Bokt's keukenprinsessen!

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

 
 
ruitje

Berichten: 9320
Geregistreerd: 29-06-03

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-20 15:38

Zo die hachee ziet er heerlijk uit!

24/7 buiten en een binnenbak in de Randstad? Het is er:
insta: https://www.instagram.com/staldegroenemeer website: https://www.staldegroenemeer.nl


LieveLoes

Berichten: 1471
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Ermelo

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-08-20 20:11

Oh wat heerlijk zeg! Ben benieuwd!!

Forever Buisiness Owner -
interesse in producten gebaseerd op Aloe Vera? Stuur een PB!

Kinke
Berichten: 17668
Geregistreerd: 20-02-04
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-20 14:56

ohhhhh dit is toch zo lekker :D
een variant op tiramisu. Lange vingers/slagroom-mascarpone mengsel/aardbeien+frambozen

Afbeelding

KletsKoekje
Berichten: 3055
Geregistreerd: 20-01-06

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-08-20 17:17

Lekker Kinke, ik heb vorige jaar iets vergelijkbaars gemaakt met kerst, aarbeientiramisu. Was heerlijk

Tailormade Bollywood Brettonwoods x Rambo 02-08-2020 het gaat je goed daarboven grote vriend

LieveLoes

Berichten: 1471
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Ermelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-20 10:39

Heeft iemand een recept voor ragu alla bolognese? (Liefst voor de slowcooker)

Ben daar zo benieuwd naar, maar er is zoveel keus in recepten!

Forever Buisiness Owner -
interesse in producten gebaseerd op Aloe Vera? Stuur een PB!

avi5987
Berichten: 270
Geregistreerd: 04-07-07
Woonplaats: Aan de Zeeuwse kust

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-20 14:07

LieveLoes schreef:
Heeft iemand een recept voor ragu alla bolognese? (Liefst voor de slowcooker)

Ben daar zo benieuwd naar, maar er is zoveel keus in recepten!


Ik heb deze gemaakt, duurde lang maar was heerlijk! Weet niet of het in de slowcooker kan

https://www.bonappetit.com/recipe/bas-b ... HIxZ1hpRFE

Rytir

Berichten: 4026
Geregistreerd: 30-05-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-20 16:57

avi5987 schreef:
LieveLoes schreef:
Heeft iemand een recept voor ragu alla bolognese? (Liefst voor de slowcooker)

Ben daar zo benieuwd naar, maar er is zoveel keus in recepten!


Ik heb deze gemaakt, duurde lang maar was heerlijk! Weet niet of het in de slowcooker kan

https://www.bonappetit.com/recipe/bas-b ... HIxZ1hpRFE


Ik maak het ook ongeveer zo maar met rode ipv witte wijn, runderbouillion ipv kip, pasata ipv puree en zonder nootmuskaat (maar dat ga ik volgende keer proberen!). Wel met verse kruiden uit de tuin om nog meer smaak erin te krijgen.

When nothing goes right,

go left.

lor1_1984

Berichten: 10548
Geregistreerd: 03-12-03
Woonplaats: Almelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-20 20:52

avi5987 schreef:
LieveLoes schreef:
Heeft iemand een recept voor ragu alla bolognese? (Liefst voor de slowcooker)

Ben daar zo benieuwd naar, maar er is zoveel keus in recepten!


Ik heb deze gemaakt, duurde lang maar was heerlijk! Weet niet of het in de slowcooker kan

https://www.bonappetit.com/recipe/bas-b ... HIxZ1hpRFE

Kan zeker wel in de slowcooker. :j
Kwestie van tijden aanpassen en uitproberen, beter wat langer dan kort. :)

6+3=9, but so does 5+4.
The way you do things isn't always the only way to do them.
Respect other people's way of thinking.

LieveLoes

Berichten: 1471
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Ermelo

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-20 21:44

Oeh dank je wel!
Moet hem ever vertalen. Vind dat lastig al die afwijkende benamingen. Maar gaat goed komen!

Forever Buisiness Owner -
interesse in producten gebaseerd op Aloe Vera? Stuur een PB!

LieveLoes

Berichten: 1471
Geregistreerd: 09-07-12
Woonplaats: Ermelo

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-10-20 11:52

Mijn slowcooker is binnen *\o/* de CR024 van Crockpot. Iemand ervaring met deze? Hoe werkt de bak functie?

Forever Buisiness Owner -
interesse in producten gebaseerd op Aloe Vera? Stuur een PB!

ElCamino

Berichten: 7944
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-20 10:56

Owwww, even weer leven in de brouwerij:

Deze zaterdag heb ik op stal voor het team weer eens lunch gemaakt.
Hadden ze verdiend zeg maar.....

Ik heb ze getrakteerd op een mega-burger.
Ik heb Italiaanse bollen gekocht en 2 kilo rundergehakt.
De hamburgers waren 250 gram per stuk.

De 8 hamburgers gemaakt uit: 2 kilo rundergehakt, 2 zakjes hamburgerkruiden, 2 zakjes mexicaanse gehakt kruiden, een fijn gehakt uitje, ketjap en als laatste door de paneermeel.

Verder konden ze kiezen of ze er bacon op wilden of kaas.
De bacon plakjes eerst in de pan gebakken en toen op de plaat gelegd, de kaas als laatste op de burgers mee smelten.
Het gebakken eitje los erbij en tomaatjes, augurkjes ook los.

