trickriding hoe gevaarlijk is het nu echt?

Moderators: petraaken, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

willempie14
Berichten: 54
Geregistreerd: 11-04-16

trickriding hoe gevaarlijk is het nu echt?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-17 12:32

Hallo,

Is alweer 1,5 jaar geleden dat de pony van dochter verkocht is en we eigenlijk op zoek zijn naar een leuk dressuurpaard.
Door diverse verschillende redenen is het kopen van een nieuw paard nog steeds niet gelukt. Maar mijn dochter is pas 15 jaar en heeft nog alle tijd.

Maar nu zijn er wel heel andere ontwikkelingen en zit dochter te denken aan een carrieswitch <<)

Een kennis van ons kent iemand van de Future Guys, bij de meesten denk ik niet onbekend in dit wereldje, en nu mocht mijn dochter gisteren een keertje mee proefdraaien, want ja ze wilde wel wat jonge aanwas binnen het team.

Dochter wilde wel weer wat uitdaging, en deed vol overtuiging mee.

Nu is het allemaal nog vrij onschuldig maar toen het team einde van de training los ging, kreeg ik toch wel een beetje buikpijn.

is toch je dochter ( in gedachte dan) die daar halsbrekende toeren gaat doen.

De reden dat ik vaak afhaakte bij het kopen van een paard, was toch dat ik ze niet vertrouwd genoeg vond, en nu zou ze dan halsbrekende tricks gaan doen.

Uiteraard is het wel een hele eer om op al die shows mee te kunnen rijden ( als ze goed genoeg zou kunnen worden) en ze is dan ook helemaal in de wolken nu.

Ook kunnen het wel 20 tot 40 optredens per jaar zijn, vaak weekenden door heel europa dus daar moest ik ook ff van slikken.

wie zou deze kans pakken en er gewoon voor gaan en wie kent trickrijden een beetje en weet of er veel ongelukken mee gebeuren( bij de future guys zegt men van niet maar wil graag andere meningen horen?

let wel ik vind het superstoer en erg gaaf wat de riders lieten zien dus ik begrijp mijn dochter wel dat ze dit een supervette kans vind.


willempie14
Berichten: 54
Geregistreerd: 11-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 10:01

ik mag toch wel aannemen dat ze bij de future guys de begeleiding wel goed verzorgen, financieel kost he tvlg mij niks, tenminste dat zei de trainer, maar verwachtte wel dat ze dan ook daadwerkelijk inzetbaar wordt voor shows. Uiteraard als ze goed genoeg wordt,kan wel ff duren dus kost veel tijd die opleiding tot trickrider.

Dus mee trainen en dan niet mee gaan als er show gereden ( dus geld verdient ) moet worden, is niet de bedoeling

willempie14
Berichten: 54
Geregistreerd: 11-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 10:21

Kidde schreef:
Wat een leuke kans! Fijn dat het financieel geregeld is. Het lijkt me alleen met school wel een uitdaging? Ik weet niet hoe ze het nu redt? Vaak weekenden weg lijkt me met het leren van toetsen wel lastig.

Ik zou ook uitzoeken hoe het op school zit als ze onder schooltijd weg moet. Misschien heeft school nog iets van een topsport regeling?


ja dat was voor mij ook wel nog een punt.
Ik heb uitgebreid gesproken met andere riders maar de meeste shows zijn op zaterdag en/of zondag dus vaak vrijdagavond weg en zondagavond thuis.

vorig jaar "gelukkig" maar enkele keer een show gehad waar men op vrijdag al moest rijden of vertrekken ( buitenland)

Dochter begint aan mbo opleiding na zomer, gelukkig is ze nu nog niet aan showrijden toe ivm eindexamen( kan nog wel ff duren denk ik), dus ga nog maar geen slapende honden op school wakker maken.

willempie14
Berichten: 54
Geregistreerd: 11-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 10:29

wat ik ook best lastig vind, is het "meegeven" van mijn dochter, zo voor een paar dagen.

