Bokt.nl • Balkenbrij liefhebbers op Bokt?
Pagina 3 van de 5

Re: Balkenbrij liefhebbers op Bokt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:18
door Domino_2006
Ik zelf ven er niet gek op, maar mijn vader wel. Ben nog steeds op zoek naar een plek waar ik goede kan kopen in de omgeving van Utrecht.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:21
door _CS_
Wat frappant dat er mensen hier zijn die zeggen dat die uit enschede het wel kennen.
Ligt dat aan de regio misschien :=
Mijn man en diens aanhang kennen het niet.

Mijn schoonzusje vroeg laatst wat het dan was.
Ik zei, beter niet weten maar eten :')

JoyCiej007: die van de kerstmarkt, weet je van waar die kwam?
Wij eten sinds een tijd biologisch vlees uit vaassen, en via daar hadden we een adresje uit oene.
Maar die vond ik zooo smerig, heel grof gemalen ook.

Re: Balkenbrij liefhebbers op Bokt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:22
door Jester_
De slager in eerbeek is wel lekker!

Re: Balkenbrij liefhebbers op Bokt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:32
door Sassy
Met gebakken appel en rode kool erg lekker!

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:40
door Cinderella
Slachtafval met bloed en suiker op een broodje? Whut? :')

Ik had hier echt nog nóóit van gehoord!

Re: Balkenbrij liefhebbers op Bokt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:41
door Jester_
Afbeelding

Re: Balkenbrij liefhebbers op Bokt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:43
door snorkel1986
Dat bloed vind je alleen in de rode versie niet in de grijze waar hier de meeste van eten... grijze = lekker rode = vies ( na mijn mening)

Re: Balkenbrij liefhebbers op Bokt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:46
door MerleSimone
Oooh ja hoor, heerlijk! Hier van De Stegge in Miste. Echt super lekker met wat zout op brood! Ook de grijze versie.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:47
door SamElisa
Ik vind het zelf heel lekker. Wij hebben het meestal van de slager, en een vereniging bij ons in het dorp heeft altijd een balkenbrij actie.

Re: Balkenbrij liefhebbers op Bokt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:55
door verootjoo
Mijn vader vindt dat zo lekker. Ik heb het nooit durven proeven :') Het ziet er al zo onsmakelijk uit en als je weet wat het is wordt het er niet beter op :+

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:55
door Fitzroy
Ik dach serieus dat het een soort dessert was iets van havermout/griesmeel erin :+
Ben vast in de war met wat anders.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:55
door verootjoo
Fitzroy schreef:
Ik dach serieus dat het een soort dessert was iets van havermout/griesmeel erin :+
Ben vast in de war met wat anders.


Rijstebrij? :Y)

Re: Balkenbrij liefhebbers op Bokt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 18:57
door Kinke
kruudmoes? alhoewel daar wel andere ingrediënten in zitten :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 19:00
door Cinderella
Dit gerecht zou zo in fear factor kunnen.

Slachtafval doordrenkt in bloed. En om het af te maken: op roggebrood.

:')

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 19:02
door Ianrowan2009
bigone schreef:
Ianrowan2009 schreef:
Ik ga de vraag toch stellen... wat is Balkenbrij? :?

https://www.balkenbrij.info/

Daarnaast is er ook nog bakbloedworst en bakleverworst.


Oei, dat is voor mij een veel te ingewikkeld en spannend potje :roll: :=
Duurt nog best lang voordat je dat klaar hebt zeg.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 19:03
door Ann_moi
Ooohh zooo lekker! Ik eet balkenbrii het liefst op brood, zonder zout. Zowel bij de jumbo als de slager wordt het bij Mn ouders verkocht en beiden zijn goed. Mijn vader is begonnen met oefenen om het zelf te maken, en dan zie je dat het best lastig is. Maar de smaak wordt steeds beter en beter :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 19:06
door Daphne__
Gek op balkenbrij en niet mega ver van Oldebroek af wonen: Dan moet je 24 Februari echt naar de sprokkelmarkt van boerderijmuseun de bovenstreek. Daar maken ze het ter plekke klaar op de oude manier, varken hangt eerst aan een ladder, super interessant :+ En je kunt het dan kopen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 19:20
door Renske_W
Cinderella schreef:
Dit gerecht zou zo in fear factor kunnen.

Slachtafval doordrenkt in bloed. En om het af te maken: op roggebrood.

:')

_O-

En het is echt super lekker!

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 19:25
door DiantaM
Ik heb er nog nooit van gehoord. Heb het gegoogled en nu zou ik willen dat ik het niet had gedaan. Iew als vegetariër is het moeilijk te begrijpen dat dit lekker is.

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 19:56
door verootjoo
DiantaM schreef:
Ik heb er nog nooit van gehoord. Heb het gegoogled en nu zou ik willen dat ik het niet had gedaan. Iew als vegetariër is het moeilijk te begrijpen dat dit lekker is.


Als niet-vegetariër ook hoor :7

Link naar dit berichtGeplaatst: 11-12-18 23:53
door Boras
JoyCiej007 schreef:
Boras schreef:
1 keer is genoeg.


Je kan nooooit genoeg Balkenbrij gegeten hebben :') :')


:D

Maggi op een gekookt ei? :wow:

Re: Balkenbrij liefhebbers op Bokt?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-12-18 00:06
door daantjuhhh
Brrrr... Balkenbrij.
Ik kom uit Salland regio Raalte/Heeten.
Ik ken het van mijn ouders. Die vinden het beide heerlijk. Als kind lustte ik het ook tot ik een jaar of 10 was. Ik ben toen zo ziek geweest (griep) en toevallig balkenbrij gegeten vlak daarvoor. De balkenbrij kwam er dus achterstevoren weet uit.

Nou kan je vertellen dat het de 2de x nog onsmakelijker eruit ziet dan de 1ste. Heb het daarna nooit meer gegeten. En werd al misselijk van de geur als mijn ouders het aan het bakken waren.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-12-18 00:48
door JoyCiej007
_/-\o_ :') Dank voor alle reacties, kon nog net mn thee binnen houden, heel komisch.


Daphne__ schreef:
Gek op balkenbrij en niet mega ver van Oldebroek af wonen: Dan moet je 24 Februari echt naar de sprokkelmarkt van boerderijmuseun de bovenstreek. Daar maken ze het ter plekke klaar op de oude manier, varken hangt eerst aan een ladder, super interessant :+ En je kunt het dan kopen.


Dat is precies hoe m'n oma/opa het vroeger klaar maakten. <3 ik was helaas nog te jong om dat bewust mee te maken. Ze deden daar ook aan "flappie". Mijn mama nog een jeugdtrauma aan over gehouden :(:)
Ze was er dan ook 1 van 12 kinderen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-12-18 00:54
door JoyCiej007
Cinderella schreef:
Dit gerecht zou zo in fear factor kunnen.

Slachtafval doordrenkt in bloed. En om het af te maken: op roggebrood.

:')


:D neuh joh.

Doe dan maar Rocky Mountain Oysters :j
https://nl.wikipedia.org/wiki/Prairie_oester

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-12-18 01:03
door JoyCiej007
Boras schreef:
Maggi op een gekookt ei? :wow:


:j eet ze het liefst zacht gekookt. Eiwit net gestold, eigeel heerlijk smeuiig. Maar eet ook af en toe een paar "half hardgekookte" eitjes gepeld, met een flinke scheut maggi en wat verse of gedroogde bieslook.

Volgens mij eet ik echt te zout :') maar heb er wel enorme behoefte aan. Bloeddruk is eerder te laag dan te hoog..