Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Moderators: MirandaT, Duhelo, Essie73, Muiz, Ods

 
 
_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 10:40

Suuszels schreef:
Hallo :wave:
Ik kom even binnenvallen!
Ik ben ook dol op bakken en heb laatst voor het eerst een cheesecake gemaakt, dat was zo'n succes dat ik hem de week daarna voor iemand haar verjaardag heb gemaakt..

Maar nu..
Zaterdag ga ik met een stel vrienden varen en ik vind het wel leuk om iets te bakken wat makkelijk mee te nemen is en buiten de koelkast bewaard kan blijven..
Iemand nog leuke ideeën? Iets met chocola valt al af.. Kokos vind ik zelf erg lekker ook, misschien daar iets mee?
Mijn springvorm heb ik momenteel niet (nog uitgeleend aan degene van de cheesecake :+ )

Die bananencake klinkt wel lekker trouwens! Is die goed buiten de koelkast houdbaar (voor een paar uurtjes?)


Die bananencake is prima buiten de koelkast te bewaren! Mijne staat al een dag buiten de koelkast. :+ Bewaar hem nooit in de koelkast. Hij ligt nu in aluminiumfolie op het aanrechtblad en smaak nog prima. :) Dus zeker een aanrader. :)

http://www.levenomteeten.nl - verhalen van een bewuste eter


Prairy

Berichten: 2580
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: In het bos onder Eindhoven

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 14:14

Iemand anders die ik maandag bij een onderzoek van Dr. Oetker ga zien in Den Bosch? :D

Ik doe mee aan een marktonderzoek van hun, moet ik wat bakken en daar foto's van maken en dan in een groepsgesprek daarover en over hun producten kletsen. Ze betalen me dit keer dus om te bakken :+

Nu wilde ik een brownie maken, want mijn tante wordt zaterdag jarig, en die dan versieren, in de jaren 70 kleding stijl (veel bloemetjes enzo dus)

Weet iemand hoe lang fondant en glazuur lekker blijft? Ik ga hem vandaag / morgen bakken en versieren, nu weet ik dat de brownie zeker houdbaar blijft zo lang (en langer), maar van de fondant en evt. glazuur weet ik dat niet zo goed.

Suuszels

Berichten: 6974
Geregistreerd: 19-01-06
Woonplaats: Ridderkerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 14:41

Wat leuk zeg! hoe kom je bij zoiets? Lijkt mij ook wel leuk!

Fondant blijft wel een week goed minstens.. Langer heb ik nooit geprobeerd maar als ik een taart met fondant maak gaat dat nog prima na een weekje.
Wel in de koelkast bewaren, want anders smelt het, zeker met deze temperaturen!

Op zoek naar een leuke fotoshoot, omgeving Ridderkerk?http://www.SuzanneFotografie.nl :wave:

Benieuwd naar mijn fotografie?

Prairy

Berichten: 2580
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: In het bos onder Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 17:12


Prairy

Berichten: 2580
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: In het bos onder Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 18:52

Nou, op hoop van zegen, de bakvorm is veel hoger dan normaal...

Suuszels

Berichten: 6974
Geregistreerd: 19-01-06
Woonplaats: Ridderkerk

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 20:17

En hoe gaat het prairy?
Marsepein gaat ook prima een week mee hoor!
Die van de Xenos vind ik alleen niet lekker :o maar smaken verschillen!

Mijn bananenbrood staat in de oven! Ben benieuwd, het beslag smaakte wel wat zout..

Op zoek naar een leuke fotoshoot, omgeving Ridderkerk?http://www.SuzanneFotografie.nl :wave:

Benieuwd naar mijn fotografie?

Prairy

Berichten: 2580
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: In het bos onder Eindhoven

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 20:22

Ik hou sowieso niet van marsepein :+ Wilde goedkoop versiermateriaal hebben, misschien haal ik het er na de foto en het geven wel af, denk niet dat dat heel lekker is op brownie.

Maar ik weet nog niet hoe het uit de vorm gaat komen, gaat straks de koelkast in tot morgen, dat ie mooi stijf is. Zal morgen foto's maken.

singasong

Berichten: 8573
Geregistreerd: 17-11-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 21:13

FuGeLiCu schreef:
Precies, er zijn heel veel muffinrecepten :j Weet niet wat voor muffins je wilt maken, maar in het bokt-bakboek (zie link in openingspost) staan zeker 2 recepten van mij, basisrecept muffins met stukjes chocolade en kaneelmuffins met appel. :)


Bedankt, ik ga even zoeken!

http://www.enermarel.nl
The horse knows... He knows if you know... He also knows if you don't know! (Ray Hunt)

Prairy

Berichten: 2580
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: In het bos onder Eindhoven

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 21:16

Ik zie alleen die met kaneel en appel, niet die met chocola?

Lidewijke

Berichten: 1531
Geregistreerd: 03-02-06
Woonplaats: Leuven / Brecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 21:57

Ik heb een mango-yoghurttaart in de koelkast staan. Geloof dat het recept uit dit topic komt, heb het in een wordbestandje opgeslagen maar weet niet meer van welke bokker het komt :o

Heb even gezocht, het recept komt van bokker Saskiaa_ in het vorige topic.

