Evysor, de UV werende bril (bij o.a headshaking en uveitis)

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

 
 
Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Evysor, de UV werende bril (bij o.a headshaking en uveitis)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-05-19 21:20

Wie heeft hem al gezien? wie heeft hem wellicht al of in bestelling staan? wie twijfelt nog en wie denkt dat het onzin is ? :D :P

Aankomende week komt de Evysor bij mij binnen en ga ik hem uitgebreid testen bij mijn paard met headshaking. Ik heb de bril besteld met de zwart getinte lenzen. ( ag wie weet ben ik wel de eerste in nederland?) sinds deze maand is het officieel op de markt gekomen.

De Evysor claimed te helpen bij o.a
Na oog operaties,Eye beschadigingen, Uveitis ,Cataracts, Photo sensitivity, Glaucoma,Eye Scratching ,Head-shaking, Eyes protection from sand/water etc, Sun protection, Wind protection

alle modellen hebben UV protectie.

Voor degene die twijfelen wil ik graag mijn ervaringen delen over mijn headshaking paard :o ;)


Afbeelding
( foto is van Equick, maker van Evysor)


Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-05-19 22:27

ruitje schreef:
Wij hebben een kap met bollen laten maken bij Harrie vd Bosch, die lijkt mij prettiger zittem voor het paard. Ben erg benieuwd hoe deze pasvorm is dus ik volg :)


Ik heb deze op equitana al in het echt mogen zien, daar was ik op het plastic paard al erg tevreden met de pasvorm! hij is ook heel zacht onderlegd en heeft veel ruimte. ik ben ook zelf erg benieuwd hoe die daadwerkelijk past op mijn paard.
het zo een one size fits all moeten zijn, nou dat zullen we volgende week dus zien :+ ;)

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-19 07:07

Wesco schreef:
Ik ben heel benieuwd hoe de bril bevalt. Ik heb de Gardian Mask voor mijn haflinger en die bevalt goed. Ik vind het jammer dat er geen neusnetje bij de bril is want mijn headshaker heeft ook een jeukende neus. Weet je hoeveel % de beil uw werend is want het staat niet op de site bij Evysor.


Volgens hun facebook 100 %.

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-19 18:09

Alsnik hem binnen heb zal ik hem gelijk hier showen. Incl filmpje met hoe flexibel het is.

Het prototype die ik in mijn handen heb gehad kon je alle kanten op buigen zonder dat hij breekt.

Ookbzal ik wel even filmpjes maken van mijn paard met en zonder bril om het verschil te kunnen zien :)

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-19 21:08

Amber_anne schreef:
Welke kleur glazen heb je besteld, zag dat ze allemaal uv werend waren


Ik heb de zwart getinte glazen besteld, ze zijn idd alle uv werend en de kleur is slechts voor de fun wat ik begreep. Toch wilde ik de geinte glazen omdat het mij toch meer effect lijkt te hebben.


Mrijn schreef:
Ik ben heel benieuwd naar je ervaringen! Ik rijd mijn apard buiten altijd met een uv-werende vliegenkap omdat ze erg gevoelige (lichtblauwe) ogen heeft. IN het verleden was ze extreem overprikkeld en schikachtig, de vliegenkap heeft dat voor een groot deel verholpen. Dit is een wat sjiekere oplossing...

Waar heb je hem besteld? Ik heb Hrse riders clasics benaderd, maar zij hebben hem niet in het assortiment opgenomen omdat ze hem een te hoog gadgetgehalte vonden hebben en wachten op een doorontwikkeling... Geen idee wat ze er precies niet goed aan vonden.


Ikbheb hem rechtstreeks bij equick zelf besteld. Hij word dus vanuit italie verzonden, de meeste nederlandse retailers hebben alleen de niet getinte glazen en ik wilde graag de zwarte.


