Bokt.nl • Eieren laten stollen in pan zonder deksel
Pagina 1 van de 1

Eieren laten stollen in pan zonder deksel

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 15:57
door Balenciaga
Hoi, ik heb even een beetje een domme vraag :+

Vandaag maak ik dit: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R ... tballetjes

De laatste stap in het gerecht is: Breek de eieren en laat met de deksel op de pan stollen. Nu kan ik helaas geen deksel vinden voor de pan. Kan ik alsnog de eieren toevoegen, of beter niet doen omdat ze dan niet gaar worden?

Sorry voor de domme vraag maar ik hoor het graag van jullie :')

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 15:58
door djuulsie
Dan stolt t minder snel. Heb je niet een grotere deksel of een 2e koekenpan er omgedraaid op zetten?

Re: Eieren laten stollen in pan zonder deksel

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:02
door Sandy1103
stuk aluminiumfolie over de pan heen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:05
door Balenciaga
djuulsie schreef:
Dan stolt t minder snel. Heb je niet een grotere deksel of een 2e koekenpan er omgedraaid op zetten?

Helaas geen grotere deksel, maar wel een grotere pan. Ik ga dat proberen :j

Bedankt voor de tips!

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:06
door Danjel
Groot diner bord op de pan leggen?

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:06
door Tica_81
Je maakt een spiegelei of omelet toch ook zonder deksel en dat stolt ook.

Re: Eieren laten stollen in pan zonder deksel

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:08
door Lolacabana
Je kan het anders ook altijd nog losjes afdekken met aluminiumfolie of bakpapier.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:19
door Lusitana
Tica_81 schreef:
Je maakt een spiegelei of omelet toch ook zonder deksel en dat stolt ook.

Ja, maar bij een spiegel ei stolt het eiwit boven op de dooier niet echt en als je er een deksel op doet wel.
Als de bedoeling is dat het wit helemaal om de dooier stolt en het geel minder, zoals bij bepaalde recepten, is afdekken nodig.

Bij een omelet roer je een en ander door elkaar dat is weer anders, en de onderkant stolt wel degelijk sneller dan de bovenkant. Als je hem dubbelslaat, zoals ze in restaurants doen, is hij nog zacht van binnen.

Verschil van shashuka gemaakt met en zonder deksel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:21
door topsylover
Wist je dat je het ook gewoon kunt proberen en dan kijken wat er gebeurt?

Mensen lijken wel steeds hulpelozer te worden tegenwoordig. Kunnen niks meer zelf bedenken, altijd maar handje vasthouden zelfs bij de simpelste dingen. Het is een EI, je gaat er niet dood aan als die niet helemaal gekookt is. Probeer het gewoon en dan heb je je antwoord. *rant over*

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:24
door Sjong
topsylover schreef:
Wist je dat je het ook gewoon kunt proberen en dan kijken wat er gebeurt?

Mensen lijken wel steeds hulpelozer te worden tegenwoordig. Kunnen niks meer zelf bedenken, altijd maar handje vasthouden zelfs bij de simpelste dingen. Het is een EI, je gaat er niet dood aan als die niet helemaal gekookt is. Probeer het gewoon en dan heb je je antwoord. *rant over*


Mensen kijken ook wel steeds minder bereid tot het helpen van de medemens....

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:29
door Cinderella
Sjong schreef:
topsylover schreef:
Wist je dat je het ook gewoon kunt proberen en dan kijken wat er gebeurt?

Mensen lijken wel steeds hulpelozer te worden tegenwoordig. Kunnen niks meer zelf bedenken, altijd maar handje vasthouden zelfs bij de simpelste dingen. Het is een EI, je gaat er niet dood aan als die niet helemaal gekookt is. Probeer het gewoon en dan heb je je antwoord. *rant over*


Mensen lijken ook wel steeds minder bereid tot het helpen van de medemens....


_/-\o_ _/-\o_


Ik heb geen tips, maar het recept ziet er goed uit. Ga ik van de week eens maken, thanks TS! Hopelijk lukt het met de eieren. :D

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:34
door djuulsie
Sjong schreef:
topsylover schreef:
Wist je dat je het ook gewoon kunt proberen en dan kijken wat er gebeurt?

Mensen lijken wel steeds hulpelozer te worden tegenwoordig. Kunnen niks meer zelf bedenken, altijd maar handje vasthouden zelfs bij de simpelste dingen. Het is een EI, je gaat er niet dood aan als die niet helemaal gekookt is. Probeer het gewoon en dan heb je je antwoord. *rant over*


Mensen kijken ook wel steeds minder bereid tot het helpen van de medemens....


_/-\o_

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:42
door Tica_81
Sjong schreef:
topsylover schreef:
Wist je dat je het ook gewoon kunt proberen en dan kijken wat er gebeurt?

Mensen lijken wel steeds hulpelozer te worden tegenwoordig. Kunnen niks meer zelf bedenken, altijd maar handje vasthouden zelfs bij de simpelste dingen. Het is een EI, je gaat er niet dood aan als die niet helemaal gekookt is. Probeer het gewoon en dan heb je je antwoord. *rant over*


Mensen kijken ook wel steeds minder bereid tot het helpen van de medemens....


