onregelmatig? netjes lopen?

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

_kajo_
Berichten: 724
Geregistreerd: 21-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-17 19:06

moonfish13 schreef:
Zammie schreef:
Ik begrijp Bruintje wel. Paard loopt al jaren met pijn. TS opent af en toe een topic met dezelfde steeds slecht lopende paard. Iedere keer wordt daar wat over gezegd en TS verschuilt zich achter een (ondeskundige?) DA.
Paard heeft heeeel veel pijn . Het doet mijn hart pijn om dit te zien. En dan steeds die antwoorden van TS. De onschuldige zelve... Als je dit werkelijk niet in de gaten hebt, moet je geen paard nemen. Dan is je duidelijk iets en ben je niet in staat om een paard te houden. Dit gaat nu al zolang aan... Ik heb zo'n medelijden met dit paard..

Ik snap bruintje ook heel goed, maar ik uitte het niet omdat het geen zin heeft.
Ts ziet niet dat je paard aan huis en dan dit niet missen niet kan, en dat gaat ze ook denk ik niet inzien want het is telkens de schuld van een ander.
De opmerking eerder: laat m inslapen en koop een hobbelpaard is denk ik de beste..
Echt ik hoop dat ik ongelijk heb, maar na dit paard komt er weer een die aan huis komt te staan, 90% zeker.
Voorbeeld over een ziekte waarbij kreupelheid herkennen echt noodzaak is:
Mijn pony was raar kreupel en bleek licht hoefbevangen, gelijk op de paddock met hooi en 5 dagen later is hij weer goed op de been.
Had ik hem een week met rust het land gegooid had hij nu zwaar bevangen geweest en had het einde pony kunnen zijn.
En als ik dan mijn verwende smurf zie die goed behandeld werd, en gelijk is bekeken door een orthopeed en chiropractor..
Dan denk ik echt jeetje wat heb jij pech paard, om zoveel jaar met pijn te lopen en dat je eigenaar het niet eens ziet.. ;(


En ook ik begrijp Bruintje helemaal. Ik lees al vanaf het begin mee en ik verbaasde me er over (in positieve zin) hoe opbouwend bijna alle bokkers reageerden. Normaal wordt er veel harder gereageerd in soms minder erge zaken. Ik ben meer van het type 'van dik hout zaagt men planken' en tact is mij geheel onbekend, ik hou me dan dus maar stil. Toevallig dit topic wel aangehaald in een gesprek met mijn stalhoudster. Wij hadden het erover dat er tegenwoordig zoveel verborgen dierenleed is door onwetendheid. In onze directe omgeving al meer van dit soort vergelijkbare zaken gezien. Gewoon niet zien wat een paard daadwerkelijk nodig heeft. Toen wist ik nog niet dat TS dus wel op de hoogte was, of had kunnen zijn, dit vind ik nog even een gradatie erger. Ik ben het dus ook helemaal met Zammie en moonfish13 eens.


_kajo_
Berichten: 724
Geregistreerd: 21-03-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-17 20:30

Ik heb zojuist het linkje van één van de longeerfilmpjes naar mijn zus gestuurd. Zij heeft, zegt ze zelf, nul,nul verstand van paarden. Heb haar niets verteld alleen wat ze van het paard vond. Haar reactie: "stijve kont". Een leek kan het dus zien!

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: PetalBot en 1 bezoeker