Epllejeck en horsefitshop verkopen dus de niet getinte versie. Die is ook iets goedkoper

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-19 20:14

Volgens de track en trace moet ie maandag binnen komen *\o/* *\o/*


Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-06-19 15:23

JA! Hij is er !!!
Afbeelding
Afbeelding
(Mijn dame houd niet van foto's xD)

De pasvorm is totnutoe goed en makkelijk aanpasbaar door de flexibiliteit. Vanavond naar mijn werk zal ik wat meer info delen en fotos! Even wachten dus nog ;)

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-06-19 15:43

Elisevanhaut schreef:
Wat gaaf! Ik ben benieuwd naar je bevindingen.
Hebben ze ook verschillende maten of maar 1 maat?

1 maat maar. Vanmiddag op verschillende paarden gepast en zit goed. Bij een mini shet echter niet. Kwa bril wel maar de bevestigingband is er iets te lang voor.

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-06-19 17:43

Thokkadisje schreef:
Geen gezicht, net alsof ze een VR bril op heeft _O-

Maar het gaat erom dat dit voor jullie werkt natuurlijk! Wel zou ik het leuk vinden als ze er een bijpassend brilletje voor de ruiter bij hadden geleverd 8-) . Een gemiste kans :D

Haha nou heb er wel een equick petje bij gekregen tegen de zon :,)Ik heb al wat fotos en filmojes gemaakt voor jullie, na mijn werk zal ik die nog even plaatsen :)

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-06-19 22:10

Oke wat uitgebreider verslag van mijn eerste bevindingen.

Bij de bril kwam een mooie mooie stevige beschermhoes + simpel rugzakje (captasje idee).tevens een korte beschrijvinf met hoe je hem op maat maakt voor je paard.

Eerste wat opviel is dat hij net als het prototype heel flexibel is
Afbeelding

Afbeelding

Daarna heb ik hem even op meerdere paarden geprobeerd voor de maat. Ik schat de maat van grote pony tot full. Dit niet door de bril maar vanwege de bevestigings band. Deze is voor kleine ponys te lang.

Wat opviel bij het passen op deze paarden is dat geen enkel paard moeite had hem te accepteren. Zo ook mijn 3 jarige die geeneens ooit een vliegenkap heeft opgehad.

Afbeelding

Daarna was mijn headshaker aan de beurt en deze was zeer content met de bril.
Ik heb hem 4 uurtjes ophehad in de wei en ook hier is hij niet verschoven of afgezakt. (Zij heeft hem in dr wei eigenlijk niet nodig zolang de zon niet fel schijnt. Maar was een mooie test dit nu te doennipv als de zon wel lekker fel schijnt :o

Afbeelding


Zodra de zon weer gaat schijnen breng ik jlie nog op de hoogte voor het daadwerkelijke effect met een voor en na video. Als ik het weersbericht zo kijk word dat wel pas volgende week.

De zachte en flexible onderlegging sluit ook overal mooi aan en geeft dus gelijk goed afweer tegen vliege


Afbeelding

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Re: Evysor, de UV werende bril (bij o.a headshaking en uveitis)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-19 12:04

Vandaag toch nog veel zon!
Ik deel zsm de met en zonder bril filmpjes. WAT EEN VERSCHIL!! bij het longeren bijna niet geschud en buiten op wandeling liep ze zo heerlijk relaxed mee ! ( normaal stapt ze flink door en wilt ze zsm de ronde gehad hebben)

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-19 12:41

Princesj schreef:
Ik kreeg het advies hem niet in de wei te gebruiken helaas. Het lijkt mij namelijk de oplossing voor mijn pensioenado met oogproblemen.


Op equitana vertelde ze mij dat ze hem zelf ook in de wei opdeden. Maarja ze zeggen er wel een disclaimer bij dat je ze erbij moet blijven.
Hun kunnen natuurlijk ook nooit 100 % garantie er op zetten. Dus zetten ze het er bij omdat ze anders verantwoordelijk gesteld kunnen worden.

