Bokt's keukenprinsessen!

Moderators: MirandaT, Duhelo, Essie73, Muiz, Ods, NadjaNadja

 
 
lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-18 09:19

ArankaM schreef:
Ik kook ook heel graag, kijk er nooit tegenop. Mijn vriend is gelukkig ook heel makkelijk. Van huis uit zijn wij beide gewend om nieuwe dingen te proberen. Vooral mijn moeder zoekt elke week weer nieuwe recepten uit.
Zelf ben ik altijd eigenwijs met recepten, ik gebruik ze meestal als inspiratie, maar voeg vaak wat toe of laat wat weg.
Doordeweeks kook ik vegetarisch en ook steeds vaker veganistisch. Ik heb sinds kort het kookboek: the green kitchen at home
Daarnaast vind ik de delicious kookboeken prachtig, maar vaak zijn de recepten minder gezond, vaak voeg ik hier extra groenten aan toe.
Uit 5 ingrediënts van Jamie Olivier heb ik ook ak veel inspiratie uit opgedaan. Welke kookboeken gebruiken jullie graag?

Het AH basiskookboek is mijn 'bijbel', simpel, duidelijk uitgelegd, mooie foto's en makkelijk af te nemen papier.
Kostte me toen iets van €15,- en ik heb hem al 12 jaar ofzo.

Overigens volg ik bij nieuwe gerechten de eerste keer het recept volledig, daarna ga ik naar smaak dingen veranderen (meer/minder kruiden, andere groenten/vlees etc).

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.



lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-18 15:47

Bloodymary schreef:
Ik zou het wel prettig vinden als dit topic over keukenprinsessen of - prinsen gaat en over lekker eten, dat dan niet steeds het woord "gezond" tevoorschijn komt. Daar zijn al genoeg andere topics over. Gewoon heerlijk culinair eten.
Met veel kaas.

Ben ik het wel mee eens ja.
Gezondere gerechten zijn wat mij betreft ook welkom maar niet zoals in de meeste topics dat de nadruk nogal op gezond ligt en minder gezonde gerechten of met pakjes/zakjes/blikjes of bijv room en kaas etc gelijk worden afgeserveerd als niet gezond (genoeg).

Ik ben overigens een wat makkelijkere koker, ik kook met pakjes en zakjes omdat ik dat makkelijker vind dan alle kruiden zelf mengen/boemboe's maken etcetc.

Overigens heb ik een heerlijke pasta ontdekt, idee komt een beetje weg van de Alfredo maar is het geloof ik niet.

Pasta naar keuze
pakje slagroom (ongeklopt)
kuipje boursin (mag ook van ander merk, ik pak de goedkoopste)
spekreepjes
kaas, geraspt
sperziebonen
broccoli
champignons
ui
kruiden (peper, zout, Italiaanse, paprikapoeder, chilipoeder)

bak de spekjes, gooi er een gesnipperd uitje doorheen en de champignons in kwarten.
Wanneer de ui glazig is en de champignons wat zachter is doe je de slagroom en de boursin erop, even roeren.
Dan doe je en halve zak sperziebonen en een halve broccoli in roosjes erdoor, kruid het naar smaak en doe de kaas erdoor, evt hou je een deel vd kaas voor bij het serveren apart.
De saus laten inkoken tot hij dik is, de broccoli en boontjes zijn dan ook minimaal beetgaar.
In de tussentijd kook je de pasta volgens de verpakking, naar keuze doe je die apart op de borden of je schept het door je saus heen.
Ik haal hier 3 royale porties uit. :)

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-18 15:54

Als we overal kaas in gaan gooien ben ik zeker van de partij. *\o/*

Voor mij zijn kaas en vierseizoenenpeper vaak onmisbaar, snufje grofgemalen zeezout ook. :9

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-18 15:56

Zo ver ga ik niet, ik kom niet verder dan een stuk of 20 verschillende potjes kruiden en mixen maar ik gebruik zo'n beetje alles wel.

