Bokt's keukenprinsessen!

Moderators: MirandaT, Duhelo, Essie73, Muiz, Ods

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-18 09:46

Dit is een topic wat ik altijd gemist heb, we hebben ondertussen topics over:
- Afvallen (lijstjes)
- Laten zien wat je hebt gegeten
- Bakken
- Taarten decoreren
- Vegan/vegetarisch
etc. etc. etc.

Ik mis een plek waar we kunnen praten over recepten, inspiratie opdoen, tips geven en krijgen. (Ik heb bijvoorbeeld al een hele leuke tip als je komkommerplanten hebt staan en je net als ik een komkommer overschot hebt op het moment)

Enfin, vandaar dit topic! (Oh, en ben je geen keukenprinses maar hou je wel van koken? No problemo.)

LET'S COOK


Afbeelding
Laatst bijgewerkt door borstnoot op 27-06-18 10:16, in het totaal 1 keer bewerkt

Eigenwijs is ook wijs.


borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-18 10:21

Zou jammer zijn als je niet mee praat als je jezelf niet een keukenprinses acht. Heb m'n OP dan ook even aan gepast. :+

Klinkt lekker Jans! We BBQ'en bijna nooit, maar is zeker iets om te onthouden!

Inga: smaakt het dan nog naar zuurkool? Vind het een hele nare smaak (en structuur) hebben...

Zal ik ook even mee doen met m'n komkommersalade recept:
Snijd hele dunne plakjes van een komkommer (1 mm dik ongeveer). Gewoon lekker ongeschild. Warm in een pannetje 50 ml azijn, 3 eetlepels suiker, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel mosterd, peper, zout en wat citroensap op. Breng zachtjes aan de kook en roer totdat het een mooie massa is.
Doe het goedje (warm) over de komkommers heen en laat minimaal 3 uur intrekken. Su-per lekker!!
Laatst bijgewerkt door borstnoot op 27-06-18 10:44, in het totaal 1 keer bewerkt

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-18 10:41

Celien: ik weet dus wat ik als lunch eet morgen! Ik ben echt super benieuwd naar je soto, is iets wat ik altijd al heb willen maken maar nooit heb gedaan.

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-18 11:05

Celiien schreef:
borstnoot schreef:
Celien: ik weet dus wat ik als lunch eet morgen! Ik ben echt super benieuwd naar je soto, is iets wat ik altijd al heb willen maken maar nooit heb gedaan.

Soto is vrij simpel, als je maar de tijd hebt en even weet hoe/wat :j Vooral de tijd hebben is wel een dingetje :')


Ik zie bij het zoeken naar recepten (door alle kruiden) door de bomen het bos niet meer. Ik heb een stuk of 40 kruiden schat ik, maar Aziatische kruiden moet ik echt even in gaan investeren.

Eigenwijs is ook wijs.


borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-18 11:15

MarlindeRooz, die heb ik ook een keer gemaakt!! Super lekker! Alleen de ricotta vond ik een beetje tegen vallen, denk dat ik het de volgende keer met een andere kaas probeer.

Een vega(n) curry recept kan ik je niet mee helpen, sorry!

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-18 12:06

Dani schreef:
Citaat:
Ik bak ook graag brood

Heb je een fijn recept? Ik wil al heel lang zelf brood bakken (in de oven) maar er zijn zoveel recepten en mogelijkheden dat ik het nog nooit heb gedaan. :P


Eens!

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-06-18 12:44

Britt schreef:
Leuk topic! Ik hou van koken, maar het uitgebreid koken/experimenteren schiet er toch een beetje bij in, sinds mijn zoontje is geboren.

Mijn specialiteit is momenteel een doritos ovenschotel Haha



Klinkt lekker hoor!

Celiien, aaahhh zo. Ja dat is inderdaad ook een oplossing!

Many, als je een gouden tip hebt, laat je hem dan weten? :)


Vanavond krijgen we pasta met kip te eten. Bijna iedereen lust hem en super simpel:

Kipfilet schoonmaken, reepjes snijden van ongeveer een vinger dik, even marineren in olie, peper, gerookt paprikapoeder (TIP!!), normaal paprikapoeder, knoflookpoeder en nog wat ander spul wat me lekker lijkt). Daarna de oven voorverwarmen op 200 graden.
Uitje en knoflook fruiten, flinke scheut droge witte wijn erbij (2-3 dl schat ik). Dan een bakje kruiden roomkaas en overgebleven creme fraiche/slagroom oid. Even proeven en als de saus te dik is wat boullion erbij. (moet echt wel een dunne saus zijn). Soms doe ik er ook een bakje fijn gesneden zongedroogde tomaten bij.
Ondertussen de kip (kort!!) braden en schelpjes koken. Een andere pasta zal ook wel kunnen maar omdat de saus dun is gaat die lekker in de schelpjes zitten. Dan roer ik de saus door de pasta, en maak ik in een ovenschaal een laagje pasta, laagje kip, laagje pasta, laagje kip etc.
Flink wat parmezaan over de pasta heen raspen en de oven in voor 15-20 minuten. Eventueel even de grill aan zodat de parmezaan mooi bruin wordt. Ook gaat er een schaaltje met cherry tomaatjes met olijfolie peper en zout in de oven, soms gaan die hard dus meestal zet ik ze er na 5 minuten bij.