Ik heb het geluk dat bij mij gedurende de dag er altijd iemand (vaak ikzelf :p) aanwezig ben bij de paarden. En savonds gaatie gewoon weer af.

Maar de resultaten totnu mogen er zeker wezen :D

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-19 15:20

GaelleS schreef:
Ze zouden het euh 'glas' misschien ook kapot kunnen maken in de wei, vandaar denk ik. Je doet wat je wil natuurlijk maar als ie stuk is tja :P Als je een beetje een rustig paard/kudde hebt kan je het wel riskeren natuurlijk :DZover nij verteld is kunnen de glazen noet zomaar breken, kunnen er volop op rollen zeg maar. Maar met een trap van amder paard weet ik niet.

Mijne staat apart met 3 andere rustige paarden op een enorme wei. Ik zou haar zelf idd niet in de grote kudde van 20 paarden ermee zetten. Denk dat paard er niks mee kan overkomen maar gewoon zonde is van je centjes als die breekt. Want goedkoop is ie natuurlijk niet .

Ik ga nu even de filmpjes uploaden :)

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-19 16:38

Hierbij de video met resultaten :D :D


Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-19 17:14

Oryani schreef:
TS, mag ik vragen hoe je bepaald hebt dat het HS afkomstig is van (fel) licht? Puur op eigen bevindingen, of specifiek laten vaststellen?Dit heb ik zelf vastgesteld, pollen netjes hielpen niet, cranio sacraal therapie, osteopathie etc. niks hielp. In het verleden als ik met lekker zonnig weer op buitenrit ging sloeg ze mij zelf een bloedneus zo hoog als haar kop kwam. ik ben toen is met een vliegenkap op op buitenirt gegaan omdat er toen heel veel vliegen zaten en merkte op dat ze minder hoog haar kop gooide (| en ik deze niet hoefte te ontwijken :') ),

toen ben ik het is gaan uittesten en echt gaan meten wanneer ze het deed. toen bleek dus dat het bij haar echt op zon gericht was. maar ik moet zeggen, dat ik vandaag met deze bril pas de 100% uitsluiting heb gekregen dat dit ook het geval is. daarvoor was het zo'n 70% zekerheid haha

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-19 18:17

Oryani schreef:
Ik vind het zo moeilijk... Die van mij shaket altijd en overal, reageerde niet op uitdoven van de trigeminale zenuw, niet op medicatie, manuele therapie, pollennetje, vliegenkap... Maar omdat ze het ook in de binnenpiste doet (wel minder) had ik zonlicht ook geschrapt. Jouw resultaat maakt testen wel heel aanlokkelijk...


ja snap ik hoor. ik vond het ook heel moeilijk om de bril aan te schaffen. want ja best prijzig om aan te schaffen. Het zou mooi zijn als een eQuick dealer een ter huur beschikbaar stelt om in dit soort gevallen te testen. ( mischien kan je dit bij een eQuick dealer in de buurt eens voorstellen?)

Ik heb heel lang getwijfeld, en reacties op facebook gezien van mensen die het maar een lachertje vonden. ik had toen zoiets van ja.. toch zal iemand hem ooit moeten gaan uittesten. en ja even later ben ik dus die persoon :D :o

totnu is het echt mijn geld dik waard,

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-19 18:43

DaraBariton schreef:
Is deze ook geschikt als het niet zo zonnig is? Mijn paard heeft een beschadiging aan het oog waar we nog voor behandelen en moet dus buiten een uv vliegenmasker op. En de vliegen kunnen hier niet tussen?jazeker, hij sluit overal mooi aan, vliegen kunnen er niet onder, op de website staat ook bij dat deze gebruikt kan worden voor bijvoorbeeld beschadigingen, uveitis en na operaties aan het oog.

