Bokt's keukenprinsessen!

Moderators: MirandaT, Essie73, Warboel, Ods, Duhelo, Muiz

 
 
marije1109

Berichten: 862
Geregistreerd: 07-02-13
Woonplaats: Kraggenburg

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-19 12:14

Wat jij lekker vindt kan in een salade. Komkommer, tomaat, uitje, avocado, kaas (Goudse, parmezaanse, geit, blauw etc), fruit, augurk avocado etc.
Zou wel kijken naar de combi, bv fruit niet teveel met hartig etc.

Eet zelf graag geitenkaas met nootjes of peer/blauwe kaas.
Gekookt eitje, croutons mmmm

Life is good, Marie mijn topper!


lor1_1984

Berichten: 9796
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-19 12:50

Ik maak vaak deze:
Sla naar keuze
Appel (ik pak elstar)
Uitje (gesnipperd)
Augurkjes
Spekreepjes (gebakken)
Hardgekookte eieren (ong 1 pp)
Paprika
Komkommer
Feta
Evt tomaat, pijnboompitjes oid

Alles gesneden etc door elkaar mikken, naar keuze een saus/dressing erbij.


Edit: feta vergeten te noemen. :+
Laatst bijgewerkt door lor1_1984 op 06-02-19 13:01, in het totaal 1 keer bewerkt

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

ArankaM

Berichten: 1289
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-19 12:56

Voor dressing geen kant en klare kopen, maar een lekker vinagrette maken met (balsamico)azijn, olijfolie en mosterd
Verder erin doen wat je lekker vindt. Een combinatie van een soort sla (veldsla,ijsberg, rucola), een soort fruit ( appel,druif, peer), een kaassoort (geitenkaas, Parmazaanse, feta) en een nootje is lekker

[o]

Majabeestje
Berichten: 2447
Geregistreerd: 07-02-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-02-19 18:21

Gerookte kip
Mango
Feta
Komkommer
Pijnboompitten
Honing mosterddressing
En sla dus :D

Couscous
Sla
Tonijn uit blik
Zongedroogde tomaat
Feta
Bosuitje
Komkommer
Honing mosterddressing

Sla
Druiven
Snoeptomaatjes
Komkommer
Geitenkaas
Gerookte kip
Balsamicodressing

Amandavd
Berichten: 9953
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-19 11:45

Bedankt nog voor de salade tips, ben nog een beetje zoekende maar het wordt steeds lekkerder.

Ik ben opzoek naar een nachos uit de oven recept voor morgen, ik wil een aantal kleine schaaltjes maken. Ik wil ze zonder gehakt doen en het liefst iets zonder olijven etc. Iemand tips?

Tica_81

Berichten: 6145
Geregistreerd: 12-12-12
Woonplaats: In een huisje

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-19 11:58

Cheddar, bosuitje, paprika, mais, augurk, rode ui, stukjes kipfilet of stukjes chorizo en dan zure room en guacamole voor er bij. :9

Stam+t, doe er niets mee!

Amandavd
Berichten: 9953
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-19 12:03

Tica_81 schreef:
Cheddar, bosuitje, paprika, mais, augurk, rode ui, stukjes kipfilet of stukjes chorizo en dan zure room en guacamole voor er bij. :9


Klinkt echt heerlijk! Maarre, hoe maak ik dat? :') Ik ben niet zo handig, dus als je tips hebt voor hoelang in de oven ect dan hoor ik het graag!

Tica_81

Berichten: 6145
Geregistreerd: 12-12-12
Woonplaats: In een huisje

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-19 12:20

Ik doe het niet te lang in de oven, tien minuten, kwartiertje op 180/190 graden dan is de kaas gesmolten en je nachos wel lekker knapperig, maar nog niet aangebrand.
Ik doe onderin een ovenschaal een drupje olie, dan een laagje nachos, daarop 2 plakjes kaas en wat van de losse dingetjes die mee de oven in moeten, dan weer nachos, kaas, dingetjes, nachos, kaas, dingetjes en als laatste nachos, want dan liggen die onderin mn diepe bord/schaal als ik de ovenschaal daarin heb omgekiept.

Stam+t, doe er niets mee!

