Wat heb ik in Kreta gegeten?

Moderators: MirandaT, Duhelo, Essie73, Muiz, Ods

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
LadyMadonna

Berichten: 59956
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-19 17:07

Van de zomer waren wij in Kreta. Hier kregen we als bijgerecht bij de lunch olijfbrood en een schaaltje met witte kaas. Dit was qua structuur iets grover dan smeerkaas. De bedoeling was dat je je brood hierin deed dippen...
Het had een hele milde smaak.

Ik heb geen idee meer wat het was en via Google word ik ook niet wijzer.

Iemand hier een idee?

-The outsider for life-


annibel

Berichten: 1059
Geregistreerd: 20-07-08
Woonplaats: Achterhoek

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 17:20

Aioli?
Dat is een soort knoflook smeersel wat daar veel gegeten wordt..

Als je met één vinger naar je paard wijst, wijzen er nog altijd 3 vingers naar jezelf.

Storm

Berichten: 17991
Geregistreerd: 05-06-02
Woonplaats: Waalwijk

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 17:21

Een soort feta?

'What if I fall?'
'Oh but my darling, what if you fly?'

Ibbel

Berichten: 39030
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 17:22

Was het niet gewoon (met melk) losgeroerde feta?

Dorine92
Berichten: 3514
Geregistreerd: 21-04-12
Woonplaats: Schagen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 17:22


Wohlan inter 2 startgerechtigd
Beliche zz-licht+2
Ugalla Sz zz-zwaar startgerechtigd

LadyMadonna

Berichten: 59956
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-19 17:28

annibel schreef:
Aioli?
Dat is een soort knoflook smeersel wat daar veel gegeten wordt..

Nee, dat was het niet

Storm schreef:
Een soort feta?

Mja... qua structuur absoluut niet (feta is veel harder)

Ibbel schreef:
Was het niet gewoon (met melk) losgeroerde feta?

Geen idee :')

Dorine92 schreef:
Ik had op Cyprus halloumi maar dat is het vast niet
Maar kijk
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Griekse_kazen
Hier kan je het vast vinden


Ga ik even kijken :j

-The outsider for life-

Sizzle

Berichten: 22228
Geregistreerd: 21-04-06
Woonplaats: Zwitserland

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 17:29

Het kan in feite gewoon iedere vorm van verse kaas zijn.

ellepel

Berichten: 40851
Geregistreerd: 24-02-04
Woonplaats: assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 17:33

weet je nog waar je dat gegeten hebt, was het een restaurant?
dan staat de menukaart misschien wel online waar het op staat?

edit, mijn googlen levert me dit op

Galotiri

Geproduceerd in Thessaly en Epirus, wordt galotiri gemaakt van feta, melk en yoghurt. Omdat het niet goed beweegt, is het buiten Griekenland nauwelijks bekend, maar deze kaas is melkachtig en zacht en kan worden gebruikt voor het dippen of op een stuk brood. Met een lichter vet- en caloriegehalte kan het thuis worden genoten en is het een geweldig alternatief voor kwark.
Laatst bijgewerkt door ellepel op 27-10-19 17:36, in het totaal 1 keer bewerkt

A woman needs two men in her life - the horse of her dreams and a jackass to pay for it.

Lukasje
Berichten: 5640
Geregistreerd: 06-01-15

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 17:34

Ik denk gewoon verse kaas.

Don't take anything for granted

Yom
Berichten: 3175
Geregistreerd: 01-01-11
Woonplaats: Helmond

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 17:56

tzatziki?

Jilletje

Berichten: 7054
Geregistreerd: 18-11-06
Woonplaats: Limmen

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 17:58

Tirokafteri

Dancing on rainbows

dblijham
Berichten: 1561
Geregistreerd: 25-10-05
Woonplaats: Blijham

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 17:59

Galotiri ( Milk, Yogurt and Cheese Spread)
Ingredients
1100 gr. / 2.5 lb Greek yogurt full fat
100 ml / 3.5 fl oz. full fat milk
500 gr. / 1 lb feta cheese, crumbled
1 tsp salt


Instructions
Mix everything in a non-reactive bowl and place it in the refrigerator.
Let it stay for 3 to 4 days whisking three times per day.
After these days it is ready to be consumed.

Spread it on a warm slice of homemade bread or any type of bread or pita bread.
Keep the rest in the fridge.
You can add some dried spearmint or dried oregano or any such type of herb if you want to jazz it up a little bit.

xMyrnavG

Berichten: 61
Geregistreerd: 28-04-18

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 18:00

Misschien gewoon huttekase? Ik vind de milde smaak daarvan geweldig en de textuur lijkt op wat je omschrijft :)

Bedankt voor onze mooie tijd samen Appie <3

LadyMadonna

Berichten: 59956
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-19 18:20

Yom: nee zeker niet...

Ellepel: het was tijdens een voorstelling waarin we kennis maakten met het Kreta in de tijd van Knossos.
Ben even aan het zoeken hoe dat heette

-The outsider for life-

Snadrem

Berichten: 3280
Geregistreerd: 24-04-08

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-19 18:26

Ricotta?

LadyMadonna

Berichten: 59956
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Re: Wat heb ik in Kreta gegeten?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-19 18:32

Ricotta lijkt me te korrelig (en is niet Grieks)

Die Galotiri kan ik me wel in vinden, eens zien of ik daar ergens aan kan komen moet proeven

-The outsider for life-


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Margarita_, Googlebot en 7 bezoekers