Bokt's keukenprinsessen!

Moderators: MirandaT, Essie73, Warboel, Ods, Duhelo, Muiz

 
 
Babootje

Berichten: 14510
Geregistreerd: 25-06-05
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-19 20:45

Eelmo schreef:
Ooh klinkt goed babootje! Ik heb ook nog kemirie liggen, welk recept heb je gebruikt voor de kip?


500 gr in stukken gesneden kip (poten of kippendij of kipkarbonades o.i.d)
2 sereh stengels
2 eetlepels limoensap
250 ml kokosmelk
zout
olie

voor de boemboe
8 kemirienoten
5 rode pepers
3 rode uien
1 theelepel kukurma

Voor de boemboe alle ingredienten fijnmalen. En in de olie fruiten. Dan de stukken kip, kokosmelk limoensap en de sereh toevoegen en het vlees gaar stoven (beetje inkoken)

Heeft even geduurd, maar toch. Inmiddels is de sinds lang vermiste merrie terug gevonden. Lang leve bokt!
VERMIST!! KLIK HIER VOOR FOTO


laura1987

Berichten: 6267
Geregistreerd: 30-04-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-19 20:48

Hallo allemaal,
Ik lees altijd trouw mee, maar post nooit want heb geen bijzondere gerechten.

Zijn er hier mensen die een lekker beef wellington recept heeft? Dat lijkt mij zo leuk om te maken!

Ook gehakt empanada gerechten zijn welkom.

Eelmo

Berichten: 992
Geregistreerd: 09-01-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-03-19 10:28

Babootje schreef:
Eelmo schreef:
Ooh klinkt goed babootje! Ik heb ook nog kemirie liggen, welk recept heb je gebruikt voor de kip?


500 gr in stukken gesneden kip (poten of kippendij of kipkarbonades o.i.d)
2 sereh stengels
2 eetlepels limoensap
250 ml kokosmelk
zout
olie

voor de boemboe
8 kemirienoten
5 rode pepers
3 rode uien
1 theelepel kukurma

Voor de boemboe alle ingredienten fijnmalen. En in de olie fruiten. Dan de stukken kip, kokosmelk limoensap en de sereh toevoegen en het vlees gaar stoven (beetje inkoken)



Dankje :D
Moet je de kemirienoten eerst nog roosteren oid?

"Today me will live in the moment. Unless it's unpleasant, in which case me will eat a cookie." - Cookie monster

KletsKoekje
Berichten: 2848
Geregistreerd: 20-01-06

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-19 23:46

Hebben jullie nog lekker receoten/tios/aanraders voor mij voor hartige taart?
Ik maak het altijd volgens de tip op de verpakking (met ham broccoli champignons) maar zou graag een keer anders proberen maar weet niet zo goed wat enzo.. moet wel gangbaar zijn voor kinderen (1 En 6 jaar)

Tailormade Bollywood Brettonwoods x Rambo

laura1987

Berichten: 6267
Geregistreerd: 30-04-05
Woonplaats: Rotterdam

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-03-19 23:48

Ik doe er altijd rundergehakt, paprika, prei, champignons, hamblokjes en gehakt doorheen en dan geraspte kaas bovenop.

lor1_1984

Berichten: 9797
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-19 00:21

Kaastaart. :D

Ingrediënten:
3 eieren
100ml slagroom ongeklopt
Deeg voor hartige taart (bladerdeeg kan ook)
Een blok belegen kaas
Hamreepjes/spekreepjes/kipreepjes (optioneel)
Nootmuskaat
Peper
Bosuitjes
Groenten naar keuze (ik pak champignons, paprika en broccoli).

Deeg ontdooien en uitrollen tot een plak.
Deeg in een quichevorm (of ovenschaal/springvorm) doen en de overstekende randen wegsnijden.
Kaas in plakjes snijden en groenten wassen en snijden.
Plakjes kaas op de bodem leggen, daarop een beetje vd vleesreepjes en een beetje vd groenten.
Herhalen tot de vleesreepjes en groenten op zijn en afdekken met plakjes kaas.
Room en eieren door elkaar klutsen, naar smaak peper en nootmuskaat erdoor en het mengsel in de vorm gieten.
Afbakken zoals elke quiche, aan het eind ff prikken met een sateprikker om te kijken of het gaar is en zo ja dan eruit halen.
Even een paar minuten laten rusten voor je de kaastaart aansnijdt.

