Eieren laten stollen in pan zonder deksel

Moderators: Duhelo, Essie73, Muiz, Ods, NadjaNadja, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Lusitana

Berichten: 20050
Geregistreerd: 26-10-04
Woonplaats: buiten Grandola, Alentejo, portugal

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-19 16:19

Tica_81 schreef:
Je maakt een spiegelei of omelet toch ook zonder deksel en dat stolt ook.

Ja, maar bij een spiegel ei stolt het eiwit boven op de dooier niet echt en als je er een deksel op doet wel.
Als de bedoeling is dat het wit helemaal om de dooier stolt en het geel minder, zoals bij bepaalde recepten, is afdekken nodig.

Bij een omelet roer je een en ander door elkaar dat is weer anders, en de onderkant stolt wel degelijk sneller dan de bovenkant. Als je hem dubbelslaat, zoals ze in restaurants doen, is hij nog zacht van binnen.

Verschil van shashuka gemaakt met en zonder deksel.
Laatst bijgewerkt door Lusitana op 06-04-19 16:31, in het totaal 1 keer bewerkt

Donaties nodig. Elke euro telt, gered paard is gearriveerd, [PP] [VOLG] Nieuwe rescue , maar nog iets extra nodig voor extra voer etc. Te koop 2.5 jarige cruzado merrie, goedkoop.



Lusitana

Berichten: 20050
Geregistreerd: 26-10-04
Woonplaats: buiten Grandola, Alentejo, portugal

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-04-19 16:58

En eigenlijk is alles wel elders te vinden wat op Bokt voorbij komt, als je zo gaar redeneren.
Mensen gebruiken fora vooral om meerdere meningen en ervaringen te horen en daar is niks mis mee.

Maar TS, het recept kan toevallig met en zonder deksel gemaakt (zie plaatjes in mijn vorige post). Het duurt iets langer zonder. Je kunt ook wat van het hete tomatenprutje over de eieren schepen om ze beter te laten stollen.

Donaties nodig. Elke euro telt, gered paard is gearriveerd, [PP] [VOLG] Nieuwe rescue , maar nog iets extra nodig voor extra voer etc. Te koop 2.5 jarige cruzado merrie, goedkoop.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: plutolover en 26 bezoekers