Amandavd
Berichten: 9953
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-19 12:22

Tica_81 schreef:
Ik doe het niet te lang in de oven, tien minuten, kwartiertje op 180/190 graden dan is de kaas gesmolten en je nachos wel lekker knapperig, maar nog niet aangebrand.
Ik doe onderin een ovenschaal een drupje olie, dan een laagje nachos, daarop 2 plakjes kaas en wat van de losse dingetjes die mee de oven in moeten, dan weer nachos, kaas, dingetjes, nachos, kaas, dingetjes en als laatste nachos, want dan liggen die onderin mn diepe bord/schaal als ik de ovenschaal daarin heb omgekiept.


Thanks!! :D

xxwienekexx
Berichten: 3127
Geregistreerd: 26-05-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-19 18:23

Omnomnom, klinkt weer lekker :D

Nachtlampje

Berichten: 4486
Geregistreerd: 22-09-10
Woonplaats: Nijmegen omgeving

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-19 11:31

Ik maak mijn nacho's het liefst met nacho's, zoete chilisaus eroverheen drizzelen, in stukjes gesneden salami erdoor heen mengen, ingemaakte pepertjes en dan met wat kaas in de oven.

Als je het eruit haalt een gat maken zodat de bodem zichtbaar is, en daar crème fraiche/zure room en guacamole op dumpen. De room smelt een beetje... Yum!

Emmaa_

Berichten: 20594
Geregistreerd: 26-05-07

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-19 21:35

Ik maakte wel eens echt hele vieze nacho's, vies lekker zeg maar. Pakje gehakt met zo'n zakje tacokruiden rullen, in een ovenschaal mieteren, daar overheen wat reepjes cheddar en ook nog gewone geraspte kaas, dan een flinke laag nacho chips, daar overheen echt een moederlading kaas, dat in de oven tot de boel gesmolten is. Als het er dan uit komt 'verstamp' ik de nacho's met het gehakt en dan vrat ik zo een hele ovenschaal leeg. Dat mag ik tegenwoordig niet meer van mezelf want dat soort perikelen zijn de rede dat ik 120 kilo weeg, maar het is wel heel lekker.

Don't look back in anger.

KarmaChansy

Berichten: 6074
Geregistreerd: 17-05-05
Woonplaats: Sverige

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-19 21:43

Dat maakte ik ook emma nu nog maar 2 keer per jaar _O-

You are either an ocean or a puddle, don't be a puddle. People walk through puddles like there nothing. Oceans fiets destroy cities
Karma 30/06/2015 <3 Chansy 17/04/2011 <3 Balto 15/10/2017 <3 Jinx 18/02/2019 <3

lor1_1984

Berichten: 9796
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-03-19 23:51

Ik heb vd week de broccolisoep vd vorige(?) pagina gemaakt in de slowcooker.
Hier en daar wat veranderd want ik ben een luie koker dus zo min mogelijk handelingen maar het is ongeveer zo gemaakt:
Uitje en 2 knoflookteentjes gesnipperd en in de slowcooker gedaan.
Broccoliroosjes erop (ong 400-500gr), water erbij en daar 3 bouillonblokjes en een theelepel kerriepoeder bij.
Laten pruttelen op low tot de broccoli wat zachter wordt en dan een zak verse spinazie beetje bij beetje toevoegen.
Groenten in de blender tot het een egaal mengsel is, staafmixer mag ook maar die heb ik niet. :+
Groenten weer terug in de slowcooker.
Naar smaak peper en zout (of bouillonblokjes) toevoegen.
Kuipje roomkaas (paturain oid) erdoor roeren.
Nog even laten doorpruttelen en dan opdienen.

De knoflookteentjes had ik achterwege kunnen laten achteraf gezien al kun je natuurlijk nooit teveel knoflook gebruiken. O:)

[o]
6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

Amandavd
Berichten: 9953
Geregistreerd: 04-05-06
Woonplaats: Limburg

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-19 14:51

Die soep klinkt wel echt heel lekker!

Ik vroeg mij af, omdat hier natuurlijk kookgekken zitten, of jullie mij kunnen helpen. Ik ben op zoek naar een kookworkshop waarin de basis wordt gedaan, dus snijtechnieken, basis sauzen en soepen misschien etc. dat soort dingen. Google laat alleen een hoop cursussen zien maar ik ben echt op zoek naar een workshop en dan het liefst in Limburg, Brabant of Gelderland.