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-19 19:28

Lottegold schreef:
waar is hij te bestellen?. kan dat al in nederland?


epplejeck en horsefitshop hebben de evysor met transpirante glazen. de getinte, blauwe en oranje glazen alleen nog gezien via eigen webite van equick www.equick.it . hier heb ik besteld binnen een week in huis !

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-06-19 14:08

JesdaJinn schreef:
Wat een apart iets.

Ik ken het helemaal niet ik als leek zijnde denk dat het paard zo der bril erg schud met het hoofd en met bril niet.
Komt dat door de zonlicht inval in de ogen ofzo?


Ligt er aan, headshaking kan veroorzaakt worden door meerdere dingen. Pollen, verstoorde trigmentale zenuw , vast zitten in het lijf en ook zonlicht.

Bij mijn paard word het dis veroorzaakt door zon licht. (Nee dat zeg ik niet goed) infeite word het veroorzaakt door de uv straling in zonlicht *D

De bril geeft een beschermung tegen de uv straling waardoor mijn headshaker stopt met schudden. En letterlijk en figuurlijk rust in haar hoofd kan krijgen.

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Re: Evysor, de UV werende bril (bij o.a headshaking en uveitis)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-19 18:41

Oh jammer zeg! Maar net watsasqiua zegt. Mischien wat langer uitproberen.

Nu weer ik niet of er verschil zit in de getinte en niet getinte lenzen. Ik heb natuurlijk de getinte. Nu zouden alle modellen wel uv werend zijn

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-06-19 18:41

Malenka schreef:
Ik heb de oranje net besteld. Ik hoop enorm op goede resultaten. Zal ik ze hier delen als ik hem heb?Ja ben benieuwd.

Bij mij diet ie nog steeds zijn werk goed. Als ikchen sichtends om kom doen steekt ze zelf al haar hoofd erin :D echt goud dit voor haar !

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Re: Evysor, de UV werende bril (bij o.a headshaking en uveitis)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-06-19 13:03

Tot nu toe geen last gehad van condensering. Er zitten ook ventilatie schachten in het midden stuk. Alleen met de benauwde dagen en 30 graden, had ze op de aanhechting van de bril wat zweet. Maar dat was minimaal en ook niet gek met het weer.


@lottegold super zeg! Blij dattie werkt !

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-06-19 11:07

Malenka schreef:
Ik heb hem nu ook binnen. Morgen maar eens passen. Het ziet er in ieder geval heel goed uit. Ik ben zo benieuwd naar hoe Nilay het ervaart.Ben benieuwd ;) heb je de doorzichtige glazen of de getinte ?

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-06-19 18:23

Malenka schreef:
We hebben de oranje gespiegelde.

Nilay deed alsof het de normaalste zaak van de wereld is om een zonnebril te dragen. Hij bleef goed zitten, regen was geen probleem en Nilay heeft alleen knikjes gegeven als hij gespannen was door de situatie. Verder totaal niet. Zodra de bril afging na het rijden begon hij te schudden.

Het enige dat ik nog moet uitzoeken is hoe ik fijn bitloos kan rijden met de bril op.


[ [url=m/HaeRsk.jpg]Afbeelding[/url] ]

[ [url=m/dQYXNr.jpg]Afbeelding[/url] ]


Super hip! Staat hem goed. Fijn dattie bij jou ook zo werkt :D

Mischien idee om de banden van de evysor onder het hoofdstel te doen ?

Team_Sublime

Berichten: 1226
Geregistreerd: 27-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-06-19 17:24

simodi schreef:
Inmiddels al meer nieuwe ervaringen met de bril?


Bij mij nog steeds niks te klagen. Roletta schud niet meer. Heeft hen lekker in de wei om en nig niet verlore

Mensen kijken op straat wel nog ff raar maae het is op stal al normaal om te zeggen hey kan jij morgen ff rolettas bril op/af zetten


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dartel, glenda, Spekkie01 en 31 bezoekers