Calcium, melk ontrekt dat?

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
maaikemuis
Berichten: 4552
Geregistreerd: 16-06-06
Woonplaats: Hoorn

Re: Calcium, melk ontrekt dat?

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-18 14:13

Er bestaat een groot onderzoek in Zweden waar deze conclusie uit getrokken kan worden. Maar wel met een maar waardoor dit onderzoek niet algemeen overgenomenis in de rest van de wereld. Aan Zweedse melk is vitamine A toegevoegd. Dit zou theoretisch zorgen voor een betere opname van calcium, maar in grotere hoeveelheden zorgt het er juist voor dat calcium juist wordt afgebroken aangezien het lichaam in de overdrive gaat.

Engels onderzoek laat namelijk weer zien dat mensen die yoghurt en kaas eten juist weer verminderde kans hebben op osteoporose.

Ik denk dat het ligt in het woordje ‘te’. Teveel van iets is nooit goed.maaikemuis
Berichten: 4552
Geregistreerd: 16-06-06
Woonplaats: Hoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-11-18 09:38

8nnemiek schreef:
Secricible, dat soort onderzoeken zullen er zeker ook zijn, maar in het zweedse onderzoek gebruikten ze toch echt twee groepen die in dezelfde tijd en omgeving leven.
Maar ik ben het met je eens dat je niet na een enkel onderzoek met zekerheid kan zeggen dat melk botontkalking veroorzaakt.


Maar het Zweedse onderzoek is niet representatief voor Nederland (en vele andere landen in west-Europa. Aan Zweedse melk is namelijk vitamine A toegevoegd en dat zorgt mogelijk voor een wisselwerking. Daarmee is dat onderzoek niet representatief voor andere landen dan Zweden.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Anoukbuysman, blacky15, Siersma en 14 bezoekers