onregelmatig? netjes lopen?

Moderators: Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby, Dyonne

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

bigone

Berichten: 26540
Geregistreerd: 03-08-09

Re: onregelmatig? netjes lopen?

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-17 12:29

Wanneer je alleen maar recreatief rondrijd moet je paard ook goed zijn. Waar het ligt, lichamelijk of door jouw rijden is niet te beoordelen maar hij loopt zeker niet goed. Maak eens een video aan de longe want dan kun je iets meer zien.


bigone

Berichten: 26540
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-07-17 20:41

Opladen, naar de kliniek en de achterhand goed na laten kijken. Op de tweede video is heel duidelijk te zien dat hij rechts achter niet wil belasten. Daar moet een oorzaak voor zijn, bekken, been, scheef SI gewricht. Maar dat zou ik uitzoeken voor je er weer opstapt. Het bokken is zeer waarschijnlijk een teken van verzet, het zal pijnlijk zijn om te galopperen.

bigone

Berichten: 26540
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-17 09:14

ZO zeg, ts geniet van je week vakantie. Je paard heeft ook vrij dus zal zich wel vermaken op de weide. Top dat je het zo oppakt en wanneer je weinig ervaring hebt, je paard altijd al zo liep dan snap ik heel goed dat je het niet voelt. Daar moet je echt een gevoelsruiter voor zijn want ik zie op wedstrijden/trainingen wel vaker ruiters die een onzuiverheid niet meteen herkennen. Ik hoop dat de oorzaak word gevonden en vooral dat het te verhelpen is, fijne vakantie en veel succes met je paard.

bigone

Berichten: 26540
Geregistreerd: 03-08-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-17 12:02

Sjolvir schreef:
TS, jammer dat hij inderdaad in draf ook kreupel is, rijtechnisch probleem is niet leuk, maar echt kreupel is nog minder leuk.
Dat je het niet voelt hoef je je niet voor te schamen, heel veel mensen voelen niet dat hun paard kreupel is (al zou je hier in dit topic denken van wel) en zeker als het er langzaam ingeslopen is ga je er in mee.

Dat je eerst op vakantie gaat vind ik zo raar nog niet hoor, paard is niet sinds gisteren kreupel gok ik zo, gewoon niet rijden lekker op het land laten zoals altijd (of wat) en na je vakantie na laten kijken. Zou wel voor een kliniek kiezen waar ze ook meteen verder kunnen en niet da langs laten komen die dan kijkt, roept ja klopt loopt niet goed... en dat er dan nog niet verder wordt gekeken.

Je hebt wel echt een super paard qua karakter hoor en jij ook top hoe je reageert in dit topic.

Wat mis ik toch een like knop wanneer ik dit soort berichten lees!!


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dimfieaqua, Muiz, Nele80, RenskeFrea en 9 bezoekers