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-18 16:00

Ik vind het al heel wat dat ik 3 soorten zout en 3 soorten peper heb. _O-

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-18 16:08

Memories schreef:
"Gezond" doen we hier eigenlijk alleen maar door gewoon minder in hoeveelheid te eten of desnoods een beetje minder vette saus of pasta/aardappels/etc op te scheppen. Ga niet helemaal op vetten en suikers en weet ik het wat meer zitten letten, houden veel te veel van lekker eten hier :+

Ik doe 'gezonder' door veel meer groenten in de gerechten te douwen dan op het recept staat.
Dan vult het vaak wat beter ook en aangezien ik een enorm slechte groente-eter ben omdat ik veel dingen niet lust of de structuur me tegenstaat compenseer ik zo weer voor andere dagen. :)

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-18 16:20

Ik maak vaak teveel salade dus dan eet ik 2x salade als avondeten, evt soepje/broodje/visje oid ernaast en de rest vd salade eet ik bij de lunch. :9

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-18 16:45

Annenas schreef:
Ik meld me ook!
Ik woon momenteel nog bij mn ouders die lekker boers veel vlees eten. Eens in de week ongeveer kook ik eens en is t een uitdaging om een gezonde maaltijd te maken die het liefst vegetarisch is om de rest van de week te compenseren :P

Laatst een lekkere indiase curry met zelfgemaakt naanbrood gebakken, best simpel alleen t naanbrood is een hele frustratie :o

Er is ook een vegetariërs en veganistentopic, mss dat je daar ook wat inspiratie kunt vinden voor je vega-dagen. :)

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-18 12:54

Ik heb groentensoep opstaan.

bakje runderpoulet of 1-2 riblappen
kippenpoot
evt 250gr gehakt
bouillonblokjes
kruidenbuiltjes
soepgroenten (ik doe minimaal 500gr)
evt vermicelli
kruiden naar smaak

Ik pak een pan van 8l of de slowcooker, leg et rundvlees en de kippenpoot erin en vul water bij tot het vlees onder water staat.
Kruidenbuiltje en/of bouillonblokjes erin en een uur of 4 op klein pitje, laag vuur (of sudderplaatje) laten sudderen, af en toe ff checken of er nog voldoende water in de pan zit en zo nodig aanvullen.
Wanneer het rundvlees uit elkaar valt haal je het vlees uit de pan en trek je het met 2 vorken uit elkaar, daarna doe je het weer terug in de pan.
Kruidenbuiltje kan er ook uit.
Draai balletjes van het gehakt (kruid naar smaak) en voeg die toe aan de soep.
Proef de soep en voeg naar smaak kruiden of een bouillonblokje toe, proef weer en herhaal het kruiden indien nodig.
Voeg de groenten toe en laat 10-20 minuten doorgaren, voeg in de laatste 10 minuten vermicelli toe.
Serveer met stokbrood en kruidenboter, kan ook goed als voor- of bijgerecht.

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-07-18 19:38

Ik heb gisteren een heerlijke goedgevulde salade gemaakt, makkelijk als maaltijdsalade maar kan ook prima als bijgerecht en kan veel mee gevarieerd worden naar eigen inzicht.

sla naar keuze
komkommer (een halve tot hele)
appel (ik gebruik meestal een friszoete zoals jonagold of elstar)
paprika
ui/bosui
Amsterdamse uitjes/zilveruitjes/augurkjes
spekreepjes
hardgekookte eieren (ik gebruik er 3-4 voor 4-5 porties)
feta
vierseizoenenpeper

Groenten, sla en appel wassen en in stukjes snijden, ui in snippers/ringen snijden, spekreepjes bakken en eieren koken
spekreepjes en eieren laten afkoelen
sla, appel en groenten in een grote schaal doen
augurkjes en feta n kleine stukjes snijden en toevoegen
spekrepjes aan het slamengsle toevoegen,eieren pellen, in stukjes snijden en toevoegen
goed husselen, naar smaak vierseizoenenpeper toevoegen
Naar euze slasaus/dressing ernaast serveren

Je kunt de spekreepjes vervangen voor zalm, tomaatjes/druifjes/walnoten/pijnboompitten toevoegen, een andere kaassoort gebruiken maar net wat je wilt. :)

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 11:09

MarliesV schreef:
Indische recepten zijn meer dan welkom!