Zijn wel heel aardig maar ook stukkie ouder en een beetje rauwig zo.

Niks mis mee maar onze dochter wordt best "strak"opgevoed, dus geen drank en wilde feestjes en ook nog geen uitgaan.

Hoe gaat dit op zo'n showweekend? ik zie een hoop lol en gefeest buiten de shows voor me.

pff lastig zo je dochter los te moeten laten, ik heb zelf graag de regie in de hand

willempie14
Berichten: 54
Geregistreerd: 11-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 10:43

rien10 schreef:
Ja, ik kan me voorstellen dat je dat "een dingetje" vind.
Ik heb de future guys eens een heel weekend meegemaakt (op een meerdaags evenement). Wij deelden toen een stal. Het zijn ook maar gewoon mensen hoor. Gewoon gezellige gasten, beetje melig van het lange wachten, want dat is zo'n evenement hoofdzakelijk; wachten tot je een kwartiertje los mag. Verder gewoon gezellig met z'n allen gegeten, gehangen, gekletst.oh das fijn om te horen, ik vind dat prima, en idd zijn ook maar gewoon mensen, hahah ik wordt ook melig van lang wachten of zelf wat chagrijnig .

willempie14
Berichten: 54
Geregistreerd: 11-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 10:44

har166 schreef:
Vergeet niet dat de lesdagen op het mbo van 9 tot 5 zijn en dat ze ook op stage moet. Welke opleiding wil ze gaan doen? Ik vind het een leuke uitdaging maar kan me voorstellen dat jij het als ouder heel spannend vindt.

maatschappelijk zorg en idd stage al 1e leerjaar.

gelukkig is het maar 1 keer in de week trainen van half 8 dus dat moet wel lukken

willempie14
Berichten: 54
Geregistreerd: 11-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 11:47

xZiva_ schreef:
har166, tot nu toe bij mijn 3 mbo opleidingen was 9 tot 4 de max ;)

hoe oud is je dochter nu? ik las dat ze naar het mbo gaat en nog niet uit mag gaan e.d. geen alcohol enz. snap ik nog, maar waarom mag ze niet uit gaan? := het hoort bij die leeftijd! ik denk dat het voor jou lastiger is dan voor haar omdat je haar nog teveel wil beschermen :=


beetje off topic maar wil best antwoorden maar verder geen discussie erover.

Ze gaat wel naar verjaardagen of ander leuke dingen doen maar ik vind 15 jaar en dan bij ons los laten in de grote stad gewoon te jong, wij hebben niks kleinschalig in de buurt dan de grote stad.

Haar vriendinnegroep gaat eigenlijk ook nooit zomaar op stap in de stad.

overigens kom je met 15 jaar bijna nergens binnen in de stad.

willempie14
Berichten: 54
Geregistreerd: 11-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 11:49

pjotrg schreef:
Een beetje meer on topic.

Geen enkele tak van paardensport is zonder gevaar. Het is zelfs, statistisch gezien de sport met de meeste ernstige ongeukken. Helaas wordt in heel weinig takken van paardensport aandacht besteed hoe je de gevolgen van een ongeluk kunt beperken door bijvoorbeeld valtraining.

Trickriding is heel spectaculair, maar er wordt ook heel erg veel geoefend. Ik mag aannemen, juist omdat het vast wel eens misgaat én die organisatie al heel wat jaren bestaat, zij wél in de training aandacht geven aan "wat te doen al het misgaat". Ik zou hen gewoon vragen of, en zo ja, hoe ze daar aandacht aan besteden.