Moet nog een paar uurtjes opstijven, dus zal morgen laten weten hoe die smaakte ;)

Die appel-kaneelmuffins heb ik wel eens gemaakt, en was er toch echt van overtuigd dat ik dat recept ook van Bokt had, dus lijkt me raar als die er niet tussen zou staan? Ze waren overheerlijk trouwens!


edit: ik zie nu dat het de andere muffins waren die je niet vond, sorry }:0

LIFE ISN'T ABOUT WAITING FOR THE STORM TO PASS...
...IT'S LEARNING HOW TO DANCE IN THE RAIN!

SpikkelFire

Berichten: 5801
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 22:00

Lekker zomers, die taart! :)

Ik ga morgen een taartje maken met bonbonbloc vulling en vlaaifruit ertussen :) En heb nog English Toffee smaakstof gekocht, die nog even uitproberen op wat cupcakies :Y)

Ir111

Berichten: 9624
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 22:07

Fanatiek hoor dames! Ik heb niet zoveel zin om te bakken met dit weer. Ik heb wel een Bengaalse tomatenchutney gemaakt zojuist. Lekker voor bij de bbq's die dit weekend gaan komen. :9

Zeg me, dat het niet zo is...
Mijn lieve Rhody; 6 maart 1998 - 17 juni 2010

24-09-2015 | De Kolonel - Welkom kerel!
[ITP] Een Zwitserse Kolonel in Nederland

SpikkelFire

Berichten: 5801
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 22:23

Het is ook best wel warm ja.. maar ik moet ook nog een lading cc's maken voor die braderie. :')

Wat is dat wat je hebt gemaakt? :=

Ir111

Berichten: 9624
Geregistreerd: 06-04-04
Woonplaats: home is where the heart is...

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-12 22:26

Oh ja... die braderie! :+ Succes daarmee. :D

Tomaten chutney, heel kort door de bocht is het ingekookt tomatensap met lekkere kruiden. Een pittige tomatensaus die heerlijk is bij gegrild vlees. Als je van Indiase kruiden houdt dan.

Zeg me, dat het niet zo is...
Mijn lieve Rhody; 6 maart 1998 - 17 juni 2010

24-09-2015 | De Kolonel - Welkom kerel!
[ITP] Een Zwitserse Kolonel in Nederland

haffiefreak

Berichten: 990
Geregistreerd: 02-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 11:39

Ik weet niet of het hier thuis hoort maar had een vraagje over arretjescake.
Er staan hier zo veel recepten van op internet, maar welke gebruiken jullie?
En in sommige staat ook roomboter smelten, maar kan je dan ook de vloeibare variant hiervan gebruiken?

Raisa is moeder van een mooi hengste veulentje Geboren op za 23-juni-07 tussen 19.00 en 21.00

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 11:43

Prairy schreef:
Ik zie alleen die met kaneel en appel, niet die met chocola?


Ik kom weer niet in het bakt-boek als ik de link in de openingspost aanklik. (Kan iemand me uitleggen hoe en of ik me moet registreren? Vrees dat dat toch het probleem is. Soms kom ik er wel in, maar vaak niet)
Dat recept met chocolade er in heet geloof ik Basisrecept voor muffins met stukjes chocolade, dus wellicht staat het bij de B?

Voor nieuwe/ongebruikte babykleding maat 50-80 zie mijn advertenties.

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 13:02

FuGeLiCu schreef:
Prairy schreef:
Ik zie alleen die met kaneel en appel, niet die met chocola?


Ik kom weer niet in het bakt-boek als ik de link in de openingspost aanklik. (Kan iemand me uitleggen hoe en of ik me moet registreren? Vrees dat dat toch het probleem is. Soms kom ik er wel in, maar vaak niet)
Dat recept met chocolade er in heet geloof ik Basisrecept voor muffins met stukjes chocolade, dus wellicht staat het bij de B?


De link in de openingspost klopt niet, in de 3e post staat de goede link. De eerste post van mij. En registreren is niet heel moeilijk, je moet een google account aanmaken en dan kom je er zo in. Dat account kan je aanmaken via google.nl, dan rechtsboven account aanmaken/aanmelden. En ik heb gekeken en kan het recept voor muffins met chocolade niet terugvinden, misschien dat ik die gemist heb en dus niet heb toegevoegd. Wil het recept alsnog wel toevoegen hoor.

En de vraag over de arretjescake, ik gebruik altijd deze en dat is echt heerlijk!

Arretjescake

Ingrediënten:
200 gram suiker
40 gram cacaopoeder
125 gram boter
125 gram margarine
300 gram biscuits
2 eieren

Maal de biscuits fijn ( ze moeten ong. 1 x 1 cm zijn ) en doe
deze vervolgens samen met de suiker en de cacaopoeder in een kom. Doe de boter en de margarine in een pannetje, zet het op het vuur en voeg ondertussen de eieren aan het mengsel toe.
Als de boter gesmolten is doe je het ook in de pan en roer je het erdoor. Pak een cakevorm en doe het mengsel erin, strijk het glad en zet het een ong. 2-3 uur in de koelkast. Als de cake redelijk hard is kun je hem uit de koelkast halen en opeten.