Dat stoofvlees in de pagina hier voor :~
Die ga ik binnenkort maar eens maken. Lijkt mij zalig!

Bloodymary, is dat een serieuze post >;) ?
Lekker is toch de standaard hier, niet of het wel of geen ubergezond recept is.

Wij eten vanavond rijst met spercieboontjes (vers, anders vind ik ze niet te eten) en hete kip.
Simpel te maken:
Ajam smoor aanfruiten in wat olie.
Kip er bij (origineel hoort kluifjes maar wij doen ivm smeren filet)
Als dit half gaar is, ketjap en suiker er bij en laten sudderen tot alles gaar is.

Zalig met gebakken uitjes en seroendeng. Kroepoekje er bij en klaar!

En boemboe sajoer bij de boontjes. :9
Ik sla je kiprecept even op, denk voor volgende week ofzo.

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-18 11:12

Nachtlampje schreef:
Heeft iemand hier ook ervaring met rijstvellen voor spring rolls? Ik heb ze ooit een keer gemaakt en vond het niet te kanen... Rubberige rare velletjes :+
Ik heb geen frituur namelijk, dus echte loempia's worden wat lastig.

Je kunt ook olie in een (braad)pan doen, gewoon een fles erin gieten.
Zo wordt emping bijv ook gebakken.

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-07-18 11:07

Afgelopen weekend had ik pastasalade van fusilli, blikje tonijn (naar keuze, ik gebruik tonijn op water omdat de kat ook een beetje tonijn krijgt dan), komkommer, hardgekookt ei, rode paprika, mais (of Bonduelle fiesta oid), feta, augurken/zilveruitjes en appel.
Als saus had ik 1 deel halfvolle yoghurt, 1 deel mayonaise en naar smaak chilisaus, wat bieslookringetjes en vierseizoenenpeper erdoor naar smaak.

Vandaag eet ik ciabattini met bieslookroomkaas, rucola, komkommer en gerookte zalm.
Supersimpel maar erg lekker.

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-07-18 16:08

Ik heb een half zakje gemengde sla gepakt, een kwart paprika, een kwart komkommer, een kwart duobakje (dus van 1 zo'n bakje de helft) spekreepjes gebakken, 1 hardgekookt ei en een kwart pakje feta.
Simpel en lekker.
Morgen weer en daarna 2 dagen pastasalade.
Laatste dag wordt wsl een kliekje uit de vriezer.

Niks culinairs dus, veel te warm om uitgebreid in de keuken te gaan staan. _O-

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-18 18:30

Ik zie net dat het komende week wisselvallig licht herfstig weer wordt.
Tijd om weer eens een goulash van gehakt, paprika, champignons, uien, rode pepers en mais te maken. *\o/*
Het is een vrij simpel gerecht:
pondje gehakt
pak paprika's
2-4 uien
bakje champignons
blikje mais
bakje rode pepers
paar teentjes knoflook
pakje koffiemelk (250ml)
blikje tomatenpuree
bouillonblokjes of bouillon (ong 0,5l)
peper en zout
zakje goulashkruiden/mix

Alles schoonmaken en snijden waarvan dat nodig is.
Gehakt rullen, uien erdoor en die glazig laten worden, knoflook, champignons, pepers, mais en paprika's erbij en even laten garen.
Blikje tomatenpuree toevoegen met een theelepel paprikapoeder, de goulashmix, koffiemelk en bouillon erbij.
Goed roeren en naar smaak nog zout en peper toevoegen.
Geheel nog even doorkoken.

Serveren met rijst, aardappelen of stokbrood met kruidenboter.
Kan ook prima zonder iets erbij gegeten worden. :)

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-18 16:44

Klinkt goed allemaal. :9

Ik heb atm een mac&cheese in de oven staan.
Recept staat in de Boodschappen van deze maand en ik heb hem iets aangepast:
Ipv jonge kaas heb ik jongbelegen kaas, ipv oude kaas heb ik grana padano en ipv hamblokjes spekreepjes die ik eerst heb gebakken.
Ook heb ik 2 uitjes gesnipperd en gefruit bij de spekjes, een grote bak champignons kleingesneden en meegebakken en ik heb er peterselie aan toegevoegd.