Bij heel veel dingen denk ik ook echt wel oh wauw gebruik je verstand of Google even voor je anderen om hulp vraagt. En dan is mijn bereidheid om te helpen wel minder groot dan de neiging om te zeggen dat iemand zelf wel een beetje moeite mag doen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:57
door Balenciaga
Ik heb gegoogled hoor, maar kon niets vinden. ;)

Heb niet heel veel zin om een recept te verzieken met halfgare eieren en vervolgens aan de schijt te gaan, dankjewel

Aan de bokkers met tips: bedankt! Het is prima gelukt en erg lekker :j

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 16:58
door Lusitana
En eigenlijk is alles wel elders te vinden wat op Bokt voorbij komt, als je zo gaar redeneren.
Mensen gebruiken fora vooral om meerdere meningen en ervaringen te horen en daar is niks mis mee.

Maar TS, het recept kan toevallig met en zonder deksel gemaakt (zie plaatjes in mijn vorige post). Het duurt iets langer zonder. Je kunt ook wat van het hete tomatenprutje over de eieren schepen om ze beter te laten stollen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 17:41
door topsylover
Balenciaga schreef:
Ik heb gegoogled hoor, maar kon niets vinden. ;)

Heb niet heel veel zin om een recept te verzieken met halfgare eieren en vervolgens aan de schijt te gaan, dankjewel

Aan de bokkers met tips: bedankt! Het is prima gelukt en erg lekker :j

Je gaat echt niet aan de schijt van halfgare eieren hoor, in zoveel culturen en gerechten gaan rauwe eieren door recepten heen. (tenzij je iets medisch hebt uiteraard)

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 17:42
door daantjuhhh
Sjong schreef:
topsylover schreef:
Wist je dat je het ook gewoon kunt proberen en dan kijken wat er gebeurt?

Mensen lijken wel steeds hulpelozer te worden tegenwoordig. Kunnen niks meer zelf bedenken, altijd maar handje vasthouden zelfs bij de simpelste dingen. Het is een EI, je gaat er niet dood aan als die niet helemaal gekookt is. Probeer het gewoon en dan heb je je antwoord. *rant over*


Mensen kijken ook wel steeds minder bereid tot het helpen van de medemens....


_/-\o_ _/-\o_

Re: Eieren laten stollen in pan zonder deksel

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 18:41
door Britt
Ik leg dan meestal een spatdeksel op de pan en leg daar de grootste deksel op die ik heb. Dan blijven de randjes wel open, maar is het grootste deel toch bedekt :)

Re: Eieren laten stollen in pan zonder deksel

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 22:57
door Marije_jiplover
Ik heb al vaker shaksuka gemaakt (volgens een ander recept) en eerste paar keer zonder deksel.
Duurt wat langer.
Met deksel is het ei sneller gestold.

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 23:27
door Danique_G
topsylover schreef:
Wist je dat je het ook gewoon kunt proberen en dan kijken wat er gebeurt?

Mensen lijken wel steeds hulpelozer te worden tegenwoordig. Kunnen niks meer zelf bedenken, altijd maar handje vasthouden zelfs bij de simpelste dingen. Het is een EI, je gaat er niet dood aan als die niet helemaal gekookt is. Probeer het gewoon en dan heb je je antwoord. *rant over*


Was het vroeg vanochtend?
Spoiler:
Stiekem ben je wel mijn spirit animal

Link naar dit berichtGeplaatst: 06-04-19 23:56
door Nies_
topsylover schreef:
Wist je dat je het ook gewoon kunt proberen en dan kijken wat er gebeurt?

Mensen lijken wel steeds hulpelozer te worden tegenwoordig. Kunnen niks meer zelf bedenken, altijd maar handje vasthouden zelfs bij de simpelste dingen. Het is een EI, je gaat er niet dood aan als die niet helemaal gekookt is. Probeer het gewoon en dan heb je je antwoord. *rant over*

Je brengt het ietwat onaardig, maar dit is zo waar. Zorgwekkend is het.

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-04-19 07:44
door topsylover
Danique_G schreef:
topsylover schreef:
Wist je dat je het ook gewoon kunt proberen en dan kijken wat er gebeurt?

Mensen lijken wel steeds hulpelozer te worden tegenwoordig. Kunnen niks meer zelf bedenken, altijd maar handje vasthouden zelfs bij de simpelste dingen. Het is een EI, je gaat er niet dood aan als die niet helemaal gekookt is. Probeer het gewoon en dan heb je je antwoord. *rant over*


Was het vroeg vanochtend?
Spoiler:
Stiekem ben je wel mijn spirit animal

Ik liep al heel lang met deze frustratie op mijn schouders en dit leek me het uitstekende moment om het even op tafel te gooien. :+ :+

Link naar dit berichtGeplaatst: 07-04-19 07:46
door verootjoo
Balenciaga schreef:
Ik heb gegoogled hoor, maar kon niets vinden. ;)

Heb niet heel veel zin om een recept te verzieken met halfgare eieren en vervolgens aan de schijt te gaan, dankjewel

Aan de bokkers met tips: bedankt! Het is prima gelukt en erg lekker :j


Huh, er zijn toch zoveel recepten met halfgare eieren? Of eet je nooit een zachtgekookt ei? Of iets anders waarvoor je rauw ei gebruikt?

Tenzij je zeer toevallig een salmonella ei te pakken hebt wordt je daar niet ziek van :)