Wondjes door Narcolepsie

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Benzz
Berichten: 584
Geregistreerd: 10-02-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-19 17:43

xyzutu2 schreef:
maar kan ook voorkomen bij paarden die al lange tijd in de groep staan maar die lichamelijk ergens last van krijgen, niet meer makkelijk en snel overeind kunnen komen en dus steeds minder vaak/lang durven te liggen in een groepssituatie, zeker als de paddock/schuilstal niet heel erg ruim is voor het aantal paarden.

Dan is het toch de hoogste tijd voor een andere keuze............


Benzz
Berichten: 584
Geregistreerd: 10-02-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-19 22:22

tamary schreef:
Jimbo schreef:
Hij staat nu fulltime in het land met weinig verharding, is al 23, dus ja, wel wat littekenweefsel en af en toe wondjes, maar nooit kreupel erdoor geweest (wel artrose kreupelheid). Echte narcolepsie is niet te genezen. Alleen mee om te gaan.

Artrose is pijnlijk, zeker gezien de kreupelheid die je aangeeft en maakt opstaan na langere tijd liggen moeilijk. Als zo'n dier geneest na week of 2 goede pijnstillers, dan heb je zeker te maken met slaaptekort en dat is een pijnprobleem, geen rare neurologische aandoening die eigenlijk niet voorkomt bij paarden op wat bloedlijnen na waar het erfelijk is.


Dit dus, zet hem op een pijnstiller en je krijgt denk ik je antwoord, alleen zal dat antwoord niet zo leuk zijn. Maar probeer echt te denken voor wat goed voor je paard is en soms is dat de meest vreselijke beslissing.

Benzz
Berichten: 584
Geregistreerd: 10-02-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-19 22:43

Martje70 schreef:
Sorry Benzz, maar dat gaat mij toch even te kort door de bocht...

Hij is 23 en heeft artrose en durft niet te slapen. Dat is niet te kort door de bocht, hoe emotioneel vreselijk het ook is. Al heeft hij narcolepsie, dat is ook een ramp voor een paard ( vluchtdier)

Benzz
Berichten: 584
Geregistreerd: 10-02-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-19 22:44

Jimbo schreef:
Mn paard had 10 jaar terug (waarschijnlijk) nog niet zo erge artrose als ie nu heeft, toen al wel narcolepsie. Denk eerder dat het bij hem komt door zijn hoogte. 1.86m, maakt gaan liggen en opstaan moeilijker.
Pijnstillers zet ik hem liever niet op als het niet nodig is, is bij zijn leeftijd toch ook weer een aanslag op zijn organen.

Maar dagelijks pijn hebben, heb je geen problemen mee?

Kijk eens wat er gebeurd als hij een week op flinke pijnstillers staat en beslis dan of het een aanslag op zijn organen is.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __Elizabeth, Renate94 en 9 bezoekers