Ik doe voor de boter en margarine gewoon altijd 250 gram roomboter. En of je de vloeibare variant kan gebruiken, géén idee. Probeer het eens zou ik zeggen!

Ik heb al wat voorbereidingen getroffen voor de mokkaschuimtaart van morgen, de hazelnoten zijn gekocht en alles voor de bodem staat klaar zodat ik die morgen snel kan bakken.

http://www.levenomteeten.nl - verhalen van een bewuste eter

zuske

Berichten: 822
Geregistreerd: 20-11-07
Woonplaats: Groenekan

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 13:05

Net geprobeerd koekjes te bakken met olie ipv boter, ze liggen allemaal in de prullenbak.. Bah!

Discussieren is niet hetzelfde als ruziemaken.... :D
Flexitarier

Smickey2011
Berichten: 621
Geregistreerd: 13-12-09

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 13:22

hier staat een overheerlijke appeltaart in de oven voor de visite straks :9

ruikt hééééééérlijk... nu nog afwachten of de smaak navenant is :D

doe nooit suiker door het appelmengsel, altijd rozijntjes (goed geweekt en goed gedroogd daarna), citroenrasp en beetje sap en theelepeltje kaneel... als de rozijntjes iets te nat zijn voeg ik wel eens klein beetje custardpoeder toe :9

wil dit weekend nog iets proberen met een schuimtaart en witte chocolademousse in ofzo... iemand receptje??

Oja, en ik kan ook niet op die link van die recepten :n -O-

Ollie1

Berichten: 1727
Geregistreerd: 28-10-05
Woonplaats: ergens op VP

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 14:33

@PrinsjeH, ik geloof dat ik vanmiddag jouw visite ben :9 :Y) ;)

Those we love don't go away. They walk beside us every day. Unseen, unheard but always there. Still loved, still missed, but very dear...

Laurabram

Berichten: 3379
Geregistreerd: 05-09-07
Woonplaats: Papecity on the river

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 15:16

Ik denk dat je wel verschil merkt tussen gewone gesmolten boter en vloeibare. Die laatste blijft natuurlijk zacht terwijl de andere weer hard wordt. Zijn toch verschillende werkingen.
Ik heb nog nooit arretjescake gemaakt, maar bij bijv. de bodem van een kwarktaart kun je denk ik geen vloeibare boter gebruiken omdat je bodem niet stijf wordt.

Een dag niet geHepst, is een dag niet gelachen.
[IM] Dag lieve Ebel
We don't meet horses by accident, they are meant to cross our path for a reason.

FuGeLiCu
Berichten: 1376
Geregistreerd: 28-09-10
Woonplaats: Boven Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 17:39

Oeyeah! Die link doet het idd wel! Thnx Mara! Heb m direct opgeslagen in Word ook.

Voor nieuwe/ongebruikte babykleding maat 50-80 zie mijn advertenties.

Smickey2011
Berichten: 621
Geregistreerd: 13-12-09

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-12 19:00

@Ollie: hihi... te laat helaas, je was van harte welkom, maar de andere visite heeft het allemaal opgesmikkeld (en ikzelf ook stukje, was echt jummie :9 Heerlijk met zo weinig suiker in, veel lekkerder :j )

_Mara_

Berichten: 2138
Geregistreerd: 08-07-07
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-12 10:11

Zo stap 1 van de mokka hazelnootschuimtaart is voltooid, de bodems staan in de oven! Dat was ook de stap waar al de eerste tegenslagen kwamen, mijn eiwit was perfect geklopt, kon hem op z'n kop boven me hoofd houden. Maar toen ik het eenmaal in de spuitzak had gedaan bleek mijn mondje te klein te zijn en bleven er stukjes hazelnoot vastzitten. Dus alles er weer uit, ander mondje erin en toen ging het een stuk beter. Ze staan nu dus in de oven, duurt wel 4 uur voordat ze klaar zijn. :+ Ga zo op gemak de banketbakkersroom, nougatine en mokka crème maken. :) Ben héél erg benieuwd naar het eindresultaat en hoop dat er geen tegenslagen meer komen. :P Al leer je daar natuurlijk ook weer een heleboel van.

http://www.levenomteeten.nl - verhalen van een bewuste eter

SpikkelFire

Berichten: 5801
Geregistreerd: 14-06-05

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-12 10:16

Klinkt lekker in ieder geval :D Ben benieuwd, tis een hoop werk zo te horen! :)

Ik ga ook maar eens beginnen aan de cc's van de braderie. En morgen gaan we naar een bbq dus wilde cupcakes meenemen, heb nog een beetje bonbonbloc mousse over van mn taart en met een botercreme van english toffee :9 wel uit een flesje hoor. :D


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 12 bezoekers