Ipv nootmuskaat kun je ook kerriepoeder gebruiken.
Je kunt ook enkel bosuitjes en evt vleesreepjes doen en er een salade naast serveren. :)

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

Kinke
Berichten: 15457
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-03-19 09:22

hartige taart kan heel simpel. Gewoon een ui, bakje gerookte spekjes en prei. geraspte kaas bovenop :D

lor1_1984

Berichten: 9797
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-19 00:51

Ik heb vd week Indische hachee gemaakt volgens dit recept:
Afbeelding
Heb alleen niets aangebraden en de doperwten en wortels heb ik vervangen voor sajoerboontjes (leek me lekkerder).
Nacht ervoor al in de slowcooker gedaan en tot het avondeten op low laten pruttelen.
Het was zo lekker dat ik 's middags al uit de pan stond te snoepen en me moest inhouden om niet die hele pan in een keer leeg te eten. :o :9
Naast de hachee dus sajoerboontjes, verder rijst, kroepoek, hardgekookt ei in wedges en komkommer in het zuur.
Iig voor herhaling vatbaar. *\o/*

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

Babootje

Berichten: 14510
Geregistreerd: 25-06-05
Woonplaats: Den Haag

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-19 09:43

Klinkt heerlijk!

Heeft even geduurd, maar toch. Inmiddels is de sinds lang vermiste merrie terug gevonden. Lang leve bokt!
VERMIST!! KLIK HIER VOOR FOTO

Kinke
Berichten: 15457
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-03-19 14:32

dat recept ziet er goed uit lor.
Ik ga zometeen ossobuco maken volgens het recept van Jamie Oliver. Niet met kalfsschenkel maar met schenkel van 1 van onze Blonde d'Acquitaine koeien :)

borstnoot

Berichten: 1275
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-03-19 15:25

Oeh dat ziet er goed uit!

Vraagje: heeft iemand een fijn receptje voor pepersaus?

Eigenwijs is ook wijs.

ElCamino

Berichten: 6982
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-19 10:00

Ik heb een vispotje gemaakt. Het heet een "Oostends Vispotje" en is een recept van de Spar. Op YouTube staat een filmpje ervan en heb het ongeveer nagemaakt...
ik had 2 ovenschaaltjes....

voor mijn variant nodig: zalmfilet, kabeljauwfilet, surimi sticks, garnalen, 1 ui, 1 prei, champions, visbouillonblokje, witte wijn, kookroom, 4 eierdooiers, peterselie, citroen

Ik heb de vis (zalm en kabeljauw) in blokjes gesneden en aangebakken in een pan met olijfolie.
Daarna eruit gehaald en gekruid met peper en zout

Ik heb de prei en de ui fijn gesneden, en de chapions in kleine blokjes. Dat heb ik gefruit in een pan.
Daarna een dl visbouillon ( gemaakt van een half blokje) en een dl witte wijn erbij.
Dat 1/3 laten inkoken en toen een flesje van 250ml kookroom erbij.
Dat weer laten inkoken.
Deze saus gooi ik door het vergiet en de groentjes hou ik apart. De saus heb ik opgevangen en daar de dooiers doorgeklopt. Peper, zout en sap van halve uitgeknepen citroen erbij.
Dit opwarmen ( niet koken)

Toen de groentjes ( prei,ui, champions) in de schaaltjes, de vis erbij gedaan en ook de surimi en de garnalen erbij. De suas er over gegoten en de schaaltjes nog 10 minuutjes in de oven op 180.

Afbeelding.

Ik heb een vlog gemaakt, krijg hem nog niet op bokt grmbl...

Amandavd
Berichten: 9953
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-05-19 13:39

Alrighty foodies!

Ik heb mijn verloofde beloofd om een driegangen menu te maken met dingen die hij lekker vindt.

Nu heb ik wat inspiratie nodig en wie beter te vragen dan de foodies van Bokt? Ik ben wel opzoek naar vrij simpele gerechten, dus niet iets waar ik de hele dag voor in de keuken moet staan.

Voorgerecht: mijn vriend is geen soepeter, dus ik wil iets van een soort Amerikaans steakhouse voorgerechtje doen. Misschien nacho's of iets van vlees?
Hoofdgerecht: Ik wil iets doen van een mixed grill maar ik wil uiteraard geen vlees of eten verspillen.
Nagerecht: wordt denk ik arretjescake met vanillemouse, slagroom met aardbeien.

ArankaM

Berichten: 1289
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 07:49

Hoi Amanda,

Voor het voorgerecht kan je vitello tonnato maken (dat vind mijn vriendl in ieder geval heel lekker). Nacho’s is inderdaad ook lekker, kan met kip, kaas, ui, crème fraîche, quacemole en ga zo maar door :p

Voor het hoofdgerecht zou ik naar de slager gaan en wat stukjes vlees uitkiezen. Dus bijv. 1 kleine biefstuk voor zn tweeën en daarbij 1 chipolata worstje voor beide. Afhankelijk van wat je lekker vindt :)
Bij het vlees kan je zelf verse frieten maken of aardappeltjes uit de oven en dan een lekkere salade erbij.

Het nagerecht klinkt ook super lekker!

[o]



lor1_1984

Berichten: 9797
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-19 14:37

Mijn nieuwe favoriet:
Afbeelding
Super makkelijk en een goede combinatie met broccoli, pipe rigate en geraspte kaas. :9

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Floortje88, truus1957 en 35 bezoekers