Bokt.nl • Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3
Pagina 237 van de 239

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-03-19 14:22
door Dreamy

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-03-19 01:35
door pimaude
Hij is heerlijk!! Buitenkant chewy en binnen lekker zacht !

140 gram boter -
4 eieren -
340 gram lichtbruine basterdsuiker -
flinke snuf zout -
1 theelepel vanille-essence = vanillearoma in van die kleine flesjes of vanillesuiker
75 gram cacaopoeder -
140 gram bloem -
150 gram grof gehakte stukjes chocolade (je kunt zelf bepalen of je witte en/of pure chocolade gebruikt. Ik gebruik van allebei 75 gram).

ereidingswijze
Smelt de boter langzaam in een pannetje en laat wat afkoelen.
Klop de eieren los en klop de basterdsuiker hier voorzichtig doorheen tot alle klontjes weg zijn.
Roer de afgekoelde boter en de vanille-essence (vanille-aroma) erdoor.
Zeef het zout, de cacao en het bloem en schep dit voorzichtig door het eimengsel.
Niet roeren en niet te lang anders wordt het een cake!

Verwarm de oven voor op 170 graden.
Schep de gehakte chocolade door het deeg.
Giet het mengsel in de met bakpapier beklede bakvorm.
Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak 35-40 minuten.
Laat de koek goed afkoelen.
Til het gebak er met behulp van het bakpapier uit de vorm.
Trek het papier eraf en snij de brownies in stukken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-03-19 20:31
door urosa
Wat een heerlijke baksels zie ik langskomen!

Ik heb de afgelopen tijd wat verschillende dingen gebakken:
Blondies met witte chocolade, waren erg verslavend :')
Afbeelding

Brownies met Oreo en witte chocolade.
Afbeelding

Twix cookies
Afbeelding

Chocolade karamel taartjes. Eerste keer dat ik ganache maakte, foto van voordat hij de koelkast inging.
Afbeelding

Van het weekend maak ik voor mijn zusjes verjaardag een Carrot Cheesecake met cream cheese frosting.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 14-03-19 23:21
door Nadir
Wauw, ik krijg er spontaan trek van :9
Het ziet er echt heerlijk uit!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-03-19 13:13
door MiickeytJe
oh wat leuk dit topic! Ik bak ook hééél graag, alleen moet ik het niet te vaak doen want het moet ook op :')

Deze heb ik vorige week gemaakt:

Chocolade Tartelette met witte chocola en nootjes!
Afbeelding


En vandaag heb ik deze cupcakes gemaakt.
Oa stroopwafelcupcake met caramel, chocolade cupcake met kinderbueno en chocolade cupcake met kinderbueno en caramel.
<3


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-03-19 14:11
door urosa
MiickeytJe: haha dat heb ik ook, als ik vaker dan 1x in de week bak probeer ik zoveel mogelijk weg te geven.

Je cupcakes zien er echt prachtig uit! En smaken klinken goed!

Ga vanaf nu ook even wat mooiere foto's maken.

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-03-19 14:24
door Rijsa
Wat leuk dat het topic weer wat loopt! Ziet er allemaal heel goed uit hierboven.
Urosa heb je een receptje van de witte choco blondies?
En Mickey heb je de tartelette in een cupcake vormpje gemaakt of heb je een speciale vorm?

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-03-19 14:31
door MiickeytJe
Rijsa schreef:
Wat leuk dat het topic weer wat loopt! Ziet er allemaal heel goed uit hierboven.
Urosa heb je een receptje van de witte choco blondies?
En Mickey heb je de tartelette in een cupcake vormpje gemaakt of heb je een speciale vorm?



Ik heb de tartelette in een cupcake vorm gemaakt ja. Ik had geen andere vorm daarvoor en had gelezen dat het met een cupcake vorm ook ging. Welliswaar niet super gemakkelijk maar het ging. :+


@ urosa, ik ga ze straks proeven, de smaken vind ik ook goed klinken. Nu nog echt goed smaken. :D :9

Link naar dit berichtGeplaatst: 15-03-19 19:55
door urosa
Rijsa: https://www.laurasbakery.nl/witte-choco ... frambozen/
Heb alleen zelf de frambozen er dus uitgelaten omdat mijn man daar niet van houdt. En pas aansnijden als hij echt een aantal uur is afgekoeld.

MiickeytJe: en?
Creatief opgelost! Ik heb onderhand best wat vormen, denk koop gelijk wel alles wat Laura vaak gebruikt :+

Bak hier vaak recepten van Laura, straks zal ik ook meer gaan speuren naar andere input.