Groenten zullen er ook wel doorheen kunnen maar ik vind het lekker om groene asperges of sugarsnaps erbij te doen uit de oven. Vanavond worden het sugar snaps: goed schoonmaken, olijfolie peper en zout er overheen. Goed husselen en verdelen op de bakplaat. Tegelijk met de cherrytomaten de oven in. Ik hussel ze halverwege ook altijd even om.

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-06-18 17:14

Ohh goede ideeën staan er weer zeg!
Mijn lievelings “kookboek” is een klapper met alle recepten die we ooit geprobeerd hebben en erg lekker vonden. Puilt ondertussen uit en is echt m’n holy grail. Ben van plan een keer alles over te typen en er een boek van te maken.

Knoflook en kaas (parmezaan <3 ) zijn echt onmisbaar. Goed zout en bouillionblokjes ook trouwens.

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-07-18 13:25

lieveli schreef:
Oke dit eet ik maandag.


Same.

Vanavond lekker restjes wegwerken: bief, haricots verts en worteltjes gewokt met een zelfgemaakte teriyaki saus. Daarbij sushirijst (gewoon omdat ik die lekkerder vind dan normale).

Ben benieuwd hoe de spring rolls morgen uit gaan pakken! :9

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-07-18 10:37

Yess smaakte heel goed! :9

Afbeelding

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-08-18 13:38

Ik heb zin in vis, maar geen zin in de recepten die ik normaal kook. Ideeën?

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-08-18 17:56

Haha dat (of iets wat er op lijkt) is inderdaad een van de standaard recepten. :')

Heb een zalmmoot met pesto en parmaham uit de oven gemaakt, was erg lekker!

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-18 10:56

Dorien66 schreef:
borstnoot schreef:
Heb een zalmmoot met pesto en parmaham uit de oven gemaakt, was erg lekker!

Gewoon insmeren met pesto en ham eromheen?


Yes, wel zelf gemaakte pesto want dat smaakt echt véél lekkerder en super simpel.
Een of twee plakken parmaham neerleggen, zalmmoot erop (en peper en evt. zout), flinke laag (volle eetlepel) pesto bovenop de zalm en dicht rollen. 10 min in de oven op 200 graden.

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-18 11:58

Whut, kom er nu achter dat een vijzel gewoon best goedkoop is. Dacht serieus (weet niet waarom) dat een goede vijzel echt een investering is.

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-10-18 20:50

lieveli schreef:
Joon laat een hele kip altijd een nachtje zwemmen in zout water, nomnom.



Oeeeeh klinkt goed, hoe werkt dat dan precies?

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-18 21:36

Mayo en sambasaus hier!
Wij bakken zelf kipfilet en snijden dat in plakjes, bacon, ei, tomaat, kaas, ham, augurk, alfalfa en sla.

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-18 10:12

DideH schreef:
borstnoot schreef:
Mayo en sambasaus hier!
Wij bakken zelf kipfilet en snijden dat in plakjes, bacon, ei, tomaat, kaas, ham, augurk, alfalfa en sla.


Home made sambasaus of de kantenklare?


Gewoon die van calvé :o
Oh en de mayo van Hellman's

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-18 10:23

Ooit geprobeerd, en mislukt. Misschien nog eens proberen maar dan met recept erbij :')

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-18 15:07

Ziet er goed uit allebei!

lieveli schreef:
Joon is tijdens het stoofvlees in slaap gevallen en nu ruikt mijn huis naar verbrande vagina.

Hahahaha

Wij eten pizza vanavond, deeg staat al te reizen. Iedere keer sta ik er weer van te kijken hoe snel en simpel het is.

Afbeelding

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-10-18 15:26

Carpaccio, turffelmayo/pesto, rucola, pijnboompitten en parmezaan. Jam.

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-12-18 13:49

Dus, wat doen jullie met kerst?

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-12-18 16:19

xxwienekexx schreef:
Vriendlief had hier een compleet kerstpakket met allemaal kookspulletjes van Herman den Blijker, ook een slowcooker erin, dus die gaan we binnenkort maar eens uitproberen :D


Nice! Ben benieuwd wat je er mee gaat maken.

Ik maak voor het eerst (bewust) kerst mee thuis. Voorheen gingen we altijd skieen maar als er geen sneeuw ligt is dat een beetje lastig. Waarschijnlijk koken m'n moeder en ik iets, wat is nog een raadsel.

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-19 22:16

En, hoe smaakte het?

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-19 14:25

Oeh dat ziet er goed uit!

Vraagje: heeft iemand een fijn receptje voor pepersaus?

Eigenwijs is ook wijs.

borstnoot

Berichten: 1303
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-19 09:18

Ziet er lekker uit!

Ik heb laatst hasselback aardappel geprobeerd, was ook érg lekker en voor herhaling vatbaar. Sinds kort houd ik een lijstje bij van gerechten die ik nog ooit wil proberen of vaker wil maken en vergeet. Leuk ook voor als ik geen inspiratie heb om te koken. Er staat nu op:
- Citroen meringue (kok: merry berry)
- Gefrituurde kip (job en perry, 24 kitchen)
- Iets met chorizo
- Gnocci
- Hasselback aardappel (al gedaan dus)
- Beignets

Eigenwijs is ook wijs.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 13 bezoekers