ondertussen goed ingelezen heeft, heel goed weet hoe dit juridisch in elkaar steekt en zich van professioneel juridisch advies heeft laten voorzien. Dat zal wrs ook inhouden niet online over deze zaak verder te praten gok ik zo.

Ts, hoe staat het nu met het onderzoek? Ben je al wat verder gekomen bij de DA? Kun je daar wel wat over kwijt?

Charmaine
Berichten: 732
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: Alphen aan den Rijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-06-19 20:56

Daar heb ik geenszins behoefte aan maria1990.Iets met de pot verwijt de ketel maria1990? My gosh...

Succes ts, ik snap waarom je niet meer reageert hier. Zal ik ook niet meer doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Jet, RianneH en 31 bezoekers