Stond vandaag trouwens wel iets doms in haar recept voor de carrot cake cheesecake, voor het cheesecake beslag stond erin dat ik de eieren moest mixen, gevolg gescheurde bovenkant. Lees ik later dat je juist niet moet mixen omdat er dan teveel lucht in het beslag komt => scheuren in de bovenkant. Nouja, zo leer ik steeds meer }:0 Gelukkig gaat er nog cream cheese frosting overheen haha. Maar baal altijd wel van dat soort dingetjes.

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-03-19 22:07
door urosa
Tadaa de carrot cake cheesecake van afgelopen zaterdag. Hij was erg lekker!

Afbeelding

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-03-19 22:09
door Dreamy
Ik heb zojuist een keto-proof kwarktaart gemaakt, maar ben gewoon de gelatine vergeten :( Is er nog een kans dattie toch enigzins stevig blijft?
Het is deze https://www.oanhskitchen.nl/stracciatella-taart/

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-03-19 08:53
door Nadir
Dat is mij ook wel eens gebeurd, maar nee, dan zakt ie echt in elkaar :D

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-03-19 09:09
door Dreamy
Hij voelt aardig stevig :=

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-03-19 14:16
door Nadir
Nou gelukkig, smaakt ie ook goed?

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-03-19 16:22
door Dreamy
Nadir schreef:
Nou gelukkig, smaakt ie ook goed?


Ja, ik vind ‘m zelf wat flauwtjes maar mijn keto-collega vond ‘m gelukkig erg lekker :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-03-19 20:38
door MizzMontana
Vandaag voor het eerst een brood gebakken, ga eigenlijk altijd voor zoet, of telt pizza bodem zelf maken ook mee?
Best goed gelukt al zeg ik het zelf.
Afbeelding

Afbeelding

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 25-03-19 22:11
door Rijsa
Ja brood en pizza is ook bakken. Heb je een recept van het brood?

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-19 12:48
door urosa
MizzMontana: je brood ziet er goed uit!

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-03-19 21:07
door MizzMontana
Rijsa schreef:
Ja brood en pizza is ook bakken. Heb je een recept van het brood?


Yes heb ik :) even kort en bondig overgetypt uit het kookboek:

Klop 1 ei en 1 eidooier los en vul aan met lauw water tot een totaal van 300 ml.

500 gram bloem (ik had half wit tarwebloem en half volkoren tarwebloem) 1,5 tl zout, 2 tl suiker, 1 zakje gist en 25 gr boter in blokjes een kom mengen

Eiermengsel bij de bloem gieten en kneden, ca. 10 min.
Dek af en laat ca. 1 u rijzen.

Deeg 1 min kneden en in vorm van broodblik vouwen, met vouw naar beneden in ingevette blik leggen
Afdekken en nogmaals 30 min rijzen

Oven voorverwarmen op 220 en in 30 minuten afbakken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-03-19 02:41
door Anthea
Jaaa brood!! Ik bak zelf altijd broodjes met kaas en Italiaanse kruiden :9 moet nog werken aan de vorm :')
Mijn KitchenAid word vaker gebruikt voor brood dan zoete baksels haha


Afbeelding

Sorry stille meelezer :')

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-03-19 08:04
door MizzMontana
Oh die zien er lekker uit! Is de basis voor witbrood of een heel ander recept?

Ik heb de smaak te pakken, ga straks ee. Spelt rood proberen te bakken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-03-19 08:16
door SaskiaB
Als je vaker brood wilt gaan bakken, dan raad ik je echt de boeken van Levine aan. Die zijn heel handig en fijn!

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 31-03-19 12:54
door Rijsa
Afbeelding
Citroen merengue

Re: Wie bakt er nog meer zo graag? - deel 3

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-04-19 01:20
door pimaude
Ohh lekker!! Recept?

Link naar dit berichtGeplaatst: 01-04-19 11:16
door MizzMontana
SaskiaB schreef:
Als je vaker brood wilt gaan bakken, dan raad ik je echt de boeken van Levine aan. Die zijn heel handig en fijn!


Dank voor de tip! Die gaat op de verjaardags wensen lijst :)

Merengue ziet er heerlijk uit Rijsa.

Mijn speltbrood was een stuk minder luchtig geworden dan het brood wat ik daarvoor had gebakken. Zou dat aan het soort bloem liggen? Smaak was wel goed.