Wie gebruikt er een slowjuicer ?

Moderators: MirandaT, Duhelo, Essie73, Muiz, Ods, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Qerty
Berichten: 1665
Geregistreerd: 18-09-02
Woonplaats: Naast de windmolen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-18 13:02

Ik ben eigenlijk een ontzettende smoothie fan, maar er zijn best wel wat groenten die een rare, niet perse drinkbare drab worden als je ze in de smoothie gooit. Vandaar dat de blender inmiddels gezelschap heeft gekregen van een slowjuicer.

Voor mij vervangen ze wel het eten van fruit. Voor de groentes is het vooral extra en ik wordt echt heel 'wakker' van een groentesapje bij mijn ontbijt.


Qerty
Berichten: 1665
Geregistreerd: 18-09-02
Woonplaats: Naast de windmolen

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-18 16:06

Maris schreef:
En van welke groenten maak je dat sapje dan ? En ik begrijp dat je daarnaast dan ook nog ontbijt ?


Een sap vult mij meestal niet genoeg om echt als ontbijt te gelden. Maar door mijn smoothies gooi ik ook graag noten / yoghurt / of haverzemelen en daar gaat vaak een hele banaan in. Dan ben ik voor de ochtend wel voldaan.

Ik heb mijn centrifuge vooral gekocht voor wortels.
Verder gebruik ik wat ik maar heb liggen. Ga op zaterdag altijd naar de markt en haal daar mijn groente en fruit.
Een deel gebruik ik om mee te koken en een deel voor in de sapjes/smoothies. Ik ben niet echt van vaste recepten of het maaltijd-plannen en vind fruit er al snel 'niet lekker genoeg' meer uitzien om het op te willen eten, dus alles wat enigszins beurs is vormt meestal de basis van een sap of smoothie en dan bedenk ik wat daar lekker bij kan zijn. Of iets een sap of smoothie wordt ligt aan het de producten. (wortel in juicer is jummy / wortel in blender is smakeloos en smurrie)
Dat is een kwestie van experimenteren, maar het internet staat ook bol van lekkere receptjes en combinaties.
Ik ben van de experimenten en gebruik ook veel kruiden.
Een enkele keer smaakt het naar niets, dan is het neus dicht en slurpen maar :)

In het begin van een gezonde periode (ik vergeet soms hoe lekker en gemakkelijk het eigenlijk is en dan staan de apparaten weer een periode stof te vangen) maak ik vooral fruitsappen/smoothies met een beetje groente en in de loop van tijd hoeven ze steeds minder zoet voor mij om ze echt lekker te vinden.

Maris schreef:
Ik ben een beetje zoekende qua eten. Van de dietiste moet ik veel groentes eten en veel afwisselen. Nou is dat best te doen, maar zeker de lunch vind ik moeilijk qua afwisseling. Het is of een salade of een groentensoep. Ik zie nog niet helemaal wat een slowjuicer daaraan kan toevoegen. Behalve dan misschien al een groentensapje in de morgen.


Een juicer is best wel gedoe met schoonmaken en mist inderdaad de ook heel gezonde vezels. Dan zijn er wel heel veel makkelijkere en efficientere manieren om meer groente binnen te krijgen.
Stukje vlees vervangen door gegrilde groenten met noten/kaas, avocado op brood, uitvogelen welke groentes je lekker vind om los en rauw te eten en daarmee gaan snacken.
Laatst bijgewerkt door Qerty op 29-06-18 16:09, in het totaal 1 keer bewerkt


Qerty
Berichten: 1665
Geregistreerd: 18-09-02
Woonplaats: Naast de windmolen

Re: Wie gebruikt er een slowjuicer ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-18 16:17

Hier gaat er altijd wel een scheutje water bij voor ik hem aanzet en er geen extreem sappige groenten/ fruitsoorten doorheen gaan. Anders blendert hij niet.
Ik doe er nooit zoveel water bij, want het wordt in mijn optiek al snel te waterig. Gewoon een scheutje zodat het niet te vastig is. Als ik echt een verdunner nodig heb dan liever een geperste sinaasappel, wat kokoswater/melk of iets anders vloeibaars erdoorheen.

Qerty
Berichten: 1665
Geregistreerd: 18-09-02
Woonplaats: Naast de windmolen

Re: Wie gebruikt er een slowjuicer ?

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-07-18 14:05

Je kunt toch gewoon je groenten blijven eten?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: flooooo en 18 bezoekers