Hamburgers liggen klaar om op de plaat te gaan, de pan is klaar voor de bacon en de eitjes
Afbeelding

Al het lekkers ligt klaar om gemaakt te worden:
Afbeelding

De bakplaat is half aan, op de rechterkant bak ik de burgers, links ligt de bacon lekker warm te blijven
Afbeelding

Voila, op gepaste afstand eten, niet op te eten natuurlijk in 1 geheel dus de meeste hebben alle burgers in stukjes op hun bol gedaan... :D :D
Afbeelding

ElCamino

Berichten: 7944
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-11-20 08:58

Oke, dan nog maar meteen eentje,

Gisteren heb ik portobello's gevuld met gehakt en kaas en omwikkelt met spek gemaakt.
Nodig:
4 portobello's
300 gram gehakt
peper, zout,
stukje Roquefort
geraspte kaas
2 pakjes met ontbijtspek.

Bereiding:
ik heb de portobello's uitgehold en wat eruit kwam fijn gesneden.
Afbeelding

Daarna de gehakt geruld in de pan met peper en zout en de champion restjes erbij gedaan
Afbeelding

De champions gevuld met Roquefort
Afbeelding

Daarna het gehaktmengsel erin gedaan en er geraspte kaas over gestrooid
Afbeelding

De portobellos vervolgens met reepjes spek omwikkeld en dan kan het in de oven.
Ik heb zelf het restant van het gehaktmengsel los in de ovenschaal gestrooid en de rest van de geraspte kaas erover gedaan. Je kunt ook de portobello's gewoon los in de schaal doen
Afbeelding

10 minuutjes in de oven op 180 graden:
Afbeelding

ElCamino

Berichten: 7944
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 13:54

Hello,hier ben ik weer.
Zondag heb ik Shephards Pie gemaakt met lamsgehakt. En je kunt het uiteraard ook met ander gehakt of vlees maken.....

Eerst aardappelpuree gemaakt: aardappelen gekookt (Pak van 800 gram), daarna met wat boter( 3 theelepels) en een scheutje slagroom tot puree gemixed met de staafmixer.

Daarna het lamsgehakt geruld in de pan, (ik had een kilo) en daarbij heb ik rozemarijn en tijm gegooid.
Vervolgens een derde winterwortel, recept zei een hele maar dat werd me écht teveel. Toen een scheutje worcestersaus, scheutje rode wijn en blijke tomatenpuree erin.
Hele prutje even laten doorpruttelen in de pan.

Afbeelding

Toen in ovenschalen ( want had weer teveel) eerst het gehaktmengsel verdeeld, daarna de puree er boven op verdeeld en tenslotte lekker veel geraspte kaas erover.
Afbeelding

Hele spul 20 minuten op 200 graden....

Afbeelding
Afbeelding

was erg lekker! je moet wel van lamsgehakt houden natuurlijk.... maar de smaak was niet overdreven sterk of zo.

Eelmo

Berichten: 1700
Geregistreerd: 09-01-09

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 14:31

Sheppard's Pie is zo lekker he :9
Ik maak hem ook wel eens vega met linzen ipv gehakt. Of een zoete aardappel door de aardappelpuree. En voor een beetje extra: broodkruim bakken in een beetje olie met knoflook, en dat door/over de kaas <3

"Today me will live in the moment. Unless it's unpleasant, in which case me will eat a cookie." - Cookie monster

ElCamino

Berichten: 7944
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Re: Bokt's keukenprinsessen!

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-11-20 15:09

goed idee!!!!! van dat broodkruim dan, ik ben niet van de vega, hihihi

ElCamino

Berichten: 7944
Geregistreerd: 01-03-05
Woonplaats: Naarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-11-20 15:45

ok, hier ben ik weer.....hahaha, even de smaak te pakken maar hierna is het even over hoor denk ik.
Ik werd gevraagd of ik lekkere vissoep kon maken.... ja dat kan ik wel, maar het is HEEL ERG DUUR !!!
Dat was geen probleem, ze betaalden graag geld voor een lekkere soep.... nou oke....ik zoeken op internet, met een lijstje naar de visboer en wat aangepast in overleg met ze.
Van hen ook een zakje poeder gekregen om bouillon te maken...

Wat heb ik gebruikt: voor ongeveer 10 grote kommen soep, ( goed gevuld)
2.5 kilo vis ongeveer, deze variant bestond uit:
1 kilo mosselen
1 kilo pijlinktvis
200 gram noorse roze garnalen klein
200 gram noorse roze garnalen groot
200 gram gamba's
1 flinke kabeljauw filet
1 grote scholfilet

Verder: 2 uien, een prei, 300 gram gepelde tomaten, 1 chili peper, 3 teentjes knoflook, witte wijn, peterselie, tijm, saffraan, olijfolie, 2liter visbouillon ( blokje, poeder of van fond)

Afbeelding

De pijlinktvis klein gesneden, evenals de kabeljauw en schol

Afbeelding
Afbeelding

De bouillon vast koken
Afbeelding

Daarna in pan met hete olijfolie gooien: uien fruiten, prei, knoflook, chilipeper, tomaten, tijm, peterselie en saffraan. Prutje even roeren:
Afbeelding

Daarop de in stukken gesneden witvis, inktvis en gamba's.
En dan de bouillon erop gieten. minuut of 10 koken.

Afbeelding


Daarna doe je de mosselen en de roze garnalen erbij, scheut witte wijn en weer minuut of 10 koken.

Afbeelding

Lekker doorroeren :
Afbeelding

En dan eerst de vis met een schep op de borden verdelen en dan later het vocht erbij.

Afbeelding

Eet smakelijk.

let wel: de vis alleen was €87.50 !!!! de rest was ongeveer €20.00 dus het pannetje hier kost €100.00 !!!! Gelukkig betalen ze €10.00 pp voor de soep. Geen goedkoop grapje maar kreeg een overweldigend applaus!!!


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Facebook, Laura82 en 22 bezoekers