Na bezoek osteopaat verzet bij overgangen?

Moderators: Apple, Coby, petraaken, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

MarleenM

Berichten: 1723
Geregistreerd: 29-02-04
Woonplaats: Gronau (Duitsland)

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-06-19 20:16

Lenexa schreef:
De afgelopen 2 weken loop ik tegen wat verzet aan bij het rijden van overgangen. Het gaat vooral om stap-draf, want galop doen we nu weinig vanwege dit.

Twee weken geleden is de osteopaat geweest, paard moest 2x de sloot uit geholpen worden dus ze zat vast in de schouders. Ik wil gelijk zeggen dat ik een goede osteopaat heb, staat bij vele goed aangeschreven en ik ben zeker tevreden. Het gaat dus niet om of dat deze osteopaat goed is of niet, ik vind van wel.

Paard goed losgemaakt, 3 dagen rustig aan gedaan. Daarna er weer op, wat schever dan voor de behandeling maar niets schokkends. Maar bij het aandraven staakte ze en gaf ze zelfs een bok(je). Ik dacht vast wat stijf en heb haar met lange teugel wat laten draven. Maar de 2 overgangen daarna ook verzet, dus ben afgestapt en heb afgezadeld en los gelongeerd om te zien het wellicht er aan lag dat ik erop zat. Daar deed ze nog wel nukkig bij aandraven maar bok alleen bij de overgang naar galop.
Dagen erna rustig aan gedaan, dagje gelongeerd, 2 dagen licht gereden met alleen stap en draf. Nog steeds wat bokkig maar werd wel minder. Heb vooral op de drafbaan gereden, veel recht uit en niet veel gevraagd. Ruim week na de behandeling les gehad, daar liep ze eigenlijk wel weer oke. Maar daarna nog 2 keer gereden, dinsdag wilde ze niet zakken met haar hoofd. Rug veel wegdrukken, rechterschouder vastzetten. Als er veel te zien is en ze afgeleidt is doet ze dat wel eens vaker een stukje, dus een mindere dag is niet gelijk een ramp. De overgangen deed ze prima, behalve naar galop. Daar ook wat verzet met een bok, maar ze sprong wel aan. Maar omdat we wat aan het aanmodderen zijn wellicht toch van belang?

Gister gereden en het verzet is weer terug. Het is vooral bij het rijden van overgangen, beide kanten op. Ze doet haar hoofd heel laag, geeft een (mini) bok en staakt als ik been geef. Als je het 3 keer vraagt gaat ze wel, linksom gaat dan eigenlijk wel prima eenmaal in draf. Maar rechtsom lijkt het alsof het toch niet helemaal lekker voelt. Ze gaat vaak heel laag, echt dat stofzuig idee en af en toe gaat ze ook met haar hoofd schudden.
Kortom ze laat zien dat het niet goed voelt. Ze is absoluut geen staker of bokker en ze is normaal altijd goed aan het been.

Ze loopt gewoon regelmatig, benen voelen prima, ze is verder blij. Loopt gewoon in haar normale tempo.
Ik heb 2 verschillende dagen stalgenoten laten kijken met rijden, ze zien verder niets aan haar behalve wat ik hier boven beschrijf. Staat 24/7 in de wei, speelt en doet daar ook gewoon zoals normaal. Ook in stap merk ik niets aan haar, dat betekent uiteraard niet dat ze dan nergens last van heeft maar toch.

Ik heb de osteopaat vanmorgen gesproken, ze komt dinsdag weer kijken want ze vind het ook vreemd en wil haar toch wel even navoelen.

Maar ben toch wel benieuwd naar waar ze last van zou kunnen hebben en of jullie idee├źn hebben wat haar dwars zit en wellicht oefeningen die haar kunnen helpen?


Ik heb even iets dik gedrukt, dit zou me wel een beetje zorgen baren. Heb je gezien dat ze erin gewandeld is of heb je alleen in de sloot gevonden?

Als ik jou was zou ik als je alles hebt uitgesloten eerst een week of 2 ontspannen voorwaarts neerwaarts longeren, eventueel aan het einde van de 2 weken een paar balkjes meenemen zodat ze goed gaat loslaten in de rug.

Je zegt dat je juist niet de galop meepakt, mijn ervaring is dat als paarden zich wat vastzetten in de rug en je een voorwaartse galop meepakt op bv de volte je ze erg fijn rond naar beneden kunt instellen.

Na 2 weken ging het wat beter zeg je, dan vermoed ik toch dat hij een flinke behandeling heeft gehad en dusdanig in zn lichaam "aangepakt" door zowel de ostheopaat als de zwemlessen..

Kerstmuts


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: har166, Marieke33 en 14 bezoekers