Ik ben (in Frankrijk) verbonden (als lid van het bestuur) aan een paarden circus dat Voltige, Kozak, Acrobatie en Post (op meerdere paarden tegelijk staan). Eén van de artiesten, die in volle galop onder de buik van het paard doorgaat om aan de andere kan weer op het zadel te klimmen, vertelde me dat het er wel heel spectaculair is, maar dat het technisch eigenlijk heel simpel is........ Overigens doen ze alle zaken die echt gevaarlijk zijn, zoals met zijn tweeën boven op elkaar op een galoperend paard staan, met een veiigheidslijn. Niet alleen tijdens het oefenen, maar ook in de voorstelling.


met zijn tweeën op elkaar heb ik bij hun nog niet gezien, maar idd techniek maakt alles gemakkelijker.

ben eigenlijk meer bang dat de pony ( klein Paard) onderuit gaat in die ongecontroleerde gallop, kijk dat soort ongelukken kun je niet voorkomen ( tenminste dat denk ik)

willempie14
Berichten: 54
Geregistreerd: 11-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-03-17 14:22

flashyjac schreef:
De Future Guys bestaan al jaren en hebben een goede reputatie die ze ook hoog zullen proberen te houden. Hun trainingen zijn zeer realistisch en je zult echt stapje voor stapje naar een eventuele show toe groeien. Je moet immers echt in jezelf en je paard leren vertrouwen. Timing is belangrijk, en ook weten hoe je een oefening technisch correct moet uitvoeren om je paard in perfecte balans te houden.
Ik weet zeker dat ze in veilige en goede handen zal zijn. Er zijn meerdere meiden mee geweest op shows, misschien dat ze zelfs nog deel uitmaken van de groep, maar dat weet ik niet, o.a. Simone, Jenna en Nadine. Voor mij zijn de Future Guys altijd een sterk bont gezelschap met veel plezier, gezelligheid, maar ook zeker de skills. Was ik nog wat jonger geweest dan had ik absoluut deel uit willen maken van het team, maar om nu nog te beginnen als dertigjarige :o

Hier nog een video die Penny heeft gemaakt tijdens Horse Event een paar jaar geleden. Twee meiden leggen uit en doen voor, en alles is eigenlijk heel logisch:
https://vimeo.com/107235831


Simone en nadine heb ik al ontmoet er was nog een meisje misschien is dat dan Jenna,

is idd een leuk en gezellig team anders kun je het ook niet zolang met elkaar volhouden , er zitten bij die het al meer dan 10 jaar doen.

Ik geef me dochter zeker ook wel de kans, zou erg sneu zijn om haar te verbieden, maar dat wil niet zeggen dat ik het toejuich dat ze zo veel meer risico gaat nemen.

Arthur ( de trainer) zei, het is net zo gevaarlijk als fietsen, als je niet oplet ga je ook neer :D

misschien moet ik ff wennen ik kom uit het truttige dressuurrichting vandaan en dit is toch ff wel wat ruiger, vlotter zowel mens als paard :j

willempie14
Berichten: 54
Geregistreerd: 11-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-05-17 07:38

nu ongeveer 3 maanden verder en dochter traint lekker mee.

Sinds vorige week de eerste simpele trick in gallop gedaan ( erop en eraf). Ze doet dit op muilezel Heather want die galoppeert het meest rustig van allemaal, tenminste als ze niet eigenwijs is en ineens stil gaat staan , :D
Tja het blijven ezels. :)

De shows zijn al volop aan de gang en ze gaat met enige regelmaat helpen achter de schermen.

Ik vind het nog steeds best lastig want ik heb tijdens training toch al wel het een en ander mis zien gaan, gelukkig zonder al te ernstige dingen.

willempie14
Berichten: 54
Geregistreerd: 11-04-16

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-05-17 10:17

ja dat klopt zeker, mijn dochter is tijdens het eerdere zoeken naar een leuk dressuurpaard er diverse keren maar net goed mee weg gekomen.

proefrijden en dan een vreemd bokkend paard of super gespannen paard maakt je als toekijkende moeder erg nerveus kan ik je wel zeggen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Em_, europe_x en 1 bezoeker