
1 zoete aardappel
2/3 van een pak bevroren spinazie (hier is alles vers verschrikkelijk duur)
1 blikje/pakje kokosmelk
1 pakje kikkererwten
en halve rode chili
2 tenen knoflook
1 ui rood of geel wat je lekkerder vind
1 eetlepel gele curry poeder
1 theelepel paprika poeder
2 eetlepels tomaten puree
ik doe zelf ongeveer een dl groente bouilion
klein beetje koolzaad olie, maar sesam olie is ook lekker
ik doe de koolzaad/sesam olie in de pan en daarna gepureerde stukjes gele/rode ui, gehakte knoflook en chili. Snij de zoete aardappelen in stukjes, Voeg het toe bij de ui. Daarna strooi ik de paprika poeder en curry poede erover. Doe de spinazie erin dan giet de kokosmelk erbij en de bouillon naar smaak en als laatste de tomatenpuree. Kook de kokosmelk niet te hard, maar laat de zoete aardappelen een beetje zacht worden. Proef en dan naar smaak peper en zout en eventueel meer chili. Voeg als laatste de kikkererwten toe en roer. Serveer in diepe kommen en smullen maar