Basicly is het zo:
macaroni kort koken (haal ong 2 minuten vd normale tijd af)
Spekreepjes op laag vuur opbakken, uitje gesnipperd erbij in en wanneer die glazig worden de champignons erbij.
Roux maken van 70gr boter en 40gr bloem, daar langzaam 0,5l melk aan toevoegen, een halve zak jb strooikaas en een halve zak grana padano.
Op smaak brengen met peper, zout, peterselie en nootmuskaat.
Geheel door elkaar mengen, in een ovenschaal storten en een beetje gladstrijken.
paneermeel eroverheen strooien en de rest vd kaas.
Ovenschaal in de oven zetten en 20 minuten op 200c afbakken.

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-12-18 16:36

Ik ga 1e kerstdag gourmetten en tweede kerstdag wordt het wsl kipkaasrollade met aardappelsterren (of krieltjes/patatjes oid) en nog nader te bepalen groenten (ik neig naar sperziebonen in spek gerold).
Kerstavond wsl een verse quattro formaggi pizza met rucola.
Verder ga ik de kerstdagen brunchen met vers afgebakken Italiaanse bollen, milanobroodjes, croissantjes, luxere belegjes, verse jus d'orange en een grote kop thee.

Met oud en nieuw maak ik vaak een pan soep in de slowcooker voor als ik stevige trek krijg en een grote schaal met simpele hapjes:
gevulde eitjes
wrapjes met zalm, roomkaas en rucola
komkommer
paprikareepjes
ham met monchou
augurk met boterhamworst
kaasblokjes
salami/chorizo
toastjes en/of stokbrood met brie, tonijnsalade en gormas
Vaak nog iets van kaasstengels, ovenhapjes en/of wat zoets erbij en uiteraard oliebollen/appelflappen/appelbeignets

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-18 19:39

Slowcooker is ideaal, je kunt er heel veel mee. :)
Ik gebruik hem zelf vooral voor soepen, suddergerechtjes (goulash :9) en kaasfondue maar zie geregeld dingen als taart, brood, pasta's, stamppotten etcetc voorbijkomen in de slowcooker Facebook ('de slowcookers' en 'slowcooker recepten').

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-18 13:36

xxwienekexx schreef:
Zat inderdaad aan draadjesvlees (suddervlees) te denken, dat lijkt me ook wel tof! Ga ze eens opzoeken!! :D Leukk *\o/*

Nadeel is alleen dat ik ivm werk en training doordeweeks en in t weekend niet voor half 7 's avonds thuis ben. Dus dan komt t er niet zo van. Ach wie weet ben ik met kerst nog ergens een paar uurtjes vrij {:) :Y)

Een slowcooker kan veilig aanstaan wanneer jij weg bent. :j
Ik zet hem vaak de avond ervoor al aan, dan kun je 's morgens ff roeren, proeven en bijkruiden indien nodig.
Zeker met draadjesvlees enzo geldt hoe langer hoe lekkerder. :)

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-02-19 23:32

Majabeestje schreef:
Hier staan voor de verjaardagsvisite vanavond alvast 2 pannen soep te pruttelen.
Een broccoli/spinaziesoep met parmezaanse kaas en een tomatensoep van van die kleine, zoete tomaten. Eerst de tomaten in de oven met olie, knoflook en kruiden en daar soep van gemaakt.

Nog quiche maken met gegrilde groente en kaas en dan klaar :)

Heb je een recept van de broccoli-spinaziesoep?

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-02-19 18:19

Klinkt goed, ik ga hem opslaan. :j

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-02-19 17:28

Ik heb de slowcooker aanstaan met 2 kippenpoten, 2l water, 3 bouillonblokjes, bleekselderij, waspeentjes (vind ik lekkerder dan winterpeen) en prei.
Vanavond laat de sc uitzetten, kip uit elkaar plukken en de groenten kleiner snijden en morgen de soep verder afmaken en de sc weer aanzetten.