ArankaM

Berichten: 1289
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-03-19 21:01

Tip voor kooklessen heb ii helaas niet.

Ik maak voor het eerst pulled pork. Ik wilde het eigenlijk vanavond eten, maar verkeek mijzelf even dat het 7 uur in de oven moet :Y) . Ik was vanmiddag om 3 uur begonnen, dus vanavond 10 uur kan ik hopelijk proeven :P

[o]

borstnoot

Berichten: 1275
Geregistreerd: 18-12-13

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-19 23:16

En, hoe smaakte het?

Eigenwijs is ook wijs.

ArankaM

Berichten: 1289
Geregistreerd: 24-02-11
Woonplaats: Hekendorp

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-19 10:04

Ja was prima! Ik sta nog niet versteld, dus ik weet niet of ik het nog een keer maak. Vanavond eet ik het op een broodje met koolsla en zelfgemaakt bbq-saus

[o]

Bloodymary
Berichten: 2905
Geregistreerd: 02-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-19 16:47

Hier staat stoofvlees van everzwijn te pruttelen voor morgen (pappardelle alla cinghiale). Het hele huis ruikt dan zo heerlijk.

Nachtlampje

Berichten: 4486
Geregistreerd: 22-09-10
Woonplaats: Nijmegen omgeving

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-19 17:01

Ohhh, recept?

Boras
Berichten: 4593
Geregistreerd: 21-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-19 17:03

Gisteren een hele lekker pizza gemaakt. Geen culinair hoogstandje, maar wel die heerlijke Mexicaanse smaak behaalt. Een Mexicaanse pizza dus met een dot creme freche erop.

Bloodymary
Berichten: 2905
Geregistreerd: 02-08-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-19 17:11

Nachtlampje schreef:
Ohhh, recept?

Eigenlijk gewoon zoals je normaal stoofvlees maakt, dus uien, mosterd, azijn, fles rode wijn (gewoon stoofvlees maak ik ook vaak met donker bier), appelstroop, kruidnagelen, laurierblad en dan een dagje laten pruttelen. Voor het Italiaanse effect doe ik er morgen nog wat bruschettakruiden door en een beetje tomatenpassata.
Heeriijk bij pappardelle (dikke lintpasta) en dan een salade met rucola er bij (rucola, pijnboompitten, appel, parmigiano, beetje truffelmayonaise).

Babootje

Berichten: 14506
Geregistreerd: 25-06-05
Woonplaats: Den Haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-19 18:23

Hier staat te pruttelen
- Asam Padeh Gadang (gestoofd gekruid rundvlees uit Padang)
- Rendang Minang (van rundvlees)
- Ayam Masak Kemirie (pittige kip met kemirie, gestoofd)
- Orek Tahu Tauro (gebakken tahu in een pitige sojabonensaus
- pittig gebakken tempeh met petehbonen
- pittige boontjes gestoofd in kokosmelk
- zelfgemaakte Acar van groene kool, komkommer, taugeh, sjalotjes, rode en groene pepers etc,
- Ame Kumute (eieren in kokos saus)
Alle boemboes zelf gemaakt met verse kruiden
Morgen eten :D :D
Voor 15 personen ongeveer

Heeft even geduurd, maar toch. Inmiddels is de sinds lang vermiste merrie terug gevonden. Lang leve bokt!
VERMIST!! KLIK HIER VOOR FOTO

Babootje

Berichten: 14506
Geregistreerd: 25-06-05
Woonplaats: Den Haag

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-19 18:25

Lijkt me ook lekker Bloodymary. Ik mis de "like knop" hier wel.

Heeft even geduurd, maar toch. Inmiddels is de sinds lang vermiste merrie terug gevonden. Lang leve bokt!
VERMIST!! KLIK HIER VOOR FOTO

Eelmo

Berichten: 992
Geregistreerd: 09-01-09

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-03-19 19:34

Ooh klinkt goed babootje! Ik heb ook nog kemirie liggen, welk recept heb je gebruikt voor de kip?

"Today me will live in the moment. Unless it's unpleasant, in which case me will eat a cookie." - Cookie monster


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Alwiene, anjer, SdaphneS en 18 bezoekers