Gebitsbehandeling op kliniek

Moderators: Nicole288, Coby, Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Glossy227
Berichten: 168
Geregistreerd: 14-08-14
Woonplaats: Scheemda

Gebitsbehandeling op kliniek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-19 17:22

De dierenarts is vandaag langs geweest voor mijn oude merrie en die constateerde dat er niet alleen een aantal haken op de tanden zitten maar dat er ook 1 kies los zit, 1 deels is afgebroken en ze had het idee dat een deel van het kaakbot weg was bij de loszittende kies.

Verder vond ze haar er ondanks dat ze alweer 29 is nog hartstikke goed uitzien.

Nu heb ik de kliniek die ze aanraden gebeld met onder andere de vraag of ze een inschatting konden maken over de kosten.

Uiteindelijk kwam het erop neer dat voor een eerste consult inclusief foto's maken ik rond de 150 a 200 moest denken en dat ze dan een plan van aanpak konden maken met het daarbij behorende prijskaartje.

Dus nu vroeg ik mij af wat zijn de ervaringen van anderen? Heeft iemand hier wel eens een dergelijke uitgebreide gebitsbehandeling laten doen? Hoe is dat verlopen en wat waren de uiteindelijke kosten?


Glossy227
Berichten: 168
Geregistreerd: 14-08-14
Woonplaats: Scheemda

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-11-19 17:51

November108 schreef:
Mijn paard had een afgebroken kies, naar aanleiding van foto's bleek dat deze eruit moest worden gehaald. Is staand gedaan, moest gestempeld worden via de wang want met trekken brak hij verder af. Inclusief foto's, enkele dagen kliniek en nazorg medicatie was ik rond de €1200,- kwijt.

Edit: [MD] Gebroken kies hier kan je meer info lezen, heb er toen een topic over bijgehouden.


Was er een speciale reden dat ze een paar dagen moest blijven? Of is dit gebruikelijk? Hier is namelijk niks over gezegd tegen mij


Glossy227
Berichten: 168
Geregistreerd: 14-08-14
Woonplaats: Scheemda

Re: Gebitsbehandeling op kliniek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-11-19 23:07

Bedankt voor de reacties allemaal.

Ik heb vandaag eindelijk de dierenarts van de kliniek te pakken gekregen, hiervoor alleen maar assistentes die zeiden je word terug gebeld. En eentje die vroeg ja maar wat wil je dan dat wij eraan doen?

Volgende week donderdag mag ik heen met het paard en ik heb besproken dat de haken eraf worden geveild en de loszittende kies eruit word gehaald. Geen foto's dat vond hij overdreven en hij gaat ervan uit dat ze gewoon gelijk weer mee naar huis mag. Dus het lijkt erop dat het hopelijk mee gaat vallen. Nu weet je het natuurlijk nooit maar ik heb goede hoop.

De eerste assistente die ik sprak liet me behoorlijk schrikken, ze was heel negatief over dat een gebitsbehandeling voor een 29 jarige nutteloos was en toen ik aandrong zei ze dat ze geen afspraak ging plannen maar me wel liet terug bellen door de dierenarts. Dus ik ben heel blij dat ik na 2 dagen wachten en 4 keer bellen eindelijk de dierenarts aan de lijn heb gekregen die het verhaal niet zo schokkend vond en een afspraak heeft ingepland. Al gaf hij wel aan dat hij haar gebit niet meer 100 punten kan maken maar dat begreep ik zelf ook al, ze mist tenslotte al een aantal kiezen en met 29 kun je gewoon geen perfect gebit meer verwachten.

Het enige wat ik wil is dat de haken eraf zijn en ze geen pijn heeft. Elke dag emmers met pap maken deed ik toch al


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense, GrapeshotBot, Merel___ en 13 bezoekers