Vrijdag ga ik uiensoep maken in de sc:
Kilo uien in halve ringen, beetje boter of olijfolie, 2 laurierbladeren, longdrink glas sherry (200ml), scheut worcestershiresaus (1 theelepel of meer), 2 bouillonblokjes, 1,5l water, wat peper en zout naar smaak.
Officieel moet je de uien eerst aanbraden in een half blok boter (nee geen grapje :x) maar de boel zo in de slowcooker gooien werkt net zo goed, de uien worden alleen niet zo mooi bruin (of in mijn geval: half wit/transparant half aangebrand :+).
Ik serveer/eet het met stokbrood met kruidenboter, parmezaanse kaas en chickenwings en evt een salade ernaast.

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-19 11:50

Ik maak vaak deze:
Sla naar keuze
Appel (ik pak elstar)
Uitje (gesnipperd)
Augurkjes
Spekreepjes (gebakken)
Hardgekookte eieren (ong 1 pp)
Paprika
Komkommer
Feta
Evt tomaat, pijnboompitjes oid

Alles gesneden etc door elkaar mikken, naar keuze een saus/dressing erbij.


Edit: feta vergeten te noemen. :+
Laatst bijgewerkt door lor1_1984 op 06-02-19 12:01, in het totaal 1 keer bewerkt

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-19 22:51

Ik heb vd week de broccolisoep vd vorige(?) pagina gemaakt in de slowcooker.
Hier en daar wat veranderd want ik ben een luie koker dus zo min mogelijk handelingen maar het is ongeveer zo gemaakt:
Uitje en 2 knoflookteentjes gesnipperd en in de slowcooker gedaan.
Broccoliroosjes erop (ong 400-500gr), water erbij en daar 3 bouillonblokjes en een theelepel kerriepoeder bij.
Laten pruttelen op low tot de broccoli wat zachter wordt en dan een zak verse spinazie beetje bij beetje toevoegen.
Groenten in de blender tot het een egaal mengsel is, staafmixer mag ook maar die heb ik niet. :+
Groenten weer terug in de slowcooker.
Naar smaak peper en zout (of bouillonblokjes) toevoegen.
Kuipje roomkaas (paturain oid) erdoor roeren.
Nog even laten doorpruttelen en dan opdienen.

De knoflookteentjes had ik achterwege kunnen laten achteraf gezien al kun je natuurlijk nooit teveel knoflook gebruiken. O:)

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

lor1_1984

Berichten: 10141
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-19 23:21

Kaastaart. :D

Ingrediënten:
3 eieren
100ml slagroom ongeklopt
Deeg voor hartige taart (bladerdeeg kan ook)
Een blok belegen kaas
Hamreepjes/spekreepjes/kipreepjes (optioneel)
Nootmuskaat
Peper
Bosuitjes
Groenten naar keuze (ik pak champignons, paprika en broccoli).

Deeg ontdooien en uitrollen tot een plak.
Deeg in een quichevorm (of ovenschaal/springvorm) doen en de overstekende randen wegsnijden.
Kaas in plakjes snijden en groenten wassen en snijden.
Plakjes kaas op de bodem leggen, daarop een beetje vd vleesreepjes en een beetje vd groenten.
Herhalen tot de vleesreepjes en groenten op zijn en afdekken met plakjes kaas.
Room en eieren door elkaar klutsen, naar smaak peper en nootmuskaat erdoor en het mengsel in de vorm gieten.
Afbakken zoals elke quiche, aan het eind ff prikken met een sateprikker om te kijken of het gaar is en zo ja dan eruit halen.
Even een paar minuten laten rusten voor je de kaastaart aansnijdt.

Ipv nootmuskaat kun je ook kerriepoeder gebruiken.
Je kunt ook enkel bosuitjes en evt vleesreepjes doen en er een salade naast serveren. :)

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _PantaRhei, bontesok, Frits2008, Frummel01, genja, JackAebe, Marijke_1995, Montgri, PureSG, Touchem, Whisky00 en 50 bezoekers